Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts zaudēs spēku 2024. gada 1. jūlijā.

Rīgas domes saistošie noteikumi Nr.218

Rīgā 2016.gada 27.septembrī (prot. Nr.79, 4.§)

Grozījumi Rīgas domes 2007.gada 19.jūnija saistošajos noteikumos Nr.80 "Sabiedriskās kārtības noteikumi Rīgā"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43.panta pirmās daļas 4.punktu un trešo daļu

Izdarīt Rīgas domes 2007.gada 19.jūnija saistošajos noteikumos Nr.80 "Sabiedriskās kārtības noteikumi Rīgā" (Latvijas Vēstnesis, 2007, Nr.119; 2008, Nr.198; 2009, Nr.120; 2010, Nr.76; 2011, Nr.86, Nr.180; 2012, Nr.98, Nr.119; 2013, Nr.172, Nr.204, Nr.250; 2014, Nr.16, Nr.250; 2015, Nr.73) šādus grozījumus:

1. Izteikt 4.3.apakšpunktu šādā redakcijā:

"4.3. atrasties ekspluatācijā nenodotās būvēs, neapdzīvotās vai saimnieciskajai darbībai neizmantotās ēkās un telpās, būvēs, kuras ir pilnīgi vai daļēji sagruvušas, kā arī šo būvju teritorijā, ja apsaimniekotājs ir nodrošinājis teritorijas slēgtu nožogojumu, logu un ieejas durvju noslēgšanu (aizmūrēšanu, aiznaglošanu u.tml.) pret nepiederošu personu iekļūšanu tajās un izvietojis brīdinājuma zīmes normatīvajos aktos noteiktā kārtībā, izņemot personas, kas saistītas ar ēkas (būves) uzturēšanas pasākumiem, remontdarbiem u.tml., un tas ir saskaņots ar ēkas īpašnieku (valdītāju)."

2. Papildināt 4.punktu ar 4.4.apakšpunktu šādā redakcijā:

"4.4. lēkt ūdenstilpēs no infrastruktūras objektiem (hidrotehniskām būvēm, tiltiem, piestātnēm u.tml.) ārpus lēkšanai ūdenī speciāli iekārtotām vietām."

3. Izteikt 6.1.apakšpunktu šādā redakcijā:

"6.1. mitināties (nakšņot, gulēt, celt teltis vai veidot tām līdzīgas konstrukcijas mitināšanās nolūkam);".

4. Papildināt 6.punktu ar 6.19.apakšpunktu šādā redakcijā:

"6.19. kurināt ugunskuru ārpus pašvaldības speciāli šim nolūkam iekārtotām vietām, izņemot pašvaldībā saskaņotu pasākumu norises laikā un vietā, kā arī valsts noteiktās svētku, atceres un atzīmējamās dienās, nebojājot apstādījumus un ievērojot ugunsdrošības prasības."

5. Papildināt 6.1punktu ar 6.17.apakšpunktu šādā redakcijā:

"6.17. pārvietoties, izmantojot kuģošanas līdzekļus, ūdenssportam un aktīvai atpūtai paredzētas ierīces - vējdēļus un kaitbordus."

6. Papildināt 14.punktu aiz skaitļa "4.3." ar skaitli "4.4.".

7. Aizstāt 14.punktā skaitļus un vārdus "6.13. vai 6.17.apakšpunktā" ar skaitļiem un vārdiem "6.13., 6.17. vai 6.19.apakšpunktā".

8. Svītrot 19.punktu.

Rīgas domes priekšsēdētājs N.Ušakovs

 

Paskaidrojuma raksts
Rīgas domes 2016.gada 27.septembra saistošajiem noteikumiem Nr.218 "Grozījumi Rīgas domes 2007.gada 19.jūnija saistošajos noteikumos Nr.80 "Sabiedriskās kārtības noteikumi Rīgā""

