Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ministru kabineta noteikumi Nr. 341

Rīgā 2001.gada 31.jūlijā (prot. Nr. 36, 12.§)

Lauku apvidu zemes kadastrālās vērtēšanas noteikumi

Izdoti saskaņā ar likuma "Par nekustamā īpašuma nodokli"
4.panta otro, ceturto un septīto daļu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Noteikumi nosaka vienotu kārtību, kādā veicama lauku apvidu zemes - lauksaimniecības, mežsaimniecības, ūdenssaimniecības un lauku apbūves zemes (turpmāk - zeme) - kadastrālā vērtēšana.

2. Zemes kadastrālo vērtēšanu veic attiecīgās pašvaldības teritorijā esošām nekustamo īpašumu sastāvā ietilpstošām zemes vienībām un zemes vienību daļām (turpmāk - zemes vienības), kas kā patstāvīgi nekustamā īpašuma objekti ir reģistrēti Nekustamā īpašuma valsts kadastra reģistrā (turpmāk - kadastrs).

3. Valsts zemes dienests pēc nekustamā īpašuma īpašnieka pieprasījuma pārvērtē zemes vienību un nosaka tās kadastrālo vērtību, pamatojoties uz personas iesniegumu un aktuāliem kadastrā reģistrētiem datiem, atbilstoši šajos noteikumos noteiktajai zemes kadastrālās vērtības aprēķināšanas kārtībai.

II. Lauku apvidu zemes kadastrālās vērtēšanas procesa organizācija

4. Zemes kadastrālās vērtības noteikšanai izmanto kadastra datu bāzē uzkrāto informāciju par zemes vienībām (turpmāk - zemes vienības dati), kā arī ievēro attiecīgajam nekustamajam īpašumam likumā noteiktos izmantošanas ierobežojumus, kas reģistrēti kadastrā.

5. Zemes kadastrālajā vērtēšanā izmanto šādus zemes vienības datus:

5.1. kadastra apzīmējums;

5.2. platība;

5.3. nekustamā īpašuma lietošanas mērķis (mērķi) (turpmāk - lietošanas mērķis) un tam piekrītošā zemes platība;

5.4. lietošanas mērķis un tam piekrītošās zemes platības sadalījums pa zemes lietošanas veidiem;

5.5. nekustamā īpašuma lietošanas tiesību apgrūtinājumi, kuri ierobežo zemes izmantošanu (turpmāk - zemes izmantošanas ierobežojumi), un to aizņemtās zemes platības.

6. Zemes vienības dati kadastrālās vērtēšanas vajadzībām ir aktuāli līdz brīdim, kad kadastrā tiek reģistrētas izmaiņas šo noteikumu 5.punktā minētajos zemes vienības datos, kā arī normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā aktualizēta informācija par meža un lauksaimniecībā izmantojamās zemes kvalitatīvo novērtējumu.

7. Zemes kadastrālās vērtēšanas process ietver:

7.1. zemes vienību pirmreizējo kadastrālo vērtēšanu;

7.2. zemes vienību kadastrālo vērtību aktualizāciju - novērtētām zemes vienībām atkārtoti nosaka zemes kadastrālo vērtību;

7.3. zemes vienību masveidīgu pārvērtēšanu uz Ministru kabineta noteikto datumu.

8. Zemes kadastrālo vērtību reģistrē kadastrā.

9. Lai nodrošinātu zemes kadastrālo vērtēšanu un aktualizāciju, Valsts zemes dienests:

9.1. apzina, atlasa un ievada kadastra datu bāzē ar nekustamā īpašuma nodokli apliekamo zemes vienību aktuālos datus;

9.2. apzina, uzskaita un analizē nekustamā īpašuma tirgus datus, un nosaka zemes tirgus cenu līmeni;

9.3. izstrādā zemes vērtību zonējumu;

9.4. sagatavo kadastrāli vērtējamo zemes vienību sarakstu par pašvaldības teritorijā esošajām ar nekustamā īpašuma nodokli apliekamajām zemes vienībām;

9.5. sagatavo zemes kadastrālo vērtību kopsummas un to vajadzībām nosaka nepieciešamo zemes kadastrālo vērtību izmaiņu tendences rādītājus;

9.6. pārvērtē zemes kadastrālo vērtību, ja mainījies kāds šo noteikumu 6.punktā minētais nosacījums;

9.7. iekļauj aktualizēto zemes kadastrālo vērtību ar nekustamā īpašuma nodokli apliekamo objektu sarakstā.

10. Pieprasot zemes vienības pārvērtēšanu, papildus iesniedz:

10.1. lauksaimniecības, ūdenssaimniecības un mežsaimniecības vajadzībām izmantojamās zemes kadastrālās vērtības noteikšanai:

10.1.1. Valsts meža dienesta teritoriālās struktūrvienības sagatavoto un izsniegto meža zemes novērtējuma kopsavilkumu, ja zemes vienībā ir nodalīta meža zeme;

10.1.2. Lauku atbalsta dienesta attiecīgās reģionālās lauksaimniecības pārvaldes meliorācijas daļas izziņu par izmaiņām meliorācijas sistēmā, ja tādas ir notikušas;

10.1.3. reģionālās vides pārvaldes institūcijas izziņu par zemes piesārņojumu, ja ir konstatēts zemes piesārņojums;

10.2. lauku apbūves zemes kadastrālās vērtības noteikšanai - reģionālās vides pārvaldes institūcijas izziņu par zemes piesārņojumu, ja ir konstatēts zemes piesārņojums.

11. Lai noteiktu zemes kadastrālo vērtību, Valsts zemes dienests apzina, uzskaita un analizē ar nekustamo īpašumu tirgus cenu, nomas maksu un citu ar nekustamā īpašuma tirgu saistīto informāciju, kā arī veido un uztur nekustamā īpašuma tirgus datu bāzi. Datu bāzes veidošanai un uzturēšanai zemesgrāmatu nodaļas, pašvaldību institūcijas, zvērināti notāri un nekustamā īpašuma īpašnieki sniedz Valsts zemes dienestam šādu informāciju:

11.1. par pirkuma līgumiem:

11.1.1. nekustamā īpašuma kadastra numurs;

11.1.2. nekustamā īpašuma agrākais un tagadējais īpašnieks;

11.1.3. darījuma objekta sastāvs;

11.1.4. darījuma cena latos;

11.1.5. darījuma datums;

11.2. par nomas līgumiem:

11.2.1. nomas apzīmējums kadastrā;

11.2.2. nomas objekta sastāvs;

11.2.3. nomas maksa latos mēnesī vai gadā.

12. Personas, kuras veikušas darījumus ar nekustamajiem īpašumiem un nav šos darījumus nostiprinājušas zemesgrāmatā, piesakoties attiecīgajā pašvaldībā kā nekustamā īpašuma nodokļa maksātāji, aizpilda nekustamā īpašuma īpašnieka vai tiesiskā valdītāja paziņojumu (1.pielikums) un iesniedz to attiecīgajā pašvaldībā.

13. Pašvaldība šo noteikumu 11.punktā minēto informāciju un 12.punktā minēto paziņojumu reizi mēnesi iesniedz Valsts zemes dienesta teritoriālajā nodaļā.

III. Lauku apbūves zemes vērtību zonējumu izstrādes un apstiprināšanas kārtība

14. Zemes vērtību zonējums ir pašvaldības administratīvās teritorijas sadalījums zemes vērtību zonās, kurās zemes vērtība, kas paredzēta noteiktai lietošanas mērķu grupai (mērķim), ir savstarpēji salīdzināma vai nemainīga tai piederīgo zemes vienību platību ietvaros.

15. Reizē ar zemes vērtību zonējuma izstrādi konkrētām lietošanas mērķu grupām (mērķim) zemes vērtību zonu robežās nosaka zemes bāzes modeļus ar tiem piederīgām zemes bāzes vērtībām un standartplatībām. Zemes bāzes modeļus, zemes bāzes vērtības un standartplatības norāda zemes vērtību zonējumā.

16. Zemes bāzes modelis ir zemes vienība, kas noteikta zemes kadastrālās vērtības aprēķinam konkrētai lietošanas mērķu grupai (mērķim) un kuras dati - vērtību ietekmējošie galvenie faktori - norāda kopsakarību ar tirgus cenu līmeni visbiežāk pirktajām zemes vienībām konkrētajā teritorijā.

17. Zemes bāzes vērtība ir konkrētai lietošanas mērķu grupai (mērķim) noteiktā zemes bāzes modeļa vienas zemes platības vienības vērtība latos, kas lietojama konkrētas zemes vērtību zonas robežās.

18. Zemes bāzes modeļa standartplatība ir konkrētai lietošanas mērķu grupai (mērķim) noteiktā zemes bāzes modeļa zemes kopplatība kvadrātmetros, kas lietojama konkrētas zemes vērtību zonas robežās.

19. Zemes vērtību zonējumus izstrādā Valsts zemes dienests.

20. Zemes vērtību zonējumu izstrādā šādos gadījumos:

20.1. ir stājies spēkā jauns pašvaldības administratīvās teritorijas plānojums;

20.2. ir veiktas pašvaldības administratīvās teritorijas plānojuma korekcijas vai ir stājušies spēkā konkrētu teritoriju detālie plānojumi;

20.3. ir mainījušās pašvaldības administratīvās teritorijas robežas;

20.4. ir noteikti vai mainījušies pirmstaksācijas perioda zemes tirgus cenu līmeņi, ko apstiprina nekustamā īpašuma tirgus analīze;

20.5. Ministru kabinets ir pieņēmis lēmumu par visu nekustamo īpašumu masveidīgu pārvērtēšanu.

21. Lai izstrādātu zemes vērtību zonējumu, izmanto:

21.1. normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā saņemto un apzināto informāciju par nekustamā īpašuma tirgus darījumiem un zemes nomas maksām, kura uzkrāta nekustamo īpašumu tirgus datu bāzē;

21.2. informāciju par zemes vērtību un to ietekmējošiem galvenajiem rādītājiem, kas iegūta, analizējot nekustamo īpašumu tirgus cenas;

21.3. informāciju, kas iegūta, analizējot nekustamā īpašuma tirgus piedāvājumu un pieprasījumu;

21.4. pašvaldību administratīvajām teritorijām noteiktos zemes tirgus cenu līmeņus;

21.5. nacionālo plānojumu, rajonu un vietējās pašvaldības administratīvās teritorijas plānojumus un atsevišķu teritoriju detālos plānojumus;

21.6. pašvaldību sociālekonomiskās attīstības rādītāju analīzes datus (Centrālās statistikas pārvaldes apkopoto informāciju, piemēram, par iedzīvotāju skaitu, bezdarba līmeni, vidējo darba algu, investīciju apjomu).

22. Zemes vērtību zonējumu izstrādi ierosina attiecīgā pašvaldība vai Valsts zemes dienests līdz kārtējā taksācijas perioda 1.septembrim. Ja minētās izstrādes veiktas un apstiprinātas ne vēlāk kā līdz nākamā taksācijas perioda 15.maijam, tās stājas spēkā ar aiznākamā taksācijas perioda 1.janvāri.

23. Valsts zemes dienesta izstrādātie zemes vērtību zonējumu projekti (turpmāk - zonējumu projekts) iesniedzami izskatīšanai attiecīgajās pašvaldībās un nododami sabiedriskajai apspriešanai. Zonējuma projekta sabiedrisko apspriešanu organizē un tās kārtību nosaka pašvaldība, pieņemot attiecīgu lēmumu, kurā norāda sabiedriskās apspriešanas laiku un vietu.

24. Sabiedriskās apspriešanas laiks nedrīkst būt īsāks par trim nedēļām. Personu priekšlikumus un atsauksmes apkopo un izskata attiecīgās pašvaldības institūciju un Valsts zemes dienesta pārstāvju izveidota kopīga darba grupa, kas apkopotos sabiedriskās apspriešanas rezultātus, darba grupas priekšlikumus par tiem un prognozējamajām nekustamā īpašuma nodokļa apmēra izmaiņām iesniedz izskatīšanai pašvaldībā. Pēc zonējuma projekta izskatīšanas pašvaldība pieņem lēmumu par zonējuma projekta saskaņošanu.

25. Ja pašvaldība nepieņem lēmumu par zonējuma projekta saskaņošanu, tā pieņem lēmumu par savu turpmāko rīcību attiecībā uz zonējuma projektu un informē par to Valsts zemes dienestu.

26. Zonējuma projekta korekcijas ir pieļaujamas tikai līdz pašvaldības lēmuma pieņemšanai par zonējuma projekta saskaņošanu.

27. Zonējuma projekts sastāv no zemes vērtību zonējuma kartes, zonu zemes bāzes vērtību tabulas, zonējuma apraksta un nekustamā īpašuma nodokļa apmēra izmaiņu tendences prognozes.

28. Pēc saskaņošanas pašvaldībā Valsts zemes dienests apstiprina zemes vērtību zonējumu un norāda tā spēkā stāšanās datumu. Zemes vērtību zonējums tiek sagatavots divos eksemplāros. Viens apstiprinātā zemes vērtību zonējuma eksemplārs nododams attiecīgajā pašvaldībā, otrs - Valsts zemes dienestā. Informāciju par apstiprinātajiem zemes vērtību zonējumiem un to stāšanos spēkā Valsts zemes dienests publicē laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

IV. Lauku apbūves zemes kadastrālās vērtības noteikšana

29. Lauku apbūves zemes kadastrālo vērtību pašvaldību teritorijām, kurām ir izstrādāti zemes vērtību zonējumi, aprēķina, izmantojot šādu formulu:

KV= V x P x K, kur

KV - zemes vienības kadastrālā vērtība latos;

V - zonas zemes bāzes vērtība latos par vienu kvadrātmetru;

P - zemes vienības platība kvadrātmetros;

K - kopējais kadastrālās vērtības korekcijas koeficients.

30. Zemes vienības kadastrālo vērtību koriģē ar kopējo kadastrālās vērtības korekcijas koeficientu, kas sastāv no atsevišķiem korekcijas koeficientiem un ko nosaka, analizējot nekustamā īpašuma tirgu un izvērtējot savstarpējo sakarību:

30.1. starp zemes bāzes modeļa viena kvadrātmetra vērtību un viena kvadrātmetra vērtību zemes vienībai, kas pārsniedz zemes bāzes modeļa standartplatību attiecīgajā zemes vērtību zonā;

30.2. starp vērtību zemes vienībai ar diviem vai vairākiem lietošanas mērķiem un vērtību zemes vienībai ar vienu lietošanas mērķi attiecīgajā zemes vērtību zonā;

30.3. starp vērtību zemes vienībai ar noteiktiem izmantošanas ierobežojumiem un vērtību zemes vienībai bez izmantošanas ierobežojumiem konkrētajai lietošanas mērķu grupai (mērķim).

31. Korekcijas koeficientus nosaka un pēc saskaņošanas ar attiecīgajām pašvaldībām apstiprina Valsts zemes dienests. Ja korekcijas koeficienti apstiprināti līdz kārtējā taksācijas perioda 15.maijam, tie stājas spēkā ar nākamā taksācijas perioda 1.janvāri.

32. Zemes vienības platībai, kuras apgūšanu noteiktajam vai atļautajam lietošanas mērķim nepieļauj tās piesārņojums, līdz nelabvēlīgas ietekmes uz vidi pārtraukšanai vai šīs ietekmes seku likvidēšanai piemērojams kopējais kadastrālās vērtības korekcijas koeficients K = 0.

33. Piesārņojuma novērtējumu un attiecīgu atzinumu par to, ka zemes vienības platību nav iespējams izmantot noteiktajam vai atļautajam lietošanas mērķim, sagatavo un izsniedz reģionālās vides pārvaldes institūcijas, pamatojoties uz personas iesniegumu.

34. Šo noteikumu 33.punktā minēto atzinumu persona iesniedz attiecīgajā pašvaldībā, kas 10 darbdienu laikā par to informē Valsts zemes dienesta attiecīgo teritoriālo nodaļu.

35. Lauku apbūves zemes kadastrālo vērtību pašvaldību teritorijām, kurām nav izstrādāti zemes vērtību zonējumi, aprēķina, izmantojot šādu formulu:

KV = BC x KL x K2/K2C x KI x P, kur

KV - lauku apbūves zemes kadastrālā vērtība latos;

BC - ciema zemes bāzes vērtība latos par vienu kvadrātmetru;

KL - zemes lietošanas koeficients;

K2 - zemes vienības novietojuma koeficients;

K2C - tuvākā ciema novietojuma koeficients;

KI - inženiertehniskā nodrošinājuma koeficients;

P - zemes vienības platība kvadrātmetros.

36. Pašvaldību teritorijām, kurām nav izstrādāti zemes vērtību zonējumi, lauku apbūves zemes kadastrālo vērtību aprēķina, ņemot vērā:

36.1. ciema zemes bāzes vērtību BC (2.pielikums). Ciema zemes bāzes vērtība ir konkrētam ciemam noteikta nosacītā kvadrātmetra apbūves zemes vērtība latos, ņemot vērā tā atrašanās vietu valsts apdzīvotības sistēmā un pašvaldības sociālekonomisko potenciālu. Lai noteiktu konkrētas zemes vienības vērtību ciema teritorijā, izmanto ciema zemes bāzes vērtību, bet ārpus ciema teritorijas esošas zemes vienības vērtības noteikšanai izmanto pēc novietojuma tuvākā ciema zemes bāzes vērtību;

36.2. zemes lietošanas koeficientu KL, ko nosaka zemes vienībai atbilstoši noteiktajam lietošanas mērķim:

36.2.1. vienģimenes un divģimeņu dzīvojamo ēku apbūvei un sabiedrisko garāžu apbūvei - 1,00;

36.2.2. daudzdzīvokļu māju apbūvei - 1,50;

36.2.3. darījumu iestāžu apbūvei - 4,00;

36.2.4. ieguves rūpniecības un karjeru izstrādes apbūvei, zvejniecības, zivjaudzētavu darbībai un zivsaimniecībai izmantojamai apbūvei, rūpniecības objektu apbūvei, lauksaimniecības servisa un lauksaimniecības ražošanas uzņēmumu apbūvei, kā arī jūras ostās un jūras ostu terminālos - 2,00;

36.2.5. pārvaldes, veselības aizsardzības, izglītības, kultūras, sporta un citu sabiedriskas nozīmes objektu apbūvei un izbūvei, satiksmes infrastruktūras objektiem, inženiertehniskās apgādes tīkliem un objektiem un citiem civilās celtniecības objektiem - 1,30;

36.2.6. zemes vienības platībai, kuras apgūšanu noteiktajam vai atļautajam lietošanas mērķim nepieļauj tās piesārņojums - 0;

36.3. ciema novietojuma koeficientu K2C un zemes vienības novietojuma koeficientu K2 saskaņā ar novietojuma korekcijas karti;

36.4. inženiertehniskā nodrošinājuma koeficientu KI (3.pielikums), ko zemes vienības pirmreizējai kadastrālajai vērtēšanai pieņem atbilstoši minimāli nepieciešamajam infrastruktūras līmenim, kas ietver centralizētu aukstā ūdens apgādi, centralizētu kanalizāciju un centralizētu gāzes apgādi, kā arī izbūvētu ielu, kas robežojas ar konkrēto zemes vienību.

37. Dārzkopības sabiedrības (individuālā augļu dārza) apbūves zemes kadastrālo vērtību pašvaldību teritorijās, kurās nav izstrādāti zemes vērtību zonējumi, aprēķina, izmantojot šādu formulu:

KV = P x VP x 3,71, kur

KV - dārzkopības sabiedrības (individuālā augļu dārza) apbūves zemes kadastrālā vērtība latos;

P - dārzkopības sabiedrības (individuālā augļu dārza) apbūves zemes kopplatība hektāros;

VP - dārzkopības sabiedrības (individuālā augļu dārza) apbūves zemes paraugvērtība ballēs;

3,71 - viena ballhektāra vērtība latos.

38. Dārzkopības sabiedrības (individuālā augļu dārza) apbūves zemes paraugvērtību aprēķina, izmantojot šādu formulu:

VP = VKVAL x (K2 + K3 + K4 + K5 + K6) x K7 x K8,

kur

VP - dārzkopības sabiedrības (individuālā augļu dārza) zemes paraugvērtība ballēs par vienu hektāru;

VKVAL - lauksaimniecībā izmantojamās zemes kvalitātes novērtējums ballēs (ne zemāks par 25 ballēm), ko nosaka pēc zemes vērtēšanas un augsnes kartēšanas materiāliem;

K2 - novietojuma koeficients (4. un 5.pielikums);

K3 - korekcijas koeficients dārzkopības sabiedrības (individuālā augļu dārza) attālumam līdz rajona centram vai citai rajona pilsētai (6.pielikums);

K4 - korekcijas koeficients dārzkopības sabiedrības (individuālā augļu dārza) attālumam līdz ūdenstilpēm (upēm, ezeriem), ko var izmantot atpūtai visa dārzkopības sabiedrība (7.pielikums);

K5 - korekcijas koeficients dārzkopības sabiedrības (individuālā augļu dārza) attālumam līdz dzelzceļa stacijai (8.pielikums);

K6 - korekcijas koeficients dārzkopības sabiedrības (individuālā augļu dārza) attālumam līdz jūrai (9.pielikums);

K7 - rajona administratīvās nozīmes korekcijas koeficients (10.pielikums);

K8 - dārzkopības sabiedrības (individuālā augļu dārza) apbūves tiesību korekcijas koeficients (11.pielikums).

