Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Rēzeknes pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.22

Rēzeknē 2015.gada 5.novembrī (prot. Nr.71, 8.p.)

Grozījumi Rēzeknes pilsētas domes 2009.gada 27.novembra saistošajos noteikumos Nr.15 "Par papildu materiālo palīdzību Rēzeknes pilsētas pašvaldībā"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43.panta trešo daļu, Izglītības likuma
17.panta trešās daļas 21.punktu

1. Izdarīt Rēzeknes pilsētas domes 2009.gada 27.novembra saistošajos noteikumos Nr.15 "Par papildu materiālo palīdzību Rēzeknes pilsētas pašvaldībā" (Latvijas Vēstnesis, 2009, Nr.205) šādus grozījumus:

1.1. Izteikt 1.1.2.apakšpunktu šādā redakcijā:

"1.1.2. sociālā darba speciālists - persona, kurai ir noteikta izglītība un kura veic sociālā darbinieka vai sociālās palīdzības organizatora profesionālos pienākumus";

1.2. izteikt 1.1.3.apakšpunktu šādā redakcijā:

"1.1.3. Ģimene šo saistošo noteiktumu izpratnē ir vienā mājsaimniecībā dzīvojošas personas, kuras saista laulība, radniecība vai citas personiskas attiecības un kurām ir kopēji izdevumi par uzturu un mājokli.";

1.3. papildināt noteikumus ar 2.7.apakšpunktu šādā redakcijā:

"2.7. Svētku pabalsts politiski represētajām personām un nacionālās pretošanās kustības dalībniekiem.";

1.4. aizstāt 3.4.apakšpunktā skaitli un vārdu "6 euro" ar skaitli un vārdu "10 euro";

1.5. aizstāt 4.4.apakšpunktā skaitli un vārdu "214 euro" ar skaitli un vārdu "250 euro";

1.6. aizstāt 5.1.apakšpunktā skaitli un vārdu "72 euro" ar skaitli un vārdu "150 euro";

1.7. papildināt 5.2.apakšpunktā aiz vārdiem "dokumentu" ar vārdiem "ne vēlāk kā viena gada laikā no bērna piedzimšanas";

1.8. aizstāt 5.2 2.apakšpunktā skaitli un vārdu "15 euro" ar skaitli un vārdu "20 euro";

1.9. Papildināt noteikumus ar 5.3 nodaļu šādā redakcijā:

"5.3 Svētku pabalsts politiski represētajām personām un nacionālās pretošanās kustības dalībniekiem

5.3 1. Pabalstu piešķir politiski represētajām personām un nacionālās pretošanās kustības dalībniekiem vienu reizi gadā, sagaidot Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienu.

5.3 2. Pabalsta apmērs vienai personai ir 20 euro.

5.3 3. Pabalsts tiek piešķirts vienu reizi gadā (novembra mēnesī), pamatojoties uz klienta iesniegumu, kas iesniegts no 1.oktobra līdz 31.oktobrim, uzrādot politiski represētās personas vai nacionālās pretošanās kustības dalībnieka apliecību.

5.3 4. Ja attaisnojošu iemeslu dēļ pabalsts noteiktajā termiņā nav pieprasīts vai saņemts, to var pieprasīt trīs mēnešus no tiesību rašanās dienas.";

1.10. Aizstāt 6.1.apakšpunktā vārdus "ir pilnvarota Pabalstu nodaļas vadītāja un Pārvaldes sociālie darbinieki" ar vārdiem "ir pilnvaroti Pārvaldes sociālā darba speciālisti".

1.11. Izteikt 6.2.apakšpunktu šādā redakcijā:

"6.2. Lēmums par materiālā pabalsta piešķiršanu, pārtraukšanu vai atteikšanos piešķirt pabalstu tiek pieņemts viena mēneša laikā no dienas, kad saņemts klienta iesniegums."

2. Saistošie noteikumi stājas spēkā 2016.gada 1.janvārī.

Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs A.Bartaševičs



Paskaidrojuma raksts
Rēzeknes pilsētas domes saistošajiem noteikumiem Nr.22 "Grozījumi Rēzeknes pilsētas domes 2009.gada 27.novembra saistošajos noteikumos Nr.15 "Par papildu materiālo palīdzību Rēzeknes pilsētas pašvaldībā""

