Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ministru kabineta noteikumi Nr. 710

Rīgā 2016. gada 1. novembrī (prot. Nr. 58 47. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2016. gada 15. marta noteikumos Nr. 160 "Darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" 4.2.1. specifiskā atbalsta mērķa "Veicināt energoefektivitātes paaugstināšanu valsts un dzīvojamās ēkās" 4.2.1.1. specifiskā atbalsta mērķa pasākuma "Veicināt energoefektivitātes paaugstināšanu dzīvojamās ēkās" īstenošanas noteikumi"

Izdoti saskaņā ar Eiropas Savienības struktūrfondu un
Kohēzijas fonda 2014.-2020. gada plānošanas perioda
vadības likuma 20. panta 13. un 14. punktu

Izdarīt Ministru kabineta 2016. gada 15. marta noteikumos Nr. 160 "Darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" 4.2.1. specifiskā atbalsta mērķa "Veicināt energoefektivitātes paaugstināšanu valsts un dzīvojamās ēkās" 4.2.1.1. specifiskā atbalsta mērķa pasākuma "Veicināt energoefektivitātes paaugstināšanu dzīvojamās ēkās" īstenošanas noteikumi" (Latvijas Vēstnesis, 2016, 65. nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 2.6. apakšpunktu šādā redakcijā:

"2.6. "Altum" projekts - projekts, kura ietvaros sabiedrība "Altum" piešķir grantu, slēdzot civiltiesiskus līgumus, un sniedz konsultatīvo atbalstu dzīvokļu īpašniekiem energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumu īstenošanai, kā arī finansē "Altum" projekta vadības un īstenošanas izmaksas;".

2. Papildināt I nodaļu ar 11.1 punktu šādā redakcijā:

"11.1 Īstenojot "Altum" projektu, sabiedrība "Altum" veic deleģētu valsts pārvaldes uzdevumu. Sabiedrība "Altum" atrodas Ekonomikas ministrijas funkcionālā pārraudzībā attiecībā uz deleģētā valsts pārvaldes uzdevuma izpildi."

3. Izteikt 20.2.5. apakšpunktu šādā redakcijā:

"20.2.5. granta pieteikumu pieņemšanai, vērtēšanai un grantu piešķiršanai, izsniegšanai, uzskaitei un piešķirtā atbalsta uzraudzībai, kā arī ar grantu administrēšanu saistītajām darbībām."

4. Izteikt 23.1.2., 23.1.3. un 23.1.4. apakšpunktu šādā redakcijā:

"23.1.2. projekta vadības izmaksas, tai skaitā projekta vadības personāla atlīdzības izmaksas, kas nepārsniedz 56 580 euro gadā. Personāla iesaiste projektā nodrošināma saskaņā ar pilna laika vai daļlaika attiecināmības principu, attiecināma ir ne mazāka kā 30 procentu noslodze;

23.1.3. projekta īstenošanas personāla atlīdzības izmaksas. Personāla iesaiste projektā nodrošināma saskaņā ar pilna laika vai daļlaika attiecināmības principu, attiecināma ir ne mazāka kā 30 procentu noslodze;

23.1.4. šo noteikumu 20.2. apakšpunktā minētajām darbībām - šādas projekta īstenošanas izmaksas, kas kopā nepārsniedz 6 % no šo noteikumu 10.1. apakšpunktā minētā pieejamā kopējā attiecināmā finansējuma:

23.1.4.1. personāla izmaksas, tai skaitā normatīvajos aktos un sabiedrības "Altum" koplīgumā paredzēto darba devēju obligāto pienākumu izpildes izmaksas, kā arī veselības apdrošināšanas izmaksas;

23.1.4.2. pakalpojumu (uzņēmuma līgumu) izmaksas;

23.1.4.3. mācību izmaksas, darba un dienesta komandējumu un dienesta braucienu izmaksas;

