Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ministru kabineta noteikumi Nr. 304

Rīgā 2016. gada 17. maijā (prot. Nr. 23 25. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2011. gada 12. jūlija noteikumos Nr. 567 "Noteikumi par šķirnes lauksaimniecības dzīvnieku audzētāju organizāciju atbilstības kritērijiem un šķirnes lauksaimniecības dzīvnieku audzētāju organizācijas statusa piešķiršanas kārtību"

Izdoti saskaņā ar Ciltsdarba un dzīvnieku
audzēšanas likuma 7. panta pirmo daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2011. gada 12. jūlija noteikumos Nr. 567 "Noteikumi par šķirnes lauksaimniecības dzīvnieku audzētāju organizāciju atbilstības kritērijiem un šķirnes lauksaimniecības dzīvnieku audzētāju organizācijas statusa piešķiršanas kārtību" (Latvijas Vēstnesis, 2011, 117. nr.; 2012, 93. nr.; 2013, 103. nr.; 2014, 174. nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 3. punktu šādā redakcijā:

"3. Datu centrs savā tīmekļvietnē publicē datu centra direktora apstiprinātu komisijas nolikumu, kurā noteikts komisijas sastāvs, darba organizēšanas kārtība un šo noteikumu II nodaļā minēto atbilstības kritēriju izvērtēšanas metodika."

2. Svītrot 4. punktā vārdus "ne retāk kā reizi nedēļā".

3. Papildināt 5. punktu aiz vārdiem "(turpmāk - ciltsdarba programma)" ar vārdiem "vai ģenētisko resursu saglabāšanas programma".

4. Papildināt 6. punkta ievaddaļu aiz vārda "programmā" ar vārdiem "vai ģenētisko resursu saglabāšanas programmā".

5. Izteikt 6.9. apakšpunktu šādā redakcijā:

"6.9. dzīvnieku skaitu, kas ir pietiekams attiecīgās šķirnes ciltsdarba programmas īstenošanai, izņemot ģenētisko resursu saglabāšanas programmu."

6. Izteikt 7., 8. un 9. punktu šādā redakcijā:

"7. Organizācija var strādāt ar valstī jau apstiprinātu ciltsdarba programmu, izņemot ģenētisko resursu saglabāšanas programmu, ja to saskaņo ar organizāciju, kas izstrādājusi attiecīgo ciltsdarba programmu, un par to informē komisiju.

8. Organizācijas pārraudzībā esošajās lauksaimniecības dzīvnieku audzēšanas saimniecībās ir pietiekams dzīvnieku skaits attiecīgās šķirnes ciltsdarba programmas īstenošanai, un tai ir izstrādāts šķirnes lauksaimniecības dzīvnieku audzēšanas saimniecību atestācijas nolikums (turpmāk - nolikums) atbilstoši normatīvajiem aktiem par šķirnes lauksaimniecības dzīvnieku audzēšanas saimniecību atbilstības kritērijiem un šķirnes lauksaimniecības dzīvnieku audzēšanas saimniecības statusa piešķiršanas kārtību.

9. Organizācija, kurai ir piešķirts šķirnes lauksaimniecības dzīvnieku audzētāju organizācijas statuss, katru gadu līdz 1. februārim iesniedz datu centrā pārskatu par iepriekšējo gadu, norādot informāciju par ciltsdarba programmas vai ģenētisko resursu saglabāšanas programmas īstenošanas sasniegumiem, sniegtajiem ciltsdarba pakalpojumiem un ciltsdarba speciālistu praktiskās apmācības organizēšanu."

7. Papildināt 11. punktu, 14.2. apakšpunktu un 20. punktu aiz vārda "programma" (attiecīgā locījumā) ar vārdiem "vai ģenētisko resursu saglabāšanas programma" (attiecīgā locījumā).

8. Izteikt 25. punktu šādā redakcijā:

"25. Komisija ir tiesīga pieņemt lēmumu par organizācijas darbības apturēšanu uz laiku vai atcelt lēmumu par šķirnes lauksaimniecības dzīvnieku audzētāju organizācijas statusa piešķiršanu, ja:

25.1. organizācija savas darbības laikā neievēro šo noteikumu II nodaļā minētos nosacījumus;

25.2. ir beidzies ciltsdarba programmas vai ģenētisko resursu saglabāšanas programmas termiņš;

25.3. organizācija nepilda Ciltsdarba un dzīvnieku audzēšanas likumā noteiktos valsts pārvaldes uzdevumus."

9. Papildināt 26. punkta pirmo teikumu aiz vārda "programmas" ar vārdiem "vai ģenētisko resursu saglabāšanas programmas".

10. Papildināt 27., 28. un 29. punktu aiz vārda "programmas" ar vārdiem "vai ģenētisko resursu saglabāšanas programmas".

Ministru prezidents Māris Kučinskis

Zemkopības ministra vietā -
veselības ministrs Guntis Belēvičs

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2011. gada 12. jūlija noteikumos Nr. 567 "Noteikumi par šķirnes lauksaimniecības .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 304Pieņemts: 17.05.2016.Stājas spēkā: 20.05.2016.Zaudē spēku: 21.12.2018.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 96, 19.05.2016. OP numurs: 2016/96.13
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
  • Citi saistītie dokumenti
282213
20.05.2016
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"