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Pašreizējās situācijas raksturojums Rēzeknes pilsētas domes 2009.gada 27.novembra saistošie noteikumi Nr.15 "Par papildu materiālo palīdzību Rēzeknes pilsētas pašvaldībā" (turpmāk - saistošie noteikumi) nosaka Rēzeknes pilsētas pašvaldības papildu materiālās palīdzības veidus, to apmēru, saņemšanas kārtību, kādā piešķirams un izmaksājams pabalsts, pieņemto lēmumu apstrīdēšanas kārtību un to personu loku, kurām ir tiesības saņemt šajos noteikumos paredzētos pabalstus.
2. Saistošo noteikumu projekta nepieciešamības raksturojums, dokumenta būtība 1. Ar Rēzeknes pilsētas domes 2015.gada 10.jūlija lēmumu Nr.1218 "Par grozījumiem "Nolikuma par Rēzeknes pilsētas domes deputātu un pašvaldības darbinieku atlīdzību" 3.pielikumā" (protokols Nr.62, 3.punkts) no 2015.gada 1.septembra sociālo darbu pārvaldē veic ne tikai sociālie darbinieki, bet arī sociālā darba organizatori. Atbilstoši Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma 1.panta 16.punktam, sociālā darba speciālists ir persona, kurai ir šajā likumā noteiktā izglītība un kura veic sociālā darbinieka, karitatīvā sociālā darbinieka, sociālā aprūpētāja, sociālā rehabilitētāja vai sociālās palīdzības organizatora profesionālos pienākumus. Līdz ar to nepieciešams vārdus "sociālie darbinieki" aizstāt ar vārdiem "sociālā darba speciālisti";

2. Lai pašvaldība varētu godināt pašvaldības teritorijā deklarētās politiski represētās personas un nacionālās pretošanās kustības dalībniekus, materiāli atbalstot un izmaksājot svētku pabalstu Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienā, nepieciešams papildināt saistošos noteikumus ar tiesību normām, kuras noteiktu personu loku, kurām ir tiesības saņemt svētku pabalstu, tā apmēru, piešķiršanas un izmaksas kārtību.

3. Saskaņā ar Rēzeknes pilsētas attīstības programmas 2014.-2020.gadam 5.vidēja termiņa prioritātes "Kvalitatīva dzīves telpa", pašvaldības rīcība ir jāvērš uz progresīvu sociālo pakalpojumu, sociālās palīdzības un veselības aprūpes attīstību. Šajā sakarā viens no pašvaldības uzdevumiem ir nodrošināt sabiedrībā balstītus, pēctecīgus un klientu individuālajām vajadzībām atbilstošus sociālos pakalpojumus un sociālo palīdzību, pilnveidojot esošos un izveidojot jaunus sociālās palīdzības veidus pašvaldības iedzīvotājiem, prioritāri atbalstot ģimenes ar bērniem un sociāli mazaizsargātas personu grupas.

3. Īss saistošo noteikumu projekta satura izklāsts Noteikumos precizēts sociālā darba sniedzēja definējums, kā arī precizēta termina "ģimene" definīcija.

Noteikts jauns pabalsta veids - svētku pabalsts politiski represētām personām un nacionālās pretošanās kustības dalībniekiem 20 euro apmērā, kuru būs tiesības saņemt Rēzeknes pilsētas pašvaldības iedzīvotājiem, sagaidot Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienu, uzrādot politiski represētas personas vai nacionālās pretošanās kustības dalībnieka apliecību.

Noteikumi paredz palielināt pabalsta apmēru tādiem pabalstu veidiem kā Jaungada svētku pabalsts, apbedīšanas pabalsts, pabalsts jaundzimušā aprūpei, pabalsts pirmklasniekam.

4. Saistošo noteikumu projekta iespējamā ietekme uz pašvaldības budžetu Tiesību normas ir iedzīvotājiem labvēlīgākas.

Ietekme uz 2016.gada budžetu tiek prognozēta līdz 19 656 EUR apmērā.

5. Saistošo noteikumu projekta iespējamā ietekme uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Neietekmē.
6. Saistošo noteikumu projekta iespējamā ietekme uz administratīvajām procedūrām Neietekmē.
7. Normatīvie akti, saskaņā ar kuriem saistošie noteikumi sagatavoti Likuma "Par pašvaldībām" 43.panta trešā daļa
8. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām saistībā ar saistošo noteikumu projektu Konsultācijas ar privātpersonām nav notikušas.

Saistošo noteikumu projekts un paskaidrojuma raksts tiks ievietots Rēzeknes pilsētas pašvaldības mājas lapā internetā www.rezekne.lv, sadaļā "Saistošo noteikumu projekti".

Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs A.Bartaševičs

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Rēzeknes pilsētas domes 2009.gada 27.novembra saistošajos noteikumos Nr.15 "Par papildu .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Rēzeknes pilsētas dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 22Pieņemts: 05.11.2015.Stājas spēkā: 01.01.2016.Zaudē spēku: 02.02.2022.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 242, 10.12.2015. OP numurs: 2015/242.34
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
278376
01.01.2016
424
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"