Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Talsu novada domes saistošie noteikumi Nr. 5

Talsos 2016. gada 31. martā (prot. Nr. 6, 10. p., lēmums Nr. 202)

Par grozījumiem saistošajos noteikumos Nr. 2 "Talsu novada pašvaldības nolikums"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 21. un 24. pantu

Izdarīt Talsu novada pašvaldības 2009. gada 9. jūlija saistošajos noteikumos Nr.2 "Talsu novada pašvaldības nolikums" (protokols Nr. 3, lēmums Nr. 15) šādus grozījumus:

1. Papildināt saistošos noteikumus Nr. 2 "Talsu novada pašvaldības nolikums" ar 10.13., 10.14., un 10.15. apakšpunktu šādā redakcijā:

"10.13. Latvijas Pašvaldību Izpilddirektoru asociācijā;

10.14. biedrībā "Reģionālo attīstības centru apvienība";

10.15. biedrībā "Ziemeļkurzemes biznesa asociācija"."

2. Svītrot saistošo noteikumu Nr. 2 "Talsu novada pašvaldības nolikums" ar 12.11. apakšpunktu.

3. Papildināt saistošos noteikumus Nr. 2 "Talsu novada pašvaldības nolikums" ar 12.25., 12.26. apakšpunktu šādā redakcijā:

"12.25. Pieteikumu nometņu organizēšanai izvērtēšanas komisija;

12.26. Apbalvojumu izvērtēšanas komisiju."

4. Izteikt saistošo noteikumu Nr. 2 "Talsu novada pašvaldības nolikums" 27. punktu šādā redakcijā:

"27. Finanšu komitejas pārraudzībā ir finanšu nodaļa, kanceleja, juridiskā nodaļa, sabiedrisko attiecību nodaļa, darba aizsardzības nodaļa, informācijas tehnoloģiju nodaļa, biroja administrators, ētikas komisija, iepirkuma komisija, vēlēšanu komisija, administratīvā komisija, licencēšanas komisija, dzīvojamo māju privatizācijas komisija, objektu privatizācijas un īpašuma atsavināšanas komisija, civilās aizsardzības komisija, Apbalvojumu izvērtēšanas komisija, komisija materiālu izskatīšanai par nacionālās pretošanās kustības dalībnieka statusa piešķiršanu, komisija pilsoņiem nepamatoti atsavinātās mantas vērtības noteikšanai un SIA "Talsu televīzija"."

5. Izteikt saistošo noteikumu Nr. 2 "Talsu novada pašvaldības nolikums" 33. punktu šādā redakcijā:

"33. Izglītības, kultūras un sporta komitejas pārraudzībā ir dzimtsarakstu nodaļa, pirmsskolas izglītības iestādes, vispārizglītojošās un specializētās izglītības iestādes, kultūras, sporta un tūrisma centrs, Tautas nami, Kultūras nami, saieta nami un brīvā laika pavadīšanas centri, mūzikas un mākslas skolas, bibliotēkas, pieaugušo izglītības centrs, izglītības pārvalde, bērnu un jauniešu centrs, sporta skola, novada muzejs, Pedagoģiski medicīniskā komisija, Interešu izglītības programmu vērtēšanas un mērķdotācijas sadales komisija, Pieteikumu nometņu organizēšanai izvērtēšanas komisija, Talsu novada jaunatnes lietu konsultatīvā padome."

6. Papildināt saistošos noteikumus Nr. 2 "Talsu novada pašvaldības nolikums" ar 40.1 punktu šādā redakcijā:

"40.1 Atsevišķos gadījumos komiteju kārtējo sēžu laiks var tikt mainīts, ja par to vienojas attiecīgās komitejas deputāti."

7. Svītrot saistošo noteikumu Nr. 2 "Talsu novada pašvaldības nolikums" 52.5. apakšpunktu.

8. Izteikt saistošo noteikumu Nr. 2 "Talsu novada pašvaldības nolikums" 53. punkta otro teikumu šādā redakcijā:

"Pašvaldības saistošo noteikumu projektam, kas izstrādāts, lai pašvaldība varētu pildīt autonomo funkciju vai brīvprātīgo iniciatīvu, papildus šo noteikumu 52. punktā minētajam, izskatīšanai domes sēdē jāiesniedz pašvaldības jurista saskaņots paskaidrojuma raksts par saistošo noteikumu projekta atbilstību normatīvo aktu prasībām."