39. Zemes kadastrālo vērtību speciālos vērtēšanas gadījumos nosaka šādā kārtībā:

39.1. ieguves rūpniecības un karjeru izstrādes, atsevišķi nodalītu lauksaimniecības servisa un ražošanas uzņēmumu (mehānisko darbnīcu, kalšu, noliktavu, pagrabu, saldētavu, lopkautuvju) un lauksaimniecības ražošanas uzņēmumu (liellopu fermu, cūku nobarošanas kompleksu, putnu fermu, kažokzvēru fermu) apbūves teritoriju zemi zem ēkām un pagalmiem vērtē kā lauku apbūves zemi, pārējo zemes vienības platību vērtē šo noteikumu V nodaļā noteiktajā kārtībā;

39.2. inženiertehniskās apgādes tīklu un objektu, kā arī satiksmes infrastruktūras objektu apbūves teritoriju zemi zem ēkām un pagalmiem vērtē kā lauku apbūves zemi, pārējai zemes vienības platībai piemēro kadastrālās teritorijas zemes vidējo kadastrālo vērtību (12.pielikums);

39.3. atklāto sporta būvju teritoriju, kā arī lidlauku un lidmašīnu angāru apbūves teritorijas zemi vērtē, piemērojot kadastrālās teritorijas zemes vidējo kadastrālo vērtību visai zemes vienības platībai;

39.4. parku, skvēru, mežaparku, aleju, pludmaļu, krastmalu un pārējo koplietošanas un rekreācijas nozīmes objektu teritorijas, ja uz tām atļautā saimnieciskā darbība nav pieskaitāma pie kāda cita klasifikācijā norādītā lietošanas mērķa, valsts nozīmes aizsardzības objektu teritorijas, atkritumu izgāztuves un beigto dzīvnieku apbedīšanas vietu zemi vērtē šo noteikumu V nodaļā noteiktajā kārtībā.

40. Pašvaldību teritorijās, kurās nav izstrādāti zemes vērtību zonējumi zemes vienībai, kurai ir reģistrēti zemes izmantošanas ierobežojumi, zemes kadastrālo vērtību samazina:

40.1. par 5 %, ja nav norādīta zemes platība, kuru aizņem zemes izmantošanas ierobežojumi, vai zemes izmantošanas ierobežojuma platība aizņem līdz 25 % no zemes vienības platības;

40.2. par 10 %, ja zemes izmantošanas ierobežojuma platība aizņem 26-50 % no zemes vienības platības;

40.3. par 15 %, ja zemes izmantošanas ierobežojuma platība aizņem 51-75 % no zemes vienības platības;

40.4. par 20 %, ja zemes izmantošanas ierobežojuma platība aizņem vairāk nekā 75 % no zemes vienības platības.

V. Lauksaimniecības, mežsaimniecības un ūdenssaimniecības vajadzībām izmantojamās zemes kadastrālās vērtības noteikšana

41. Lauksaimniecības, mežsaimniecības un ūdenssaimniecības vajadzībām izmantojamās zemes kadastrālo vērtību nosaka bez izpētes uz vietas (kamerāli), izmantojot zemes kvalitātes novērtējuma un augsnes kartēšanas materiālus, meža inventarizācijas materiālus un zemes platību sadalījumu pa zemes lietošanas veidiem (lauksaimniecībā izmantojamā zeme, meži, krūmāji, purvi, zeme zem ūdeņiem, zeme zem ēkām un pagalmiem, zeme zem ceļiem un pārējā zeme).

42. Lauksaimniecības, mežsaimniecības un ūdenssaimniecības vajadzībām izmantojamās zemes kadastrālo vērtību aprēķina, izmantojot šādu formulu:

KV = ((PLIZ x VKVAL + PPAG x 50 + PPĀR x 8 + PDĪĶI x 35) x K1 x K2 +

+ (PM x VMVID vai VM x KM)) x 3,71, kur

KV - zemes vienības kadastrālā vērtība latos;

PLIZ - lauksaimniecībā izmantojamās zemes platība hektāros;

VKVAL - lauksaimniecībā izmantojamās zemes kvalitātes novērtējums ballēs;

PPAG - zem ēkām un pagalmiem esošās zemes platība hektāros;

PPĀR - pārējās zemes platība hektāros;

PDĪĶI - zem zivju dīķiem esošās zemes platība hektāros;

K1 - starpgabalainības koeficients;

K2 - novietojuma koeficients;

PM - meža zemes platība hektāros;

VMVID - kadastrālās teritorijas meža zemes vidējais novērtējums ballēs par hektāru;

VM - meža zemes kvalitātes novērtējums ballhektāros;

KM - meža zemes novietojuma koeficients;

3,71 - viena ballhektāra vērtība latos.

43. Lauksaimniecības, mežsaimniecības un ūdenssaimniecības vajadzībām izmantojamai zemei nosaka zemes kvalitātes novērtējumu ballēs pēc normatīvās produktivitātes. Viena ballhektāra vērtība zemes kadastrālās vērtības noteikšanai ir 3,71 lats.

44. Lauksaimniecībā izmantojamās zemes kvalitāti novērtē, izmantojot Valsts zemes dienesta apstiprinātās lauksaimniecībā izmantojamās zemes kvalitātes novērtējuma pamatkartes vai zemes kvalitātes vērtēšanas un augsnes kartēšanas materiālus:

44.1. ja apgūtas lauksaimniecībā neizmantotas zemes vai ir mainījušies lauksaimniecībā izmantojamās zemes lietošanas veidi, koriģē transformēto kontūru zemes kvalitātes novērtējumu, izmantojot zemes vērtēšanas darba tabulas un augsnes tipa un mehāniskā sastāva apzīmējumus (13., 14. un 15.pielikums);

44.2. valsts meža fondā esošās lauksaimniecībā izmantojamās zemes kvalitāti novērtē, izmantojot Valsts zemes dienesta apstiprinātās lauksaimniecībā izmantojamās zemes kvalitātes novērtējuma pamatkartes vai zemes kvalitātes vērtēšanas un augsnes kartēšanas materiālus. Ja šīm teritorijām nav atbilstošu vērtēšanas materiālu, zemes kvalitātes novērtējums ir 20 balles.

45. Zem ēkām un pagalmiem esošās zemes kvalitātes novērtējums ir 50 balles.

46. Zem krūmājiem, purviem, ūdeņiem, ceļiem esošās zemes (izņemot zivju dīķus) un pārējās zemes kvalitātes novērtējums ir 8 balles.

47. Zivju dīķu - zivju audzēšanai mākslīgi ierīkotu ūdenstilpju - zemes kvalitātes novērtējums ir 35 balles.

48. Meža zemes kvalitāti novērtē, izmantojot Valsts meža dienesta sniegto informāciju. Ja atsevišķas ar kokiem apaugušas platības ir mazākas par 0,1 ha un tajās nav veikta meža inventarizācija, to vērtību nosaka atbilstoši kadastrālās teritorijas meža zemes vidējam novērtējumam (12.pielikums). Kadastrālā teritorija ir kadastra grafiskajā daļā iezīmēta kompakta teritorija, kas atbilst administratīvi teritoriālajam iedalījumam pēc stāvokļa uz 1996.gada 1.maiju.

49. Meža zemes kvalitāti ballhektāros novērtē un mežaudzes vērtību latos pēc meža inventarizācijas materiāliem nosaka Valsts meža dienests un iekļauj meža zemes novērtējuma kopsavilkumā. Meža zemes kvalitāti novērtē, ņemot vērā meža augšanas apstākļu tipu (16.pielikums) un saimnieciskās darbības ierobežojumus.

50. Ja mežaudzei ir saimnieciskās darbības ierobežojumi (ciršanas ierobežojumi), meža zemes kvalitātes novērtējumu samazina:

50.1. par 100 %, ja aizliegta galvenā cirte un kopšanas cirte;

50.2. par 50 %, ja aizliegta galvenā cirte vai kailcirte.

51. Nekustamā īpašuma nodokļa aprēķinam lauksaimniecības, mežsaimniecības un ūdenssaimniecības vajadzībām izmantojamās zemes kadastrālajā vērtībā atbilstoši Ministru kabineta 2001.gada 20.marta noteikumiem Nr.135 "Kārtība, kādā ar nekustamā īpašuma nodokli neapliek zemi, kuru aizņem jaunaudzes un apmežojumi jaunaudžu vecumā" netiek ietverts tās meža zemes kvalitatīvais novērtējums, kuru aizņem jaunaudzes un apmežojumi jaunaudžu vecumā.

52. Ja no Valsts meža dienesta nav saņemta informācija par meža zemes kvalitātes novērtējumu, meža zemes kvalitātes noteikšanai izmanto kadastrālās teritorijas meža zemes vidējo novērtējumu (12.pielikums). Šādā gadījumā noteiktā zemes kadastrālā vērtība nav izmantojama ar zemes vērtību saistīto darījumu kārtošanai.

53. Lauksaimniecības, mežsaimniecības un ūdenssaimniecības vajadzībām izmantojamās zemes kvalitātes novērtējumu koriģē ar:

53.1. starpgabalainības koeficientu K1 (17.pielikums). Meža zemei starpgabalainības koeficientu K1 nepiemēro;

53.2. novietojuma koeficientu K2 (4. un 5.pielikums). Meža zemei piemēro meža zemes novietojuma koeficientu KM (12.pielikums). Valsts meža fondā esošās nemeža zemes kadastrālās vērtības aprēķināšanai piemēro kadastrālās teritorijas vidējo novietojuma koeficientu (12.pielikums).

54. Starpgabalainības un novietojuma koeficientu nosaka, izmantojot Valsts zemes dienesta apstiprinātu novietojuma korekciju karti, atbilstoši ceļa segumam un korekcijas koeficientiem, kas raksturo zemes vienības novietojumu attiecībā pret:

54.1. pilsētām (4.pielikums);

54.2. kadastrālās teritorijas centru, citu kadastrālās teritorijas apdzīvoto vietu vai pilsētu (5.pielikums).

55. Zemes vienībai, kurai reģistrēti zemes izmantošanas ierobežojumi, zemes kadastrālo vērtību samazina:

55.1. par 5 %, ja nav norādīta zemes platība, kuru aizņem zemes izmantošanas ierobežojumi, vai zemes izmantošanas ierobežojuma platība aizņem līdz 20 % no zemes vienības platības;

55.2. par 10 %, ja zemes izmantošanas ierobežojuma platība aizņem 21-40 % no zemes vienības platības;

55.3. par 15 %, ja zemes izmantošanas ierobežojuma platība aizņem 41-60 % no zemes vienības platības;

55.4. par 20 %, ja zemes izmantošanas ierobežojuma platība aizņem 61-80 % no zemes vienības platības;

55.5. par 30 %, ja zemes izmantošanas ierobežojuma platība aizņem 81 % un vairāk no zemes vienības platības.

VI. Noslēguma jautājumi

56. Fizisko un juridisko personu rakstiskus iesniegumus jautājumos, kas saistīti ar lauku apvidu zemes kadastrālo vērtēšanu, izskata attiecīgās Valsts zemes dienesta reģionālās nodaļas. Ja Valsts zemes dienesta reģionālo nodaļu amatpersonu sniegtās atbildes uz personu iesniegumiem ir neapmierinošas, tās var pārsūdzēt Valsts zemes dienesta ģenerāldirektoram. Strīdu gadījumā attiecīgos jautājumus izskata tiesa.

57. Zemes kadastrālās vērtības, kas noteiktas un reģistrētas kadastrā līdz šo noteikumu spēkā stāšanās dienai, ir spēkā līdz izmaiņām, kas veiktas šo noteikumu 6.punktā noteiktajā kārtībā, kā arī ja pašvaldības administratīvajai teritorijai ir izstrādāts zemes vērtību zonējums atbilstoši šiem noteikumiem.

58. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 1999.gada 6.jūlija noteikumus Nr.244 "Lauku apvidu zemes kadastrālās vērtēšanas noteikumi" (Latvijas Vēstnesis, 1999, 244./266.nr.; 2000, 473./476.nr.; 2001, 101.nr.).

Ministru prezidenta vietā -
satiksmes ministrs A.Gorbunovs

Tieslietu ministre I.Labucka

 

1. pielikums
Ministru kabineta
2001. gada 31. jūlija
noteikumiem Nr. 341

Nekustamā īpašuma īpašnieka vai tiesiskā valdītāja paziņojums

Tieslietu ministre I.Labucka

 

