Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Rīgas domes saistošie noteikumi Nr.174

Rīgā 2015.gada 3.novembrī (prot. Nr.63, 4.§)

Grozījums Rīgas domes 2013.gada 17.decembra saistošajos noteikumos Nr.91 "Par tūristu gidu pakalpojumu sniegšanu Rīgas pilsētā"

Izdoti saskaņā ar Tūrisma likuma 15.1panta otro un trešo daļu,
Brīvas pakalpojumu sniegšanas likuma 14.panta 2.1daļu
un 15.panta sesto daļu

Izdarīt Rīgas domes 2013.gada 17.decembra saistošajos noteikumos Nr.91 "Par tūristu gidu pakalpojumu sniegšanu Rīgas pilsētā" (Latvijas Vēstnesis, 2013, Nr.250) grozījumu un svītrot 9.2.apakšpunktu.

Rīgas domes priekšsēdētājs N.Ušakovs

 

Paskaidrojuma raksts
Rīgas domes 2015.gada 3.novembra saistošajiem noteikumiem Nr.174 "Grozījums Rīgas domes 2013.gada 17.decembra saistošajos noteikumos Nr.91 "Par tūristu gidu pakalpojumu sniegšanu Rīgas pilsētā""

1. Īss saistošo noteikumu satura izklāsts

Ar saistošajiem noteikumiem "Grozījums Rīgas domes 2013.gada 17.decembra saistošajos noteikumos Nr.91 "Par tūristu gidu pakalpojumu sniegšanu Rīgas pilsētā"" tiek grozīti Rīgas domes 2013.gada 17.decembra saistošie noteikumi Nr.91 "Par tūristu gidu pakalpojumu sniegšanu Rīgas pilsētā", nosakot, ka turpmāk pretendentam, lai saņemtu Rīgas tūristu gida sertifikātu, nebūs jāiesniedz nodibinājumā "Rīgas Tūrisma attīstības birojs" pases vai personas apliecības kopija.

2. Saistošo noteikumu nepieciešamības pamatojums

Grozījumi saistošajos noteikumos nepieciešami, lai nodrošinātu pretendentu, kas vēlas saņemt Rīgas tūristu gida sertifikātu, personas datu apstrādi un aizsardzību atbilstoši normatīvo aktu prasībām.

Saskaņā ar Fizisko personu datu aizsardzības likuma 2.panta 9.punktu pārzinis ir fiziskā vai juridiskā persona, valsts vai pašvaldības institūcija, kura pati vai kopā ar citiem nosaka personas datu apstrādes mērķus un apstrādes līdzekļus, kā arī atbild par personas datu apstrādi saskaņā ar šo likumu.

Attiecībā uz personas datu apstrādi, kas tiek veikta, pamatojoties uz Rīgas domes 2013.gada 17.decembra saistošajiem noteikumiem Nr.91 "Par tūristu gidu pakalpojumu sniegšanu Rīgas pilsētā", pārzinis saskaņā ar Fizisko personu datu aizsardzības likumu ir Rīgas pilsētas pašvaldība.

Saskaņā ar Fizisko personu datu aizsardzības likuma 7.panta 3.punktu un 10.panta pirmās daļas 2.punktu pases kopiju vai personas apliecības kopiju ir tiesības iegūt un glabāt tikai tām personām, kurām šādas tiesības ir tieši paredzētas kādā ārējā normatīvajā aktā.

Tāpat Personu apliecinošu dokumentu likuma 2.panta otrā daļa nosaka, ka personu apliecinošs dokuments ir Latvijas Republikas īpašums, bet minētā likuma 15.pants nosaka personu apliecinoša dokumenta lietošanas ierobežojumus, tai skaitā to, ka personu apliecinoša dokumenta turētājs personu apliecinošu dokumentu nedrīkst izsniegt citai personai, izņemot šajā likumā noteiktos gadījumus, kuru starpā nav personu apliecinoša dokumenta turētāja pienākums izsniegt savas pases vai personas apliecības kopiju pārzinim saistošo noteikumu kontekstā. Tādējādi arī Personu apliecinošu dokumentu likums paredz konkrētas darbības, kuras personu apliecinoša dokumenta turētājs ir tiesīgs veikt ar personu apliecinošu dokumentu.

Tā kā ārējie normatīvie akti neparedz pārzinim tiesības iegūt un glabāt pretendenta pases vai personas apliecības kopijas, 9.2.apakšpunkts no saistošajiem noteikumiem svītrojams.

3. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz pašvaldības budžetu

Saistošie noteikumi neietekmē pašvaldības budžetu.

4. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā

Saistošie noteikumi neietekmē uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā.

5. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz administratīvajām procedūrām

Tiks samazināts administratīvais slogs pretendentiem, kas vēlēsies saņemt Rīgas tūristu gida sertifikātu.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām

Konsultācijas nav notikušas.

Rīgas domes priekšsēdētājs N.Ušakovs

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījums Rīgas domes 2013.gada 17.decembra saistošajos noteikumos Nr.91 "Par tūristu gidu pakalpojumu .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Rīgas dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 174Pieņemts: 03.11.2015.Stājas spēkā: 17.11.2015.Tēma: Covid-19 pašvaldībāsPublicēts: Latvijas Vēstnesis, 224, 16.11.2015. OP numurs: 2015/224.13
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
277819
17.11.2015
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"