23.1.4.4. transporta, transporta ekspluatācijas un pakalpojumu izmaksas, tai skaitā samaksa par līzinga (operatīvā noma) izskatīšanu, noformēšanu un rezervēšanu, kā arī procentu maksājumi;

23.1.4.5. arhīva izmaksas;

23.1.4.6. darba vietas aprīkojuma (biroja mēbeles un tehnika, datorprogrammas un licences) izmaksas, nepārsniedzot 3 000 euro vienai darba vietai visā "Altum" projekta īstenošanas laikā;

23.1.4.7. maksa par informācijas saņemšanu no datubāzēm un tās uzkrāšana;

23.1.4.8. piedziņas un ar piedziņas procesa organizēšanu un nodrošināšanu saistītās izmaksas;

23.1.4.9. finanšu audita izmaksas;

23.1.4.10. informatīvo un publicitātes pasākumu un materiālu izmaksas (informatīvie semināri, konferences, diskusijas, konkursi u. tml.), drukātie un elektroniskie informatīvie materiāli (plakāti, bukleti, brošūras, infografiki, interneta un vides baneri, aplikācijas u. tml.), audiovizuālie materiāli (video un audio sižeti, intervijas u. tml.), reklāmas izgatavošana un izplatīšana, reprezentatīvie materiāli, sabiedrisko attiecību aktivitātes (mediju attiecības, komunikācija sociālajās platformās, darbs ar viedokļu līderiem, izglītojošas spēles u. tml.), interneta meklētājvārdu optimizācija;

23.1.4.11. neparedzētās izmaksas, kas kopā nepārsniedz 5 % no šo noteikumu 20.2. apakšpunktā minēto atbalstāmo darbību īstenošanas izmaksu apmēra;

23.1.4.12. citu projekta īstenošanai nepieciešamo preču izmaksas;".

5. Svītrot 23.1.5. apakšpunktu.

6. Papildināt noteikumus ar 25.1 punktu šādā redakcijā:

"25.1 Sabiedrībai "Altum" ir pieejams finansējums šo noteikumu 25.2. apakšpunktā noteikto izmaksu segšanai no šo noteikumu 10.2. apakšpunktā minētā atmaksātā valsts budžeta finansējuma daļas, kas kopā nepārsniedz 0,65 % no kopējā sadarbības iestādes attiecinātā grantu izmaksu apmēra."

7. Izteikt 27.2. apakšpunktu šādā redakcijā:

"27.2. garantijām - no šo noteikumu 10.2. apakšpunktā minētā finansējuma un no atmaksātā Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējuma līdz 4 % no kumulatīvi uzņemto garantiju saistību apjoma un garantiju instrumentā atmaksātā Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējuma summas."

8. Izteikt 28.1. apakšpunktu šādā redakcijā:

"28.1. personāla izmaksas, tai skaitā normatīvajos aktos un sabiedrības "Altum" koplīgumā paredzēto darba devēju obligāto pienākumu izpildes izmaksas;".

9. Izteikt 28.4. un 28.5. apakšpunktu šādā redakcijā:

"28.4. mācību izmaksas, darba un dienesta komandējumu un dienesta braucienu izmaksas;

28.5. transporta, transporta ekspluatācijas un pakalpojumu izmaksas, tai skaitā samaksa par līzinga (operatīvā noma) izskatīšanu, noformēšanu un rezervēšanu, kā arī procentu maksājumi;".

10. Izteikt 28.10. apakšpunktu šādā redakcijā:

"28.10. informācijas datubāzu un sistēmu izveides, apsaimniekošanas un pilnveidošanas izmaksas;".

11. Izteikt 28.13. apakšpunktu šādā redakcijā:

"28.13. sakaru pakalpojumu izmaksas, tai skaitā pasta, interneta un telekomunikāciju izmaksas;".

12. Izteikt 28.21. apakšpunktu šādā redakcijā:

"28.21. sabiedrības "Altum" īpašumā esošo pamatlīdzekļu un nemateriālo aktīvu amortizācijas izdevumi;".

