Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes lēmums Nr.132

Rīgā 2014.gada 3.jūlijā

Par grozījumiem Elektronisko plašsaziņas līdzekļu nozares attīstības nacionālajā stratēģijā 2012.-2017.gadam

Pamatojoties uz Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma 60. panta trešo daļu, Padome

nolemj:

1. Apstiprināt grozījumus Elektronisko plašsaziņas līdzekļu nozares attīstības nacionālajā stratēģijā 2012.-2017. gadam (turpmāk - Stratēģija).

2. Izteikt Stratēģijas 2. sadaļas "Nepieciešamie grozījumi Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā" 2.1. punktu šādā redakcijā:

2.1. Jānosaka kabeļoperatoru tiesisko statusu, programmu paketes jēdzienu, pamatpaketes jēdzienu, pamatpaketes veidošanas principus, kā arī iespēju kabeļoperatoriem retranslēt programmas testa režīmā, papildinot EPLL 1. pantu ar terminu: "testa režīms" - programmu pagaidu retranslēšana bez retranslācijas atļaujas, kā arī papildinot EPLL 19. pantu ar jaunu punktu, nosakot, ka kabeļoperators informē NEPLP par programmas retranslēšanu testa režīmā. Ja NEPLP, izskatot iesniegumu, nav iebildumu par retranslējamās programmas saturu, testa režīms ir uzsākams 10 darba dienu laikā pēc iesnieguma saņemšanas NEPLP. Testa režīms nedrīkst pārsniegt 3 mēnešus. Likuma grozījumos jāietver obligātus nosacījumus, kuri jāievēro visiem kabeļoperatoriem, kas vēlas sniegt pakalpojumus Latvijas teritorijā. Grozījumiem jānosaka pamatpaketes veidošanas pamatprincipus: pamatpaketē jāiekļauj Latvijas nacionālo, reģionālo un vietējo televīziju, ES dalībvalstu sabiedrisko televīziju programmas. Noteikumi attiecas uz pamatpaketi, kuru kabeļoperators piedāvā galalietotājam, un tajā iekļautajām programmām. Likuma grozījumi jāizstrādā atbilstoši nacionālajām interesēm, vienlaikus tiem jābūt samērīgiem.

3. Izteikt Stratēģijas 2. sadaļas "Nepieciešamie grozījumi Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā" 2.7. punktu šādā redakcijā:

2.7. Nepieciešams definēt dažādus interneta TV paveidus, noteikt to regulējumu un reģistrācijas kārtību. Programmu retranslētāja statuss jāattiecina arī uz darbību interneta platformā, respektīvi, jānosaka programmu retranslētāja internetā juridisko statusu. Jānosaka interneta radio definējumu un reģistrācijas kārtību, kā arī valsts nodevas apmēru, izdarot nepieciešamos grozījumus 2013. gada 24. septembra Ministru kabineta noteikumos Nr. 991 "Noteikumi par valsts nodevu par apraides atļaujas izsniegšanu, retranslācijas atļaujas izsniegšanu un tāda pakalpojumu sniedzēja reģistrāciju, kas sniedz elektronisko plašsaziņas līdzekļu pakalpojumus pēc pieprasījuma". Jautājums jārisina sadarbībā ar VAS "Elektroniskie sakari" un Satiksmes ministriju. Problēma: reģistrēšanās ārzemēs un programmu izplatība Latvijā, iekļaujot programmu piedāvājumā Latvijā aizliegtas reklāmas; nenoteiktība par kabeļoperatora statusa attiecināšanu uz televīzijas programmu retranslētājiem, kas izmanto interneta tehnoloģijas.

4. Izteikt Stratēģijas 2. sadaļas "Nepieciešamie grozījumi Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā" 2.17. punktu šādā redakcijā:

2.17. Jānosaka satelīttelevīzijas regulējums, izdarot nepieciešamos grozījumus EPLL 1. panta 28. punktā un 19. pantā;

5. Izteikt Stratēģijas 2. sadaļas "Nepieciešamie grozījumi Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā" 2.19. punktu šādā redakcijā:

2.19. Jānosaka NEPLP tiesības ieiet elektronisko plašsaziņas līdzekļu struktūrvienībā un sadarbībā ar VAS "Elektroniskie sakari" ar tehniskām iekārtām veikt apraides vai retranslācijas atļaujas nosacījumu izpildes pārbaudi, papildinot EPLL 60. pantu ar jaunu punktu.

6. Svītrot Pielikuma 7. punktu 2012. gada 26. jūlija lēmums Nr. 91 "Elektronisko plašsaziņas līdzekļu darbības pamatnosacījumu precizēšanas kārtība".

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu
padomes priekšsēdētājs A.Dimants

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par grozījumiem Elektronisko plašsaziņas līdzekļu nozares attīstības nacionālajā stratēģijā .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome Veids: lēmums Numurs: 132Pieņemts: 03.07.2014.Stājas spēkā: 22.07.2014.Zaudē spēku: 14.04.2018.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 141, 21.07.2014. OP numurs: 2014/141.10
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Citi saistītie dokumenti
267694
22.07.2014
136
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"