2. pielikums
Ministru kabineta
2001. gada 31. jūlija
noteikumiem Nr. 341

Ciemu zemes bāzes vērtības

Nr.
p.k.
Pagasts, pilsētas lauku teritorija, novads Kadastrālā teritorija Ciems Zemes bāzes vērtība Ls/m2
1. AIZKRAUKLES rajons
1.1. Aiviekstes pagasts Aiviekstes Kriškalni 0,056
1.2. Aizkraukles pagasts Aizkraukles Aizkraukle 0,069
1.3. Bebru pagasts Bebru Bebri (Vecbebri) 0,065
1.4. Daudzeses pagasts Daudzeses Daudzese 0,058
1.5. Daudzeses pagasts Daudzeses Daudzeva 0,060
1.6. Iršu pagasts Iršu Irši 0,060
1.7. Klintaines pagasts Klintaines Rīteri 0,067
1.8. Klintaines pagasts Klintaines Selga (Stukmaņi) 0,066
1.9. Kokneses pagasts Kokneses Bormaņi 0,067
1.10. Kokneses pagasts Kokneses Kalnakrogs 0,068
1.11. Kokneses pagasts Kokneses Koknese 0,070
1.12. Kurmenes pagasts Kurmenes Kurmene 0,044
1.13. Mazzalves pagasts Mazzalves Ērberģe 0,050
1.14. Mazzalves pagasts Mazzalves Lielmēmele 0,041
1.15. Neretas pagasts Neretas Nereta 0,052
1.16. Pilskalnes pagasts Pilskalnes Pilskalne 0,038
1.17. Seces pagasts Seces Sece 0,061
1.18. Sērenes pagasts Sērenes Sērene 0,085
1.19. Skrīveru pagasts Skrīveru Skrīveri 0,075
1.20. Skrīveru pagasts Skrīveru Ziedugravas 0,070
1.21. Staburaga pagasts Staburaga Staburags 0,058
1.22. Sunākstes pagasts Sunākstes Sunākste 0,053
1.23. Valles pagasts Valles Mežmuiža 0,045
1.24. Valles pagasts Valles Taurkalne 0,062
1.25. Valles pagasts Valles Valle 0,065
1.26. Vietalvas pagasts Vietalvas Odziena 0,059
1.27. Vietalvas pagasts Vietalvas Vietalva 0,058
1.28. Zalves pagasts Zalves Oškalns (Sproģi) 0,048
1.29. Zalves pagasts Zalves Zalve 0,055
2. ALŪKSNES rajons
2.1. Alsviķu pagasts Alsviķu Alsviķi 0,048
2.2. Alsviķu pagasts Alsviķu Strautiņi 0,051
2.3. Annas pagasts Annas Anna 0,045
2.4. Gaujienas pagasts Gaujienas Dārzciems 0,052
2.5. Gaujienas pagasts Gaujienas Gaujiena 0,050
2.6. Ilzenes pagasts Ilzenes Ilzene 0,051
2.7. Jaunalūksnes pagasts Jaunalūksnes Beja (Matisene) 0,044
2.8. Jaunalūksnes pagasts Jaunalūksnes Jaunalūksne (Kolberģis) 0,048
2.9. Jaunalūksnes pagasts Jaunalūksnes Vētraine (Visikums) 0,039
2.10. Jaunannas pagasts Jaunannas Jaunanna 0,043
2.11. Jaunlaicenes pagasts Jaunlaicenes Jaunlaicene 0,037
2.12. Kalncempju pagasts Kalncempju Kalncempji 0,043
2.13. Liepnas pagasts Liepnas Liepna 0,037
2.14. Malienas pagasts Malienas Maliena (Brenči) 0,047
2.15. Mālupes pagasts Mālupes Igrīve 0,041
2.16. Mālupes pagasts Mālupes Mālupe 0,044
2.17. Mārkalnes pagasts Mārkalnes Mārkalne 0,038
2.18. Pededzes pagasts Pededzes Pededze 0,029
2.19. Pededzes pagasts Pededzes Stuborova 0,027
2.20. Trapenes pagasts Trapenes Līzespasts 0,049
2.21. Trapenes pagasts Trapenes Trapene 0,050
2.22. Veclaicenes pagasts Veclaicenes Veclaicene 0,031
2.23. Virešu pagasts Virešu Vidaga 0,053
2.24. Virešu pagasts Virešu Vireši 0,054
2.25. Zeltiņu pagasts Zeltiņu Zeltiņi 0,052
2.26. Ziemera pagasts Ziemera Māriņkalns 0,044
3. BALVU rajons
3.1. Baltinavas pagasts Baltinavas Baltinava 0,046
3.2. Baltinavas pagasts Baltinavas Sloboda 0,045
3.3. Balvu pagasts Balvu Centramuiža 0,050
3.4. Balvu pagasts Balvu Kārklinieki 0,052
3.5. Balvu pagasts Balvu Naudaskalns 0,053
3.6. Bērzkalnes pagasts Bērzkalnes Bērzkalne 0,048
3.7. Bērzpils pagasts Bērzpils Beļauski 0,070
3.8. Bērzpils pagasts Bērzpils Bērzpils 0,072
3.9. Bērzpils pagasts Bērzpils Vecpils 0,071
3.10. Briežuciema pagasts Briežuciema Briežuciems 0,048
3.11. Šķilbēnu pagasts Šķilbēnu Rekava 0,043
3.12. Šķilbēnu pagasts Šķilbēnu Šķilbēni 0,043
3.13. Šķilbēnu pagasts Šķilbēnu Upītes 0,040
3.14. Krišjāņu pagasts Krišjāņu Krišjāņi 0,062
3.15. Krišjāņu pagasts Krišjāņu Žogi 0,061
3.16. Kubuļu pagasts Kubuļu Celmene 0,050
3.17. Kubuļu pagasts Kubuļu Kubuļi 0,050
3.18. Kubuļu pagasts Kubuļu Kurna 0,050
3.19. Kubuļu pagasts Kubuļu Pērkoni 0,049
3.20. Kupravas pagasts Kupravas Kuprava 0,043
3.21. Lazdukalna pagasts Lazdukalna Lazdukalns 0,066
3.22. Lazdukalna pagasts Lazdukalna Liepari 0,068
3.23. Lazdukalna pagasts Lazdukalna Skujetnieki 0,061
3.24. Lazdulejas pagasts Lazdulejas Lazduleja 0,048
3.25. Medņevas pagasts Medņevas Medņeva (Semenova) 0,041
3.26. Medņevas pagasts Medņevas Viduči 0,041
3.27. Rugāju pagasts Rugāju Medņi 0,056
3.28. Rugāju pagasts Rugāju Rugāji 0,060
3.29. Rugāju pagasts Rugāju Tikaiņi 0,059
3.30. Susāju pagasts Susāju Tepenīca 0,038
3.31. Tilžas pagasts Tilžas Tilža 0,054
3.32. Vectilžas pagasts Vectilžas Sudarbe 0,055
3.33. Vectilžas pagasts Vectilžas Vectilža 0,054
3.34. Vecumu pagasts Vecumu Borisova 0,040
3.35. Vecumu pagasts Vecumu Vecumi 0,039
3.36. Vīksnas pagasts Vīksnas Vīksna 0,045
3.37. Žīguru pagasts Žīguru Žīguri 0,038
4. BAUSKAS rajons
4.1. Bārbeles pagasts Bārbeles Bārbele 0,066
4.2. Bārbeles pagasts Bārbeles Lielbārbele 0,070
4.3. Brunavas pagasts Brunavas Brunava 0,058
4.4. Brunavas pagasts Brunavas Grenctāle 0,053
4.5. Brunavas pagasts Brunavas Tunkūni 0,043
4.6. Ceraukstes pagasts Ceraukstes Ceraukste 0,063
4.7. Ceraukstes pagasts Ceraukstes Mūsa 0,072
4.8. Codes pagasts Codes Code 0,080
4.9. Codes pagasts Codes Mēmele 0,076
4.10. Dāviņu pagasts Dāviņu Birzes 0,078
4.11. Gailīšu pagasts Gailīšu Pāce 0,055
4.12. Gailīšu pagasts Gailīšu Pīrāgi 0,058
4.13. Gailīšu pagasts Gailīšu Kamārde (Uzvara) 0,060
4.14. Iecavas pagasts Iecavas Dimzukalns 0,094
4.15. Iecavas pagasts Iecavas Iecava 0,090
4.16. Iecavas pagasts Iecavas Rosme 0,082
4.17. Iecavas pagasts Iecavas Zālīte (Branti) 0,112
4.18. Īslīces pagasts Īslīces Adžūni 0,045
4.19. Īslīces pagasts Īslīces Īslīce 0,050
4.20. Īslīces pagasts Īslīces Rītausma (Mariannas) 0,068
4.21. Īslīces pagasts Īslīces Vārpa (Bērzi) 0,055
4.22. Mežotnes pagasts Mežotnes Garoza 0,082
4.23. Mežotnes pagasts Mežotnes Jumprava 0,073
4.24. Mežotnes pagasts Mežotnes Mežotne 0,081
4.25. Mežotnes pagasts Mežotnes Strēlnieki 0,082
4.26. Rundāles pagasts Rundāles Liepas (Švirkale) 0,043
4.27. Rundāles pagasts Rundāles Pilsrundāle 0,065
4.28. Rundāles pagasts Rundāles Rundāle 0,065
4.29. Rundāles pagasts Rundāles Saulaine (Kaucminde) 0,073
4.30. Skaistkalnes pagasts Skaistkalnes Jaunmēmele 0,040
4.31. Skaistkalnes pagasts Skaistkalnes Skaistkalne 0,053
4.32. Stelpes pagasts Stelpes Nīzere 0,072
4.33. Stelpes pagasts Stelpes Noras 0,073
4.34. Stelpes pagasts Stelpes Stelpe 0,075
4.35. Svitenes pagasts Svitenes Svitene 0,049
4.36. Vecsaules pagasts Vecsaules Jaunsaule 0,050
4.37. Vecsaules pagasts Vecsaules Mazsaule (Kūdra) 0,067
4.38. Vecsaules pagasts Vecsaules Ozolaine 0,065
4.39. Vecsaules pagasts Vecsaules Vecsaule 0,070
4.40. Vecsaules pagasts Vecsaules Zvaigzne (Strauti) 0,065
4.41. Vecumnieku pagasts Vecumnieku Beibeži 0,081
4.42. Vecumnieku pagasts Vecumnieku Klīvi 0,073
4.43. Vecumnieku pagasts Vecumnieku Misa 0,080
4.44. Vecumnieku pagasts Vecumnieku Piebalgas 0,098
4.45. Vecumnieku Vecumnieku Vecumnieki 0,082
4.46. Viesturu pagasts Viesturu Bērstele 0,063
4.47. Viesturu pagasts Viesturu Viesturi 0,063
5. CĒSU rajons
5.1. Amatas novads Amatas Ģikši 0,098
5.2. Amatas novads Amatas Spāre 0,109
5.3. Amatas novads Drabešu Amata 0,106
5.4. Amatas novads Drabešu Bille 0,112
5.5. Amatas novads Drabešu Drabeši 0,110
5.6. Amatas novads Drabešu Ieriķi 0,116
5.7. Amatas novads Drabešu Kārļi 0,105
5.8. Amatas novads Drabešu Līvi 0,101
5.9. Drustu pagasts Drustu Auļukalns 0,063
5.10. Drustu pagasts Drustu Drusti 0,061
5.11. Drustu pagasts Drustu Gatarta 0,059
5.12. Dzērbenes pagasts Dzērbenes Dzērbene 0,075
5.13. Inešu pagasts Inešu Ineši 0,061
5.14. Jaunpiebalgas pagasts Jaunpiebalgas Abrupe 0,057
5.15. Jaunpiebalgas pagasts Jaunpiebalgas Jaunpiebalga 0,055
5.16. Jaunpiebalgas pagasts Jaunpiebalgas Roči 0,058
5.17. Kaives pagasts Kaives Kaive 0,068
5.18. Liepas pagasts Liepas Liepa 0,085
5.19. Liepas pagasts Liepas Liepasmuiža 0,080
5.20. Liepas pagasts Liepas Lode 0,088
5.21. Līgatnes pagasts Līgatnes Ratnieki 0,091
5.22. Līgatnes pagasts Līgatnes Līgatne 0,130
5.23. Līgatnes pagasts Līgatnes Vildoga 0,097
5.24. Mārsnēnu pagasts Mārsnēnu Mārsnēni 0,072
5.25. Mores pagasts Mores Kārtūži 0,101
5.26. Mores pagasts Mores More 0,095
5.27. Nītaures pagasts Nītaures Merķeļi 0,080
5.28. Nītaures pagasts Nītaures Nītaure 0,085
5.29. Priekuļu pagasts Priekuļu Dukuri 0,092
5.30. Priekuļu pagasts Priekuļu Jāņmuiža 0,095
5.31. Priekuļu pagasts Priekuļu Jaunrauna 0,088
5.32. Priekuļu pagasts Priekuļu Priekuļi 0,093
5.33. Raiskuma pagasts Raiskuma Auciems 0,092
5.34. Raiskuma pagasts Raiskuma Lenči (Lenčmuiža) 0,084
5.35. Raiskuma pagasts Raiskuma Raiskums 0,093
5.36. Raunas pagasts Raunas Cimzas 0,073
5.37. Raunas pagasts Raunas Rauna 0,081
5.38. Raunas pagasts Raunas Rozes 0,074
5.39. Skujenes pagasts Skujenes Pērkoni 0,073
5.40. Skujenes pagasts Skujenes Sērmūkši 0,072
5.41. Skujenes pagasts Skujenes Skujene 0,075
5.42. Stalbes pagasts Stalbes Rozula 0,075
5.43. Stalbes pagasts Stalbes Stalbe 0,081
5.44. Straupes pagasts Straupes Plācis 0,082
5.45. Straupes pagasts Straupes Straupe 0,084
5.46. Taurenes pagasts Taurenes Bānūži 0,072
5.47. Taurenes pagasts Taurenes Lode 0,065
5.48. Taurenes pagasts Taurenes Taurene (Nēķins) 0,077
5.49. Vaives pagasts Vaives Krīvi (Vaive) 0,103
5.50. Vaives pagasts Vaives Rīdzene 0,098
5.51. Vecpiebalga pagasts Vecpiebalgas Greiveri 0,060
5.52. Vecpiebalga pagasts Vecpiebalgas Spuldzēni 0,065
5.53. Vecpiebalga pagasts Vecpiebalgas Vecpiebalga 0,062
5.54. Veselavas pagasts Veselavas Veselava (Bērzkrogs) 0,093
5.55. Zaubes pagasts Zaubes Annas 0,068
5.56. Zaubes pagasts Zaubes Zaube 0,074
6. DAUGAVPILS rajons
6.1. Ambeļu pagasts Ambeļu Ambeļi 0,085
6.2. Bebrenes pagasts Bebrenes Bebrene 0,054
6.3. Bebrenes pagasts Bebrenes Ilze 0,053
6.4. Biķernieku pagasts Biķernieku Biķernieki 0,096
6.5. Biķernieku pagasts Biķernieku Krivošejeva 0,093
6.6. Biķernieku pagasts Biķernieku Lipinišķi 0,085
6.7. Biķernieku pagasts Biķernieku Pavlovska (Pavlova) 0,081
6.8. Demenes pagasts Demenes Demene 0,064
6.9. Demenes pagasts Demenes Zemgale 0,058
6.10. Dubnas pagasts Dubnas Dubna 0,090
6.11. Dvietes pagasts Dvietes Dviete 0,052
6.12. Eglaines pagasts Eglaines Eglaine 0,055
6.13. Kalkūnes pagasts Kalkūnes Kalkūne 0,112
6.14. Kalkūnes pagasts Kalkūnes Romanišķi 0,107
6.15. Kalupes pagasts Kalupes Baltmuiža 0,080
6.16. Kalupes pagasts Kalupes Kalupe 0,083
6.17. Kalupes pagasts Kalupes Keiši 0,074
6.18. Laucesas pagasts Laucesas Laucesa 0,110
6.19. Laucesas pagasts Laucesas Mirnija 0,115
6.20. Laucesas pagasts Laucesas Peski 0,112
6.21. Līdumnieku pagasts Demenes Kumbuļi 0,066
6.22. Līksnas pagasts Līksnas Augšguļāni 0,116
6.23. Līksnas pagasts Līksnas Kalnišķi 0,110
6.24. Līksnas pagasts Līksnas Līksna 0,114
6.25. Līksnas pagasts Līksnas Vaikuļāni 0,113
6.26. Maļinovas pagasts Maļinovas Maļinovka 0,113
6.27. Maļinovas pagasts Maļinovas Mazie Kokini 0,113
6.28. Medumu pagasts Medumu Medumi 0,076
6.29. Naujenes pagasts Naujenes Dunski 0,105
6.30. Naujenes pagasts Naujenes Hoftenberga 0,120
6.31. Naujenes pagasts Naujenes Krauja 0,124
6.32. Naujenes pagasts Naujenes Lociki 0,122
6.33. Naujenes pagasts Naujenes Naujene 0,110
6.34. Naujenes pagasts Naujenes Stropi (Vecie) 0,129
6.35. Naujenes pagasts Naujenes Teivāni 0,119
6.36. Naujenes pagasts Naujenes Viļuši 0,102
6.37. Nīcgales pagasts Nīcgales Nīcgale 0,085
6.38. Pilskalnes pagasts Pilskalnes Doļnaja 0,057
6.39. Pilskalnes pagasts Pilskalnes Pilskalne 0,056
6.40. Salienas pagasts Salienas Faltopa 0,052
6.41. Salienas pagasts Salienas Saliena 0,065
6.42. Salienas pagasts Salienas Šlapaki 0,053
6.43. Skrudalienas pagasts Skrudalienas Silene 0,068
6.44. Skrudalienas pagasts Skrudalienas Skrudaliena 0,095
6.45. Subates pilsētas lauku teritorija Subates Dubulti 0,048
6.46. Subates pilsētas lauku teritorija Subates Indrāne 0,048
6.47. Sventes pagasts Sventes Svente 0,086
6.48. Šēderes pagasts Šēderes Pašuliene 0,056
6.49. Šēderes pagasts Šēderes Rauda 0,065
6.50. Šēderes pagasts Šēderes Šēdere 0,054
6.51. Tabores pagasts Tabores Cibuļevka 0,114
6.52. Tabores pagasts Tabores Sadnieki 0,094
6.53. Tabores pagasts Tabores Tabore 0,112
6.54. Vaboles pagasts Vaboles Vabole 0,108
6.55. Vecsalienas pagasts Vecsalienas Červonka (Vecsaliena) 0,085
6.56. Višķu pagasts Višķu Lukna (Vīganti) 0,073
6.57. Višķu pagasts Višķu Višķi 0,095
7. DOBELES rajons
7.1. Annenieku pagasts Annenieku Annenieki 0,077
7.2. Annenieku pagasts Annenieku Kaķenieki 0,071
7.3. Auces pilsētas lauku teritorija Auces Vecauce 0,063
7.4. Augstkalnes pagasts Augstkalnes Augstkalne (Silaine) 0,056
7.5. Augstkalnes pagasts Augstkalnes Dzeguzēni 0,055
7.6. Auru pagasts Auru Auri 0,067
7.7. Auru pagasts Auru Beikas (Ķirpēni) 0,067
7.8. Auru pagasts Auru Lielbērze 0,067
7.9. Bēnes pagasts Bēnes Bēne 0,066
7.10. Bērzes pagasts Bērzes Bērzaine 0,081
7.11. Bērzes pagasts Bērzes Miltiņi 0,085
7.12. Bērzes pagasts Bērzes Šķibe 0,104
7.13. Bikstu pagasts Bikstu Biksti 0,062
7.14. Bukaišu pagasts Bukaišu Bukaiši 0,050
7.15. Dobeles pagasts Dobeles Aizstrautnieki 0,080
7.16. Dobeles pagasts Dobeles Lejasstrazdi 0,065
7.17. Īles pagasts Īles Īle 0,052
7.18. Jaunbērzes pagasts Jaunbērzes Jaunbērze 0,121
7.19. Krimūnu pagasts Krimūnu Akācijas 0,072
7.20. Krimūnu pagasts Krimūnu Krimūnas 0,074
7.21. Lielauces pagasts Lielauces Ķieģeļceplis 0,052
7.22. Lielauces pagasts Lielauces Lielauce 0,057
7.23. Naudītes pagasts Naudītes Apgulde 0,065
7.24. Naudītes pagasts Naudītes Naudīte 0,061
7.25. Penkules pagasts Penkules Penkule 0,067
7.26. Penkules pagasts Penkules Skujaine 0,060
7.27. Tērvetes pagasts Tērvetes Kroņauce 0,068
7.28. Tērvetes pagasts Tērvetes Tērvete 0,066
7.29. Tērvetes pagasts Tērvetes Zelmeņi 0,061
7.30. Ukru pagasts Ukru Sniķere 0,050
7.31. Ukru pagasts Ukru Ukri 0,045
7.32. Vītiņu pagasts Vītiņu Ķevele 0,056
7.33. Vītiņu pagasts Vītiņu Vītiņi 0,057
7.34. Zebrenes pagasts Zebrenes Zebrene 0,057
8. GULBENES rajons
8.1. Beļavas pagasts Beļavas Beļava 0,054
8.2. Beļavas pagasts Beļavas Letes 0,046
8.3. Beļavas pagasts Beļavas Ozolkalns 0,055
8.4. Beļavas pagasts Beļavas Pilskalns 0,053
8.5. Daukstu pagasts Daukstu Daukstes 0,050
8.6. Daukstu pagasts Daukstu Krapa 0,056
8.7. Daukstu pagasts Daukstu Stari 0,054
8.8. Druvienas pagasts Druvienas Druviena 0,057
8.9. Galgauskas pagasts Galgauskas Galgauska (Veiši) 0,056
8.10. Galgauskas pagasts Galgauskas Rimstavas 0,056
8.11. Jaungulbenes pagasts Jaungulbenes Aduliena 0,056
8.12. Jaungulbenes pagasts Jaungulbenes Gulbītis 0,057
8.13. Jaungulbenes pagasts Jaungulbenes Jaungulbene 0,058
8.14. Lejasciema pagasts Lejasciema Lejasciems 0,056
8.15. Lejasciema pagasts Lejasciema Sinole 0,057
8.16. Litenes pagasts Litenes Litene 0,053
8.17. Lizuma pagasts Lizuma Lizums 0,058
8.18. Lizuma pagasts Lizuma Velēna 0,059
8.19. Līgo pagasts Līgo Līgo 0,052
8.20. Rankas pagasts Rankas Gaujasrēveļi 0,054
8.21. Rankas pagasts Rankas Ranka 0,056
8.22. Rankas pagasts Rankas Rēveļi 0,055
8.23. Stāmerienas pagasts Stāmerienas Stāmeriena 0,054
8.24. Stāmerienas pagasts Stāmerienas Kalniena 0,048
8.25. Stāmerienas pagasts Stāmerienas Vecstāmeriena 0,054
8.26. Stradu pagasts Stradu Stāķi 0,054
8.27. Stradu pagasts Stradu Stradi 0,054
8.28. Stradu pagasts Stradu Šķieneri 0,055
8.29. Tirzas pagasts Tirzas Tirza 0,056
9. JELGAVAS rajons
9.1. Cenu pagasts Cenu Āne 0,140
9.2. Cenu pagasts Cenu Cenas 0,141
9.3. Cenu pagasts Cenu Dalbe 0,128
9.4. Cenu pagasts Cenu Brankas 0,148
9.5. Cenu pagasts Cenu Jaunpēternieki 0,123
9.6. Elejas pagasts Elejas Eleja 0,075
9.7. Elejas pagasts Elejas Ošenieki 0,073
9.8. Glūdas pagasts Glūdas Bramberģe 0,120
9.9. Glūdas pagasts Glūdas Dorupe 0,137
9.10. Glūdas pagasts Glūdas Glūda 0,112
9.11. Glūdas pagasts Glūdas Nākotne 0,116
9.12. Glūdas pagasts Glūdas Zemgale 0,094
9.13. Jaunsvirlaukas pagasts Jaunsvirlaukas Dzirnieki 0,135
9.14. Jaunsvirlaukas pagasts Jaunsvirlaukas Jaunsvirlauka 0,109
9.15. Jaunsvirlaukas pagasts Jaunsvirlaukas Mežciems (Kārniņi) 0,155
9.16. Jaunsvirlaukas pagasts Jaunsvirlaukas Staļģene 0,120
9.17. Jaunsvirlaukas pagasts Jaunsvirlaukas Vecsvirlauka 0,152
9.18. Lielplatones pagasts Lielplatones Lielplatone 0,080
9.19. Līvbērzes pagasts Līvbērzes Līvbērze 0,145
9.20. Līvbērzes pagasts Līvbērzes Līvbērzes stacija 0,140
9.21. Līvbērzes pagasts Līvbērzes Vārpa 0,161
9.22. Ozolnieku pagasts Ozolnieku Ozolnieki 0,170
9.23. Platones pagasts Platones Lielvircava 0,121
9.24. Platones pagasts Platones Pēterlauki 0,137
9.25. Platones pagasts Platones Platone 0,133
9.26. Platones pagasts Platones Poķi 0,114
9.27. Sesavas pagasts Sesavas Avangards 0,067
9.28. Sesavas pagasts Sesavas Sesava 0,063
