Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ministru kabineta noteikumi Nr.821

Rīgā 2014.gada 23.decembrī (prot. Nr.72 21.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2013.gada 20.augusta noteikumos Nr.620 "Noteikumi par sakaru, navigācijas un novērošanas iekārtām, kas izvietotas uz zemes, to drošības prasībām un tehnisko ekspluatāciju"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par aviāciju"
42.panta ceturto daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2013. gada 20. augusta noteikumos Nr. 620 "Noteikumi par sakaru, navigācijas un novērošanas iekārtām, kas izvietotas uz zemes, to drošības prasībām un tehnisko ekspluatāciju" (Latvijas Vēstnesis, 2013, 170. nr.) šādus grozījumus:

1. Aizstāt 6. punktā vārdus un skaitļus "regulas Nr. 1035/2011 V pielikumā" ar vārdiem un skaitļiem "regulas Nr. 1035/2011 III un V pielikumā".

2. Papildināt I nodaļu ar 9.1 punktu šādā redakcijā:

"9.1 Iekārtu, tajā skaitā šo noteikumu 9. punktā minēto iekārtu, pārbaudes lidojumu organizē pakalpojumu sniedzējs."

3. Izteikt 25.6. apakšpunktu šādā redakcijā:

"25.6. iekārtas tehniskās pārbaudes protokols pirms pārbaudes lidojumu veikšanas un iekārtas regulēšanas protokols (ja šādas pārbaudes ir paredzētas). Pārbaudes lidojums ir iekārtu darbības pārbaude, kuru, uzturot sakarus lidojuma laikā, veic atbilstoši sagatavota gaisa kuģu apkalpe ar īpaši šim nolūkam paredzētu gaisa kuģi. Pārbaudes lidojumu var veikt komersants, kas atbilst šo noteikumu VI nodaļas prasībām;".

4. Aizstāt 25.9. apakšpunktā vārdus un skaitļus "regulas Nr. 1035/2011 II pielikumā" ar vārdiem un skaitļiem "regulas Nr. 1035/2011 II pielikuma 3. punktā".

5. Aizstāt 26. punkta ievaddaļā vārdus "radionavigācijas un novērošanas objektiem" ar vārdiem "radionavigācijas, novērošanas un meteoroloģiskajiem objektiem".

6. Aizstāt 30. punktā vārdus "navigācijas un novērošanas iekārtu" ar vārdiem "navigācijas, novērošanas un meteoroloģisko iekārtu".

7. Papildināt noteikumus ar 43.1 punktu šādā redakcijā:

"43.1 Papildus šo noteikumu 43. punktā noteiktajiem pārbaudes lidojumu veikšanas posmiem pārbaudes lidojumu veic:

43.1 1. reizi sešos mēnešos instrumentālās nosēšanās sistēmām (ILS CAT I/II) un ar tām saistītajām tāluma mērīšanas aprīkojuma (DME) iekārtām;

43.1 2. reizi 12 mēnešos azimuta mērīšanas sistēmām - ļoti augstas frekvences riņķa darbības radiobāku (VOR), doplera ļoti augstas frekvences riņķa darbības radiobāku (DVOR) un tāluma mērīšanas aprīkojuma (DME) iekārtām."

8. Papildināt noteikumus ar VI nodaļu šādā redakcijā:

"VI. Pārbaudes lidojumu veikšanas kārtība

45. Pārbaudes lidojumu var veikt komersants, kurš:

45.1. reģistrēts Eiropas Savienības vai Eiropas Ekonomikas zonas dalībvalstī vai trešajā valstī un kuram ir derīga Eiropas Aviācijas drošības aģentūras (EASA) vai jebkuras Eiropas Savienības vai Eiropas Ekonomikas zonas dalībvalsts atļauja veikt pārbaudes lidojumu;

45.2. saņēmis Civilās aviācijas aģentūras apliecinājumu par atbilstību pārbaudes lidojumu veikšanai Latvijas Republikas teritorijā.

