Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ministru kabineta noteikumi Nr. 465

Rīgā 2015. gada 11. augustā (prot. Nr. 38 18. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2015. gada 14. jūlija noteikumos Nr. 401 "Valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas kārtība pasākumam "Dabas katastrofās un katastrofālos notikumos cietušā lauksaimniecības ražošanas potenciāla atjaunošana un piemērotu profilaktisko pasākumu ieviešana""

Izdoti saskaņā ar Lauksaimniecības un lauku attīstības likuma
5. panta ceturto daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2015. gada 14. jūlija noteikumos Nr. 401 "Valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas kārtība pasākumam "Dabas katastrofās un katastrofālos notikumos cietušā lauksaimniecības ražošanas potenciāla atjaunošana un piemērotu profilaktisko pasākumu ieviešana"" (Latvijas Vēstnesis, 2015, 140. nr.) šādus grozījumus:

1. Papildināt noteikumus ar 3.1 punktu šādā redakcijā:

"3.1 Apakšpasākumā "Atbalsts profilaktiskajiem pasākumiem, lai mazinātu epizootiju un epifitotiju iespējamās sekas" nepiemēro Ministru kabineta 2014. gada 30. septembra noteikumu Nr. 598 "Noteikumi par valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanu, administrēšanu un uzraudzību lauku un zivsaimniecības attīstībai 2014.-2020. gada plānošanas periodā" 9.1., 10.2.2. un 10.2.3. apakšpunktā minētās prasības."

2. Izteikt 7. punktu šādā redakcijā:

"7. Atbalsta pretendents ir:

7.1. fiziska vai juridiska persona vai lauksaimnieku grupa (vismaz divu saimniecību apvienība, ja tās atrodas ne vairāk kā 10 kilometru attālumā viena no otras un kopīgi īsteno biodrošības pasākumu ieviešanas plānu), kas atbilst šādām prasībām:

7.1.1. nodarbojas ar primārās lauksaimniecības produkcijas ražošanu tirgum un uz projekta iesnieguma brīdi vismaz gadu realizē produkciju tirgū;

7.1.2. ir sagatavojusi biodrošības pasākumu ieviešanas plānu, normatīvajos aktos par biodrošības pasākumu kopumu dzīvnieku turēšanas vietās noteikto prasību izpildei vai fitosanitāro pasākumu ieviešanas plānu (turpmāk - fitosanitārais plāns) Augu aizsardzības likumā noteikto pasākumu izpildei un ir saskaņojis to ar Pārtikas un veterināro dienestu vai Valsts augu aizsardzības dienestu."

3. Izteikt 8. punktu šādā redakcijā:

"8. Attiecināmajās izmaksās ietver žogu, dezinfekcijas barjeru iegādes izmaksas, žogu un dezinfekcijas barjeru uzstādīšanas vai ierīkošanas izmaksas, kā arī dezinfekcijas paklāju, pulverizatoru, dezinfekcijas aprīkojuma, aizsargapģērba (izņemot vienreizlietojamo apģērbu), dzīvnieku līķu uzglabāšanai un sanitārās caurlaides ierīkošanai paredzēto slēgto konteineru iegādi. Attiecināmajās izmaksās neiekļauj ar būvniecības darbiem saistītās izmaksas, izņemot žogu un dezinfekcijas barjeru uzstādīšanas vai ierīkošanas izmaksas. Attiecināmās izmaksas nosaka atbilstoši tirgus cenai, nepārsniedzot 10 procentus no vidējās tirgus cenas."

4. Papildināt 11. punktu aiz vārda "Biodrošības" ar vārdiem "pasākumu ieviešanas plānā".

5. Papildināt 2.2. apakšnodaļu ar 11.1, 11.2, 11.3 un 11.4 punktu šādā redakcijā:

"11.1 Atbalsta pretendents uztur savu saimniecību atbilstoši biodrošības pasākumu ieviešanas plānam vismaz piecus gadus pēc tā īstenošanas, kā arī iegādāto aprīkojumu vai cita veida investīciju savā saimnieciskajā darbībā izmanto ne mazāk kā piecus gadus pēc to iegādes, izņemot īpašus apstākļus (dzīvnieku infekcijas slimību uzliesmojums, kad piespiedu kārtā jāiznīcina projekta laikā veiktās iegādes, vai citi īpaši apstākļi, kurus nevarēja paredzēt vai kurus izraisīja nepārvarama vara).

11.2 Ja šo noteikumu 11.1 punktā minētā prasība nav izpildīta, Lauku atbalsta dienests pieņem lēmumu par atbalsta summas samazināšanu vai atbalsta atmaksu saskaņā ar normatīvajiem aktiem par valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanu, administrēšanu un uzraudzību lauku un zivsaimniecības attīstībai 2014.-2020. gada plānošanas periodā, izņemot gadījumu, ja atbalsta pretendents mēneša laikā pēc notikuma iesniedz Lauku atbalsta dienestā īpašos apstākļus apliecinošu dokumentu un detalizētu aprakstu par šo apstākļu iestāšanos.

11.3 Lauku atbalsta dienests izvērtē īpašos apstākļus apliecinošos dokumentus mēneša laikā pēc to saņemšanas. Lauku atbalsta dienestam ir tiesības pieprasīt kompetentām iestādēm papildu informāciju vai citus pierādījumus, kas apliecina īpašo apstākļu iestāšanos.

11.4 Ja Lauku atbalsta dienests nav ieguvis pierādījumu par īpašo apstākļu iestāšanos, tas pieņem šo noteikumu 11.2 punktā minēto lēmumu."

