Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ministru kabineta noteikumi Nr. 515

Rīgā 2015. gada 8. septembrī (prot. Nr. 45 88. §)

Grozījumi Ministru kabineta 1999. gada 19. janvāra noteikumos Nr. 20 "Dzīvojamās mājas privatizācijai nepieciešamo dokumentu sagatavošanas noteikumi"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par valsts un pašvaldību
dzīvojamo māju privatizāciju" 26. un 42. pantu 

Izdarīt Ministru kabineta 1999. gada 19. janvāra noteikumos Nr. 20 "Dzīvojamās mājas privatizācijai nepieciešamo dokumentu sagatavošanas noteikumi" (Latvijas Vēstnesis, 1999, 17./18. nr.; 2004, 85. nr.; 2009, 69., 116. nr.; 2013, 192. nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 3. punktu šādā redakcijā:

"3. Dzīvojamās mājas sagatavošana privatizācijai uzsākama ar tai funkcionāli nepieciešamā zemes gabala projekta izstrādi, ievērojot valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju reglamentējošajos normatīvajos aktos noteiktos pamatprincipus."

2. Svītrot 4. un 5. punktu.

3. Izteikt 6. punktu šādā redakcijā:

"6. Privatizācijas komisija vai tās pilnvarota persona, vai valsts akciju sabiedrība "Privatizācijas aģentūra" pēc privatizējamai dzīvojamai mājai funkcionāli nepieciešamā zemes gabala noteikšanas pasūta privatizējamās dzīvojamās mājas kadastrālo uzmērīšanu."

4. Svītrot 7., 8., 9. un 10. punktu.

5. Aizstāt 14. punktā vārdu "uzņēmējsabiedrību" ar vārdu "kapitālsabiedrību".

6. Izteikt 15. punktu šādā redakcijā:

"15. Privatizācijas objekts dabā atbilst Nekustamā īpašuma valsts kadastra informācijas sistēmā reģistrētajiem būves vai telpu grupas kadastrālās uzmērīšanas datiem. Ja privatizācijas komisija vai tās pilnvarota persona, vai valsts akciju sabiedrība "Privatizācijas aģentūra", apsekojot privatizējamā objektā esošās telpas, atklāj neatbilstību Nekustamā īpašuma valsts kadastra informācijas sistēmā reģistrētajiem būves vai telpu grupas kadastrālās uzmērīšanas datiem, privatizācijas objektu privatizē tikai pēc tam, kad novērsta attiecīgā neatbilstība, veicot būves vai telpu grupas kadastrālo uzmērīšanu."

7. Aizstāt 16. punktā vārdu "inventarizāciju" ar vārdiem "būves vai telpu grupas kadastrālo uzmērīšanu".

8. Izteikt 19. punktu šādā redakcijā:

"19. Lēmumā par dzīvojamās mājas privatizācijas uzsākšanu nosaka privatizācijas uzsākšanas dienu - ne agrāk kā 10 dienas pēc lēmuma pieņemšanas. Par pieņemto lēmumu privatizācijas komisija informē Valsts zemes dienestu, un Valsts zemes dienests 10 dienu laikā iesniedz privatizācijas komisijā informāciju par konkrētajā privatizējamajā mājā esošo Nekustamā īpašuma valsts kadastra informācijas sistēmā reģistrēto dzīvokļu, mākslinieku darbnīcu un neapdzīvojamo telpu īpašniekiem, norādot apgrūtinājumus, kas reģistrēti attiecībā uz šiem īpašumiem. Valsts zemes dienests saskaņā ar likuma "Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju" 73.9 panta devīto daļu līdz dzīvokļa īpašuma ierakstīšanai zemesgrāmatā pārtrauc reģistrēt darījumus ar attiecīgajiem īpašumiem, izņemot ķīlas tiesības (hipotēkas) un atzīmes par normatīvajos aktos noteiktajiem īpašuma tiesību aprobežojumiem."

9. Svītrot 21. punktu.

10. Aizstāt 27. punktā vārdus "soda izciešanas vietas" ar vārdiem "brīvības atņemšanas vietas".

11. Izteikt 29. punktu šādā redakcijā:

"29. Privatizācijas komisijas lēmumā par pirkuma līguma slēgšanu vai vienošanos par objekta nodošanu īpašumā bez atlīdzības norāda:

29.1. privatizācijas objektu, tā adresi un kadastra apzīmējumu;

29.2. ar attiecīgo objektu funkcionāli saistītās privatizējamās telpas un būves un to kadastra apzīmējumus;

29.3. privatizācijas objektā ietilpstošā mājas kopīpašuma un privatizējamās zemes domājamo daļu, norādot kadastra apzīmējumu;

29.4. personas, kuras privatizē attiecīgo objektu, un attiecīgās domājamās daļas;

29.5. pirkuma maksu euro un sertifikātos;

29.6. maksāšanas kārtību, ja objektu pērk uz nomaksu;

29.7. apgrūtinājumus, kas reģistrēti Nekustamā īpašuma valsts kadastra informācijas sistēmā attiecībā uz dzīvokļiem, neapdzīvojamām telpām un mākslinieku darbnīcām, kas iegūtas īpašumā līdz dzīvojamās mājas privatizācijai;

29.8. pienākumu, veicot samaksu par privatizācijas objektu, maksājuma uzdevumā norādīt privatizācijas subjekta vārdu, uzvārdu, personas kodu un attiecīgā privatizācijas objekta kadastra apzīmējumu."

12. Svītrot 30., 33. un 34. punktu.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma

Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 1999. gada 19. janvāra noteikumos Nr. 20 "Dzīvojamās mājas privatizācijai .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 515Pieņemts: 08.09.2015.Stājas spēkā: 12.09.2015.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 178, 11.09.2015. OP numurs: 2015/178.12
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
  • Skaidrojumi
276396
12.09.2015
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"