Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ministru kabineta noteikumi Nr.132

Rīgā 2015.gada 24.martā (prot. Nr.16 2.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2010.gada 5.oktobra noteikumos Nr.936 "Kārtība, kādā Latvijas Republikas Zemessardze sniedz atbalstu valsts un pašvaldību institūcijām likumpārkāpumu novēršanā, sabiedriskās kārtības un drošības garantēšanā"

Izdoti saskaņā ar Latvijas Republikas Zemessardzes likuma
9.panta trešo daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2010. gada 5. oktobra noteikumos Nr. 936 "Kārtība, kādā Latvijas Republikas Zemessardze sniedz atbalstu valsts un pašvaldību institūcijām likumpārkāpumu novēršanā, sabiedriskās kārtības un drošības garantēšanā" (Latvijas Vēstnesis, 2010, 160. nr.) šādus grozījumus:

1. Papildināt noteikumus ar 3.5.3. apakšpunktu šādā redakcijā:

"3.5.3. personas meklēšanā, kura tiek turēta aizdomās par smaga vai sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu, ja Valsts policijas rīcībā esošie resursi ir nepietiekami aizturēšanas pasākumu veikšanai un Zemessardzes piesaiste var ievērojami paātrināt minētās personas atrašanu vai ja Zemessardzes rīcībā ir speciāli resursi šo darbību veikšanai;".

2. Papildināt noteikumus ar 3.9. apakšpunktu šādā redakcijā:

"3.9. Valsts policijai vai pašvaldības policijai - sabiedriskās kārtības un drošības garantēšanā valsts un pašvaldību iestāžu organizētajos publiskajos pasākumos (turpmāk - publiskais pasākums), pamatojoties uz Valsts policijas vai pašvaldības policijas pieprasījumu."

3. Izteikt II nodaļas nosaukumu šādā redakcijā:

"II. Kārtība, kādā Zemessardze sniedz atbalstu Valsts policijai un pašvaldībām likumpārkāpumu novēršanā, sabiedriskās kārtības un drošības garantēšanā publiskajos pasākumos un Valsts civilās aizsardzības plāna un pašvaldību civilās aizsardzības plānu preventīvajos, reaģēšanas un seku likvidēšanas pasākumos, kā arī Valsts policijai likumpārkāpēju meklēšanā".

4. Papildināt noteikumus ar 7.1 un 7.2 punktu šādā redakcijā:

"7.1 Zemessardzes iesaistīšanu sabiedriskās kārtības un drošības garantēšanā publiskajā pasākumā konkrētajā administratīvajā teritorijā pieprasa tās Valsts policijas teritoriālās pārvaldes priekšnieks vai viņa pilnvarotā amatpersona, vai pašvaldības policijas atbildīgā amatpersona, kuras darbības teritorijā norisināsies pasākums.

7.2 Zemessardzes iesaistīšanu atbalsta sniegšanā Valsts policijai likumpārkāpēja meklēšanā pieprasa Valsts policijas teritoriālās pārvaldes priekšnieks vai viņa pilnvarotā amatpersona."

5. Izteikt 8.1. un 8.2. apakšpunktu šādā redakcijā:

"8.1. pasākumu, kurā nepieciešams Zemessardzes atbalsts;

8.2. pasākuma norises laiku, vietu un raksturu;".

6. Aizstāt 8.5. apakšpunktā vārdus "un dienesta šaujamieročus" ar vārdiem "kā arī - šo noteikumu 7. un 7.2 punktā minētā atbalsta sniegšanai - dienesta šaujamieročus".

7. Aizstāt 9.4. apakšpunktā vārdus "un dienesta šaujamieročus" ar vārdiem "kā arī - šo noteikumu 7. un 7.2 punktā minētā atbalsta sniegšanai - dienesta šaujamieročus".

8. Aizstāt 13. punktā vārdus "Sabiedriskās kārtības un drošības garantēšanā" ar vārdiem "Sniedzot atbalstu sabiedriskās kārtības un drošības garantēšanā šo noteikumu 7. vai 7.2 punktā minētajos gadījumos".

Ministru prezidente Laimdota Straujuma

Aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2010.gada 5.oktobra noteikumos Nr.936 "Kārtība, kādā Latvijas Republikas .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 132Pieņemts: 24.03.2015.Stājas spēkā: 27.03.2015.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 61, 26.03.2015. OP numurs: 2015/61.1
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
273051
27.03.2015
87
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"