9.29. Sidrabenes pagasts Sidrabenes Emburga 0,117
9.30. Sidrabenes pagasts Sidrabenes Garoza 0,135
9.31. Svētes pagasts Svētes Āboliņi 0,115
9.32. Svētes pagasts Svētes Svēte 0,152
9.33. Valgundes pagasts Valgundes Tīreļi 0,079
9.34. Valgundes pagasts Valgundes Valgunde 0,131
9.35. Valgundes pagasts Valgundes Vītoliņi 0,157
9.36. Vilces pagasts Vilces Mūramuiža (Mūri) 0,065
9.37. Vilces pagasts Vilces Vilce 0,068
9.38. Vilces pagasts Vilces Ziedkalne 0,063
9.39. Vircavas pagasts Vircavas Liepāre 0,117
9.40. Vircavas pagasts Vircavas Oglaine 0,090
9.41. Vircavas pagasts Vircavas Vircava 0,131
9.42. Zaļenieku pagasts Zaļenieku Zaļenieki 0,075
10. JĒKABPILS rajons
10.1. Asares pagasts Asares Ancene 0,050
10.2. Asares pagasts Asares Asare 0,049
10.3. Atašienes pagasts Atašienes Atašiene 0,061
10.4. Ābeļu pagasts Ābeļu Laši 0,078
10.5. Ābeļu pagasts Ābeļu Zemgaļi (Brodi) 0,079
10.6. Dignājas pagasts Dignājas Dignāja (Vandāni) 0,067
10.7. Dunavas pagasts Dunavas Dunava 0,062
10.8. Dunavas pagasts Dunavas Sudrabkalns 0,065
10.9. Elkšņu pagasts Elkšņu Elkšņi 0,048
10.10. Elkšņu pagasts Elkšņu Klauce 0,055
10.11. Gārsenes pagasts Gārsenes Gārsene 0,047
10.12. Gārsenes pagasts Gārsenes Kraujas 0,046
10.13. Kalna pagasts Kalna Bērzieši 0,061
10.14. Kalna pagasts Kalna Kalnaciems (Vidsala) 0,066
10.15. Krustpils pagasts Krustpils Spuņģēni 0,076
10.16. Krustpils pagasts Krustpils Zvidzāni 0,079
10.17. Kūku pagasts Kūku Jaunāmuiža (pansionāts) 0,072
10.18. Kūku pagasts Kūku Kūkas 0,074
10.19. Kūku pagasts Kūku Zīlāni 0,079
10.20. Leimaņu pagasts Leimaņu Leimaņi 0,064
10.21. Leimaņu pagasts Leimaņu Mežgale 0,059
10.22. Mežāres pagasts Mežāres Mežāre (Rozessala) 0,069
10.23. Rites pagasts Rites Rite (Rozes) 0,050
10.24. Rubenes pagasts Rubenes Kaldabruna 0,052
10.25. Rubenes pagasts Rubenes Rubeņi 0,053
10.26. Rubenes pagasts Rubenes Slate 0,057
10.27. Salas pagasts Salas Birži 0,071
10.28. Salas pagasts Salas Ošāni 0,076
10.29. Salas pagasts Salas Sala 0,076
10.30. Saukas pagasts Saukas Lone 0,056
10.31. Saukas pagasts Saukas Sauka (Vecsauka) 0,054
10.32. Sēlpils pagasts Sēlpils Jaunsēlpils 0,064
10.33. Sēlpils pagasts Sēlpils Sēlija 0,066
10.34. Variešu pagasts Variešu Antuža 0,064
10.35. Variešu pagasts Variešu Varieši 0,074
10.36. Viesītes pilsētas lauku teritorija Viesītes Ēķengrāve 0,059
10.37. Vīpes pagasts Vīpes Vīpe 0,067
10.38. Zasas pagasts Zasas Liepas 0,060
10.39. Zasas pagasts Zasas Zasa 0,062
11. KRĀSLAVAS rajons
11.1. Andrupenes pagasts Andrupenes Andrupene 0,064
11.2. Andrupenes pagasts Andrupenes Astašova 0,059
11.3. Andrupenes pagasts Andrupenes Mariampole 0,061
11.4. Andrupenes pagasts Andrupenes Vecokra 0,065
11.5. Andzeļu pagasts Andzeļu Andzeļi 0,061
11.6. Asūnes pagasts Asūnes Asūne 0,045
11.7. Asūnes pagasts Asūnes Račeva 0,044
11.8. Aulejas pagasts Aulejas Auleja 0,063
11.9. Bērziņu pagasts Bērziņu Porečje (Upmaļi) 0,040
11.10. Bērziņu pagasts Bērziņu Punduri 0,041
11.11. Dagdas pagasts Dagdas Ozoliņi 0,051
11.12. Dagdas pagasts Dagdas Vecdome 0,052
11.13. Ezernieku pagasts Ezernieku Ezernieki 0,064
11.14. Grāveru pagasts Grāveru Grāveri 0,073
11.15. Indras pagasts Indras Indra 0,046
11.16. Indras pagasts Indras Vaicuļeva 0,042
11.17. Indras pagasts Indras Vaivodi 0,042
11.18. Izvaltas pagasts Izvaltas Izvalta 0,071
11.19. Kalniešu pagasts Kalniešu Andžāni 0,051
11.20. Kalniešu pagasts Kalniešu Kalnieši (Stalti) 0,052
11.21. Kaplavas pagasts Kaplavas Borovoje (Varnaviči) 0,045
11.22. Kaplavas pagasts Kaplavas Kaplava (Prauliņi) 0,050
11.23. Kastuļinas pagasts Kastuļinas Geraņimova 0,060
11.24. Kastuļinas pagasts Kastuļinas Priežmale 0,065
11.25. Kombuļu pagasts Kombuļu Kombuļi 0,058
11.26. Kombuļu pagasts Kombuļu Lielie Unguri 0,060
11.27. Konstantinovas pagasts Konstantinovas Konstantinova 0,057
11.28. Krāslavas pagasts Krāslavas Ezerkalni 0,058
11.29. Ķepovas pagasts Ķepovas Apoļi 0,041
11.30. Ķepovas pagasts Ķepovas Ošupe (Neikšāni) 0,042
11.31. Piedrujas pagasts Piedrujas Aleksandrova 0,042
11.32. Piedrujas pagasts Piedrujas Lupandi 0,040
11.33. Piedrujas pagasts Piedrujas Piedruja 0,043
11.34. Robežnieku pagasts Robežnieku Pleiķi 0,044
11.35. Robežnieku pagasts Robežnieku Robežnieki 0,043
11.36. Robežnieku pagasts Robežnieku Skuķi 0,042
11.37. Skaistas pagasts Skaistas Skaista (Ģeibi) 0,051
11.38. Svariņu pagasts Svariņu Svariņci (Svariņi) 0,051
11.39. Šķaunes pagasts Šķaunes Landskorona 0,040
11.40. Šķaunes pagasts Šķaunes Muizinieki (Muižnieki) 0,050
11.41. Šķaunes pagasts Šķaunes Šķaune (Poļešina) 0,042
11.42. Šķeltovas pagasts Šķeltovas Šķeltova 0,078
11.43. Ūdrīšu pagasts Ūdrīšu Augstkalne 0,058
11.44. Ūdrīšu pagasts Ūdrīšu Borovka 0,074
11.45. Ūdrīšu pagasts Ūdrīšu Krāslavas stacija 0,058
11.46. Ūdrīšu pagasts Ūdrīšu Tartaks 0,066
12. KULDĪGAS rajons
12.1. Alsungas pagasts Alsungas Almale 0,072
12.2. Alsungas pagasts Alsungas Alsunga 0,079
12.3. Alsungas pagasts Alsungas Reģi 0,077
12.4. Ēdoles pagasts Ēdoles Ēdole 0,076
12.5. Gudenieku pagasts Gudenieku Basi 0,065
12.6. Gudenieku pagasts Gudenieku Gudenieki 0,069
12.7. Īvandes pagasts Īvandes Īvande 0,074
12.8. Kabiles pagasts Kabiles Kabile 0,063
12.9. Kurmāles pagasts Kurmāles Priedaine 0,069
12.10. Kurmāles pagasts Kurmāles Vilgale 0,065
12.11. Laidu pagasts Laidu Laidi 0,064
12.12. Laidu pagasts Laidu Sermite 0,061
12.13. Nīkrāces pagasts Nīkrāces Lēnas 0,061
12.14. Nīkrāces pagasts Nīkrāces Nīkrāce (Dzelda) 0,059
12.15. Padures pagasts Padures Deksne 0,073
12.16. Padures pagasts Padures Ķimale 0,076
12.17. Padures pagasts Padures Padure 0,068
12.18. Pelču pagasts Pelču Kaltiķi 0,069
12.19. Pelču pagasts Pelču Pelči 0,068
12.20. Raņķu pagasts Raņķu Raņķi 0,066
12.21. Rendas pagasts Rendas Ozoli 0,067
12.22. Rendas pagasts Rendas Renda 0,066
12.23. Rudbāržu pagasts Rudbāržu Rudbārži 0,063
12.24. Rudbāržu pagasts Rudbāržu Valtaiķi 0,062
12.25. Rumbas pagasts Rumbas Bauņi 0,068
12.26. Rumbas pagasts Rumbas Ēdas 0,068
12.27. Rumbas pagasts Rumbas Mežvalde 0,070
12.28. Skrundas pilsētas lauku teritorija Skrundas Ciecere 0,063
12.29. Skrundas pilsētas lauku teritorija Skrundas Pumpuri (Antuļi) 0,060
12.30. Skrundas pilsētas lauku teritorija Skrundas Skrunda 0,064
12.31. Skrundas pilsētas lauku teritorija Skrundas Skrundas profesionāli tehniskā skola 0,063
12.32. Snēpeles pagasts Snēpeles Snēpele 0,065
12.33. Turlavas pagasts Turlavas Ķikuri 0,063
12.34. Turlavas pagasts Turlavas Turlava 0,063
12.35. Vārmes pagasts Vārmes Vārme 0,067
13. LIEPĀJAS rajons
13.1. Aizputes pagasts Aizputes Kūdra 0,060
13.2. Aizputes pagasts Aizputes Rokasbirze 0,061
13.3. Bārtas pagasts Bārtas Bārta 0,083
13.4. Bunkas pagasts Bunkas Bunka 0,065
13.5. Bunkas pagasts Bunkas Krote 0,062
13.6. Bunkas pagasts Bunkas Tadaiķi 0,070
13.7. Cīravas pagasts Cīravas Cīrava 0,068
13.8. Cīravas pagasts Cīravas Dzērvenieki 0,065
13.9. Dunalkas pagasts Dunalkas Dunalka 0,071
13.10. Dunikas pagasts Dunikas Sikšņi 0,088
13.11. Durbes novads Durbes Liguti 0,060
13.12. Durbes novads Tadaiķu Aistere 0,075
13.13. Durbes novads Tadaiķu Lieģi (Jaunlieģi) 0,064
13.14. Durbes novads Tadaiķu Vārve 0,065
13.15. Embūtes pagasts Embūtes Embūte (Vibiņi) 0,056
13.16. Gaviezes pagasts Gaviezes Gavieze 0,079
13.17. Gaviezes pagasts Gaviezes Vārtaja 0,075
13.18. Gramzdas pagasts Gramzdas Aizvīķi 0,050
13.19. Gramzdas pagasts Gramzdas Gramzda 0,057
13.20. Grobiņas pagasts Grobiņas Ālande (Cukenieki) 0,073
13.21. Grobiņas pagasts Grobiņas Cimdenieki (Avio) 0,123
13.22. Grobiņas pagasts Grobiņas Dubeņi 0,084
13.23. Grobiņas pagasts Grobiņas Iļģi 0,077
13.24. Kalētu pagasts Kalētu Kalēti 0,065
13.25. Kalētu pagasts Kalētu Ozoli 0,058
13.26. Kalvenes pagasts Kalvenes Kalvene 0,062
13.27. Kazdangas pagasts Kazdangas Bojas 0,058
13.28. Kazdangas pagasts Kazdangas Kazdanga 0,061
13.29. Kazdangas pagasts Kazdangas Rokaiži 0,060
13.30. Lažas pagasts Lažas Apriķi 0,062
13.31. Lažas pagasts Lažas Padure 0,060
13.32. Lažas pagasts Lažas Tebra (Štakeldanga) 0,060
13.33. Medzes pagasts Medzes Medze 0,079
13.34. Nīcas pagasts Nīcas Aucugals 0,140
13.35. Nīcas pagasts Nīcas Bernāti 0,121
13.36. Nīcas pagasts Nīcas Jūrmalciems 0,103
13.37. Nīcas pagasts Nīcas Nīca 0,109
13.38. Nīcas pagasts Nīcas Pērkone 0,131
13.39. Nīcas pagasts Nīcas Reiņugals 0,100
13.40. Otaņķu pagasts Otaņķu Otaņķi 0,116
13.41. Otaņķu pagasts Otaņķu Rude 0,113
13.42. Priekules pagasts Priekules Kniveri 0,066
13.43. Rucavas pagasts Rucavas Ķāķišķe 0,092
13.44. Rucavas pagasts Rucavas Pape 0,091
13.45. Rucavas pagasts Rucavas Rucava 0,095
13.46. Sakas pagasts Sakas Riva 0,058
13.47. Sakas pagasts Sakas Saka 0,065
13.48. Vaiņodes pagasts Vaiņodes Auguste (Elkuzeme) 0,056
13.49. Vaiņodes pagasts Vaiņodes Kalnamuiža 0,055
13.50. Vaiņodes pagasts Vaiņodes Vaiņode 0,055
13.51. Vecpils pagasts Vecpils Vecpils (Dižlāņi) 0,060
13.52. Vērgales pagasts Vērgales Ploce 0,077
13.53. Vērgales pagasts Vērgales Saraiķi (Kopdarbs) 0,117
13.54. Vērgales pagasts Vērgales Vērgale 0,076
13.55. Vērgales pagasts Vērgales Ziemupe 0,105
13.56. Virgas pagasts Virgas Paplaka 0,070
13.57. Virgas pagasts Virgas Virga 0,072
14. LIMBAŽU rajons
14.1. Ainažu pilsētas lauku teritorija Ainažu Mērnieki 0,060
14.2. Alojas pilsētas lauku teritorija Alojas Ungurpils 0,050
14.3. Braslavas pagasts Braslavas Braslava 0,061
14.4. Braslavas pagasts Braslavas Urga 0,058
14.5. Braslavas pagasts Braslavas Vilzēni 0,065
14.6. Brīvzemnieku pagasts Brīvzemnieku Ozoli 0,068
14.7. Brīvzemnieku pagasts Brīvzemnieku Puikule 0,057
14.8. Brīvzemnieku pagasts Brīvzemnieku Puikules stacija 0,060
14.9. Katvaru pagasts Katvaru Pociems 0,065
14.10. Katvaru pagasts Katvaru Priedes 0,067
14.11. Katvaru pagasts Katvaru Tiegaži 0,069
14.12. Lēdurgas pagasts Lēdurgas Lēdurga 0,088
14.13. Lēdurgas pagasts Lēdurgas Lode 0,089
14.14. Liepupes pagasts Liepupes Liepupe 0,117
14.15. Liepupes pagasts Liepupes Mustkalni 0,122
14.16. Liepupes pagasts Liepupes Tūja 0,105
14.17. Limbažu pagasts Limbažu Ausmas 0,082
14.18. Limbažu pagasts Limbažu Ozolaine 0,073
14.19. Pāles pagasts Pāles Ārciems 0,070
14.20. Pāles pagasts Pāles Pāle 0,074
14.21. Salacgrīvas pilsētas lauku teritorija Salacas Korģene 0,079
14.22. Salacgrīvas pilsētas lauku teritorija Salacas Svētciems 0,091
14.23. Salacgrīvas pilsētas lauku teritorija Salacas Vecsalaca 0,083
14.24. Skultes pagasts Skultes Stiene 0,096
14.25. Skultes pagasts Skultes Skulte (Mandagas) 0,129
14.26. Skultes pagasts Skultes Skultes muiža 0,123
14.27. Skultes pagasts Skultes Vecskulte 0,132
14.28. Staiceles pilsētas lauku teritorija Staiceles Rozēni 0,054
14.29. Staiceles pilsētas lauku teritorija Staiceles Vīķi 0,052
14.30. Umurgas pagasts Umurgas Umurga 0,072
14.31. Vidrižu pagasts Vidrižu Bīriņi 0,095
14.32. Vidrižu pagasts Vidrižu Vidriži (Rūpnieki) 0,087
14.33. Viļķenes pagasts Viļķenes Ķirbiži 0,080
14.34. Viļķenes pagasts Viļķenes Viļķene 0,075
14.35. Viļķenes pagasts Viļķenes Vitrupe (Melbārži) 0,089
15. LUDZAS rajons
15.1. Blontu pagasts Blontu Blonti 0,052
15.2. Briģu pagasts Briģu Briģi 0,051
15.3. Briģu pagasts Briģu Jučeva 0,047
15.4. Briģu pagasts Briģu Opuļi 0,043
15.5. Ciblas novads Ciblas Cibla 0,052
15.6. Ciblas novads Ciblas Felicianova 0,053
15.7. Ciblas novads Ciblas Istalsna 0,053
15.8. Ciblas novads Ciblas Ozupine 0,049
15.9. Ciblas novads Līdumnieku Krivanda 0,043
15.10. Ciblas novads Līdumnieku Līdumnieki (Aizpure) 0,043
15.11. Cirmas pagasts Cirmas Cirma (Tutiņi) 0,064
15.12. Cirmas pagasts Cirmas Pokumina 0,075
15.13. Goliševas pagasts Goliševas Aizgārša (Goliševa) 0,042
15.14. Isnaudas pagasts Isnaudas Gagāri 0,052
15.15. Isnaudas pagasts Isnaudas Martiši 0,053
15.16. Istras pagasts Istras Konecpole 0,044
15.17. Istras pagasts Istras Vecslabada 0,046
15.18. Lauderu pagasts Lauderu Lauderi 0,048
15.19. Malnavas pagasts Malnavas Bozova (Bozauka) 0,047
15.20. Malnavas pagasts Malnavas Kārsavas stacija 0,047
15.21. Malnavas pagasts Malnavas Lemeševa 0,051
15.22. Malnavas pagasts Malnavas Lielā Zeļčeva 0,046
15.23. Malnavas pagasts Malnavas Malnava 0,049
15.24. Malnavas pagasts Malnavas Novosilki 0,047
15.25. Malnavas pagasts Malnavas Ņesteri 0,044
15.26. Malnavas pagasts Malnavas Soldoni (Saldeņi) 0,057
15.27. Mežvidu pagasts Mežvidu Mežvidi 0,076
15.28. Mežvidu pagasts Mežvidu Ranči (Mežvidi 2) 0,068
15.29. Mērdzenes pagasts Mērdzenes Latviešu Stiglava 0,051
15.30. Mērdzenes pagasts Mērdzenes Mērdzene 0,053
15.31. Mērdzenes pagasts Mērdzenes Pudinava 0,052
15.32. Nirzas pagasts Nirzas Nirza 0,054
15.33. Nirzas pagasts Nirzas Raipole 0,056
15.34. Nukšas pagasts Nukšas Gaveiki 0,075
15.35. Nukšas pagasts Nukšas Nukši 0,068
15.36. Pasienes pagasts Pasienes Pasiene 0,045
15.37. Pasienes pagasts Pasienes Suškova 0,042
15.38. Pildas pagasts Pildas Gajeva 0,058
15.39. Pildas pagasts Pildas Pilda 0,063
15.40. Pureņu pagasts Pureņu Auziņi 0,071
15.41. Pureņu pagasts Pureņu Žeļezņaki 0,069
15.42. Pušmucovas pagasts Pušmucovas Pušmucova 0,053
15.43. Rundēnu pagasts Rundēnu Rundēni 0,047
15.44. Salnavas pagasts Salnavas Salnava 0,048
15.45. Zaļesjes pagasts Zaļesjes Zaļesje (Aizsili) 0,046
15.46. Zvirgzdenes pagasts Zvirgzdenes Ezermala (Lucmuiža) 0,054
15.47. Zvirgzdenes pagasts Zvirgzdenes Zvirgzdene 0,053
16. MADONAS rajons
16.1. Aronas pagasts Aronas Kusa 0,062
16.2. Aronas pagasts Aronas Lautere 0,060
16.3. Aronas pagasts Aronas Zelgauska 0,060
16.4. Barkavas pagasts Barkavas Barkava 0,057
16.5. Barkavas pagasts Barkavas Stalīdzāni 0,057
16.6. Bērzaunes pagasts Bērzaunes Bērzaune 0,062
16.7. Bērzaunes pagasts Bērzaunes Sauleskalns (Arona) 0,062
16.8. Cesvaines pilsētas lauku teritorija Cesvaines Kārzdaba 0,058
16.9. Cesvaines pilsētas lauku teritorija Cesvaines Kraukļi 0,057
16.10. Dzelzavas pagasts Dzelzavas Aizpurves 0,058
16.11. Dzelzavas pagasts Dzelzavas Dzelzava 0,059
16.12. Dzelzavas pagasts Dzelzavas Jaunbakāni 0,058
16.13. Ērgļu pagasts Ērgļu Ērgļi 0,065
16.14. Indrānu pagasts Indrānu Indrāni 0,055
16.15. Indrānu pagasts Indrānu Meirāni 0,048
16.16. Jumurdas pagasts Jumurdas Jumurda 0,061
16.17. Jumurdas pagasts Jumurdas Katrīna 0,070
16.18. Jumurdas pagasts Jumurdas Vējava 0,056
16.19. Kalsnavas pagasts Kalsnavas Aiviekste 0,063
16.20. Kalsnavas pagasts Kalsnavas Jaunkalsnava 0,062
16.21. Kalsnavas pagasts Kalsnavas Jāņukalns 0,058
16.22. Lazdonas pagasts Lazdonas Jaunlazdona 0,064
16.23. Lazdonas pagasts Lazdonas Lazdona 0,064
16.24. Liezēres pagasts Liezēres Kalnakrogs 0,060
16.25. Liezēres pagasts Liezēres Liezēre 0,059
16.26. Liezēres pagasts Liezēres Mēdzūla 0,058
16.27. Liezēres pagasts Liezēres Ozoli 0,059
16.28. Ļaudonas pagasts Ļaudonas Kalnavirsa 0,059
16.29. Ļaudonas pagasts Ļaudonas Ļaudona 0,058
16.30. Ļaudonas pagasts Ļaudonas Sāviena 0,057
16.31. Mārcienas pagasts Mārcienas Mārciena 0,060
16.32. Mētrienas pagasts Mētrienas Pamati 0,055
16.33. Murmastienes pagasts Murmastienes Murmastiene 0,054
16.34. Murmastienes pagasts Murmastienes Silagals 0,052
16.35. Murmastienes pagasts Murmastienes Vecumnieki 0,049
16.36. Ošupes pagasts Ošupes Degumnieki 0,045
16.37. Ošupes pagasts Ošupes Ošupe 0,043
16.38. Ošupes pagasts Ošupes Zvidziena 0,040
16.39. Praulienas pagasts Praulienas Lūza 0,055
16.40. Praulienas pagasts Praulienas Prauliena 0,063
16.41. Praulienas pagasts Praulienas Saikava 0,052
16.42. Praulienas pagasts Praulienas Trakši 0,058
16.43. Praulienas pagasts Praulienas Vecsikava 0,053
16.44. Sarkaņu pagasts Sarkaņu Aizkuja 0,058
16.45. Sarkaņu pagasts Sarkaņu Biksēre 0,061
16.46. Sarkaņu pagasts Sarkaņu Sarkaņi 0,063
16.47. Sausnējas pagasts Sausnējas Liepkalne 0,054
16.48. Sausnējas pagasts Sausnējas Sausnēja 0,056
16.49. Sausnējas pagasts Sausnējas Sidrabiņi 0,057
16.50. Varakļānu pagasts Varakļānu Kokari 0,048
16.51. Varakļānu pagasts Varakļānu Stirniene (Muiža) 0,045
16.52. Vestienas pagasts Vestienas Vestiena 0,058
17. OGRES rajons
17.1. Birzgales pagasts Birzgales Birzgale 0,062
17.2. Birzgales pagasts Birzgales Linde 0,075
17.3. Ikšķiles pilsētas lauku teritorija Tīnūžu Ceplīši 0,100
17.4. Ikšķiles pilsētas lauku teritorija Tīnūžu Jaunikšķile 0,130
17.5. Ikšķiles pilsētas lauku teritorija Tīnūžu Meža tehnikums 0,115
17.6. Ikšķiles pilsētas lauku teritorija Tīnūžu Tīnūži 0,109
17.7. Jumpravas pagasts Jumpravas Dzelmes 0,074
17.8. Jumpravas pagasts Jumpravas Jumprava 0,080
17.9. Krapes pagasts Krapes Krape 0,074
17.10. Krapes pagasts Krapes Veckrape 0,073
17.11. Ķeguma pilsētas lauku teritorija Ķeguma Tome 0,076
17.12. Ķeipenes pagasts Ķeipenes Ķeipene 0,076
