Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Jelgavas pilsētas pašvaldības saistošie noteikumi Nr.15-21

Jelgavā 2015.gada 12.novembrī (prot. Nr.14/7)

Grozījumi Jelgavas pilsētas pašvaldības 2014.gada 18.decembra saistošajos noteikumos Nr.14-25 "Trūcīgas un maznodrošinātas ģimenes (personas) statusa noteikšana Jelgavas pilsētas pašvaldībā"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43.panta trešo daļu, Sociālo pakalpojumu un
sociālās palīdzības likuma 33.panta otro daļu, likuma
"Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" 14.panta sesto daļu un
Ministru kabineta 2010.gada 30.marta noteikumu Nr.299
"Noteikumi par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas
atzīšanu par trūcīgu" 19.4.apakšpunktu

Izdarīt Jelgavas pilsētas pašvaldības 2014.gada 18.decembra saistošajos noteikumos Nr.14-25 "Trūcīgas un maznodrošinātas ģimenes (personas) statusa noteikšana Jelgavas pilsētas pašvaldībā" (apstiprināti ar Jelgavas pilsētas domes 2014.gada 18.decembra lēmumu Nr.19/2) (turpmāk - noteikumi) šādus grozījumus:

1. Papildināt noteikumus ar I1 nodaļu "Noteikumos lietotie termini" šādā redakcijā:

"I.1 Noteikumos lietotie termini

5.1 Darbspējīga persona - šo noteikumu izpratnē persona no 15 (piecpadsmit) gadu vecuma līdz valsts vecuma pensijas piešķiršanai nepieciešamajam vecumam, izņemot personas, kurām noteikta invaliditāte, un personas līdz 24 (divdesmit četru) gadu vecumam, kuras iegūst izglītību klātienē kādā no Izglītības likumā noteiktajām izglītības pakāpēm (pamatizglītība, vidējā izglītība, augstākā izglītība) un/vai profesionālās izglītības iestādē.

5.2 Nekustamais īpašums, kurš nav piemērots dzīvošanai - nekustamais īpašums bez apgaismojuma, nav apkurināms un nav piemērots cilvēka ilglaicīgam patvērumam un sadzīves priekšmetu izvietošanai, kā arī neatbilst Ministru kabineta noteikumos paredzētajām būvniecības un higiēnas prasībām."

2. Aizstāt noteikumu tekstā vārdus "darbspējīga vecuma personas" (attiecīgā locījumā) ar vārdiem "darbspējīgas personas" (attiecīgā locījumā).

Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs A.Rāviņš


 

Jelgavas pilsētas pašvaldības 2015.gada 12.novembra saistošo noteikumu Nr.15-21 "Grozījumi Jelgavas pilsētas pašvaldības 2014.gada 18.decembra saistošajos noteikumos Nr.14-25 "Trūcīgas un maznodrošinātas ģimenes (personas) statusa noteikšana Jelgavas pilsētas pašvaldībā""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Īss projekta satura izklāsts Saistošie noteikumi tiek papildināti ar nodaļu "Noteikumos lietotie termini", lai veidotu vienotu izpratni un pieeju trūcīgas un maznodrošinātas ģimenes (personas) statusa noteikšanā. Tiek precizēti termini "darbspējīga persona" un "nekustamais īpašums, kurš nav piemērots dzīvošanai".
2. Projekta nepieciešamības pamatojums Saistošie noteikumi nepieciešami, lai ieviestu vienotu izpratni un pieeju trūcīgas un maznodrošinātas ģimenes (personas) statusa noteikšanā.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Saistošo noteikumu realizēšanai nav nepieciešami papildus naudas līdzekļi, bet tiks paplašināts to personu loks, kuras būs tiesīgas saņemt maznodrošinātas ģimenes (personas) statusu.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Neietekmē.
5. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz administratīvajām procedūrām Tiek uzturēti labas pārvaldības principi.

Personām ar invaliditāti un personām līdz 24 (divdesmit četru) gadu vecumam, kuras iegūst izglītību klātienē kādā no Izglītības likumā noteiktajām izglītības pakāpēm (pamatizglītība, vidējā izglītība, augstākā izglītība) un/vai profesionālās izglītības iestādē un kuras pretendē uz maznodrošinātas ģimenes (personas) statusu, tiek atvieglota procedūra minētā statusa noteikšanai.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Saistošo noteikumu projekts apspriests Jelgavas pilsētas domes Sociālo lietu konsultatīvajā komisijā.

Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs A.Rāviņš

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Jelgavas pilsētas pašvaldības 2014.gada 18.decembra saistošajos noteikumos Nr.14-25 "Trūcīgas .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Jelgavas pilsētas dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 15-21Pieņemts: 12.11.2015.Stājas spēkā: 01.12.2015.Zaudē spēku: 30.01.2021.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 234, 30.11.2015. OP numurs: 2015/234.16
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
278123
01.12.2015
424
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"