Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ministru kabineta rīkojums Nr. 609

Rīgā 2015. gada 1. oktobrī (prot. Nr. 51 15. §)

Par kopējām valsts pārvaldē auditējamām prioritātēm 2016. gadam

1. Saskaņā ar Iekšējā audita likuma 8. panta 2. punktu ministriju un iestāžu iekšējā audita struktūrvienībām 2016. gadā atbilstoši iekšējā audita jomu reglamentējošajos normatīvajos aktos noteiktajai kārtībai un metodikai, kā arī šā rīkojuma 2. punktā minētajām vadlīnijām veikt attiecīgi ministrijā un iestādē izveidotās informācijas tehnoloģiju vadības sistēmas iekšējo auditu, novērtējot iekšējās kontroles sistēmu informācijas un komunikāciju tehnoloģiju projektu vadībā (turpmāk - informācijas un komunikāciju tehnoloģiju audits).

2. Finanšu ministrijai sadarbībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju izstrādāt un līdz 2016. gada 19. februārim elektroniski nosūtīt ministriju un iestāžu iekšējā audita struktūrvienībām informācijas un komunikāciju tehnoloģiju audita vadlīnijas (turpmāk - vadlīnijas). Vadlīnijās iekļaut informācijas un komunikāciju tehnoloģiju audita rezultātu pārskata (turpmāk - pārskats) struktūru.

3. Ministrijas un iestādes iekšējā audita struktūrvienībai pēc informācijas un komunikāciju tehnoloģiju audita slēgšanas, bet ne vēlāk kā līdz 2017. gada 15. janvārim iesniegt Finanšu ministrijā šī audita ziņojumu, ieteikumu ieviešanas grafiku un pārskatu, kas sagatavots atbilstoši vadlīnijās noteiktajai struktūrai.

4. Ministriju un iestāžu iekšējā audita struktūrvienībām izlases veidā atbilstoši riska novērtējumam turpināt vienlaikus veikt līdzīgu procesu iekšējos auditus attiecīgā resora iestādēs.

5. Finanšu ministrijai apkopot informācijas un komunikāciju tehnoloģiju auditu rezultātus un līdz 2017. gada 15. martam iesniegt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā.

6. Finanšu ministrijai informatīvajā ziņojumā par iekšējā audita struktūrvienību darbību ministrijās un iestādēs 2016. gadā iekļaut informāciju par šā rīkojuma 1. un 4. punktā minēto uzdevumu izpildi.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma

Finanšu ministrs Jānis Reirs

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par kopējām valsts pārvaldē auditējamām prioritātēm 2016. gadam Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: rīkojums Numurs: 609Pieņemts: 01.10.2015.Stājas spēkā: 01.10.2015.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 193, 02.10.2015. OP numurs: 2015/193.30
Saistītie dokumenti
  • Anotācija / tiesību akta projekts
  • Citi saistītie dokumenti
276884
01.10.2015
85
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"