17.13. Lauberes pagasts Lauberes Laubere (Ozoli) 0,073
17.14. Lēdmanes pagasts Lēdmanes Lēdmane 0,075
17.15. Lielvārdes pilsētas lauku teritorija Lielvārdes Kaibala 0,080
17.16. Lielvārdes pilsētas lauku teritorija Lielvārdes Lāčplēsis 0,085
17.17. Madlienas pagasts Madlienas Madliena 0,076
17.18. Madlienas pagasts Madlienas Zādzene 0,063
17.19. Mazozolu pagasts Mazozolu Līčupe 0,062
17.20. Meņģeles pagasts Meņģeles Meņģele 0,062
17.21. Ogresgala pagasts Ogresgala Ciemupe 0,105
17.22. Ogresgala pagasts Ogresgala Lībieškalns 0,087
17.23. Ogresgala pagasts Ogresgala Ogresgals 0,080
17.24. Rembates pagasts Rembates Glāznieki (Glāžšķūnis) 0,076
17.25. Rembates pagasts Rembates Rembate 0,080
17.26. Suntažu pagasts Suntažu Ķieģeļceplis 0,083
17.27. Suntažu pagasts Suntažu Suntaži 0,086
17.28. Suntažu pagasts Suntažu Upespils 0,080
17.29. Taurupes pagasts Taurupes Taurupe 0,067
18. PREIĻU rajons
18.1. Aglonas pagasts Aglonas Aglona 0,063
18.2. Aglonas pagasts Aglonas Jaunaglona 0,060
18.3. Aglonas pagasts Aglonas Salenieki 0,071
18.4. Galēnu pagasts Galēnu Bortnieki 0,059
18.5. Galēnu pagasts Galēnu Galēni 0,053
18.6. Galēnu pagasts Galēnu Lomi 0,059
18.7. Galēnu pagasts Galēnu Maltastrupi 0,059
18.8. Jersikas pagasts Jersikas Cirsenieki 0,060
18.9. Jersikas pagasts Jersikas Jersika 0,065
18.10. Jersikas pagasts Jersikas Upenieki (Brūveri) 0,061
18.11. Līvānu novads Rožupes Rožupe 0,056
18.12. Līvānu novads Turku Jaunāmuiža 0,052
18.13. Līvānu novads Turku Jaunsilava 0,057
18.14. Līvānu novads Turku Turki 0,060
18.15. Pelēču pagasts Pelēču Ardava 0,067
18.16. Pelēču pagasts Pelēču Pelēči 0,081
18.17. Preiļu novads Aizkalnes Aizkalne 0,065
18.18. Preiļu novads Aizkalnes Raudaka 0,070
18.19. Preiļu novads Preiļu Līči 0,058
18.20. Riebiņu pagasts Riebiņu Pieniņi (Pieneņi) 0,054
18.21. Riebiņu pagasts Riebiņu Riebiņi 0,056
18.22. Rožkalnu pagasts Rožkalnu Rimicāni 0,069
18.23. Rudzātu pagasts Rudzātu Rudzāti 0,052
18.24. Rušonas pagasts Rušonas Bašķi 0,055
18.25. Rušonas pagasts Rušonas Gailīši 0,068
18.26. Rušonas pagasts Rušonas Kastire 0,056
18.27. Rušonas pagasts Rušonas Rušona (Aglonas stacija) 0,054
18.28. Saunas pagasts Saunas Lielie Anspoki 0,053
18.29. Saunas pagasts Saunas Prikuļi 0,054
18.30. Saunas pagasts Saunas Smelteri 0,052
18.31. Sīļukalna pagasts Sīļukalna Sīļukalns (Bernāni) 0,052
18.32. Sīļukalna pagasts Silajāņu Silajāņi 0,058
18.33. Stabulnieku pagasts Stabulnieku Pastari 0,052
18.34. Stabulnieku pagasts Stabulnieku Polkorona 0,054
18.35. Stabulnieku pagasts Stabulnieku Stabulnieki 0,055
18.36. Sutru pagasts Sutru pagasts Sutri 0,056
18.37. Upmalas pagasts Upmalas Upmala (Vārkava 2) 0,073
18.38. Upmalas pagasts Upmalas Vanagi 0,057
18.39. Vārkavas pagasts Vārkavas Pilišķi 0,067
18.40. Vārkavas pagasts Vārkavas Vārkava 0,064
19. RĒZEKNES rajons
19.1. Audriņu pagasts Audriņu Audriņi 0,098
19.2. Audriņu pagasts Audriņu Lielā Puderova 0,091
19.3. Bērzgales pagasts Bērzgales Bērzgale 0,082
19.4. Čornajas pagasts Čornajas Ratnieki 0,100
19.5. Čornajas pagasts Čornajas Rēzna (Čornaja) 0,096
19.6. Dekšāres pagasts Dekšāres Dekšāre 0,051
19.7. Dricānu pagasts Dricānu Dricāni 0,087
19.8. Dricānu pagasts Dricānu Kokorvīši 0,079
19.9. Feimaņu pagasts Feimaņu Krāce (Feimaņi) 0,072
19.10. Feimaņu pagasts Feimaņu Vainova 0,078
19.11. Gaigalavas pagasts Gaigalavas Gaigalava (Bikava) 0,067
19.12. Gaigalavas pagasts Gaigalavas Stružāni (Vecstružāni) 0,068
19.13. Griškānu pagasts Griškānu Griškāni (Greiškāni) 0,103
19.14. Griškānu pagasts Griškānu Janopole 0,106
19.15. Griškānu pagasts Griškānu Sprudževa 0,104
19.16. Griškānu pagasts Griškānu Staroščiki 0,107
19.17. Griškānu pagasts Griškānu Tuči 0,096
19.18. Ilzeskalna pagasts Ilzeskalna Ilzeskalns (Gailumi) 0,087
19.19. Kantinieku pagasts Kantinieku Kantinieki (Livži) 0,083
19.20. Kaunatas pagasts Kaunatas Dubuļi 0,074
19.21. Kaunatas pagasts Kaunatas Kaunata 0,085
19.22. Lendžu pagasts Lendžu Lendži 0,080
19.23. Lūznavas pagasts Lūznavas Lūznava (Glužņeva) 0,092
19.24. Lūznavas pagasts Lūznavas Veczosna 0,081
19.25. Lūznavas pagasts Lūznavas Vertūkšne 0,089
19.26. Lūznavas pagasts Lūznavas Zosna 0,080
19.27. Mākoņkalna pagasts Mākoņkalna Mākoņkalns 0,077
19.28. Maltas pagasts Maltas Černoste 0,075
19.29. Maltas pagasts Maltas Malta 0,085
19.30. Maltas pagasts Maltas Rozentova 0,080
19.31. Nagļu pagasts Nagļu Īdeņi 0,046
19.32. Nagļu pagasts Nagļu Nagļi 0,050
19.33. Nautrēnu pagasts Ludzas rajona
Miglinieku
Bilsēni 0,072
19.34. Nautrēnu pagasts Ludzas rajona
Miglinieku
Dekteri 0,074
19.35. Nautrēnu pagasts Ludzas rajona
Nautrēnu
Rasnupļi 0,078
19.36. Nautrēnu pagasts Ludzas rajona
Nautrēnu
Rogovka (Nautrēni) 0,076
19.37. Nautrēnu pagasts Ludzas rajona
Nautrēnu
Žogotas 0,078
19.38. Ozolaines pagasts Ozolaines Kampišķi 0,080
19.39. Ozolaines pagasts Ozolaines Ozolaine (Balbišķi) 0,101
19.40. Ozolaines pagasts Ozolaines Plekšņi 0,107
19.41. Ozolaines pagasts Ozolaines Pūpoli (Bekši) 0,095
19.42. Ozolaines pagasts Ozolaines Teveni (Teveņi) 0,107
19.43. Ozolmuižas pagasts Ozolmuižas Sloboda 0,097
19.44. Pušas pagasts Pušas Puša 0,072
19.45. Rikavas pagasts Rikavas Rikava (Vecrikava) 0,061
19.46. Sakstagala pagasts Sakstagala Ciskadi (Tiskadi) 0,084
19.47. Sakstagala pagasts Sakstagala Mortiški 0,074
19.48. Sakstagala pagasts Sakstagala Sakstagals 0,086
19.49. Sakstagala pagasts Sakstagala Uļjanova 0,074
19.50. Silmalas pagasts Silmalas Kruki 0,061
19.51. Silmalas pagasts Silmalas Prezma 0,082
19.52. Silmalas pagasts Silmalas Pustinka 0,067
19.53. Silmalas pagasts Silmalas Rogoviki 0,070
19.54. Silmalas pagasts Silmalas Ružina (Vecružina) 0,076
19.55. Silmalas pagasts Silmalas Silmala 0,078
19.56. Silmalas pagasts Silmalas Stikāni 0,073
19.57. Silmalas pagasts Silmalas Tiskadi 0,072
19.58. Silmalas pagasts Silmalas Zuji 0,069
19.59. Sokolu pagasts Sokolu Skudnovka 0,068
19.60. Sokolu pagasts Sokolu Sokoli 0,064
19.61. Sokolu pagasts Sokolu Ustrone 0,067
19.62. Stoļerovas pagasts Stoļerovas Rosica 0,087
19.63. Stoļerovas pagasts Stoļerovas Stoļerova 0,089
19.64. Stružānu pagasts Stružānu Stružāni (Jaunstružāni) 0,084
19.65. Vērēmu pagasts Vērēmu Adamova 0,106
19.66. Vērēmu pagasts Vērēmu Tumuži 0,101
19.67. Vērēmu pagasts Vērēmu Vērēmi 0,103
19.68. Viļānu pagasts Viļānu Jaunviļāni 0,054
19.69. Viļānu pagasts Viļānu Kristceles 0,053
19.70. Viļānu pagasts Viļānu Malta 0,054
19.71. Viļānu pagasts Viļānu Notra 0,053
19.72. Viļānu pagasts Viļānu Ornicāni 0,052
19.73. Viļānu pagasts Viļānu Radopole 0,053
20. SALDUS rajons
20.1. Blīdenes pagasts Blīdenes Blīdene 0,062
20.2. Blīdenes pagasts Blīdenes Pilsblīdene 0,064
20.3. Blīdenes pagasts Blīdenes Stūri 0,055
20.4. Brocēnu pilsētas lauku teritorija Brocēnu Ciecere (Bērzāji) 0,065
20.5. Brocēnu pilsētas lauku teritorija Brocēnu Kalnsētas 0,065
20.6. Ezeres pagasts Ezeres Ezere 0,063
20.7. Ezeres pagasts Ezeres Grieze 0,048
20.8. Gaiķu pagasts Gaiķu Gaiķi 0,064
20.9. Gaiķu pagasts Gaiķu Satiķi (Vecsatiķi) 0,063
20.10. Jaunauces pagasts Jaunauces Jaunauce 0,056
20.11. Jaunlutriņu pagasts Jaunlutriņu Jaunlutriņi 0,063
20.12. Jaunlutriņu pagasts Jaunlutriņu Ošenieki 0,067
20.13. Kursīšu pagasts Kursīšu Bruzilas 0,063
20.14. Kursīšu pagasts Kursīšu Kursīši 0,064
20.15. Lutriņu pagasts Lutriņu Lutriņi 0,066
20.16. Lutriņu pagasts Lutriņu Namiķi 0,065
20.17. Nīgrandes pagasts Nīgrandes Alši 0,058
20.18. Nīgrandes pagasts Nīgrandes Kalni 0,054
20.19. Nīgrandes pagasts Nīgrandes Nīgrande 0,059
20.20. Novadnieku pagasts Novadnieku Mežvidi 0,065
20.21. Novadnieku pagasts Novadnieku Novadnieki 0,064
20.22. Novadnieku pagasts Novadnieku Sātiņi 0,065
20.23. Pampāļu pagasts Pampāļu Pampāļi 0,062
20.24. Remtes pagasts Remtes Remte 0,064
20.25. Rubas pagasts Rubas Ruba 0,056
20.26. Rubas pagasts Rubas Veclīkupēni 0,057
20.27. Saldus pagasts Saldus Druva 0,065
20.28. Saldus pagasts Saldus Saldus stacija 0,065
20.29. Šķēdes pagasts Šķēdes Šķēde 0,059
20.30. Vadakstes pagasts Vadakstes Priedula 0,048
20.31. Vadakstes pagasts Vadakstes Vadakste 0,052
20.32. Zaņas pagasts Zaņas Kareļi 0,060
20.33. Zaņas pagasts Zaņas Zaņa (Līgotņi) 0,061
20.34. Zirņu pagasts Zirņu Bērzi (Butnāri) 0,065
20.35. Zirņu pagasts Zirņu Zirņi 0,064
20.36. Zvārdes pagasts Zvārdes Striķi 0,062
21. TALSU rajons
21.1. Balgales pagasts Balgales Balgale 0,073
21.2. Dundagas pagasts Dundagas Dundaga 0,070
21.3. Dundagas pagasts Dundagas Jaundundaga 0,069
21.4. Dundagas pagasts Dundagas Kaļķi 0,063
21.5. Dundagas pagasts Dundagas Kārļmuiža 0,071
21.6. Dundagas pagasts Dundagas Muņi 0,065
21.7. Dundagas pagasts Dundagas Neveja 0,068
21.8. Dundagas pagasts Dundagas Pāce 0,071
21.9. Dundagas pagasts Dundagas Vīdāle 0,063
21.10. Ģibuļu pagasts Ģibuļu Pastende 0,078
21.11. Ģibuļu pagasts Ģibuļu Spāre 0,094
21.12. Īves pagasts Īves Tiņģere 0,074
21.13. Kolkas pagasts Kolkas Kolka 0,040
21.14. Kolkas pagasts Kolkas Mazirbe 0,066
21.15. Ķūļciema pagasts Ķūļciema Ķūļi 0,110
21.16. Laidzes pagasts Laidzes Laidze 0,074
21.17. Laidzes pagasts Laidzes Stūrīši 0,076
21.18. Laucienes pagasts Laucienes Lauciene 0,077
21.19. Laucienes pagasts Laucienes Nāriņciems 0,096
21.20. Lībagu pagasts Lībagu Ezerkalne 0,074
21.21. Lībagu pagasts Lībagu Lībagi 0,075
21.22. Lībagu pagasts Lībagu Selekcija 0,074
21.23. Lubes pagasts Lubes Lube (Anuži) 0,077
21.24. Mērsraga pagasts Mērsraga Mērsrags 0,140
21.25. Mērsraga pagasts Mērsraga Upesgrīva 0,126
21.26. Rojas pagasts Rojas Ģipka 0,075
21.27. Rojas pagasts Rojas Kaltene 0,107
21.28. Rojas pagasts Rojas Melnsils 0,057
21.29. Rojas pagasts Rojas Roja 0,095
21.30. Rojas pagasts Rojas Rude 0,088
21.31. Rojas pagasts Rojas Valgalciems 0,118
21.32. Rojas pagasts Rojas Vilkastes 0,073
21.33. Sabiles novads Abavas Priedes 0,072
21.34. Sabiles novads Abavas Valgale 0,070
21.35. Sabiles novads Abavas Veģi 0,065
21.36. Strazdes pagasts Strazdes Strazde 0,076
21.37. Valdemārpils pilsētas lauku teritorija Valdemārpils Jaunciems 0,082
21.38. Valdemārpils pilsētas lauku teritorija Valdemārpils Lubezere 0,077
21.39. Valdgales pagasts Valdgales Pūņas 0,073
21.40. Vandzenes pagasts Vandzenes Īģene 0,088
21.41. Vandzenes pagasts Vandzenes Lādzere 0,080
21.42. Vandzenes pagasts Vandzenes Vandzene 0,086
21.43. Virbu pagasts Virbu Kaķīši 0,074
21.44. Virbu pagasts Virbu Lēdas 0,074
21.45. Virbu pagasts Virbu Virbi (Jaunpagasts) 0,074
22. TUKUMA rajons
22.1. Degoles pagasts Degoles Vienība 0,095
22.2. Džūkstes pagasts Džūkstes Džūkste 0,087
22.3. Džūkstes pagasts Džūkstes Pienava 0,085
22.4. Engures pagasts Engures Apšuciems 0,331
22.5. Engures pagasts Engures Bērzciems 0,197
22.6. Engures pagasts Engures Engure 0,251
22.7. Engures pagasts Engures Klapkalnciems 0,350
22.8. Engures pagasts Engures Ķesterciems 0,283
22.9. Engures pagasts Engures Plieņciems 0,308
22.10. Irlavas pagasts Irlavas Irlava 0,091
22.11. Irlavas pagasts Irlavas Sāti 0,089
22.12. Irlavas pagasts Irlavas Vaski 0,092
22.13. Jaunpils pagasts Jaunpils Jaunpils 0,083
22.14. Jaunpils pagasts Jaunpils Jurģi 0,058
22.15. Jaunpils pagasts Jaunpils Leveste 0,070
22.16. Jaunsātu pagasts Jaunsātu Jaunsāti 0,087
22.17. Jaunsātu pagasts Jaunsātu Ķīši 0,090
22.18. Kandavas novads Cēres Cēre 0,080
22.19. Kandavas novads Kandavas Aizdzire 0,070
22.20. Kandavas novads Kandavas Valdeķi 0,070
22.21. Kandavas novads Matkules Matkule 0,063
22.22. Kandavas novads Zemītes Grenči 0,083
22.23. Kandavas novads Zemītes Zemīte 0,077
22.24. Lapmežciema pagasts Lapmežciema Bigauņciems 0,420
22.25. Lapmežciema pagasts Lapmežciema Lapmežciems 0,410
22.26. Lapmežciema pagasts Lapmežciema Ragaciems 0,390
22.27. Lestenes pagasts Lestenes Lestene 0,086
22.28. Pūres pagasts Pūres Lamiņi 0,078
22.29. Pūres pagasts Pūres Pūre 0,083
22.30. Pūres pagasts Pūres Viljete 0,081
22.31. Sēmes pagasts Sēmes Kaive 0,075
22.32. Sēmes pagasts Sēmes Sēme 0,080
22.33. Slampes pagasts Slampes Praviņi 0,105
22.34. Slampes pagasts Slampes Slampe 0,111
22.35. Smārdes pagasts Smārdes Milzkalne 0,095
22.36. Smārdes pagasts Smārdes Rauda 0,091
22.37. Smārdes pagasts Smārdes Smārde 0,195
22.38. Tumes pagasts Tumes Tume 0,098
22.39. Vānes pagasts Vānes Aizupe 0,058
22.40. Vānes pagasts Vānes Vāne 0,060
22.41. Viesatu pagasts Viesatu Viesati 0,063
22.42. Zantes pagasts Zantes Zante 0,065
22.43. Zentenes pagasts Zentenes Rindzele 0,070
22.44. Zentenes pagasts Zentenes Zentene 0,075
23. VALKAS rajons
23.1. Bilskas pagasts Bilskas Bilska (Vecbilska) 0,060
23.2. Bilskas pagasts Bilskas Birzuļi (Mēri) 0,052
23.3. Bilskas pagasts Bilskas Loberģi 0,056
23.4. Blomes pagasts Blomes Blome 0,068
23.5. Blomes pagasts Blomes Drandi 0,070
23.6. Ērģemes pagasts Ērģemes Ērģeme 0,059
23.7. Ērģemes pagasts Ērģemes Omuļi 0,052
23.8. Ērģemes pagasts Ērģemes Turna 0,056
23.9. Ēveles pagasts Ēveles Ēvele 0,060
23.10. Grundzāles pagasts Grundzāles Aumeistari 0,054
23.11. Grundzāles pagasts Grundzāles Grundzāle (Dzeņi) 0,056
23.12. Jērcēnu pagasts Jērcēnu Jērcēni (Jaunjērcēni) 0,058
23.13. Jērcēnu pagasts Jērcēnu Ķeiži 0,060
23.14. Kārķu pagasts Kārķu Kārķi (Jaunkārķi) 0,064
23.15. Launkalnes pagasts Launkalnes Eķītes 0,069
23.16. Launkalnes pagasts Launkalnes Launkalne 0,074
23.17. Launkalnes pagasts Launkalnes Silva 0,066
23.18. Palsmanes pagasts Palsmanes Palsmane 0,059
23.19. Palsmanes pagasts Palsmanes Rauza 0,062
23.20. Plāņu pagasts Plāņu Jaunklidzis 0,058
23.21. Plāņu pagasts Plāņu Plāņi 0,060
23.22. Smiltenes pagasts Smiltenes Brutuļi 0,064
23.23. Trikātas pagasts Trikātas Trikāta 0,069
23.24. Trikātas pagasts Trikātas Vāle 0,080
23.25. Valkas pagasts Valkas Lugaži (Sēļi) 0,054
23.26. Valkas pagasts Valkas Vārpa 0,054
23.27. Variņu pagasts Variņu Oktobris (Variņi) 0,057
23.28. Vijciema pagasts Vijciema Vijciems 0,061
23.29. Zvārtavas pagasts Zvārtavas Kalnaine (Stepi) 0,051
23.30. Zvārtavas pagasts Zvārtavas Zaķi 0,052
24. VALMIERAS rajons
24.1. Bērzaines pagasts Bērzaines Bērzaine 0,085
24.2. Brenguļu pagasts Brenguļu Brenguļi 0,089
24.3. Brenguļu pagasts Brenguļu Cempi 0,082
24.4. Burtnieku pagasts Burtnieku Burtnieki 0,081
24.5. Dikļu pagasts Dikļu Dauguļi 0,087
24.6. Dikļu pagasts Dikļu Dikļi 0,083
24.7. Ipiķu pagasts Ipiķu Ipiķi 0,061
24.8. Jeru pagasts Jeru Jeri 0,072
24.9. Kauguru pagasts Kauguru Kaugurieši (Kauguri) 0,085
24.10. Kauguru pagasts Kauguru Līči 0,092
24.11. Kocēnu pagasts Kocēnu Kocēni 0,093
24.12. Kocēnu pagasts Kocēnu Rubene 0,090
24.13. Kocēnu pagasts Kocēnu Tožas 0,089
24.14. Ķoņu pagasts Ķoņu Eniņi (Eriņi) 0,069
24.15. Lodes pagasts Lodes Lode 0,059
24.16. Matīšu pagasts Matīšu Matīši 0,077
24.17. Mazsalacas pilsētas lauku teritorija Mazsalacas Salaca 0,059
24.18. Naukšēnu pagasts Naukšēnu Naukšēni 0,068
24.19. Ramatas pagasts Ramatas Ramata 0,055
24.20. Rencēnu pagasts Rencēnu Lizdēni 0,085
24.21. Rencēnu pagasts Rencēnu Rencēni 0,082
24.22. Sēļu pagasts Sēļu Sēļi 0,063
24.23. Skaņkalnes pagasts Skaņkalnes Skaņaiskalns 0,057
24.24. Vaidavas pagasts Vaidavas Vaidava 0,089
24.25. Valmieras pagasts Valmieras Rūpnieki 0,085
24.26. Valmieras pagasts Valmieras Valmiermuiža 0,094
24.27. Valmieras pagasts Valmieras Viestura laukums 0,095
24.28. Vecates pagasts Vecates Vecate 0,068
24.29. Vilpulkas pagasts Vilpulkas Vilpulka 0,064
24.30. Vilpulkas pagasts Vilpulkas Virķēni 0,067
24.31. Zilākalna pagasts Zilākalna Zilaiskalns 0,088
25. VENTSPILS rajons
25.1. Ances pagasts Ances Ance 0,078
25.2. Jūrkalnes pagasts Jūrkalnes Jūrkalne 0,091
25.3. Piltenes pilsētas lauku teritorija Piltenes Karaļciems 0,071
25.4. Piltenes pilsētas lauku teritorija Piltenes Landze (pansionāts) 0,068
25.5. Piltenes pilsētas lauku teritorija Piltenes Ūdrande 0,090
25.6. Popes pagasts Popes Pope 0,130
25.7. Popes pagasts Popes Vēde 0,083
25.8. Puzes pagasts Puzes Amele 0,072
25.9. Puzes pagasts Puzes Puze 0,101
25.10. Puzes pagasts Puzes Puzesmuiža 0,104
25.11. Puzes pagasts Puzes Stikli 0,064
25.12. Tārgales pagasts Tārgales Dokupe 0,127
25.13. Tārgales pagasts Tārgales Tārgale 0,113
25.14. Ugāles pagasts Ugāles Ciesengure 0,107
25.15. Ugāles pagasts Ugāles Dzirnavas 0,106
25.16. Ugāles pagasts Ugāles Māteri 0,082
25.17. Ugāles pagasts Ugāles Ugāle 0,111
25.18. Usmas pagasts Usmas Usma 0,101
25.19. Užavas pagasts Užavas Sārnate 0,103
25.20. Užavas pagasts Užavas Silmalas 0,134
25.21. Užavas pagasts Užavas Užava 0,122
25.22. Vārves pagasts Vārves Vārve 0,114
25.23. Vārves pagasts Vārves Ventava 0,102
25.24. Vārves pagasts Vārves Zūras 0,105
25.25. Ziru pagasts Ziru Ziras 0,093
25.26. Zlēku pagasts Zlēku Zlēkas 0,082

