Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas normatīvie noteikumi Nr. 120

Rīgā 2016. gada 6. jūlijā

(Finanšu un kapitāla tirgus komisijas
padomes sēdes protokols Nr. 23 16. p.)

Grozījumi "Slēgtā alternatīvo ieguldījumu fonda gada pārskata un konsolidētā gada pārskata sagatavošanas normatīvajos noteikumos"

Izdoti saskaņā ar Alternatīvo ieguldījumu fondu
un to pārvaldnieku likuma
56. panta otro daļu un 57. panta otro daļu

Izdarīt Finanšu un kapitāla tirgus komisijas 2014. gada 11. decembra normatīvajos noteikumos Nr. 286 "Slēgtā alternatīvo ieguldījumu fonda gada pārskata un konsolidētā gada pārskata sagatavošanas normatīvie noteikumi" šādus grozījumus:

1. Izteikt 1.2. punktu šādā redakcijā:

"1.2. Latvijā vai citā dalībvalstī reģistrētam AIFP, kurš pārvalda Latvijā reģistrētu slēgto alternatīvo ieguldījumu fondu."

2. Aizstāt 2. punktā skaitli un vārdu "1. punktā" ar skaitļiem un vārdiem "4. vai 5. punktā".

3. Izteikt 5.1.1. punktu šādā redakcijā:

"5.1.1. bilanci (konsolidēto bilanci) un ārpusbilances posteņus,".

4. Izteikt 6. punkta pirmo teikumu šādā redakcijā:

"6. Paraugs aktīvu un saistību pārskata, ienākumu un izdevumu pārskata un naudas plūsmas pārskata posteņu izkārtojumam sniegts šo noteikumu III, VI, IX un XI daļā, bet bilances un ārpusbilances posteņu un peļņas vai zaudējumu aprēķina posteņu izkārtojuma paraugs sniegts šo noteikumu IV un VII daļā."

5. Papildināt 7. punktu aiz vārda "bilances" ar vārdiem "un ārpusbilances posteņu".

6. Izteikt 8. punktu šādā redakcijā:

"8. Katram aktīvu un saistību pārskata, ienākumu un izdevumu pārskata, naudas plūsmas pārskata, bilances un ārpusbilances postenim un peļņas vai zaudējumu aprēķina postenim uzrāda pārskata gada un attiecīgos iepriekšējā darbības gada rādītājus. Pirmajā pārskata gadā atspoguļo tikai attiecīgā pārskata gada rādītājus. Aktīvu un saistību pārskata, ienākumu un izdevumu pārskata, naudas plūsmas pārskata, bilances un ārpusbilances posteņus un peļņas vai zaudējumu aprēķina posteņus, kuros nav rādītāju, uzrāda tikai tad, ja iepriekšējā gada pārskatā ir bijis uzrādīts attiecīgā posteņa rādītājs."

7. Izteikt 11.3. punktu šādā redakcijā:

"11.3. ieguldījumu politikas aprakstu, tās izmaiņas pārskata gadā un situācijas dažādos tirgos, kuros veikti fonda ieguldījumi, novērtējumu;".

8. Papildināt noteikumus ar 11.1 punktu šādā redakcijā:

"11.1 Papildus 11. punktā minētajam AIFP ziņojumā par fondu, kas nodibināts kā komercsabiedrība:

11.11. sniedz skaidru informāciju par fonda attīstību, finansiālo stāvokli un darbības finansiālajiem rezultātiem, kā arī informāciju par būtiskiem riskiem un neskaidriem apstākļiem, ar kuriem fonds saskaras. Šo informāciju pamato ar vispusīgu un visaptverošu fonda attīstības, finansiālā stāvokļa un darbības rezultātu analīzi atbilstoši fonda darbības apjomam un sarežģītībai;

11.12. cik nepieciešams, lai izprastu fonda attīstību, finansiālo stāvokli vai darbības finansiālos rezultātus, 11.11. punktā minētajā analīzē iekļauj:

11.12.1. finanšu rādītājus,

11.12.2. galvenos attiecīgā fonda un slēgto alternatīvo ieguldījumu fondu darbību raksturojošos nefinanšu rādītājus, kā arī informāciju par vides aizsardzības prasību ietekmi un par darbiniekiem vai citu informāciju, ja tā ir būtiska,

11.12.3. pēc nepieciešamības - atsauces uz finanšu pārskatos norādītajām summām un papildu skaidrojumus par tām."

9. Izteikt IV daļas nosaukumu šādā redakcijā:

"IV. Bilances un ārpusbilances posteņu izkārtojuma paraugs".

10. Izteikt 24. punktu šādā redakcijā:

"24. Ārpusbilances posteņi

24.1. Iespējamie aktīvi

24.2. Iespējamās saistības

24.3. Ārpusbilances saistības pret klientiem".

11. Izteikt V daļas nosaukumu šādā redakcijā:

"V. Paskaidrojumi par aktīvu un saistību pārskata un bilances un ārpusbilances posteņiem".

