Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Konkurences padomes lēmums Nr.39

Rīgā 2015.gada 17.septembrī (prot. Nr.44, 2.§)

Par lietas izpētes izbeigšanu

Lieta Nr.564/14/03.04./2

Par Konkurences likuma 11.panta pirmajā daļā noteiktā aizlieguma pārkāpumu SIA "SL un Partneri" un SIA "NILEX trading" darbībās

Konkurences padome 2014.gada 18.martā saņēma Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centra (turpmāk - VAMOIC) 2014.gada 17.marta vēstuli Nr.52-NIP "Iesniegums par iespējamiem konkurences noteikumu pārkāpumiem" (turpmāk - Iesniegums) ar lūgumu Konkurences padomes kompetences ietvaros veikt pārbaudi attiecībā uz SIA "SL un Partneri" un SIA "NILEX trading", ņemot vērā Iesniegumā minētos faktus.

Konkurences padome 2014.gada 3.aprīlī, pamatojoties uz Konkurences likuma 8.panta pirmās daļas 1.punktu, 22.panta 3.punktu un 25.pantu, nolēma ierosināt lietu Nr.564/14/03.04./2 Par Konkurences likuma 11.panta pirmajā daļā noteiktā aizlieguma pārkāpumu SIA "SL un Partneri" un SIA "NILEX trading" darbībās (turpmāk - Lieta).

"SL un Partneri" ir sabiedrība ar ierobežotu atbildību (vienotais reģ. Nr.40003442546), tās juridiskā adrese - Pērnavas iela 43A-8, Rīga.

"NILEX trading" ir sabiedrība ar ierobežotu atbildību (vienotais reģ. Nr.40103538798), tās juridiskā adrese - Miera iela 36, Rīga.

Izvērtējot lietas materiālus, Konkurences padome

konstatēja:

Konkurences likuma 11.panta pirmās daļas 5.punktā noteikts, ka: "Ir aizliegtas un kopš noslēgšanas brīža spēkā neesošas tirgus dalībnieku vienošanās, kuru mērķis vai sekas ir konkurences kavēšana, ierobežošana vai deformēšana Latvijas teritorijā, to skaitā vienošanās par piedalīšanos vai nepiedalīšanos konkursos vai izsolēs vai par šīs darbības (bezdarbības) noteikumiem, izņemot gadījumus, kad konkurenti publiski darījuši zināmu kopīgu piedāvājumu un šī piedāvājuma mērķis nav kavēt, ierobežot vai deformēt konkurenci."

Pārbaudot Lietas materiālus - pretendentu piedāvājumus VAMOIC atklātajā konkursā "Lidlauka ugunsdzēsības un glābšanas darbu transportlīdzekļa iegāde", iepirkuma id.Nr.VAMOIC 2013/170 (turpmāk - VAMOIC konkurss), Konkurences likuma 9.panta piektās daļas 4.punktā noteikto procesuālo darbību laikā iegūto informāciju, papildus iegūto informāciju no VAMOIC, SIA "SL un Partneri", SIA "NILEX trading" un AS "Nilex Grupa", SIA "Domenikss", VP RRP Kriminālpolicijas pārvaldes, Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistra, Iepirkumu uzraudzības biroja, paskaidrojumus no personām, kuras saistītas ar SIA "NILEX trading" un SIA "SL un Partneri" piedāvājumu sagatavošanu VAMOIC konkursam, Konkurences padome secina, ka Lietā iegūtie pierādījumi nav pietiekami, lai konstatētu Konkurences likuma 11.panta pirmajā daļā noteiktā aizlieguma pārkāpumu SIA "SL un Partneri" un SIA "NILEX trading" darbībās, piedaloties VAMOIC konkursā.

Ņemot vērā augstāk minēto un pamatojoties uz Konkurences likuma 8.panta pirmās daļas 4.punktu, 11.panta pirmo daļu, 27.2 panta pirmo daļu un Administratīvā likuma 63.panta pirmās daļas 4.punktu, Konkurences padome

nolēma:

izbeigt lietas Nr.564/14/03.04./2 Par Konkurences likuma 11.panta pirmajā daļā noteiktā aizlieguma pārkāpumu SIA "SL un Partneri" un SIA "NILEX trading" darbībās izpēti.

Saskaņā ar Konkurences likuma 8.panta otro daļu Konkurences padomes lēmumu var pārsūdzēt Administratīvajā apgabaltiesā viena mēneša laikā no lēmuma spēkā stāšanās dienas.

Konkurences padomes priekšsēdētāja p.i. J.Račko

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par lietas izpētes izbeigšanu Izdevējs: Konkurences padome Veids: lēmums Numurs: 39Pieņemts: 17.09.2015.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 243, 11.12.2015. OP numurs: 2015/243.5
Saistītie dokumenti
  • Saistītie dokumenti
278437
136
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"