Aptauja ilgs līdz 23. oktobrim.
Valsts valodas centra Rīgā 2016. gada 10. martā Par svešvārdu atbilsmēm latviešu valodāValsts valodas centra Latviešu valodas ekspertu komisija, 2016. gada 9. marta sēdē izskatot jautājumu par dažu gastronomijas terminu atbilsmēm latviešu valodā, vienprātīgi nolemj ieteikt šādus latviskos nosaukumus: 1) angļu, franču meringue (olbaltuma cepumi) - bezē; 2) itāļu pancetta (vītināts cūkgaļas veltnis) - pančeta; 3) japāņu gaumē pagatavota baltmaizes rīvmaize - panko; 4) franču crème Chantilly (saldināts putukrējums ar vaniļu un / vai citu aromatizētāju) - putukrējums. Pamats: Latviešu valodas ekspertu komisijas 09.03.2016. sēdes protokola Nr. 49 2. §; Ministru kabineta 2000. gada 22. augusta noteikumu Nr. 287 "Valsts valodas centra Latviešu valodas ekspertu komisijas nolikums" 10. p. Valsts valodas centra direktors M.Baltiņš Latviešu valodas ekspertu komisijas priekšsēdētāja I.Rūmniece |
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par svešvārdu atbilsmēm latviešu valodā
Statuss:
Spēkā esošs
Saistītie dokumenti
|