Piezīme. Rīgas rajona ciemu zemes bāzes vērtības nav iekļautas pielikumā, jo ar 2000.gada 1.janvāri ir spēkā lauku apbūves zemes vērtību zonējums.

Tieslietu ministre I.Labucka

 

3. pielikums
Ministru kabineta
2001. gada 31. jūlija
noteikumiem Nr. 341

Inženiertehniskā nodrošinājuma koeficients (KI)

Ciema zemes bāzes vērtību amplitūda 0,027-0,050 0,051-0,075 0,076-0,100 0,101-0,150 0,151-0,200 0,201-0,300 0,301-0,400 0,401-0,600 0,601-1,00 1,01-3,00 virs 3,00
Inženiertehniskā nodrošinājuma koeficients (KI) 1,98 1,77 1,56 1,42 1,35 1,24 1,21 1,18 1,14 1,07 1,04

Tieslietu ministre I.Labucka

 

4. pielikums
Ministru kabineta
2001. gada 31. jūlija
noteikumiem Nr. 341

Novietojuma koeficients attiecībā pret lielākajām pilsētām (K2)

Nr.
p.k.
Attālums no pilsētas robežas
(km)
Pilsētu grupas
A B C D
1. 1 3,2 2,3 1,8 1,5
2. 2 2,9 2,1 1,7 1,4
3. 3 2,7 2,0 1,6 1,3
4. 4 2,6 1,9 1,5 1,3
5. 5 2,5 1,8 1,5 1,2
6. 6 2,4 1,7 1,4 1,2
7. 7 2,3 1,7 1,4 1,1
8. 8 2,2 1,6 1,3 1,1
9. 9 2,1 1,6 1,3 1,0
10. 10-12 2,0 1,5 1,2 1,0
11. 12-14 1,9 1,4 1,1 0,9
12. 14-16 1,8 1,3 1,1 0,9
13. 16-18 1,7 1,2 1,0 0,8
14. 18-20 1,6 1,1 1,0 0,8
15. 20-25 1,5 1,0 0,9 0,7
16. 25-30 1,4 0,9 0,8 0,7
17. 30-35 1,3 0,8 0,7
18. 35-40 1,2 0,7
19. 40-45 1,1
20. 45-50 1,0

Piezīmes.

1. Novietojuma koeficients attiecas uz pilsētai piegulošajām un tuvākajām kadastrālajām teritorijām.

2. A grupa - Rīga;

B grupa - Daugavpils, Liepāja, Rēzekne, Ventspils, Jelgava, Jūrmala;

C grupa - Valmiera, Cēsis, Jēkabpils, Tukums, Sigulda, Ogre;

D grupa - visi pārējie rajona centri, kā arī Līvāni, Smiltene, Aizpute, Pļaviņas, Skrunda.

3. Novietojuma koeficienti tiek izmantoti, lai izstrādātu novietojuma koeficientu kartes.

Tieslietu ministre I.Labucka

 

5. pielikums
Ministru kabineta
2001. gada 31. jūlija
noteikumiem Nr. 341

Novietojuma koeficients attiecībā pret kadastrālās teritorijas centru, kadastrālās teritorijas citu apdzīvoto vietu vai pilsētu (K2)

Nr.
p.k.
Attālums no pilsētas robežas vai centra (km) Pagasta koeficients Attālums no citas pagasta apdzīvotas vietas (km)
1,8 1,5 1,3 1,2 1,1 1,0 0,9 0,8 0,7
1. 1 2,2 1,8 1,6 1,5 1,4 1,3 1,2 1,1 1,0 -
2. 2 2,1 1,7 1,5 1,4 1,3 1,2 1,1 1,0 0,9 -
3. 3 2,0 1,7 1,5 1,4 1,3 1,2 1,1 1,0 0,9 1
4. 4 1,9 1,6 1,4 1,3 1,2 1,1 1,0 0,9 0,8 2
5. 5 1,9 1,6 1,4 1,3 1,2 1,1 1,0 0,9 0,8 3
6. 6 1,8 1,5 1,4 1,3 1,2 1,1 1,0 0,9 0,8 4
7. 7 1,8 1,5 1,3 1,2 1,1 1,0 0,9 0,9 07 5
8. 8 1,7 1,5 1,3 1,2 1,1 1,0 0,9 0,8 0,7 6
9. 9 1,7 1,4 1,3 1,2 1,1 1,0 0,9 0,8 0,7 7
10. 10-12 1,6 1,4 1,3 1,2 1,1 1,0 0,9 0,8 0,7 8
11. 12-14 1,6 1,4 1,2 1,1 1,0 0,9 0,8 0,7 0,6 9
12. 14-16 1,5 1,3 1,2 1,1 1,0 0,9 0,8 0,7 0,6 10-12
13. 16-18 1,5 1,3 1,2 1,1 1,0 0,9 0,8 0,7 0,6 12-14
14. 18-20 1,5 1,3 1,2 1,1 1,0 0,9 0,8 0,7 0,6 14-16
15. 20-25 1,4 1,2 1,1 1,0 0,9 0,8 0,7 0,6 0,5 16-18
16. 25-30 1,4 1,2 1,1 1,0 0,9 0,8 0,7 0,6 0,5 18-20
17. >30 1,3 1,1 1,0 0,9 0,8 0,7 0,6 0,5 0,5 >20

Piezīmes.

1. Nosakot kadastrālās teritorijas pārējo lielāko apdzīvoto vietu ietekmes koeficientus, izmanto tabulas labajā pusē norādīto attāluma skalu.

2. Rīgas rajona Mārupes pagastā un Stopiņu pagastā, un Salaspils pilsētas lauku teritorijā nosaka tikai Rīgas ietekmi. Blīvās apbūves zonā koeficients reizināms ar 1,2.

3. Kadastrālo teritoriju vidējie novietojuma koeficienti norādīti 12.pielikumā.

4. Novietojuma koeficienti tiek izmantoti, lai izstrādātu novietojuma koeficientu kartes.

Tieslietu ministre I.Labucka

 

6. pielikums
Ministru kabineta
2001. gada 31. jūlija
noteikumiem Nr. 341

Korekcijas koeficienti dārzkopības sabiedrības attālumam līdz rajona centram vai citai rajona pilsētai

Nr.
p.k.
Attālums līdz pilsētai (km) Korekcijas koeficients K3
1. 0-10 1,0
2. 10-20 0,8
3. > 20 0,6

Tieslietu ministre I.Labucka

 

7. pielikums
Ministru kabineta
2001. gada 31. jūlija
noteikumiem Nr. 341

Korekcijas koeficienti dārzkopības sabiedrības attālumam līdz ūdenstilpei

Nr.
p.k.
Attālums līdz ūdenstilpei (km) Korekcijas koeficients K4
1. 0-0,5 0,8
2. 0,5-1,0 0,6
3. >1,0 netiek piemērots

Tieslietu ministre I.Labucka

 

8. pielikums
Ministru kabineta
2001. gada 31. jūlija
noteikumiem Nr. 341

Korekcijas koeficienti dārzkopības sabiedrības attālumam līdz dzelzceļa stacijai

Nr.
p.k.
Attālums līdz dzelzceļa stacijai (km) Korekcijas koeficients K5
1. 0-1,5 1,5
2. 1,5-3,0 1,2
3. >3,0 netiek piemērots

Tieslietu ministre I.Labucka

 

9. pielikums
Ministru kabineta
2001. gada 31. jūlija
noteikumiem Nr. 341

Korekcijas koeficienti dārzkopības sabiedrības attālumam līdz jūrai

Nr.
p.k.
Attālums līdz jūrai (km) Korekcijas koeficients K6
1. 0-2,0 1,5
2. 2,0-4,0 1,2
3. >4,0 netiek piemērots

Tieslietu ministre I.Labucka

 

10. pielikums
Ministru kabineta
2001. gada 31. jūlija
noteikumiem Nr. 341

Rajona administratīvās nozīmes korekcijas koeficienti

Nr.
p.k.
Rajons Korekcijas koeficients K7
1. Rīgas, Daugavpils, Jelgavas, Ventspils, Rēzeknes, Liepājas 4,0
2. Pārējie rajoni 3,0

Piezīme.

Dārzkopības sabiedrībām, kuras atrodas Rēzeknes rajona Viļānu pagastā un Liepājas rajona Aizputes pagastā, piemērojams koeficients 3,0, bet Limbažu rajona Skultes pagastā - koeficients 4,0.

Tieslietu ministre I.Labucka

 

11. pielikums
Ministru kabineta
2001. gada 31. jūlija
noteikumiem Nr. 341

Dārzkopības sabiedrības apbūves tiesību korekcijas koeficienti

Nr.
p.k.
Dārzkopības sabiedrība Korekcijas koeficients K8
1. Ar pastāvīgas apbūves tiesībām 1,0
2. Bez pastāvīgas apbūves tiesībām 0,5

Tieslietu ministre I.Labucka

 

12. pielikums
Ministru kabineta
2001. gada 31. jūlija
noteikumiem Nr. 341

Kadastrālās teritorijas vidējais novietojuma koeficients, meža zemes novietojuma koeficients un vidējais novērtējums, zemes vidējā kadastrālā vērtība

