Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ministru kabineta rīkojums Nr. 27

Rīgā 2017. gada 17. janvārī (prot. Nr. 3 24. §)

Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu

Pamatojoties uz Veterinārmedicīnas likuma 32. panta pirmo daļu, likuma "Par ārkārtējo situāciju un izņēmuma stāvokli" 5. panta pirmo daļu, 6. panta pirmās daļas 2. punktu, kā arī ievērojot zemkopības ministra sniegto informāciju par nepieciešamību efektīvi apkarot Āfrikas cūku mēri:

1. Izsludināt ārkārtējo situāciju no 2017. gada 17. janvāra līdz 17. aprīlim šādās Latvijas administratīvajās teritorijās:

1.1. Ādažu novadā;

1.2. Krimuldas novadā;

1.3. Salaspils novadā.

2. Atbildīgā institūcija par darbību koordināciju ārkārtējās situācijas laikā ir Pārtikas un veterinārais dienests.

3. Valsts policijai:

3.1. pēc Pārtikas un veterinārā dienesta pieprasījuma izveidot kontrolposteņus un nodrošināt tajos amatpersonu dežūras uz ceļiem, kas šķērso šā rīkojuma 1. punktā minētās teritorijas;

3.2. iesaistīt amatpersonas Āfrikas cūku mēra apkarošanas pasākumu īstenošanā Āfrikas cūku mēra skartajās novietnēs, ja to īpašnieki nepakļaujas Pārtikas un veterinārā dienesta amatpersonu norādījumiem;

3.3. sadarbībā ar Pārtikas un veterināro dienestu pastiprināti kontrolēt transportlīdzekļus šā rīkojuma 1. punktā minētajās teritorijās, lai pārbaudītu, vai netiek veikti mājas cūku un mežacūku, kā arī to produktu pārvadājumi.

4. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam nodrošināt uzraudzību un atbalstu dzīvnieku līķu sadedzināšanā.

5. Attiecīgo novadu pašvaldībām:

5.1. ierādīt vietu dzīvnieku izcelsmes blakusproduktu sadedzināšanai un organizēt to;

5.2. piesaistīt tehniku un citus resursus nobeigušos un nogalināto dzīvnieku sadedzināšanai Āfrikas cūku mēra apkarošanas laikā.

6. Pārtikas un veterinārajam dienestam saskaņot ar Valsts vides dienestu Āfrikas cūku mēra apkarošanas laikā nogalināto un nobeigušos dzīvnieku sadedzināšanas nosacījumus.

7. Pārtikas un veterinārajam dienestam nodrošināt iedzīvotāju un pašvaldības iestāžu informēšanu par ārkārtējās situācijas izsludināšanu sakarā ar Āfrikas cūku mēra apkarošanas pasākumiem, kā arī par ierobežojumiem ārkārtējās situācijas izsludinātajā teritorijā un veicamajiem Āfrikas cūku mēra apkarošanas pasākumiem.

8. Faktiskos izdevumus, kas radušies saistībā ar Āfrikas cūku mēra apkarošanu ārkārtējās situācijas laikā, šajā rīkojumā minētajām institūcijām un pašvaldībām segt no valsts budžeta programmas 02.00.00 "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem". Ministrijām sagatavot un normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā iesniegt Ministru kabinetā ar Finanšu ministriju un Zemkopības ministriju saskaņotu tiesību akta projektu par līdzekļu piešķiršanu no valsts budžeta programmas 02.00.00 "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" atbilstoši faktisko izdevumu apmēram.

9. Ja šajā rīkojumā minētajiem pasākumiem, kas kompensēti no valsts budžeta programmas 02.00.00 "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem", tiek saņemts Eiropas Savienības finansējums, to ieskaita valsts budžeta vispārējos ieņēmumos.

Ministru prezidents Māris Kučinskis

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: rīkojums Numurs: 27Pieņemts: 17.01.2017.Stājas spēkā: 17.01.2017.Zaudē spēku: 18.04.2017.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 15, 18.01.2017. OP numurs: 2017/15.1
Saistītie dokumenti
  • Anotācija / tiesību akta projekts
  • Citi saistītie dokumenti
288131
17.01.2017
85
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"