13. Papildināt noteikumus ar 28.23. apakšpunktu šādā redakcijā:

"28.23. citas izmaksas atbilstoši sabiedrības "Altum" pārvaldības izmaksu aprēķināšanas metodikai."

14. Izteikt 30. punktu šādā redakcijā:

"30. Finanšu instrumentu zaudējumus no neatgūtajiem sabiedrības "Altum" aizdevumiem un izmaksātajām garantiju kompensācijām sedz šādi:

30.1. sākotnējos sabiedrības "Altum" zaudējumus sedz no Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējuma līdz apjomam, kas noteikts procentuāli no kopējās izsniegto finanšu instrumentu summas, balstoties uz sagaidāmo zaudējumu riska novērtējumu atbilstoši Attīstības finanšu institūcijas likuma 12. panta trešajai daļai;

30.2. turpmākos zaudējumus, kas pārsniedz šo noteikumu 30.1. apakšpunktā minētos zaudējumus, sedz sabiedrība "Altum"."

15. Papildināt noteikumus ar 31.1 punktu šādā redakcijā:

"31.1 Pašvaldības var pretendēt uz atbalstu energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumu īstenošanai attiecībā uz tām piederošo dzīvokli vai dzīvokļiem daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā, ja atbalsta pieteikuma iesniegšanas dienā daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā esošie neprivatizētie dzīvokļi, kas pieder pašvaldībai, ir izīrēti vai īres tiesiskās attiecības ir uzsāktas atbilstoši vienam no šādiem likumiem:

31.1 1. "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā";

31.1 2. "Par sociālajiem dzīvokļiem un sociālajām dzīvojamām mājām";

31.1 3. "Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju"."

16. Izteikt 33.6. apakšpunktu šādā redakcijā:

"33.6. pievienotās vērtības nodoklis. Grantu gadījumā pievienotās vērtības nodoklis ir attiecināms, ja to nevar atgūt atbilstoši normatīvajiem aktiem nodokļu politikas jomā."

17. Izteikt 41. punktu šādā redakcijā:

"41. Dzīvokļu īpašnieki vai pilnvarotā persona izvēlas piegādātāju (piemēram, būvkomersantu, autoruzraugu, būvuzraugu) atbilstoši sabiedrības "Altum" norādījumiem, ievērojot šādus nosacījumus:

41.1. dzīvokļu īpašnieku pilnvarotā persona neatrodas interešu konfliktā ar piegādātāju, t. i., pilnvarotā persona, tās dalībnieks (akcionārs), biedrs, padomes vai valdes loceklis, jebkuras minētās personas radinieks līdz otrajai radniecības pakāpei, laulātais vai svainis līdz pirmajai svainības pakāpei vai pilnvarotās personas prokūrists vai komercpilnvarnieks nav piegādātājs vai piegādātāja apakšuzņēmējs, kā arī pilnvarotā persona nav piegādātāja vai tā apakšuzņēmēja dalībnieks (akcionārs), biedrs, padomes vai valdes loceklis, prokūrists vai komercpilnvarnieks;

41.2. energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumu īstenošanas izmaksas atbilst vidējām tirgus cenām."

18. Izteikt 50.2.2. apakšpunktu šādā redakcijā:

"50.2.2. par dzīvojamās mājas energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumu - būvdarbu un ar būvdarbiem saistīto pakalpojumu - izmaksām atbilstoši piegādātāju piedāvājumiem;".

19. Izteikt 53.2. apakšpunktu šādā redakcijā:

"53.2. ieņēmumu sadaļā norāda pēc energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumu īstenošanas sasniegto siltumenerģijas izmaksu ietaupījumu, ņemot vērā uz atbalsta pieteikuma iesniegšanas brīdi esošo siltumenerģijas tarifu, piemērojot tam inflācijas koeficientu 1,018 gadā, vai, ja daudzdzīvokļu dzīvojamā māja nav pieslēgta centralizētās siltumapgādes sistēmai, sabiedrības "Altum" aprēķināto siltumenerģijas tarifu, kura apjomu nosaka finansēšanas nolīgumā un kuru pārskata ne retāk kā reizi gadā atbilstoši tirgus cenas izmaiņām."