12. Papildināt 41. punktu aiz vārdiem "nav apmaksājuši" ar vārdiem un saīsinājumu "pēc AIFP pieprasījuma".

13. Papildināt 44. punktu ar teikumu šādā redakcijā:

"Šajā postenī kā iespējamos aktīvus uzrāda tādus iespējamos aktīvus, kuri radušies pagātnes notikumu rezultātā un kuru pastāvēšana apstiprināsies tikai atkarībā no tā, vai būs noticis viens vai vairāki nenoteikti nākotnes notikumi, kurus fonds pilnībā nevar kontrolēt, piemēram, fonda dibināšanas dokumentos noteikto parakstīto saistību apmēru, kurš nav atzīts bilances postenī "Parakstītās kapitāla daļas"."

14. Papildināt 49. punktu aiz vārdiem "saņemamās dividendes" ar komatu un vārdiem ", kas attiecas uz pārskata gadu".

15. Izteikt 90. punktu šādā redakcijā:

"90. Atkāpjoties no šajos noteikumos paredzētajiem novērtēšanas noteikumiem, finanšu instrumentus (arī atvasinātos finanšu instrumentus) un ieguldījumu īpašumu drīkst novērtēt patiesajā vērtībā saskaņā ar Gada pārskatu un konsolidēto gada pārskatu likuma 35., 36., 37., 38., 39. un 40. pantā ietvertajiem nosacījumiem par novērtēšanu un informācijas atklāšanu."

16. Izteikt 92.1. un 92.2. punktu šādā redakcijā:

"92.1. kritērijiem un pieņēmumiem, kas piemēroti aktīvu un saistību pārskata vai bilances un ārpusbilances posteņu atzīšanai uzskaitē vai izslēgšanai no tās;

92.2. aktīvu un saistību pārskata vai bilances un ārpusbilances posteņu novērtēšanas principiem;".

17. Izteikt 92.4. punktu šādā redakcijā:

"92.4. metodēm un nozīmīgākajiem pieņēmumiem, kuri izmantoti finanšu instrumentu un ieguldījumu īpašuma patiesās vērtības noteikšanai, kā arī to patieso vērtību un patiesās vērtības izmaiņām pārskata gadā sadalījumā pa finanšu instrumentu kategorijām un ieguldījumu īpašumiem, ja fonds izmanto 90. punktā minēto izvēles iespēju;".

18. Izteikt 92.7. punktu šādā redakcijā:

"92.7. posteņiem, kas izteikti ārvalstu valūtā, pārrēķināšanai Latvijas Republikas naudas vienībās lietoto kursu."

19. Papildināt noteikumus ar 97.1 punktu šādā redakcijā:

"97.1 Iespējamie aktīvi un iespējamās saistības

Sniedz īsu aprakstu par katru iespējamo aktīvu un iespējamo saistību veidu un gadījumos, kad tas iespējams, norāda arī iespējamo finansiālās ietekmes uz fonda darbību aplēsi."

20. Izteikt 108. punktu šādā redakcijā:

"108. AIFP fonda, kurš nodibināts kā komercsabiedrība un atbilst Gada pārskatu un konsolidēto gada pārskatu likuma XIII nodaļā (izņemot 64. panta atbrīvojumu) minētajiem nosacījumiem, konsolidētos finanšu pārskatus sagatavo, piemērojot Gada pārskatu un konsolidēto gada pārskatu likuma XIV nodaļā minētās konsolidācijas procedūras un prasības par konsolidētā gada pārskata pielikumā sniedzamo informāciju. Konsolidēto finanšu pārskatu posteņu izkārtojums atbilst šo noteikumu prasībām, un to pēc nepieciešamības papildina."

21. Izteikt informatīvo atsauci uz Eiropas Savienības direktīvām šādā redakcijā:

"Noteikumos iekļautas tiesību normas, kas izriet no:

1) Padomes 1986. gada 8. decembra Direktīvas par banku un citu finanšu iestāžu gada pārskatiem un konsolidētajiem gada pārskatiem 86/635/EEK, kas pamatojas uz Līguma 54. panta 3. punkta "g" apakšpunktu un attiecas uz banku un citu finanšu iestāžu gada un konsolidētajiem gada pārskatiem;

2) Eiropas Parlamenta un Padomes 2013. gada 26. jūnija Direktīvas 2013/34/ES par noteiktu veidu uzņēmumu gada finanšu pārskatiem, konsolidētajiem finanšu pārskatiem un saistītiem ziņojumiem, ar ko groza Eiropas Parlamenta un Padomes direktīvu 2006/43/EK un atceļ Padomes direktīvas 78/660/EEK un 83/349/EEK."

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētājs P.Putniņš

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi "Slēgtā alternatīvo ieguldījumu fonda gada pārskata un konsolidētā gada pārskata sagatavošanas .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Finanšu un kapitāla tirgus komisija Veids: noteikumi Numurs: 120Pieņemts: 06.07.2016.Stājas spēkā: 13.07.2016.Zaudē spēku: 14.11.2020.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 132, 12.07.2016. OP numurs: 2016/132.8
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
283432
13.07.2016
87
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"