9. Izteikt saistošo noteikumu Nr. 2 "Talsu novada pašvaldības nolikums" 54. punkta pirmo teikumu šādā redakcijā:

"Lēmumu projekti, kuri nav skatīti atbilstošajās pastāvīgajās komitejās un materiāli, kas izskatāmi domes sēdē, jāiesniedz kancelejā, kura tos iereģistrē un nodod domes priekšsēdētājam."

10. Izteikt saistošo noteikumu Nr. 2 "Talsu novada pašvaldības nolikums" 56. punkta otro teikumu šādā redakcijā:

"Par pastāvīgajās komitejās izskatītajiem lēmuma projektiem domes sēdē ziņo pastāvīgās komitejas priekšsēdētājs, kāds no komitejas locekļiem vai lēmumprojekta sagatavotājs."

11. Izteikt saistošo noteikumu Nr. 2 "Talsu novada pašvaldības nolikums" 64. punkta otro teikumu šādā redakcijā:

"Sadarbības līgumus slēdz domes priekšsēdētājs. Nākamajā finanšu komitejas sēdē juridiskā nodaļa informē deputātus par sadarbības līguma noslēgšanu. Par sadarbības līguma, kurā plānotas būtiskas pašvaldības finanšu saistības, noslēgšanu lemj dome."

12. Papildināt saistošo noteikumu Nr. 2 "Talsu novada pašvaldības nolikums" 69. punktu ar otro un trešo teikumu šādā redakcijā:

"Atsevišķos gadījumos domes kārtējo sēžu laiks var tikt mainīts, ja par to vienojas domes deputāti. Šādu vienošanos ieraksta iepriekšējās domes sēdes protokolā."

13. Izteikt saistošo noteikumu Nr. 2 "Talsu novada pašvaldības nolikums" 70. punkta otro teikumu šādā redakcijā:

"Domes sēdē jāpiedalās pašvaldības izpilddirektoram, izpilddirektora vietniekiem, pašvaldības iestāžu un kapitālsabiedrību vadītājiem un centrālās administrācijas nodaļu vadītājiem jāpiedalās domes sēdēs, kurās tiek izskatīti iestāžu un kapitālsabiedrību un centrālās administrācijas nodaļu kompetencē esošie jautājumi."

14. Svītrot saistošo noteikumu Nr. 2 "Talsu novada pašvaldības nolikums" 73. punkta ceturto teikumu.

15. Izteikt saistošo noteikumu Nr. 2 "Talsu novada pašvaldības nolikums" 101. punktu šādā redakcijā:

"101. Domes priekšsēdētājam un domes priekšsēdētāja vietniekiem ir iedzīvotāju pieņemšanas laiki otrdienās:

101.1. ne retāk kā 1 reizi mēnesī - pašvaldības centrālās administrācijas ēkā - no plkst. 17.00 līdz 19.00;

101.2. ne retāk kā 1 reizi mēnesī - kādā no pašvaldības pilsētu un pagastu pārvaldēm - no plkst. 17.00 līdz 18.00. "

16. Izteikt saistošo noteikumu Nr. 2 "Talsu novada pašvaldības nolikums" 102. punktu šādā redakcijā:

"102. Izpilddirektoram, izpilddirektora vietniekiem un pašvaldības pilsētu un pagastu pārvalžu vadītājiem vai to pienākumu izpildītājiem ir iedzīvotāju pieņemšanas laiki vienu reizi nedēļā - otrdienā:

102.1. izpilddirektoram un izpilddirektora vietniekiem - pašvaldības centrālās administrācijas ēkā - no plkst. 17.00 līdz 19.00;

102.2. pašvaldības pilsētu un pagastu pārvalžu vadītājiem - attiecīgajās pašvaldības pilsētu un pagastu pārvaldēs - no plkst.17.00 līdz 18.00. Pašvaldības pilsētu un pagastu pārvalžu vadītāji, kuri veic pārvaldes vadītāja pienākumus vairākās pašvaldības pilsētu un pagastu pārvaldēs, iedzīvotājus pieņem pārmaiņus visās attiecīgajās pašvaldības pilsētu un pagastu pārvaldēs saskaņā ar sastādītu grafiku."