20. Izteikt 60. punktu šādā redakcijā:

"60. Ja dzīvokļu īpašnieku pilnvarotā persona energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumu īstenošanai piesaista cita finansētāja finansējumu, sabiedrība "Altum" grantu ieskaita energoefektivitātes paaugstināšanas pasākuma īstenošanai kredītiestādē atvērtā kontā saskaņā ar sadarbības līgumu, kas noslēgts starp sabiedrību "Altum" un citu finansētāju."

21. Izteikt 63.1. apakšpunktu šādā redakcijā:

"63.1. cits finansētājs ir kredītiestāde, starptautiska finanšu institūcija vai alternatīvais ieguldījumu fonds;".

22. Izteikt 70.1. apakšpunktu šādā redakcijā:

"70.1. nodrošināt izsniegto aizdevumu, garantiju un grantu izlietošanas un aizdevumu atmaksas uzraudzību līdz aizdevuma atmaksai atbilstoši šo noteikumu nosacījumiem un veikt pietiekamus, saprātīgus un samērīgus pasākumus to atgūšanai;".

23. Izteikt 70.3. apakšpunktu šādā redakcijā:

"70.3. atbalsta sniegšanas un energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumu īstenošanas laikā pārliecināties, ka līgumi ar piegādātājiem tiek noslēgti, ievērojot saimnieciskuma, lietderības un efektivitātes principus;".

24. Izteikt 71.8. apakšpunktu šādā redakcijā:

"71.8. piesaistīt starptautisko finanšu institūciju vai Valsts kases aizdevumus papildus šo noteikumu 9.2. apakšpunktā norādītajiem līdzekļiem, lai izsniegtu aizdevumus daudzdzīvokļu dzīvojamo māju energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumu īstenošanai:

71.8.1. valsts aizdevumu piesaista saskaņā ar normatīvajiem aktiem par kārtību, kādā ministrijas un citas centrālās valsts iestādes iekļauj gadskārtējā valsts budžeta likumprojektā valsts aizdevumu pieprasījumus, un valsts aizdevumu izsniegšanas un apkalpošanas kārtību ar šādiem saņemšanas nosacījumiem:

71.8.1.1. valsts aizdevuma izmantošanas mērķis ir aizdevumu sniegšana šo noteikumu ietvaros;

71.8.1.2. valsts aizdevuma summa ir 23 446 500 euro;

71.8.1.3. valsts aizdevumu piešķir kredītlīnijas veidā uz 20 gadiem;

71.8.1.4. valsts aizdevumam netiek piemērota riska procentu likme;

71.8.2. valsts aizdevuma nodrošinājums ir komercķīla uz sabiedrības "Altum" prasījuma tiesībām, pamatojoties uz sabiedrības "Altum" izsniegtajiem aizdevumiem saskaņā ar šo noteikumu nosacījumiem."

25. Papildināt noteikumus ar 79.1 punktu šādā redakcijā:

"79.1 Par saimniecisko darbību nav uzskatāma daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā esošo neprivatizēto pašvaldībām piederošo dzīvokļu izīrēšana vai īres tiesisko attiecību uzsākšana atbilstoši vienam no šādiem likumiem:

79.1 1. "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā";

79.1 2. "Par sociālajiem dzīvokļiem un sociālajām dzīvojamām mājām";

79.1 3. "Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju"."

Ministru prezidents Māris Kučinskis

Ministru prezidenta biedrs,
ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2016. gada 15. marta noteikumos Nr. 160 "Darbības programmas "Izaugsme .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 710Pieņemts: 01.11.2016.Stājas spēkā: 11.11.2016.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 220, 10.11.2016. OP numurs: 2016/220.1
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
  • Citi saistītie dokumenti
286397
11.11.2016
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"