46. Lai saņemtu šo noteikumu 45.2. apakšpunktā minēto apliecinājumu, komersants iesniedz Civilās aviācijas aģentūrā iesniegumu par apliecinājuma saņemšanu (6. pielikums). Iesniegumam pievieno šādu dokumentu kopijas:

46.1. gaisa kuģu ekspluatanta apliecību un ar to saistīto darbību specifikācijas;

46.2. trešo personu apdrošināšanas polisi;

46.3. licenci, kas piešķir tiesības izpildīt pārbaudes lidojumus un vienošanos par citu personu piesaisti (ja tāda ir);

46.4. ekspluatanta valsts civilās aviācijas uzraugošās iestādes apstiprinājumu, kurā norādīts ekspluatants, kas atbild par pārbaudes lidojumu veikšanu, ja gaisa kuģis tiek nomāts ar apkalpi;

46.5. pārbaudes lidojumu veikšanas gaisa kuģa reģistrācijas un lidotspējas dokumentus;

46.6. pārbaudes lidojumu veikšanas iekārtas atbilstības un uzstādīšanas dokumentus;

46.7. pārbaudes lidojumu veikšanas iekārtas pēdējās pārbaudes dokumentu;

46.8. pārbaudes lidojumos iesaistītā personāla apmācības programmas un novērtēšanas dokumentus;

46.9. dokumentus, kas apstiprina pārbaudes lidojumu dokumentu uzturēšanas un glabāšanas kārtību organizācijā un ISO 9001:2008 sertifikātu (ja tāds ir);

46.10. reģistrācijas valsts aviācijas uzraugošās iestādes atļauju veikt pārbaudes lidojumus;

46.11. pārbaudes lidojumu veicēja komersanta un apakšuzņēmēja reģistrācijas apliecības, ja komersants vai apakšuzņēmējs reģistrēts ārpus Latvijas Republikas;

46.12. Eiropas Aviācijas drošības aģentūras (EASA), Eiropas Savienības vai Eiropas Ekonomiskās zonas dalībvalsts atļauju veikt pārbaudes lidojumu.

47. Dokumentus apliecinājuma saņemšanai iesniedz valsts valodā. Dokumentu tulkojumu apliecina saskaņā ar normatīvajiem aktiem par kārtību, kādā apliecināmi dokumentu tulkojumi valsts valodā.

48. Civilās aviācijas aģentūra piecu darbdienu laikā pēc šo noteikumu 46. punktā minēto dokumentu saņemšanas nosūta pieprasījumu Drošības policijai sniegt atzinumu par to, vai komersants, kas plāno veikt pārbaudes lidojumu, atbilst valsts drošības interesēm. Pieprasījumam pievieno šo noteikumu 46. punktā minēto dokumentu kopijas.

49. Drošības policija 10 darbdienu laikā pēc šo noteikumu 48. punktā minētā pieprasījuma saņemšanas sniedz atzinumu par to, vai komersants, kas plāno veikt pārbaudes lidojumu, atbilst vai neatbilst valsts drošības interesēm.

50. Ja Drošības policija objektīvu iemeslu dēļ nevar sniegt šo noteikumu 49. punktā minēto atzinumu noteiktajā laikā, tā 10 darbdienu laikā pēc šo noteikumu 48. punktā minētā pieprasījuma saņemšanas rakstiski informē Civilās aviācijas aģentūru par atzinuma sniegšanai nepieciešamā termiņa pagarināšanu, bet ne ilgāk kā līdz vienam mēnesim no šo noteikumu 48. punktā minētā pieprasījuma saņemšanas.

51. Ja Drošības policija šo noteikumu 49. punktā noteiktajā laikā nav sniegusi atzinumu vai šo noteikumu 50. punktā noteiktajā laikā nav informējusi Civilās aviācijas aģentūru par termiņa pagarināšanu, vai noteiktajā termiņā nav sniegusi atzinumu, uzskatāms, ka no valsts drošības interešu viedokļa komersants var veikt pārbaudes lidojumu.

52. Civilās aviācijas aģentūra Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā pieņem lēmumu izsniegt apliecinājumu par atbilstību pārbaudes lidojumu veikšanai Latvijas Republikas teritorijā vai atteikt izsniegt apliecinājumu.

53. Civilās aviācijas aģentūra pieņem lēmumu atteikt izsniegt apliecinājumu par atbilstību pārbaudes lidojumu veikšanai Latvijas Republikas teritorijā, ja:

53.1. komersants nav iesniedzis visus šo noteikumu 46. punktā minētos dokumentus;

53.2. šo noteikumu 46. punktā minētie dokumenti neatbilst Starptautiskās civilās aviācijas organizācijas "Radionavigācijas iekārtu pārbaudes rokasgrāmatas" (doc 8071) prasībām. Civilās aviācijas aģentūra publicē mājaslapā internetā (www.caa.lv) Starptautiskās civilās aviācijas organizācijas dokumentu "Radionavigācijas iekārtu pārbaudes rokasgrāmatas" (doc 8071);

53.3. ir saņemts valsts drošības iestāžu atzinums, ka komersants neatbilst valsts drošības interesēm.