Nr.
p.k.
Pagasts, pilsētas lauku teritorija, novads Kadastrālā teritorija Vidējais novietojuma koeficients
K2
Meža zemes novietojuma koeficients
KM
Meža zemes vidējais novērtējums
(balles/ha)
Zemes vidējā kadastrālā vērtība
(Ls/ha)
1. Aizkraukles rajons
1.1. Aiviekstes pagasts Aiviekstes 1,1 1,1 33 125
1.2. Aizkraukles pagasts Aizkraukles 1,3 1,0 30 156
1.3. Bebru pagasts Bebru 1,0 0,9 33 118
1.4. Daudzeses pagasts Daudzeses 1,0 1,0 26 102
1.5. Iršu pagasts Iršu 0,9 0,9 42 118
1.6. Klintaines pagasts Klintaines 1,1 1,0 39 146
1.7. Kokneses pagasts Kokneses 1,2 1,0 35 165
1.8. Kurmenes pagasts Kurmenes 0,8 0,9 28 94
1.9. Mazzalves pagasts Mazzalves 0,8 0,8 36 97
1.10. Neretas pagasts Neretas 0,9 0,7 34 109
1.11. Pilskalnes pagasts Pilskalnes 0,8 0,7 39 106
1.12. Seces pagasts Seces 1,0 1,0 37 125
1.13. Sērenes pagasts Sērenes 1,3 1,0 27 136
1.14. Skrīveru pagasts Skrīveru 1,3 1,0 41 240
1.15. Staburaga pagasts Staburaga 1,0 1,0 38 126
1.16. Sunākstes pagasts Sunākstes 0,9 1,0 34 105
1.17. Valles pagasts Valles 0,9 1,0 25 83
1.18. Vietalvas pagasts Vietalvas 0,9 0,8 43 134
1.19. Zalves pagasts Zalves 0,9 0,8 30 101
1.20. Jaunjelgavas pilsētas lauku teritorija Jaunjelgavas 1,3 1,0 35 154
2. Alūksnes rajons
2.1. Alsviķu pagasts Alsviķu 0,9 0,9 36 112
2.2. Annas pagasts Annas 0,9 0,8 39 123
2.3. Gaujienas pagasts Gaujienas 0,8 0,9 36 96
2.4. Ilzenes pagasts Ilzenes 0,8 0,8 34 102
2.5. Jaunalūksnes pagasts Jaunalūksnes 0,9 0,7 30 113
2.6. Jaunannas pagasts Jaunannas 0,8 0,8 35 109
2.7. Jaunlaicenes pagasts Jaunlaicenes 0,8 0,7 36 108
2.8. Kalncempju pagasts Kalncempju 0,9 0,8 41 117
2.9. Liepnas pagasts Liepnas 0,7 0,7 37 87
2.10. Malienas pagasts Malienas 0,9 0,8 37 124
2.11. Mālupes pagasts Mālupes 0,8 0,7 39 102
2.12. Mārkalnes pagasts Mārkalnes 0,8 0,7 38 87
2.13. Pededzes pagasts Pededzes 0,7 0,7 31 78
2.14. Trapenes pagasts Trapenes 0,8 0,8 31 107
2.15. Veclaicenes pagasts Veclaicenes 0,8 0,7 36 99
2.16. Virešu pagasts Virešu 0,8 0,8 40 102
2.17. Zeltiņu pagasts Zeltiņu 0,8 1,0 34 90
2.18. Ziemeru pagasts Ziemeru 0,8 0,8 30 106
2.19. Apes pilsētas lauku teritorija Apes 0,9 0,8 33 115
3. Balvu rajons
3.1. Baltinavas pagasts Baltinavas 0,8 0,7 33 97
3.2. Balvu pagasts Balvu 1,0 0,8 41 140
3.3. Bērzkalnes pagasts Bērzkalnes 0,9 0,8 35 111
3.4. Bērzpils pagasts Bērzpils 0,8 0,6 29 73
3.5. Briežuciema pagasts Briežuciema 0,8 0,6 30 84
3.6. Krišjāņu pagasts Krišjāņu 0,7 0,6 33 82
3.7. Kubuļu pagasts Kubuļu 1,0 0,8 33 115
3.8. Kupravas pagasts Kupravas 1,0 0,8 33 173
3.9. Lazdukalna pagasts Lazdukalna 0,8 0,7 31 78
3.10. Lazdulejas pagasts Lazdulejas 0,9 0,7 30 80
3.11. Medņevas pagasts Medņevas 0,8 0,7 38 99
3.12. Rugāju pagasts Rugāju 0,9 0,7 32 91
3.13. Susāju pagasts Susāju 0,9 0,8 33 99
3.14. Šķilbēnu pagasts Šķilbēnu 0,8 0,6 38 101
3.15. Tilžas pagasts Tilžas 0,8 0,6 26 85
3.16. Vectilžas pagasts Vectilžas 0,8 0,7 29 74
3.17. Vecumu pagasts Vecumu 0,8 0,8 37 99
3.18. Vīksnas pagasts Vīksnas 0,9 0,8 39 110
3.19. Žīguru pagasts Žīguru 08 0,8 35 97
4. Bauskas rajons
4.1. Bārbeles pagasts Bārbeles 1,0 1,2 35 133
4.2. Brunavas pagasts Brunavas 1,0 0,8 34 156
4.3. Ceraukstes pagasts Ceraukstes 1,2 0,8 46 227
4.4. Codes pagasts Codes 1,2 1,0 44 253
4.5. Dāviņu pagasts Dāviņu 1,1 1,2 30 150
4.6. Gailīšu pagasts Gailīšu 1,1 0,7 47 261
4.7. Iecavas pagasts Iecavas 1,3 1,3 33 178
4.8. Īslīces pagasts Īslīces 1,1 0,7 48 244
4.9. Mežotnes pagasts Mežotnes 1,1 1,0 45 245
4.10. Rundāles pagasts Rundāles 1,1 0,7 49 238
4.11. Skaistkalnes pagasts Skaistkalnes 1,0 1,0 35 127
4.12. Stelpes pagasts Stelpes 1,0 1,2 35 150
4.13. Svitenes pagasts Svitenes 1,0 0,7 50 233
4.14. Vecsaules pagasts Vecsaules 1,0 1,0 37 132
4.15. Vecumnieku pagasts Vecumnieku 1,1 1,3 33 130
4.16. Viesturu pagasts Viesturu 1,1 0,7 50 251
5. Cēsu rajons
5.1. Amatas novads Amatas 1,1 1,1 41 150
5.2. Amatas novads Drabešu 1,3 1,1 40 189
5.3. Drustu pagasts Drustu 0,8 1,0 35 94
5.4. Dzērbenes pagasts Dzērbenes 1,0 1,1 37 125
5.5. Inešu pagasts Inešu 0,8 0,9 37 94
5.6. Jaunpiebalgas pagasts Jaunpiebalgas 0,9 1,1 38 108
5.7. Kaives pagasts Kaives 0,8 0,9 36 87
5.8. Liepas pagasts Liepas 1,2 1,1 36 196
5.9. Līgatnes pagasts Līgatnes 1,3 1,2 40 166
5.10. Mārsnēnu pagasts Mārsnēnu 1,1 1,1 27 150
5.11. Mores pagasts Mores 1,1 1,0 38 143
5.12. Nītaures pagasts Nītaures 1,0 0,9 38 124
5.13. Priekuļu pagasts Priekuļu 1,3 1,2 38 227
5.14. Raiskuma pagasts Raiskuma 1,2 1,2 36 145
5.15. Raunas pagasts Raunas 1,1 1,1 39 159
5.16. Skujenes pagasts Skujenes 0,9 0,9 39 114
5.17. Stalbes pagasts Stalbes 1,1 1,2 34 114
5.18. Straupes pagasts Straupes 1,1 1,1 35 144
5.19. Taurenes pagasts Taurenes 0,9 0,9 36 117
5.20. Vaives pagasts Vaives 1,2 1,1 40 159
5.21. Vecpiebalgas pagasts Vecpiebalgas 0,8 0,9 40 94
5.22. Veselavas pagasts Veselavas 1,1 1,1 40 151
5.23. Zaubes pagasts Zaubes 0,9 0,9 38 103
5.24. Zosēnu pagasts Zosēnu 0,9 0,9 35 91
6. Daugavpils rajons
6.1. Ambeļu pagasts Ambeļu 0,8 0,6 36 93
6.2. Bebrenes pagasts Bebrenes 0,8 0,7 42 100
6.3. Biķernieku pagasts Biķernieku 0,9 0,6 37 122
6.4. Demenes pagasts Demenes 1,0 0,7 41 146
6.5. Demenes pagasts Līdumnieku 0,9 0,6 35 112
6.6. Dubnas pagasts Dubnas 1,0 0,8 39 143
6.7. Dvietes pagasts Dvietes 0,9 0,7 28 103
6.8. Eglaines pagasts Eglaines 0,8 0,7 40 108
6.9. Kalkūnes pagasts Kalkūnes 1,3 0,8 39 223
6.10. Kalupes pagasts Kalupes 0,9 0,7 37 119
6.11. Laucesas pagasts Laucesas 1,3 0,8 41 235
6.12. Līksnas pagasts Līksnas 1,2 0,8 28 154
6.13. Maļinovas pagasts Maļinovas 1,1 0,7 35 170
6.14. Medumu pagasts Medumu 1,0 0,6 37 137
6.15. Naujenes pagasts Naujenes 1,1 0,8 32 213
6.16. Nīcgales pagasts Nīcgales 1,0 0,7 40 144
6.17. Pilskalnes pagasts Pilskalnes 1,0 0,7 41 127
6.18. Salienas pagasts Salienas 0,8 0,6 34 104
6.19. Skrudalienas pagasts Skrudalienas 1,0 0,7 33 139
6.20. Sventes pagasts Sventes 1,2 0,8 35 157
6.21. Šēderes pagasts Šēderes 1,0 0,7 40 140
6.22. Tabores pagasts Tabores 1,1 0,8 39 185
6.23. Vaboles pagasts Vaboles 1,0 0,7 35 148
6.24. Vecsalienas pagasts Vecsalienas 1,0 0,7 40 135
6.25. Višķu pagasts Višķu 1,0 0,7 33 138
6.26. Subates pilsētas lauku teritorija Subates 0,8 0,7 36 98
7. Dobeles rajons
7.1. Annenieku pagasts Annenieku 1,1 1,2 42 175
7.2. Augstkalnes pagasts Augstkalnes 1,0 0,9 44 236
7.3. Auru pagasts Auru 1,2 1,2 38 209
7.4. Bēnes pagasts Bēnes 1,1 1,0 46 185
7.5. Bērzes pagasts Bērzes 1,2 1,3 48 263
7.6. Bikstu pagasts Bikstu 1,1 1,2 43 176
7.7. Bukaišu pagasts Bukaišu 1,0 0,9 49 208
7.8. Dobeles pagasts Dobeles 1,2 1,2 45 235
7.9. Īles pagasts Īles 1,0 1,1 39 137
7.10. Jaunbērzes pagasts Jaunbērzes 1,2 1,2 32 193
7.11. Krimūnu pagasts Krimūnu 1,2 1,2 43 273
7.12. Lielauces pagasts Lielauces 1,0 1,1 36 116
7.13. Naudītes pagasts Naudītes 1,1 1,2 40 154
7.14. Penkules pagasts Penkules 1,1 1,0 43 223
7.15. Tērvetes pagasts Tērvetes 1,1 1,0 44 232
7.16. Ukru pagasts Ukru 1,0 0,9 46 168
7.17. Vītiņu pagasts Vītiņu 1,0 1,0 39 161
7.18. Zebrenes pagasts Zebrenes 1,0 1,1 40 131
7.19. Auces pilsētas lauku teritorija Auces 1,1 1,0 44 214
8. Gulbenes rajons
8.1. Beļavas pagasts Beļavas 1,1 0,9 36 137
8.2. Daukstu pagasts Daukstu 1,0 0,9 38 133
8.3. Druvienas pagasts Druvienas 0,8 0,9 36 109
8.4. Galgauskas pagasts Galgauskas 1,0 0,9 34 131
8.5. Jaungulbenes pagasts Jaungulbenes 1,0 0,9 37 137
8.6. Lejasciema pagasts Lejasciema 0,8 0,9 30 88
8.7. Litenes pagasts Litenes 0,9 0,8 31 101
8.8. Lizuma pagasts Lizuma 0,9 0,9 35 118
8.9. Līgo pagasts Līgo 0,9 0,9 40 125
8.10. Rankas pagasts Rankas 0,8 0,9 36 102
8.11. Stāmerienas pagasts Stāmerienas 1,0 0,8 36 127
8.12. Stradu pagasts Stradu 1,1 0,8 39 154
8.13. Tirzas pagasts Tirzas 0,9 0,9 36 117
9. Jelgavas rajons
9.1. Cenu pagasts Cenu 1,5 1,4 35 227
9.2. Elejas pagasts Elejas 1,2 1,0 44 269
9.3. Glūdas pagasts Glūdas 1,3 1,2 38 296
9.4. Jaunsvirlaukas pagasts Jaunsvirlaukas 1,3 1,2 38 273
9.5. Lielplatones pagasts Lielplatones 1,2 1,0 47 265
9.6. Līvbērzes pagasts Līvbērzes 1,3 1,3 32 200
9.7. Ozolnieku pagasts Ozolnieku 1,5 1,4 41 703
9.8. Platones pagasts Platones 1,3 1,2 38 260
9.9. Sesavas pagasts Sesavas 1,1 0,9 49 255
9.10. Sidrabenes pagasts Sidrabenes 1,2 1,3 31 164
9.11. Svētes pagasts Svētes 1,3 1,2 42 280
9.12. Valgundes pagasts Valgundes 1,5 1,4 29 159
9.13. Vilces pagasts Vilces 1,0 0,9 46 212
9.14. Vircavas pagasts Vircavas 1,3 1,2 38 274
9.15. Zaļenieku pagasts Zaļenieku 1,2 1,1 45 234
9.16. Kalnciema pilsētas lauku teritorija Kalnciema 1,5 1,4 34 136
10. Jēkabpils rajons
10.1. Asares pagasts Asares 0,8 0,8 38 107
10.2. Atašienes pagasts Atašienes 0,9 0,9 28 87
10.3. Ābeļu pagasts Ābeļu 1,2 1,0 38 150
10.4. Dignājas pagasts Dignājas 1,0 0,8 36 122
10.5. Dunavas pagasts Dunavas 0,8 0,7 41 110
10.6. Elkšņu pagasts Elkšņu 0,9 0,8 37 110
10.7. Gārsenes pagasts Gārsenes 0,8 0,8 43 121
10.8. Kalna pagasts Kalna 1,0 1,0 38 124
10.9. Krustpils pagasts Krustpils 1,2 1,0 31 170
10.10. Kūku pagasts Kūku 1,2 1,0 35 169
10.11. Leimaņu pagasts Leimaņu 0,9 0,8 37 119
10.12. Mežāres pagasts Mežāres 1,0 0,9 37 124
10.13. Rites pagasts Rites 0,8 0,8 33 98
10.14. Rubenes pagasts Rubenes 0,8 0,7 41 111
10.15. Salas pagasts Salas 1,1 1,0 34 140
10.16. Saukas pagasts Saukas 0,9 0,8 39 124
10.17. Sēlpils pagasts Sēlpils 1,0 1,0 36 118
10.18. Variešu pagasts Variešu 1,1 1,0 32 123
10.19. Vīpes pagasts Vīpes 1,1 1,0 35 125
10.20. Zasas pagasts Zasas 0,9 0,8 36 107
10.21. Aknīstes pilsētas lauku teritorija Aknīstes 0,9 0,8 36 113
10.22. Viesītes pilsētas lauku teritorija Viesītes 1,0 1,0 37 121
11. Krāslavas rajons
11.1. Andrupenes pagasts Andrupenes 0,7 0,6 35 91
11.2. Andzeļu pagasts Andzeļu 0,7 0,6 39 91
11.3. Asūnes pagasts Asūnes 0,8 0,6 36 93
11.4. Aulejas pagasts Aulejas 0,8 0,6 38 108
11.5. Bērziņu pagasts Bērziņu 0,7 0,6 37 93
11.6. Dagdas pagasts Dagdas 0,9 0,6 36 125
11.7. Ezernieku pagasts Ezernieku 0,7 0,6 32 83
11.8. Grāveru pagasts Grāveru 0,8 0,6 36 109
11.9. Indras pagasts Indras 0,8 0,6 39 113
11.10. Izvaltas pagasts Izvaltas 0,9 0,6 32 99
11.11. Kalniešu pagasts Kalniešu 0,9 0,6 40 111
11.12. Kaplavas pagasts Kaplavas 0,8 0,5 35 105
11.13. Kastuļinas pagasts Kastuļinas 0,7 0,6 32 74
11.14. Kombuļu pagasts Kombuļu 1,0 0,6 37 124
11.15. Konstantinovas pagasts Konstantinovas 0,8 0,6 36 110
11.16. Krāslavas pagasts Krāslavas 1,1 0,6 34 133
11.17. Ķepovas pagasts Ķepovas 0,7 0,6 40 99
11.18. Piedrujas pagasts Piedrujas 0,8 0,5 41 112
11.19. Robežnieku pagasts Robežnieku 0,8 0,6 34 113
11.20. Skaistas pagasts Skaistas 0,9 0,6 36 101
11.21. Svariņu pagasts Svariņu 0,7 0,6 32 81
11.22. Šķaunes pagasts Šķaunes 0,7 0,6 32 82
11.23. Šķeltovas pagasts Šķeltovas 0,8 0,6 33 92
11.24. Ūdrīšu pagasts Ūdrīšu 1,1 0,6 36 149
12. Kuldīgas rajons
12.1. Alsungas pagasts Alsungas 1,0 1,4 29 103
12.2. Ēdoles pagasts Ēdoles 0,9 1,4 35 111
12.3. Gudenieku pagasts Gudenieku 0,9 1,2 35 112
12.4. Īvandes pagasts Īvandes 1,0 1,3 40 136
12.5. Kabiles pagasts Kabiles 0,9 1,3 33 113
12.6. Kurmāles pagasts Kurmāles 1,1 1,3 40 158
12.7. Laidu pagasts Laidu 1,0 1,3 41 141
12.8. Nīkrāces pagasts Nīkrāces 0,8 1,2 42 121
12.9. Padures pagasts Padures 1,1 1,3 36 153
12.10. Pelču pagasts Pelču 1,1 1,3 43 165
12.11. Raņķu pagasts Raņķu 1,1 1,3 41 176
12.12. Rendas pagasts Rendas 0,9 1,4 29 93
12.13. Rudbāržu pagasts Rudbāržu 1,0 1,2 37 143
12.14. Rumbas pagasts Rumbas 1,1 1,4 31 121
12.15. Snēpeles pagasts Snēpeles 1,0 1,2 42 146
12.16. Turlavas pagasts Turlavas 1,0 1,2 35 140
12.17. Vārmes pagasts Vārmes 1,0 1,3 31 130
12.18. Skrundas pilsētas lauku teritorija Skrundas 1,0 1,3 41 122
13. Liepājas rajons
13.1. Aizputes pagasts Aizputes 1,1 1,3 41 146
13.2. Bārtas pagasts Bārtas 1,0 1,3 36 148
13.3. Bunkas pagasts Bunkas 1,0 1,3 45 149
13.4. Cīravas pagasts Cīravas 1,0 1,3 35 135
13.5. Dunalkas pagasts Dunalkas 1,1 1,3 39 160
13.6. Dunikas pagasts Dunikas 0,9 1,2 26 87
13.7. Durbes novads Durbes 1,1 1,3 46 142
13.8. Durbes novads Tadaiķu 1,2 1,3 46 193
13.9. Embūtes pagasts Embūtes 0,8 1,3 43 119
13.10. Gaviezes pagasts Gaviezes 1,1 1,3 35 142
13.11. Gramzdas pagasts Gramzdas 0,9 1,2 44 133
13.12. Grobiņas pagasts Grobiņas 1,3 1,4 34 171
13.13. Kalētu pagasts Kalētu 0,9 1,2 36 117
13.14. Kalvenes pagasts Kalvenes 1,0 1,3 41 127
13.15. Kazdangas pagasts Kazdangas 1,1 1,3 44 168
13.16. Lažas pagasts Lažas 1,0 1,3 36 133
13.17. Medzes pagasts Medzes 1,3 1,4 36 165
13.18. Nīcas pagasts Nīcas 1,2 1,3 26 126
13.19. Otaņķu pagasts Otaņķu 1,2 1,4 34 121
13.20. Priekules pagasts Priekules 1,1 1,3 45 149
13.21. Rucavas pagasts Rucavas 0,8 1,2 25 67
13.22. Sakas pagasts Sakas 0,9 1,4 23 76
13.23. Vaiņodes pagasts Vaiņodes 1,0 1,3 44 138
13.24. Vecpils pagasts Vecpils 1,0 1,3 46 136
13.25. Vērgales pagasts Vērgales 1,1 1,4 26 127
13.26. Virgas pagasts Virgas 1,0 1,3 45 134
14. Limbažu rajons
14.1. Braslavas pagasts Braslavas 1,0 1,0 36 135
14.2. Brīvzemnieku pagasts Brīvzemnieku 1,0 1,0 32 118
14.3. Katvaru pagasts Katvaru 1,1 1,0 38 151
14.4. Lēdurgas pagasts Lēdurgas 1,1 1,1 37 126
14.5. Liepupes pagasts Liepupes 1,2 1,1 36 169
14.6. Limbažu pagasts Limbažu 1,2 1,0 36 148
14.7. Pāles pagasts Pāles 1,0 1,0 34 125
14.8. Skultes pagasts Skultes 1,3 1,1 38 191
14.9. Umurgas pagasts Umurgas 1,1 1,0 37 130
14.10. Vidrižu pagasts Vidrižu 1,2 1,0 36 163
14.11. Viļķenes pagasts Viļķenes 1,1 1,0 33 135
14.12. Ainažu pilsētas lauku teritorija Ainažu 0,9 1,0 32 103
14.13. Alojas pilsētas lauku teritorija Alojas 1,0 1,0 35 128
14.14. Salacgrīvas pilsētas lauku teritorija Salacas 1,0 1,1 33 123
14.15. Salacgrīvas pilsētas lauku teritorija Salacgrīvas 1,0 1,1 25 116
14.16. Staiceles pilsētas lauku teritorija Staiceles 0,9 1,0 27 83
15. Ludzas rajons
15.1. Blontu pagasts Blontu 0,9 0,6 34 90
15.2. Briģu pagasts Briģu 0,9 0,6 31 100
15.3. Ciblas novads Ciblas 0,9 0,6 36 112
15.4. Ciblas novads Līdumnieku 0,7 0,6 29 63
15.5. Cirmas pagasts Cirmas 1,1 0,6 30 131
15.6. Goliševas pagasts Goliševas 0,7 0,6 30 71
15.7. Isnaudas pagasts Isnaudas 1,0 0,6 35 124
15.8. Istras pagasts Istras 0,7 0,6 33 71
15.9. Lauderu pagasts Lauderu 0,8 0,6 34 90
15.10. Malnavas pagasts Malnavas 0,9 0,6 32 131
15.11. Mežvidu pagasts Mežvidu 0,9 0,6 34 107
15.12. Mērdzenes pagasts Mērdzenes 0,9 0,6 37 110
15.13. Nirzas pagasts Nirzas 0,9 0,6 35 99
15.14. Nukšas pagasts Nukšas 0,9 0,6 36 99
15.15. Pasienes pagasts Pasienes 0,7 0,6 33 77
15.16. Pildas pagasts Pildas 0,8 0,6 36 84
15.17. Pureņu pagasts Pureņu 1,0 0,6 37 127
15.18. Pušmucovas pagasts Pušmucovas 1,0 0,6 44 128
15.19. Rundēnu pagasts Rundēnu 0,7 0,6 34 73
15.20. Salnavas pagasts Salnavas 0,9 0,6 26 95
15.21. Zaļesjes pagasts Zaļesjes 0,9 0,6 35 103
15.22. Zvirgzdenes pagasts Zvirgzdenes 1,1 0,6 37 118
16. Madonas rajons
16.1. Aronas pagasts Aronas 1,0 0,9 40 124
16.2. Barkavas pagasts Barkavas 0,9 0,9 41 118
16.3. Bērzaunes pagasts Bērzaunes 1,0 0,9 45 131
16.4. Dzelzavas pagasts Dzelzavas 1,0 0,9 37 133
16.5. Ērgļu pagasts Ērgļu 0,9 0,9 41 127
16.6. Indrānu pagasts Indrānu 0,8 0,9 36 90
16.7. Jumurdas pagasts Jumurdas 0,8 0,9 37 100
16.8. Kalsnavas pagasts Kalsnavas 1,0 0,9 37 121
16.9. Lazdonas pagasts Lazdonas 1,2 0,9 41 212
16.10. Liezēres pagasts Liezēres 0,9 0,9 40 105
16.11. Ļaudonas pagasts Ļaudonas 1,0 0,9 36 129
16.12. Mārcienas pagasts Mārcienas 1,1 0,9 40 145
16.13. Mētrienas pagasts Mētrienas 0,9 0,9 35 107
16.14. Murmastienes pagasts Murmastienes 0,9 0,9 36 122
16.15. Ošupes pagasts Ošupes 0,8 0,9 34 101
16.16. Praulienas pagasts Praulienas 1,1 0,9 40 136
16.17. Sarkaņu pagasts Sarkaņu 1,1 0,9 42 143
16.18. Sausnējas pagasts Sausnējas 0,9 0,9 43 121
16.19. Varakļānu pagasts Varakļānu 1,0 0,8 37 127
16.20. Vestienas pagasts Vestienas 0,9 0,9 44 117
16.21. Cesvaines pilsētas lauku teritorija Cesvaines 1,0 09 39 131
17. Ogres rajons
17.1. Birzgales pagasts Birzgales 1,0 1,1 30 123
17.2. Jumpravas pagasts Jumpravas 1,3 1,0 36 129
17.3. Krapes pagasts Krapes 1,0 1,0 34 141
17.4. Ķeipenes pagasts Ķeipenes 1,0 1,0 37 141
17.5. Lauberes pagasts Lauberes 1,0 1,0 35 136
17.6. Lēdmanes pagasts Lēdmanes 1,1 1,0 39 169
17.7. Madlienas pagasts Madlienas 1,0 1,0 37 127
17.8. Mazozolu pagasts Mazozolu 0,9 0,9 40 122
17.9. Meņģeles pagasts Meņģeles 0,9 0,9 37 118
17.10. Ogresgala pagasts Ogresgala 1,5 1,2 41 227
17.11. Rembates pagasts Rembates 1,3 1,2 39 191
17.12. Suntažu pagasts Suntažu 1,2 1,1 39 172
17.13. Taurupes pagasts Taurupes 0,9 0,9 42 122
17.14. Ikšķiles lauku teritorija Tīnūžu 1,5 1,2 34 193
17.15. Ķeguma pilsētas lauku teritorija Ķeguma 1,3 1,2 28 129
17.16. Lielvārdes pilsētas lauku teritorija Lielvārdes 1,3 1,1 40 209
18. Preiļu rajons
18.1. Aglonas pagasts Aglonas 0,8 0,7 34 84
18.2. Galēnu pagasts Galēnu 0,9 0,7 40 123
18.3. Jersikas pagasts Jersikas 1,1 0,8 33 110
18.4. Līvānu novads Rožupes 1,0 0,8 29 97
18.5. Līvānu novads Turku 1,0 0,9 30 107
18.6. Pelēču pagasts Pelēču 0,8 0,7 35 104
18.7. Preiļu novads Aizkalnes 1,0 0,7 40 128
18.8. Preiļu novads Preiļu 1,1 0,7 37 163
18.9. Riebiņu pagasts Riebiņu 1,1 0,7 38 152
18.10. Rožkalnu pagasts Rožkalnu 0,8 0,7 36 98
18.11. Rudzātu pagasts Rudzātu 0,9 0,8 36 96
18.12. Rušonas pagasts Rušonas 0,9 0,7 33 102
18.13. Saunas pagasts Saunas 1,0 0,7 35 123
18.14. Silajāņu pagasts Silajāņu 0,9 0,7 34 121
18.15. Sīļukalna pagasts Sīļukalna 0,8 0,7 40 98
18.16. Stabulnieku pagasts Stabulnieku 0,9 0,7 42 135
18.17. Sutru pagasts Sutru 1,0 0,7 33 130
18.18. Upmalas pagasts Upmalas 0,9 0,7 35 99
18.19. Vārkavas pagasts Vārkavas 1,0 0,7 33 137
19. Rēzeknes rajons
19.1. Audriņu pagasts Audriņu 1,1 0,8 42 196
19.2. Bērzgales pagasts Bērzgales 1,0 0,7 37 140
19.3. Čornajas pagasts Čornajas 1,0 0,8 34 122
19.4. Dekšāres pagasts Dekšāres 0,9 0,7 31 137
19.5. Dricānu pagasts Dricānu 0,9 0,6 41 115
19.6. Feimaņu pagasts Feimaņu 0,8 0,7 29 82
19.7. Gaigalavas pagasts Gaigalavas 0,8 0,7 24 99
19.8. Griškānu pagasts Griškānu 1,3 0,8 36 249
19.9. Ilzeskalna pagasts Ilzeskalna 0,9 0,7 44 167
19.10. Kantinieku pagasts Kantinieku 1,0 0,7 40 137
19.11. Kaunatas pagasts Kaunatas 0,8 0,6 40 196
19.12. Lendžu pagasts Lendžu 1,0 0,7 33 126
19.13. Lūznavas pagasts Lūznavas 1,0 0,7 28 121
19.14. Maltas pagasts Maltas 1,0 0,7 33 145
19.15. Mākoņkalna pagasts Mākoņkalna 0,8 0,7 33 90
19.16. Nautrēnu pagasts Ludzas rajona
Miglinieku
0,8 0,6 33 103
19.17. Nautrēnu pagasts Ludzas rajona
Nautrēnu
0,8 0,7 33 86
19.18. Nagļu pagasts Nagļu 0,8 0,6 27 87
19.19. Ozolaines pagasts Ozolaines 1,2 0,7 32 226
19.20. Ozolmuižas pagasts Ozolmuižas 1,3 0,7 35 296
19.21. Pušas pagasts Pušas 0,8 0,6 30 87
19.22. Rikavas pagasts Rikavas 0,9 0,6 41 140
19.23. Sakstagala pagasts Sakstagala 1,0 0,7 36 153
19.24. Silmalas pagasts Silmalas 0,9 0,7 32 131
19.25. Sokolu pagasts Sokolu 0,9 0,7 33 161
19.26. Stoļerovas pagasts Stoļerovas 1,0 0,6 39 135
19.27. Stružānu pagasts Stružānu 0,9 0,7 40 82
19.28. Vērēmu pagasts Vērēmu 1,3 0,8 38 235
19.29. Viļānu pagasts Viļānu 1,0 0,7 37 179
20. Rīgas rajons
20.1. Allažu pagasts Allažu 1,3 1,3 28 156
20.2. Ādažu pagasts Ādažu 1,8 1,5 31 794
20.3. Babītes pagasts Babītes 1,8 1,5 34 389
20.4. Carnikavas pagasts Carnikavas 1,8 1,5 22 517
20.5. Daugmales pagasts Daugmales 1,5 1,4 32 210
20.6. Garkalnes pagasts Garkalnes 1,8 1,5 24 647
20.7. Inčukalna pagasts Inčukalna 1,5 1,3 26 235
20.8. Krimuldas pagasts Krimuldas 1,3 1,2 39 197
20.9. Ķekavas pagasts Ķekavas 1,8 1,4 35 494
20.10. Mālpils pagasts Mālpils 1,2 1,2 37 181
20.11. Mārupes pagasts Mārupes 2,5 1,5 30 661
20.12. Olaines pagasts Olaines 1,8 1,4 34 247
20.13. Ropažu pagasts Ropažu 1,5 1,4 28 161
20.14. Salas pagasts Salas 1,8 1,5 31 229
20.15. Sējas pagasts Sējas 1,3 1,3 28 158
20.16. Siguldas pagasts Siguldas 1,5 1,2 40 247
20.17. Stopiņu pagasts Stopiņu 2,5 1,5 28 1180
20.18. Baldones pilsētas lauku teritorija Baldones 1,5 1,4 35 191
20.19. Salaspils pilsētas lauku teritorija Salaspils 2,5 1,4 27 502
20.20. Saulkrastu pilsētas lauku teritorija Saulkrastu 1,8 1,5 24 329
21. Saldus rajons
21.1. Blīdenes pagasts Blīdenes 1,0 1,1 40 149
21.2. Ezeres pagasts Ezeres 0,9 0,9 42 165
21.3. Gaiķu pagasts Gaiķu 1,0 1,2 44 161
21.4. Jaunauces pagasts Jaunauces 0,9 1,1 39 143
21.5. Jaunlutriņu pagasts Jaunlutriņu 1,0 1,2 37 157
21.6. Kursīšu pagasts Kursīšu 1,0 0,9 38 135
21.7. Lutriņu pagasts Lutriņu 1,1 1,2 39 168
21.8. Nīgrandes pagasts Nīgrandes 0,8 1,0 42 145
21.9. Novadnieku pagasts Novadnieku 1,1 1,1 43 169
21.10. Pampāļu pagasts Pampāļu 0,9 09 41 137
21.11. Remtes pagasts Remtes 1,0 1,2 39 137
21.12. Rubas pagasts Rubas 0,9 1,1 38 140
21.13. Saldus pagasts Saldus 1,2 1,2 43 260
21.14. Šķēdes pagasts Šķēdes 1,0 1,0 41 158
21.15. Vadakstes pagasts Vadakstes 0,9 1,1 43 159
21.16. Zaņas pagasts Zaņas 0,9 0,9 42 148
21.17. Zirņu pagasts Zirņu 1,1 1,2 40 163
21.18. Zvārdes pagasts Zvārdes 1,0 1,1 40 108
21.19. Brocēnu pilsētas lauku teritorija Brocēnu 1,2 1,2 42 190
22. Talsu rajons
22.1. Balgales pagasts Balgales 1,0 1,3 38 154
22.2. Dundagas pagasts Dundagas 0,8 1,3 32 97
22.3. Ģibuļu pagasts Ģibuļu 1,0 1,3 30 117
22.4. Īves pagasts Īves 0,9 1,3 34 130
22.5. Kolkas pagasts Kolkas 0,9 1,3 19 60
22.6. Ķūļciema pagasts Ķūļciema 1,0 1,3 25 101
22.7. Laidzes pagasts Laidzes 1,2 1,3 38 178
22.8. Laucienes pagasts Laucienes 1,1 1,3 34 148
22.9. Lībagu pagasts Lībagu 1,2 1,3 36 167
22.10. Lubes pagasts Lubes 1,0 1,3 32 127
22.11. Mērsraga pagasts Mērsraga 1,1 1,3 29 154
22.12. Rojas pagasts Rojas 1,0 1,3 29 127
22.13. Sabiles novads Abavas 1,0 1,3 34 140
22.14. Strazdes pagasts Strazdes 1,0 1,3 46 168
22.15. Valdgales pagasts Valdgales 1,0 1,3 30 118
22.16. Vandzenes pagasts Vandzenes 1,0 1,3 36 141
22.17. Virbu pagasts Virbu 1,1 1,3 32 164
22.18. Valdemārpils pilsētas lauku teritorija Valdemārpils 1,1 1,3 32 138
23. Tukuma rajons
23.1. Degoles pagasts Degoles 1,1 1,3 43 187
23.2. Džūkstes pagasts Džūkstes 1,1 1,3 34 150
23.3. Engures pagasts Engures 1,2 1,3 27 138
23.4. Irlavas pagasts Irlavas 1,1 1,3 43 173
23.5. Jaunpils pagasts Jaunpils 1,0 1,3 42 164
23.6. Jaunsātu pagasts Jaunsātu 1,1 1,3 40 167
23.7. Kandavas novads Cēres 1,0 1,3 41 153
23.8. Kandavas novads Kandavas 1,0 1,3 41 145
23.9. Kandavas novads Matkules 0,9 1,3 41 148
23.10. Kandavas novads Zemītes 1,0 1,3 44 161
23.11. Lapmežciema pagasts Lapmežciema 1,5 1,4 22 136
23.12. Lestenes pagasts Lestenes 1,1 1,3 39 162
23.13. Pūres pagasts Pūres 1,1 1,3 41 170
23.14. Sēmes pagasts Sēmes 1,2 1,4 37 156
23.15. Slampes pagasts Slampes 1,2 1,3 38 192
23.16. Smārdes pagasts Smārdes 1,3 1,4 32 144
23.17. Tumes pagasts Tumes 1,3 1,4 40 225
23.18. Vānes pagasts Vānes 0,9 1,2 36 122
23.19. Viesatu pagasts Viesatu 1,0 1,2 42 151
23.20. Zantes pagasts Zantes 1,0 1,2 44 143
23.21. Zentenes pagasts Zentenes 1,0 1,3 30 109
24. Valkas rajons
24.1. Bilskas pagasts Bilskas 0,9 1,0 35 114
24.2. Blomes pagasts Blomes 1,0 1,0 38 135
24.3. Brantu pagasts Brantu 1,0 1,0 38 135
24.4. Ērģemes pagasts Ērģemes 0,9 1,0 35 113
24.5. Ēveles pagasts Ēveles 0,9 1,0 35 122
24.6. Grundzāles pagasts Grundzāles 0,8 1,0 35 98
24.7. Jērcēnu pagasts Jērcēnu 1,0 1,1 35 135
24.8. Kārķu pagasts Kārķu 0,8 1,0 33 104
24.9. Launkalnes pagasts Launkalnes 0,9 1,0 35 120
24.10. Palsmanes pagasts Palsmanes 0,8 1,0 35 101
24.11. Plāņu pagasts Plāņu 1,0 1,1 29 112
24.12. Smiltenes pagasts Smiltenes 1,1 1,0 37 173
24.13. Trikātas pagasts Trikātas 1,1 1,1 30 140
24.14. Valkas pagasts Valkas 1,1 1,1 29 120
24.15. Variņu pagasts Variņu 0,8 1,0 36 110
24.16. Vijciema pagasts Vijciema 1,0 1,0 34 124
24.17. Zvārtavas pagasts Zvārtavas 0,8 1,0 24 73
24.18. Sedas pilsētas lauku teritorija Sedas 1,0 1,1 26 175
25. Valmieras rajons
25.1. Bērzaines pagasts Bērzaines 1,1 1,0 36 158
25.2. Brenguļu pagasts Brenguļu 1,2 1,1 35 162
25.3. Burtnieku pagasts Burtnieku 1,0 1,0 38 153
25.4. Dikļu pagasts Dikļu 1,0 1,0 36 121
25.5. Ipiķu pagasts Ipiķu 0,8 0,8 37 112
25.6. Jeru pagasts Jeru 1,0 1,0 28 122
25.7. Kauguru pagasts Kauguru 1,3 1,1 38 190
25.8. Kocēnu pagasts Kocēnu 1,2 1,1 37 179
25.9. Ķoņu pagasts Ķoņu 0,9 1,0 39 138
25.10. Lodes pagasts Lodes 0,8 0,9 38 111
25.11. Matīšu pagasts Matīšu 1,0 0,9 38 150
25.12. Naukšēnu pagasts Naukšēnu 0,8 1,0 36 108
25.13. Ramatas pagasts Ramatas 0,8 0,9 35 84
25.14. Rencēnu pagasts Rencēnu 1,0 1,0 36 149
25.15. Sēļu pagasts Sēļu 0,9 1,0 27 116
25.16. Skaņkalnes pagasts Skaņkalnes 1,0 1,0 29 110
25.17. Vaidavas pagasts Vaidavas 1,1 1,1 36 159
25.18. Valmieras pagasts Valmieras 1,2 1,0 39 197
25.19. Vecates pagasts Vecates 1,0 1,0 29 125
25.20. Vilpulkas pagasts Vilpulkas 0,9 0,9 36 118
25.21. Zilākalna pagasts Zilākalna 1,2 1,0 32 125
25.22. Mazsalacas pilsētas lauku teritorija Mazsalacas 1,0 1,0 34 127
26. Ventspils rajons
26.1. Ances pagasts Ances 0,8 1,3 22 64
26.2. Jūrkalnes pagasts Jūrkalnes 0,8 1,4 33 87
26.3. Popes pagasts Popes 1,0 1,3 27 101
26.4. Puzes pagasts Puzes 0,8 1,3 27 80
26.5. Tārgales pagasts Tārgales 1,2 1,4 27 144
26.6. Ugāles pagasts Ugāles 1,0 1,3 31 114
26.7. Usmas pagasts Usmas 0,9 1,3 25 83
26.8. Užavas pagasts Užavas 1,0 1,4 27 109
26.9. Vārves pagasts Vārves 1,3 1,4 23 167
26.10. Ziru pagasts Ziru 1,0 1,3 30 118
26.11. Zlēku pagasts Zlēku 0,9 1,3 30 101
26.12. Piltenes pilsētas lauku teritorija Piltenes 1,1 1,3 23 122

