Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ministru kabineta noteikumi Nr. 300

Rīgā 2016. gada 17. maijā (prot. Nr. 23 19. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2015. gada 16. jūnija noteikumos Nr. 318 "Elektronisko izsoļu vietnes noteikumi"

Izdoti saskaņā ar Civilprocesa likuma
605.1 panta trešo daļu un 605.2 panta otro daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2015. gada 16. jūnija noteikumos Nr. 318 "Elektronisko izsoļu vietnes noteikumi" (Latvijas Vēstnesis, 2015, 124. nr.) šādus grozījumus:

1. Papildināt 4.2. apakšpunktu aiz vārda "izbeigšanu" ar vārdiem "vai anulēšanu un administrējamu maksātnespējas un tiesiskās aizsardzības procesu neesību".

2. Svītrot 13.3. apakšpunktā vārdus "(deklarētās dzīvesvietas adrese vai, ja tādas nav vai tā atšķiras no deklarētās dzīvesvietas adreses, faktiskās dzīvesvietas adrese)".

3. Svītrot 14.4. apakšpunktā vārdus "(fiziskai personai - deklarētās dzīvesvietas adrese vai, ja tādas nav vai tā atšķiras no deklarētās dzīvesvietas adreses, faktiskās dzīvesvietas adrese, juridiskai personai - juridiskā adrese)".

4. Aizstāt 18. punktā vārdus "lietotāja vārds" ar vārdu "lietotājvārds".

5. Svītrot 25. punkta pirmo teikumu.

6. Izteikt 28. un 29. punktu šādā redakcijā:

"28. Reģistrēts lietotājs, kurš vēlas piedalīties izsludinātajā izsolē, elektronisko izsoļu vietnē nosūta zvērinātam tiesu izpildītājam vai maksātnespējas procesa administratoram lūgumu par autorizēšanu dalībai konkrētā izsolē un izsoles sludinājumā norādītā zvērināta tiesu izpildītāja depozīta kontā vai maksātnespējas procesa administratora norādītajā norēķinu kontā iemaksā izsoles nodrošinājuma summu likumā noteiktajā apmērā un maksu par dalību maksātnespējas procesa administratora rīkotā izsolē, ja atbilstoši maksātnespējas jomu regulējošajiem normatīvajiem aktiem administrators tādu noteicis, kā arī sedz maksu par dalību izsolē vietnes administratoram normatīvajos aktos noteiktajā apmērā saskaņā ar elektronisko izsoļu vietnē reģistrētam lietotājam sagatavotu rēķinu.

29. Zvērināts tiesu izpildītājs vai maksātnespējas procesa administrators autorizē personu dalībai izsolē, izmantojot elektronisko izsoļu vietnē pieejamo rīku, pirms tam pārliecinoties, vai personu var pielaist pie solīšanas saskaņā ar Civilprocesa likuma normām un vai ir iemaksātas šo noteikumu 28. punktā minētās summas."

7. Izteikt 36. punkta otro teikumu šādā redakcijā:

"Šādā gadījumā reģistrēta lietotāja tiesības pārstāvēt juridisko personu automātiski tiek pārbaudītas Uzņēmumu reģistra komercreģistrā katru reizi, kad reģistrēts lietotājs identificējas elektronisko izsoļu vietnē kā juridiskas personas pārstāvis."

8. Izteikt 44. punktu šādā redakcijā:

"44. Tiesu administrācija informē attiecīgo zvērinātu tiesu izpildītāju vai maksātnespējas procesa administratoru par elektronisko izsoļu vietnes sistēmas darbības traucējumiem, ja:

44.1. konstatēts sistēmas drošības pārkāpums;

44.2. elektronisko izsoļu vietnes darbības traucējumu dēļ solīšana nav bijusi iespējama laikposmā, kas no izsoles sākuma brīža līdz izsoles noslēguma dienas pulksten 12.00 kopā veido vairāk nekā 10 procentus no kopējā izsoles pamata laika;

44.3. saskaņā ar Civilprocesa likumu pagarinātajā izsolē elektronisko izsoļu vietnes darbības traucējumu dēļ solīšana nav bijusi iespējama laikposmā, kas no izsoles pagarināšanas brīža līdz izsoles noslēguma dienas pulksten 12.00 kopā veido vairāk nekā 10 procentus no izsoles pagarinājuma laika;

44.4. elektronisko izsoļu vietnes darbības traucējumu dēļ solīšana nav bijusi iespējama pēdējā stundā pirms izsoles noslēgšanās laikposmā, kas kopā veido vismaz 5 minūtes;

44.5. elektronisko izsoļu vietnes darbības traucējumu dēļ solīšana nav bijusi iespējama pēdējās 10 minūtēs pirms izsoles noslēguma neatkarīgi no šādu traucējumu ilguma."

9. Papildināt VI nodaļu ar 45.1 punktu šādā redakcijā:

"45.1 Ja konstatēti šo noteikumu 44.4. vai 44.5. apakšpunktā minētie tehniskie traucējumi, sistēma automātiski pagarina izsoles laiku līdz nākamās darbdienas pulksten 13.00, par to nekavējoties informējot zvērinātu tiesu izpildītāju vai maksātnespējas procesa administratoru, kurš izsoli rīkojis, kā arī solītājus. Solītājiem informācija tiek nosūtīta elektroniski uz elektronisko izsoļu vietnē reģistrētam lietotājam izveidoto kontu."

Ministru prezidents Māris Kučinskis

Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2015. gada 16. jūnija noteikumos Nr. 318 "Elektronisko izsoļu vietnes .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 300Pieņemts: 17.05.2016.Stājas spēkā: 20.05.2016.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 96, 19.05.2016. OP numurs: 2016/96.9
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
282209
20.05.2016
87
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"