Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Latvijas Banka

Padomes lēmums Nr. 88/6 Rīgā 2001. gada 12. jūlijā

Par grozījumu "Latvijas Bankas lombarda kredītu izsniegšanas noteikumos"

Latvijas Bankas padome nolemj:

1. Veikt šādu grozījumu ar Latvijas Bankas padomes 2000. gada 13. jūlija lēmumu Nr. 76/6 apstiprinātajos "Latvijas Bankas lombarda kredītu izsniegšanas noteikumos":

1.1. izteikt 6. punktu šādā redakcijā:

"6. ATBILDĪBA PAR SAISTĪBU NEIZPILDI

6.1. Ja pieprasījuma lombarda kredīta izsniegšanas dienā banka ir ieķīlājusi vērtspapīrus, bet Latvijas Banka nav ieskaitījusi pieprasījuma lombarda kredīta summu bankas naudas kontā, Latvijas Banka aprēķina līgumsodu par līguma noteikumu neievērošanu 0.5% apmērā no pieprasījuma lombarda kredīta summas un nākamajā norēķinu dienā ieskaita to bankas naudas norēķinu kontā.

6.2. Ja banka kredīta atmaksas dienā līdz plkst. 10.00 nav samaksājusi Latvijas Bankai pieprasījuma lombarda kredīta un procentu kopsummu, Latvijas Banka aprēķina līgumsodu par līguma noteikumu neievērošanu 0.25% apmērā no attiecīgā pieprasījuma lombarda kredīta un procentu kopsummas.

6.3. Ja banka līdz kredīta atmaksas dienas beigām nav samaksājusi Latvijas Bankai automātiskā vai pieprasījuma lombarda kredīta un procentu kopsummu, Latvijas Banka aprēķina līgumsodu par līguma noteikumu neievērošanu 0.5% apmērā no attiecīgā lombarda kredīta un procentu kopsummas un pārņem valdījumā attiecīgo vērtspapīru ķīlu 5.5. punktā noteiktajā kārtībā.

6.4. Ja Latvijas Banka lombarda kredīta atmaksas dienā neveic vērtspapīru pārvedumu uz bankas vērtspapīru kontu vai uz bankas dienas pārsnieguma limita ķīlu kontu, Latvijas Banka aprēķina līgumsodu par līguma noteikumu neievērošanu 0.5% apmērā no lombarda kredīta un procentu kopsummas un nākamajā norēķinu dienā ieskaita to bankas naudas norēķinu kontā.

6.5. Par katru atkārtotu viena veida pārkāpumu, kas izdarīts pēdējo 12 mēnešu laikā, līgumsoda procentu likme tiek palielināta par 0.1 procentu punktu.

6.6. Latvijas Banka par aprēķinātajiem līgumsodiem informē banku, izmantojot S.W.I.F.T. Aprēķināto līgumsodu banka samaksā nākamajā norēķinu dienā pēc paziņojuma saņemšanas no Latvijas Bankas."

2. Noteikt, ka lēmums stājas spēkā ar 2001. gada 1. augustu.

Latvijas Bankas prezidents E. Repše

"Latvijas Vēstneša" redakcijā - 30. jūlijā

 

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par grozījumu "Latvijas Bankas lombarda kredītu izsniegšanas noteikumos" Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Latvijas Banka Veids: lēmums Numurs: 88/6Pieņemts: 12.07.2001.Stājas spēkā: 01.08.2001.Zaudē spēku: 24.03.2007.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 114, 01.08.2001.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
27962
01.08.2001
136
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"