Piezīmes.

1. Novietojuma koeficients K2 mainās atkarībā no zemes vienības atrašanās vietas kadastrālajā teritorijā.

2. Saldus rajona Zvārdes pagasta bijušā aviācijas poligona teritorijā (izņemot buferzonu) koeficientu K2 pazemina par 0,2.

Tieslietu ministre I.Labucka

 

13. pielikums
Ministru kabineta
2001. gada 31. jūlija
noteikumiem Nr. 341

Zemes vērtēšanas darba tabula
(aramzemes, daudzgadīgo stādījumu, kultivēto ganību zemes kvalitātes novērtējums ballēs)

Augsnes tips Mehāniskais sastāvs Iekultivēšanas pakāpe
vāja
(1)
zem vidējas
(2)
vidēja
(3)
virs vidējas
(4)
laba
(5)
Vk, Vki
Vkr
Bk
Bn
A
M 20 25-35 40-50 55-65 70
SM1 20 25-40 45-60 65-75 80-85
SM2 20 25-40 45-60 65-75 80-85
SM3 25-30 35-45 50-60 65-75 80-95
mS 25 30-40 45-60 65-75 80-90
sS 20 25-35 40-55 60 65-75
iS 20 25-35 40-50 55 60
Pv
K (4-5)
M 20 25-35 40-45 50-55 60-65
SM1 20 25-35 40-50 55-60 65-70
SM2 25 30-40 45-55 60-65 70-75
SM3 25 30-40 45-55 60-65 70-75
mS 25 30-40 45-55 60-65 70-75
sS 20 25-35 40-45 50-55 60-65
iS 20 25-30 35-45 50-55 60
Pgv
Vgk
Bgk
M 20 25-30 35-45 50-55 60-65
SM1 20 25-35 40-45 50-60 65-75
SM2 20 25-35 40-50 55-65 70-80
SM3 20 25-35 40-50 55-65 70-80
mS 20 25-35 40-50 55-65 70-75
sS 20 25-30 35-45 50-55 60-65
iS 20 25 30-40 45-50 55
E1Pv
E1Vk
M 20 25 30-40 45-50 55-60
SM1 20 25-30 35-45 50-55 60-65
SM2 20 25-35 40-45 50-55 60-70
SM3 20 25-35 40-45 50-55 60-70
mS 20 25-35 40-45 50-55 60-70
sS 20 25-30 35-45 50-55 60
iS 15 20-25 30-40 45-50 55
E2Pv
E2Vk
E3Pv (1-2)
E3Vk (1-2)
M 15 20-25 30-35 40-45 -
SM1 15 20-30 35-40 45 -
SM2 15 20-30 35-40 45 -
SM3 15 20-30 35-40 45 -
mS 15 20-30 35-40 45 -
sS 15 20-25 30-35 40 -
iS 15 20-25 30-35 40 -
Vg
Vgv
Vgt
Ag
D
M 15 20-25 30-40 45-55 60
SM1 15 20-30 35-45 50-55 60-65
SM2 15 20-35 40-45 50-60 65-70
SM3 15 20-35 40-45 50-60 65-70
mS 15 20-35 40-45 50-60 65-70
sS 15 20-30 35-45 50-55 60
iS 15 20-25 30-40 45-50 55
Pg
Pgt
M 15 20-25 30-40 45 50-55
SM1 15 20-30 35-45 50 55-60
SM2 15 20-30 35-45 50-55 60-65
SM3 15 20-30 35-45 50-55 60-65
mS 15 20-30 35-45 50-55 60-65
sS 15 20-30 35-40 45-50 55-60
iS 15 20-25 30-35 40-45 50-55
VG, VGt
PG, PGt
VGT
PGT
AG, AGT
M 15 20-25 30-35 40-50 -
SM1 15 20-25 30-40 45-55 -
SM2 15 20-25 30-45 50-55 60
SM3 15 20-25 30-45 50-55 60
mS 15 20-25 30-45 50-55 60
sS 15 20-25 30-40 45-55 60
iS 15 20-25 30-35 40-50 -
Tz, Tzg T 15 20-25 30-45 50-55 60
Tp, Tpg T 15 20-25 30-40 45-50 55

Tieslietu ministre I.Labucka

 

14. pielikums
Ministru kabineta
2001. gada 31. jūlija
noteikumiem Nr. 341

Zemes vērtēšanas darba tabula
(pļavu un dabisko ganību zemes kvalitātes novērtējums ballēs)

Augsnes tips Mehāniskais sastāvs Iekultivēšanas pakāpe
vāja
(1)
zem vidējas
(2)
vidēja
(3)
virs vidējas
(4)
laba
(5)
Vki
Vkr
Bn, Bk
Vgk
M 10 15-25 30-40 45-55 60
SM 10 15-30 35-45 50-55 60-65
mS 10 15-30 35-45 50-55 60-65
sS 10 15-25 30-40 45-50 55-60
iS 10 15-25 30-35 40-45 50
A
Ag
M 10-15 20-25 30-40 45-50 55-65
SM 10-15 20-30 35-45 50-60 65-75
mS 10-15 20-30 35-45 50-60 65-75
sS 10-15 20-25 30-40 45-55 60-65
iS 10-15 20-25 30-35 40-50 55
Pv
Pgv
M 10 15-25 30-40 45-50 55
SM 10 15-30 35-45 50-55 60-65
mS 10 15-30 35-45 50-55 60-65
sS 10 15-30 35-40 45-50 55-60
iS 10 15-25 30-40 45 50
E1Pv
E1Vk
E2(1-3)
E3(1-2)
M 10 15-20 25-30 35-40
SM 10 15-20 25-35 40-45
mS 10 15-20 25-35 40-45
sS 10 15-20 25-30 35-40
iS 10 15 20-25 30-35
Vg
Vgv
Vgt
D
M 10 15-25 30-35 40-45 50-55
SM 10 15-25 30-40 45-50 55-60
mS 10 15-25 30-40 45-50 55-60
sS 10 15-25 30-35 40-45 50-55
iS 10 15-20 25-35 40-45 50
Pg
Pgt
M 10 15-20 25-30 35-45 50
SM 10 15-25 30-35 40-50 55
mS 10 15-25 30-35 40-50 55
sS 10 15-20 25-35 40-45 50
iS 10 15-20 25-30 35-40 45
VG
VGt
VGT
AG
AT
M 10 15-20 25-30 35-45 50
SM 10 15-25 30-40 45-50 55
mS 10 15-25 30-40 45-50 55
sS 10 15-20 25-35 40-45 50
iS 10 15-20 25-30 35-45 50
PG
PGt
PGT
M 10 15-20 25-35 40
SM 10 15 20 25-35 40-45 50
mS 10 15-20 25-35 40-45 50
sS 10 15-20 25-30 35-40 45
iS 10 15 20-30 35-40
Tz, Tzg T 10 15-25 30-40 45-50 55-60
Tp, Tpg T 10 15-25 30-40 45 50

Piezīmes.

1. Vidēji erodētās augsnēs iespējama 1.-3.iekultivēšanas pakāpe.

2. Stipri erodētās augsnēs iespējama 1.-2.iekultivēšanas pakāpe.

Tieslietu ministre I.Labucka

 

15. pielikums
Ministru kabineta
2001. gada 31. jūlija
noteikumiem Nr. 341

Augsnes tipa un mehāniskā sastāva apzīmējumi

1. Augsnes apzīmējumi
1.1. A - aluviālā
1.2. Ag - aluviālā velēnu glejotā
1.3. AG - aluviālā velēnu gleja
1.4. AGT - kūdrainā aluviālā velēnu gleja
1.5. Bk - atliku karbonātiskā brūnā
1.6. Bn - nepiesātinātā brūnā
1.7. Bgk - brūnā karbonātiskā virspusēji glejotā
1.8. D - deluviālā
1.9. E1Pv - vāji erodētā velēnu podzolētā
1.10. E2Pv - vidēji erodētā velēnu podzolētā
1.11. E3Pv - stipri erodētā velēnu podzolētā
1.12. E1Vk - vāji erodētā velēnu karbonātu
1.13. E2Vk - vidēji erodētā velēnu karbonātu
1.14. E3Vk - stipri erodētā velēnu karbonātu
1.15. K - kultūraugsne
1.16. Pv - velēnu podzolētā
1.17. Pgv - velēnu podzolētā virspusēji glejotā
1.18. Pg - velēnu podzolētā glejotā
1.19. Pgt - trūdainā velēnu podzolētā glejotā
1.20. PG - velēnu podzolētā gleja
1.21. PGt - trūdainā velēnu podzolētā gleja
1.22. PGT - trūdaini kūdrainā velēnu podzolētā gleja
1.23. Tz - zemā purva kūdra
1.24. Tzg - zemā purva kūdras gleja
1.25. Tp - pārejas purva kūdra
1.26. Tpg - pārejas purva kūdras gleja
1.27. Vkr - rendzīnā
1.28. Vki - izskalotā velēnu karbonātiskā
1.29. Vgk - velēnu karbonātu virspusēji glejotā
1.30. Vg - velēnu glejotā
1.31. Vgt - trūdainā velēnu glejotā
1.32. VG - velēnu gleja
1.33. VGt - trūdainā velēnu gleja
1.34. VGT - trūdaini kūdrainā velēnu gleja
2. Augsnes mehāniskā sastāva apzīmējumi
2.1. M - māls
2.2. SM1 - smags smilšmāls
2.3. SM2 - vidējs smilšmāls
2.4. SM3 - viegls smilšmāls
2.5. mS - mālsmilts
2.6. sS - saistīga smilts
2.7. iS - irdena smilts
2.8. T - kūdra

Tieslietu ministre I.Labucka

 

16. pielikums
Ministru kabineta
2001. gada 31. jūlija
noteikumiem Nr. 341

Meža zemes kvalitātes novērtējums
(atkarībā no meža augšanas apstākļu tipa)

Nr.
p.k.
Meža augšanas apstākļu tips Saīsinājums Meža zemes kvalitātes novērtējums
(balles/ha)
1. Sils Sl 14
2. Mētrājs Mr 24
3. Lāns Ln 30
4. Damaksnis Dm 44
5. Vēris Vr 48
6. Gārša Gr 50
7. Viršu ārenis, viršu kūdrenis Av, Kv 15
8. Mētru ārenis, mētru kūdrenis Am, Km 27
9. Šaurlapju ārenis, šaurlapju kūdrenis As, Ks 37
10. Platlapju ārenis, platlapju kūdrenis Ap, Kp 45
11. Grīnis Gs 7
12. Slapjais mētrājs Mrs 10
13. Slapjais damaksnis Dms 14
14. Slapjais vēris Vrs 16
15. Slapjā gārša Grs 20
16. Purvājs Pv 8
17. Niedrājs Nd 10
18. Dumbrājs Db 13
19. Liekņa Lk 17

Tieslietu ministre I.Labucka

 

17. pielikums
Ministru kabineta
2001. gada 31. jūlija
noteikumiem Nr. 341

Starpgabalainības koeficients (K1)

Nr.
p.k.
Attālums, pārrēķināts ceļā ar cieto segumu
(km)
Koeficients K1
1. < 2 1,00
2. 2-3 0,95
3. 3-4 0,90
4. 4-5 0,85
5. 5-6 0,80
6. 6-8 0,75
7. 8-10 0,70
8. > 10 0,65

Tieslietu ministre I.Labucka

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Lauku apvidu zemes kadastrālās vērtēšanas noteikumi Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 341Pieņemts: 31.07.2001.Stājas spēkā: 04.08.2001.Zaudē spēku: 01.05.2006.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 115, 03.08.2001.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozījumi
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
27978
04.08.2001
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"