54. Civilās aviācijas aģentūra, pieņemot lēmumu izsniegt apliecinājumu par atbilstību pārbaudes lidojumu veikšanai Latvijas Republikas teritorijā, var noteikt šādus ierobežojumus:

54.1. pieprasīt, lai pārbaudes lidojums neatkarīgi no tā, kur atrodas iekārta, tiktu uzsākts no valsts akciju sabiedrības "Starptautiskā lidosta "Rīga"" lidlauka;

54.2. pirms pārbaudes lidojuma uzsākšanas pārbaudīt gaisa kuģi;

54.3. noteikt, ka pārbaudes lidojumu laikā gaisa kuģī atrodas Civilās aviācijas aģentūras pilnvarota persona;

54.4. noteikt pārbaudes lidojuma laiku vai saskaņot pārbaudes lidojuma laiku ne vēlāk kā 10 darbdienas pirms pārbaudes lidojuma uzsākšanas;

54.5. pieprasīt nodot pārbaudes lidojuma veikšanas ierakstu kopijas.

55. Civilās aviācijas aģentūra apliecinājumu par atbilstību pārbaudes lidojumu veikšanai Latvijas Republikas teritorijā izsniedz uz laiku līdz 12 mēnešiem, ņemot vērā šo noteikumu 46. punktā minēto dokumentu derīguma termiņus.

56. Pārbaudes lidojumus, ievērojot vizuālo lidojumu noteikumus, veic:

56.1. dienā, kad redzamība nav mazāka par 2000 metriem un apakšējās mākoņu robežas augstums nav mazāks par 500 pēdām, augstumā, kas nav mazāks par 150 pēdām virs šķēršļiem;

56.2. naktī, kad redzamība nav mazāka par 5000 metriem un apakšējās mākoņu robežas augstums nav mazāks par 1200 pēdām, augstumā, kas nav mazāks par 500 pēdām virs šķēršļiem.

57. Civilās aviācijas aģentūras lēmumu var pārsūdzēt tiesā Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā."

9. Papildināt noteikumus ar 6. pielikumu šādā redakcijā:

"6.pielikums
Ministru kabineta
2013.gada 20.augusta
noteikumiem Nr.620

Pārbaudes lidojumu pakalpojumu sniedzēja iesnieguma veidlapa

Flight Inspection Provider Application Form

Pieteikuma veidlapa komerciālā gaisa transporta (CAT) vai speciālo aviācijas darbu (AWO) ekspluatantam, kas veic pārbaudes lidojumus

Application form for Commercial Air Transport Operations (CAT) or Aerial Work Operations (AWO) by Flight Inspection Provider

 
1A. sadaļa/Section 1A

Aizpilda pieteicējs/To be completed by applicant

 

1. Komersanta oficiālais nosaukums. Komersanta reģistrācijas numurs, juridiskā adrese, tālruņa numurs, faksa numurs un e-pasts. Apakšuzņēmuma nosaukums, oficiālā adrese, tālruņa numurs, faksa numurs un e-pasts, ja tas tiek izmantots:

Company's registered name. Registration number, legal address, telephone, fax and e-mail. Subcontracting organisation's name, legal address, telephone, fax and e-mail:

 

 

 

2. Komersanta pamatdarbības vietas adrese, tālruņa numurs, faksa numurs un e-pasts:

Address of the principal place of business, telephone, fax and e-mail:

 

 

 

3. Pārbaudes lidojuma(-u) paredzētais uzsākšanas laiks:

Proposed start-up date of operation(s):

 

 

 

4. ICAO piešķirtais trīszīmju identifikators:

ICAO 3-letter designator for aircraft operating agency:

 

 

 

5. Atbildīgā vadītāja vārds, uzvārds, amats, tālruņa numurs, faksa numurs un e-pasts:

Operational management personnel including: name, surname, title, telephone, fax and e-mail:

 

 

 

1B. sadaļa/Section 1B

Aizpilda pieteicējs, atzīmējot (√) vajadzīgo/To be completed by applicant by ticking (√) the applicable box

 

6. Ekspluatants plāno veikt pārbaudes lidojumus, paceļoties no lidlauka/nosēžoties lidlaukā Latvijā.

Air Operator intends to conduct Flight Inspection flights taking off from/arriving to aerodromes in Latvia.

