Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Jēkabpils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.21

Jēkabpilī 2016.gada 14.jūlijā

Grozījumi Jēkabpils pilsētas domes 2015.gada 27.augusta saistošajos noteikumos Nr.19 "Par likuma "Par nekustamā īpašuma nodokli" normu piemērošanu Jēkabpils pilsētas administratīvajā teritorijā"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par nekustamā īpašuma nodokli"
1.panta otrās daļas 9.1 punktu, 2.1 daļu, 2.panta 8.1 daļu,
3.panta pirmo daļu, 3.panta 1.4, 1.5, 1.6 daļu, 9.panta otro daļu
un Pārejas noteikumu 58., 59.punktu

Izdarīt Jēkabpils pilsētas domes 2015.gada 27.augusta saistošajos noteikumos Nr.19 "Par likuma "Par nekustamā īpašuma nodokli" normu piemērošanu Jēkabpils pilsētas administratīvajā teritorijā" (publicēti oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" 28.09.2015. Nr.189/5507) šādus grozījumus:

1. Papildināt noteikumus ar 1.7.apakšpunktu šādā redakcijā:

"1.7. kārtību, kādā piemēro nekustamā īpašuma nodokļa likmes."

2. Papildināt noteikumus ar 2.1, 2.2, 2.3 un 2.4 punktiem šādā redakcijā:

"2.1 Nekustamā īpašuma nodokļa likmes - 0,2% no kadastrālās vērtības, kas nepārsniedz 56 915 euro, 0,4% no kadastrālās vērtības daļas, kas pārsniedz 56 915 euro, bet nepārsniedz 106 715 euro, un 0,6% no kadastrālās vērtības daļas, kas pārsniedz 106 715 euro - piemēro:

2.11. dzīvokļa īpašuma sastāvā esošai ēkas daļai, kuras lietošanas veids ir dzīvošana, un šai daļai piekrītošajai koplietošanas telpu platībai un viena dzīvokļa mājām, ja šie nekustamā īpašuma nodokļa objekti (turpmāk - objekti) ir fizisku personu īpašumā vai valdījumā, tie netiek izmantoti saimnieciskās darbības veikšanai un objektā taksācijas gada 1.janvārī plkst. 0.00 dzīvesvieta ir deklarēta vismaz vienai personai. Pārējos gadījumos piemēro nekustamā īpašuma nodokļa likmi 1,5% apmērā no objekta kadastrālās vērtības;

2.12. divu vai vairāku dzīvokļu mājām, kas nav sadalītas dzīvokļa īpašumos, kā arī telpu grupām nedzīvojamās ēkās, kuru lietošanas veids ir dzīvošana, ja šie objekti ir fizisku personu īpašumā vai valdījumā, par mājas platības daļu, kurā taksācijas gada 1.janvārī plkst. 0.00 dzīvesvieta ir deklarēta personām, pieņemot, ka vienai dzīvesvietu deklarējušajai personai piekrīt 50 m2 no mājas daļas, kuras lietošanas veids ir dzīvošana un kura netiek izmantota saimnieciskās darbības veikšanai, un šai daļai piekrītošo koplietošanas telpu platību (ja ēka ir kadastrāli uzmērīta). Pārējos gadījumos piemēro nekustamā īpašuma nodokļa likmi 1,5% apmērā no objekta kadastrālās vērtības.

2.2 Saistošo noteikumu izpratnē deklarētās dzīvesvietas adrese ir personas deklarētās dzīvesvietas adrese vai reģistrētās dzīvesvietas adrese.

2.3 Ja nekustamais īpašums uz kopīpašuma tiesību pamata pieder vairākām personām vai atrodas kopvaldījumā, nekustamā īpašuma nodokļa likmi nosaka, ņemot vērā katram kopīpašniekam piederošo ēkas domājamo daļu kadastrālo vērtību.

2.4 Pārējiem objektiem tiek piemērotas likumā "Par nekustamā īpašuma nodokli" noteiktās likmes."

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs L.Salcevičs

 

Jēkabpils pilsētas domes 14.07.2016. saistošo noteikumu Nr.21 "Grozījumi Jēkabpils pilsētas domes 2015.gada 27.augusta saistošajos noteikumos Nr.19 "Par likuma "Par nekustamā īpašuma nodokli" normu piemērošanu Jēkabpils pilsētas administratīvajā teritorijā""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Likuma "Par nekustamā īpašuma nodokli" 3.panta pirmajā daļā noteikts, ka nekustamā īpašuma nodokļa likmi vai likmes no 0,2 līdz 3 procentiem no nekustamā īpašuma kadastrālās vērtības nosaka pašvaldība savos saistošajos noteikumos.
Saistošie noteikumi nosaka kārtību, kādā Jēkabpils pilsētas administratīvajā teritorijā piemēro nekustamā īpašuma nodokļa likmes dzīvokļa īpašuma sastāvā esošai ēkas daļai, kuras funkcionālā izmantošana ir dzīvošana, un šai daļai piekrītošajai koplietošanas telpu platībai, viena dzīvokļa mājām, divu vai vairāku dzīvokļu dzīvojamām mājām, kas nav sadalītas dzīvokļa īpašumos, kā arī telpu grupām nedzīvojamās ēkās, kuru lietošanas veids ir dzīvošana.
Saistošie noteikumi paredz, ka samazinātās nodokļa likmes 0,2-0,6% apmērā piemēro tikai objektos, kuros dzīvesvieta ir deklarēta vismaz vienai personai. Savukārt divu vai vairāku dzīvokļu dzīvojamām mājām, kas nav sadalītas dzīvokļa īpašumos, kā arī telpu grupām nedzīvojamās ēkās, kuru lietošanas veids ir dzīvošana, nodokļa likmi 0,2-0,6% apmērā piemēro, pieņemot, ka vienai dzīvesvietu deklarējušai personai, piekrīt 50 m2 no nekustamā īpašuma daļas, kas netiek izmantota saimnieciskās darbības veikšanai.
Šāds regulējums saskan ar pašvaldības politiku attiecībā uz iedzīvotāju motivēšanu deklarēt savu dzīvesvietu Jēkabpils pilsētā, tādējādi palielinot iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieņēmumus budžetā
2. Īss projekta satura izklāsts Ar 2017.gadu Jēkabpilī ir paredzētas noteikt nekustamā īpašuma nodokļa likmi par telpu grupām, kuru lietošanas veids ir dzīvošana, 1,5% apmērā gadījumā, ja objektā taksācijas gada 1.janvārī plkst. 0.00 personas nav deklarējušas dzīvesvietu.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Nosakot kārtību Nekustamā īpašuma nodokļa likmes piemērošanai, nodokļa palielināšanās ietekme uz budžetu būs 35 000 euro. Saistošo noteikumu izpildei nav nepieciešams veidot jaunas institūcijas vai paplašināt esošo institūciju kompetenci, vai veidot jaunas štatu vietas.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi nevar noteikt.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Nekustamā īpašuma nodokļa aprēķinu un maksāšanas paziņojumu izdošanu atbilstoši šo saistošo noteikumu nosacījumiem veic Jēkabpils pilsētas pašvaldības Finanšu ekonomikas nodaļa.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas netika veiktas.

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs L.Salcevičs

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Jēkabpils pilsētas domes 2015.gada 27.augusta saistošajos noteikumos Nr.19 "Par likuma .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Jēkabpils pilsētas dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 21Pieņemts: 14.07.2016.Stājas spēkā: 02.08.2016.Zaudē spēku: 01.01.2022.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 146, 01.08.2016. OP numurs: 2016/146.5
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
283897
02.08.2016
424
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"