17. Izteikt saistošo noteikumu Nr. 2 "Talsu novada pašvaldības nolikums" 103. punktu šādā redakcijā:

"103. Domes deputātiem pēc iepriekš saskaņota grafika ne retāk kā vienu reizi mēnesī - otrdienā - ir iedzīvotāju pieņemšanas pašvaldības centrālās administrācijas ēkā vai kādā no pašvaldības pilsētu un pagastu pārvaldēm - no plkst.17.00 līdz 18.00. Informācija par domes deputātu iedzīvotāju pieņemšanām savlaicīgi izliekama uz informācijas stendiem pašvaldības centrālās administrācijas ēkā un pašvaldības pilsētu un pagastu pārvaldēs, kā arī publicējama pašvaldības informatīvajā izdevumā "Talsu Novada Ziņas" un pašvaldības interneta mājaslapā www.talsi.lv. Pašvaldības institūciju vadītāji un pašvaldības centrālās administrācijas atbildīgie darbinieki apmeklētājus pieņem saskaņā ar attiecīgo iestāžu darba kārtības noteikumiem. Informācija par apmeklētāju pieņemšanas laikiem izliekama uz attiecīgo iestāžu informācijas stendiem un publicējama pašvaldības interneta mājaslapā www.talsi.lv."

18. Izteikt saistošo noteikumu Nr. 2 "Talsu novada pašvaldības nolikums" pielikumu Nr. 1 jaunā redakcijā (pielikumā).

Talsu novada domes priekšsēdētājs A.Lācarus

 

Pielikums Nr. 1
saistošajiem noteikumiem Nr. 2
(31.03.2016. saistošo noteikumu Nr. 5 redakcijā)

Talsu novada domes priekšsēdētājs A.Lācarus

 

Saistošo noteikumu Nr. 5 "Par grozījumiem saistošajos noteikumos Nr. 2 "Talsu novada pašvaldības nolikums""
paskaidrojuma raksts

Sadaļas nosaukums Sadaļas paskaidrojums
1. Projekta nepieciešamības pamatojums Likuma "Par pašvaldībām" 24. panta otrā daļa nosaka, ka pašvaldības nolikumā jānosaka pašvaldības domes darba organizācija un struktūra. Lai precizētu pašvaldības nolikumā uzskaitīto pašvaldības komisiju un biedrību, kuru biedrs ir pašvaldība sarakstu, pašvaldības struktūru, saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 24. panta otro daļu ir nepieciešams veikt grozījumus 09.07.2009. saistošo noteikumu Nr. 2 (protokols Nr. 3, lēmums Nr. 15) "Talsu novada pašvaldības nolikums" atsevišķos punktos.
2. Īss projekta satura izklāsts Saistošo noteikumu projekts papildina pašvaldības izveidoto komisiju sarakstu un biedrību sarakstu, kurās pašvaldība ir iestājusies, aktualizēts nolikuma pielikums Nr. 1, kurā ir noteikta pašvaldības centrālās administrācijas struktūra atbilstoši Talsu novada domes pieņemtajiem lēmumiem un precizēta domes deputātu un pašvaldības amatpersonu iedzīvotāju pieņemšanas kārtība un centrālās administrācijas struktūra.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Nav attiecināms.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav attiecināms.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Nav attiecināms.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Nav attiecināms.

Talsu novada domes priekšsēdētājs A.Lācarus

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par grozījumiem saistošajos noteikumos Nr. 2 "Talsu novada pašvaldības nolikums" Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Talsu novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 5Pieņemts: 31.03.2016.Stājas spēkā: 02.04.2016.Zaudē spēku: 03.07.2021.Tēma: Covid-19 pašvaldībāsPublicēts: Talsu Novada Ziņas, 7, 14.04.2016.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
288990
02.04.2016
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"