6. Izteikt 13. punkta ievaddaļu šādā redakcijā:

"13. Atbalstu piešķir fiziskai vai juridiskai personai, kas nodarbojas ar primārās lauksaimniecības produkcijas ražošanu tirgum un vismaz gadu realizē produkciju tirgū (uz projekta iesnieguma brīdi), ja:".

7. Izteikt 17. punktu šādā redakcijā:

"17. Atbalsta apmēra noteikšanai aprēķina epizootijas vai epifitotijas dēļ saimniecībai radīto zaudējumu vērtību un lauksaimniecības ražošanas potenciāla atjaunošanai nepieciešamās izmaksas (atkarībā no aktuālās tirgus cenas), atņemot kompensāciju, kas piešķirta saskaņā ar normatīvajiem aktiem par kārtību, kādā piešķir dzīvnieku īpašniekam kompensāciju par zaudējumiem, kas radušies valsts uzraudzībā esošās dzīvnieku infekcijas slimības vai epizootijas uzliesmojuma laikā, un par kārtību, kādā piešķir kompensāciju par fitosanitāro pasākumu izpildi (turpmāk - kompensāciju noteikumi), izmantojot šādu formulu:

A = Dzsk1 × Bmidz1 + Dzsk2 × Bmidz2 +..+ Dzskn × Bmidzn - Kdz + Au - Kau, kur

A - atbalsta apmērs;

Dzsk - iznīcināto dzīvnieku skaits pa veidiem (1, 2, .. dažāda vecuma dzīvnieki);

Bmidz - iznīcināto dzīvnieku bruto seguma1 aprēķinu mainīgo izmaksu daļa par nobarošanas periodu vai gadu (dzīvniekiem, kurus tur ilgāk par gadu) vērtība atbilstošajam dzīvnieku veidam (1, 2, .. dažāda vecuma dzīvnieki);

Kdz - saņemtais zaudējumu kompensācijas apmērs par piespiedu kārtā nokautajiem un iznīcinātajiem dzīvniekiem;

Au - iznīcināto ilggadīgo augu stādījumu ierīkošanas izmaksu vērtība, ko aprēķina, reizinot iznīcināto augu skaitu ar ierīkošanas izmaksu vērtību no bruto seguma1 aprēķina atbilstošajai augkopības kultūrai;

Kau - kompensācijas apmērs par fitosanitāro pasākumu izpildi (ilggadīgo augu iznīcināšanu).

Piezīme. 1 Bruto segumu aprēķina saskaņā ar normatīvajiem aktiem par kultūraugu ražības prognozēšanas, lauksaimniecības statistikas izlases apsekojumu veikšanas un bruto seguma aprēķināšanas kārtību."

8. Papildināt 18. punktu ar otro teikumu šādā redakcijā:

"Pārstrukturizēšanās izmaksas aprēķina, izmantojot šādu formulu:

A = (Dzsk1 × Biedz1 + Dzsk2 × Biedz2 + ..+ Dzskn × Biedzn)/Biea × Batj × Ko - Kdz, kur

A - atbalsta apmērs;

Dzsk - iznīcināto dzīvnieku skaits pa veidiem (1, 2, .. dažāda vecuma dzīvnieki);

Biedz - iznīcināto dzīvnieku bruto seguma1 aprēķinu ieņēmumu daļas par nobarošanas periodu vai gadu (dzīvniekiem, kurus tur ilgāk par gadu) vērtība atbilstošajam dzīvnieku veidam (1, 2, .. dažāda vecuma dzīvnieki);

Biea - alternatīvo dzīvnieku bruto seguma1 aprēķinu ieņēmumu daļas par nobarošanas periodu vai gadu (dzīvniekiem, kurus tur ilgāk par gadu) vērtība izvēlētajam alternatīvo dzīvnieku veidam;

Batj - alternatīvo dzīvnieku atjaunošanas vai pirkšanas vērtība no bruto seguma1 aprēķinu ieņēmumu daļas izvēlētajam alternatīvo dzīvnieku veidam;

Ko - dzīvnieku atjaunošanas koeficients;

Kdz - saņemtais zaudējumu kompensācijas apmērs par piespiedu kārtā nokautajiem un iznīcinātajiem dzīvniekiem.

Piezīme.1 Bruto seguma aprēķina saskaņā ar normatīvajiem aktiem par kultūraugu ražības prognozēšanas, lauksaimniecības statistikas izlases apsekojumu veikšanas un bruto seguma aprēķināšanas kārtību."

9. Izteikt 23.2. apakšpunktu šādā redakcijā:

"23.2. ar kompetento iestādi saskaņotu biodrošības pasākumu ieviešanas plānu vai fitosanitāro plānu, ja nepieciešami profilaktiskie pasākumi;".

10. Izteikt 23.3.2. apakšpunktu šādā redakcijā:

"23.3.2. šo noteikumu 13.2. apakšpunktā un 18. punktā minēto aprēķinu;".

11. Aizstāt 25. punktā vārdu "vai" ar vārdu "un".

12. Svītrot 26., 27. un 28. punktu.

13. Svītrot 3. pielikuma nosaukumā vārdus "apakšpasākumā "Atbalsts ieguldījumiem no epizootijas un epifitotijas cietušo lauku saimniecību ražošanas potenciāla atjaunošanā"".

Ministru prezidente Laimdota Straujuma

Zemkopības ministra vietā -
veselības ministrs Guntis Belēvičs

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2015. gada 14. jūlija noteikumos Nr. 401 "Valsts un Eiropas Savienības .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 465Pieņemts: 11.08.2015.Stājas spēkā: 27.08.2015.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 166, 26.08.2015. OP numurs: 2015/166.2
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
  • Citi saistītie dokumenti
276062
27.08.2015
87
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"