1. Īss saistošo noteikumu satura izklāsts

Lai atturētu personas no pārgalvīgas rīcības un dzīvības apdraudējuma, iekļūstot ekspluatācijā nenodotās būvēs, neapdzīvotās vai saimnieciskajai darbībai neizmantotās ēkās un telpās, būvēs, kuras ir pilnīgi vai daļēji sagruvušas, ir paredzēta administratīvā atbildība, savukārt par iekļūšanu šo būvju teritorijā, ja tām ir slēgts nožogojums un brīdinājuma uzraksti, līdz šim administratīvā atbildība nav paredzēta. Policijai, konstatējot personas šādās teritorijās, bez īpašnieka izteiktām pretenzijām nav tiesību šīs personas izraidīt. Rīgas domes 2007.gada 19.jūnija saistošie noteikumi Nr.80 "Sabiedriskās kārtības noteikumi Rīgā" (turpmāk - saistošie noteikumi Nr.80) tiek papildināti ar aizliegumu atrasties šādās teritorijās, lai novērstu iespēju personām pakļaut apdraudējumam savu dzīvību vai veselību.
Lai novērstu personu neapdomīgu rīcību, lecot ūdenī no tiltiem vietās, kuras nav paredzētas un atbilstoši aprīkotas lēkšanai ūdenī, vai aktīvi sportojot oficiālajās peldvietās un radot apdraudējumu citām ūdenstilpēs esošajām personām, tiek paredzēts aizliegums lēkt ūdenī vietās, kuras šim nolūkam nav paredzētas, un izmantot peldvietas aktīvajiem sporta veidiem ar vējdēļiem un kaitbordiem.
Saskaņā ar Jūrlietu pārvaldes un jūras drošības likuma 48.1panta otro daļu pašvaldības domei ir tiesības savā administratīvajā teritorijā izdot saistošos noteikumus par papildu nosacījumiem kuģošanas līdzekļu satiksmei Latvijas iekšējos ūdeņos. Rīgas dome no Valsts akciju sabiedrības "Latvijas Jūras administrācija" ir pieprasījusi atzinumu par grozījumiem saistošajos noteikumos Nr.80 no kuģošanas drošības viedokļa. Ņemot vērā to, ka normatīvajos aktos vairs nav noteikts aizliegums Rīgas pilsētas peldvietās pārvietoties ar kuģošanas līdzekļiem un, lai nodrošinātu peldvietu apmeklētāju drošību, papildus jau esošajiem aizliegumiem Rīgas pilsētas peldvietās tiek aizliegts pārvietoties ar kuģošanas līdzekļiem. Valsts akciju sabiedrība "Latvijas Jūras administrācija" ir atzinusi, ka tai par paredzēto aizliegumu iebildumu vai priekšlikumu nav.
Saistošajos noteikumos tiek precizēts jēdziens "mitināšanās". Papildus tiek atļauts kurināt ugunskuru publiskās vietās tikai valsts noteiktajās svētku dienās vai saskaņojot pasākumu ar pašvaldību, kā arī pašvaldības iekārtotās vietās, ievērojot ugunsdrošības prasības un nebojājot apstādījumus.
Ņemot vērā, ka saistošo noteikumu Nr.80 izpildes kontroli pārsvarā veic Rīgas pašvaldības policija un saistošo noteikumu Nr.80 būtība ir sabiedriskā kārtība, kuras nodrošināšana ir policijas pamatuzdevums, no saistošajiem noteikumiem Nr.80 veikt sabiedriskās kārtības noteikumu kontroli tiek svītrota Administratīvā inspekcija.

2. Saistošo noteikumu nepieciešamības pamatojums

Saistošie noteikumi nepieciešami, lai atbilstoši Rīgas domes iekšējām strukturālajām izmaiņām precizētu institūciju, kas ir tiesīga kontrolēt saistošo noteikumu Nr.80 izpildi, ņemot vērā nepieciešamību precizēt noteiktos aizliegumus, nodrošinot Rīgas pilsētas ūdenstilpes izmantojošo personu drošību, ierobežojot ugunskuru kurināšanu publiskās vietās, kā arī ierobežojot personu iekļūšanu ekspluatācijā nenodoto būvju teritorijā.

3. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz pašvaldības budžetu

Neietekmē.

4. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā

Neietekmē.

5. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz administratīvajām procedūrām

Par saistošo noteikumu pārkāpumiem administratīvā pārkāpuma lietas izskatīs un lēmumus pieņems attiecīgās Rīgas pašvaldības policijas amatpersonas, par nepilngadīgo personu izdarītiem pārkāpumiem - Rīgas domes Administratīvās komisijas Bērnu lietu apakškomisijas amatpersonas.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām

Nav notikušas.

Rīgas domes priekšsēdētājs N.Ušakovs

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Rīgas domes 2007.gada 19.jūnija saistošajos noteikumos Nr.80 "Sabiedriskās kārtības .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Rīgas dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 218Pieņemts: 27.09.2016.Stājas spēkā: 30.12.2016.Zaudē spēku: 01.07.2024.Tēma:  Administratīvās atbildības ceļvedisPublicēts: Latvijas Vēstnesis, 254, 29.12.2016. OP numurs: 2016/254.12
Saistītie dokumenti
  • Zaudēs spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
287746
30.12.2016
424
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"