Ekspluatants plāno veikt pārbaudes lidojumus bez pacelšanās no lidlauka/nosēšanās lidlaukā Latvijā.

Air Operator intends to conduct Flight Inspection flights without take off from/arriving to aerodromes in Latvia.

 

7. Ekspluatants plāno veikt pārbaudes lidojumus šādām iekārtām:

Air Operator proposed Flight Inspection flights for the following types of equipment (check the applicable box):

PSR/SSR

VOR/DVOR

DME

ILS

Multilaterācijas sistēma/Multilateration system

citi /others (lūdzu norādīt/please, specify _________________________________________________________)

 

8. Darbībai paredzētās ģeogrāfiskās zonas un paredzētās nosēšanās vietas:

Geographic areas of intended operations and proposed landing places:

 

 

 

1C. sadaļa/section

Aizpilda pieteicējs/To be completed by applicant

 

9. Paziņot par dokumentācijas atrašanos gaisa kuģī vai nodrošināt ar atsevišķu dokumentāciju, kurā norādīta nacionālā un reģistrācijas zīme katram gaisa kuģim, kurš tiek ekspluatēts kā daļa no flotes, kas iekļauta gaisa kuģu ekspluatanta apliecībā (GKEA):

Provide location of documentation on board or provide separate documentation where individual aircraft nationality and registration marks are listed as part of the aircraft fleet operated under the AOC:

 

 

 

10. Norādīt šādu informāciju:

Provide the following information:

Gaisa kuģa tips (izgatavošanas datums, modelis, sērija vai pamatsērija):

Aircraft type (date of manufacture, model and series, or master series):

RVSM apstiprinājums (saņemts no ekspluatanta darbības valsts)

RVSM approval (as approved by the State of the Operator)

ETOPS apstiprinājums (saņemts no ekspluatanta darbības valsts)

ETOPS approval (as approved by the State of the Operator)

Trokšņa līmeņa sertifikāts (saņemts no ekspluatanta reģistrācijas valsts). Norādiet ICAO konvencijas 16. pielikuma sadaļu

Noise certification (as approved by the State of Registry). Annex 16 of ICAO, indicate chapter

Piezīmes

Remarks

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 
11. Gaisa kuģī uzstādītās pārbaudes lidojumu veikšanas iekārtas tips (izgatavošanas datums, modelis, sērijas numurs, pēdējās pārbaudes datums):

Installed in the aircraft Flight Inspection system type (data of manufacture, model and series No, last calibration date):

 

 

 

12. Pārbaudes lidojumos iesaistītā personāla pēdējās apmācības un novērtēšanas datumi:

In Flight Inspection involved personnel last training and evaluation dates:

 

 

 

13. Pārbaudes lidojumu veikšanas komersanta dokumentu uzturēšanas un glabāšanas kārtība:

Flight Inspection organization documents keeping and saving process:

 

 

 

Paraksts:

Signature:

 

 

Datums:

Date:

 

 

Vārds, uzvārds un amats:

Name, surname, title:

 

 


2. sadaļa/Section 2

Aizpilda valsts aģentūra "Civilās aviācijas aģentūra"

To be completed by the CAA

Novērtēja

Evaluated by

__________________________________________________________________

Vārds, uzvārds/Name, surname

Līgumslēdzējas valsts izdotā GKEA atzīta par derīgu

Recognised as valid the AOC issued by Contracting State

Nav atbilstoša

Not accepted

CAA darbinieka paraksts

Signature of CAA representative

 

Datums

Date

 

Novērtēja

Evaluated by

__________________________________________________________________

Vārds, uzvārds/Name, surname

Atzīts par atbilstošu ICAO doc 8071

Recognised as valid the ICAO doc 8071

Nav atbilstošs

Not accepted

CAA darbinieka paraksts

Signature of CAA representative

 

Datums

Date

 

Piezīmes:

Remarks:

 

"

Ministru prezidente Laimdota Straujuma

Satiksmes ministra vietā -
iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2013.gada 20.augusta noteikumos Nr.620 "Noteikumi par sakaru, navigācijas .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 821Pieņemts: 23.12.2014.Stājas spēkā: 07.01.2015.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 2, 06.01.2015. OP numurs: 2015/2.3
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
  • Citi saistītie dokumenti
271353
07.01.2015
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"