Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ministru kabineta noteikumi Nr.362

Rīgā 2014.gada 1.jūlijā (prot. Nr.36 25.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2013.gada 19.marta noteikumos Nr.147 "Noteikumi par profesionālo augu aizsardzības līdzekļu lietotāju, augu aizsardzības līdzekļu lietošanas operatoru, augu aizsardzības līdzekļu pārdevēju un augu aizsardzības konsultantu apmācību un apliecību izsniegšanas kārtību"

Izdoti saskaņā ar Augu aizsardzības likuma
 5.panta 21.punktu

Izdarīt Ministru kabineta 2013. gada 19. marta noteikumos Nr. 147 "Noteikumi par profesionālo augu aizsardzības līdzekļu lietotāju, augu aizsardzības līdzekļu lietošanas operatoru, augu aizsardzības līdzekļu pārdevēju un augu aizsardzības konsultantu apmācību un apliecību izsniegšanas kārtību" (Latvijas Vēstnesis, 2013, 58. nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 3. punkta ievaddaļas otro teikumu šādā redakcijā:

"Iesniegumā norāda apmācību veicēja nosaukumu, juridisko adresi, iegūstamās atļaujas veidu un vēlamo atļaujas saņemšanas formu - papīra formā vai elektroniska dokumenta formā."

2. Svītrot 4.1. apakšpunktu.

3. Papildināt noteikumus ar 9.1 punktu šādā redakcijā:

"9.1 Ja ir notikušas izmaiņas lektoru sastāvā, mainījusies apmācību norises vieta vai apmācību veicēja kontaktinformācija, apmācību veicējs 10 dienu laikā pēc minētajām izmaiņām informē dienestu."

4. Izteikt 15.1. apakšpunktu šādā redakcijā:

"15.1. iesniegumu, kurā norāda apliecības veidu, ko vēlas saņemt. Iesniegumā iekļauj apliecinājumu par izdevumu segšanu, ja izdevumus par pārbaudījumu vai apliecības izsniegšanu saskaņā ar šo noteikumu 36.1 punktu segs cita persona;".

5. Izteikt 15.3. apakšpunktu šādā redakcijā:

"15.3. izglītības dokumenta kopiju vai izziņu par apmācību programmas apguvi, kurā norādīts apmācību veicēja nosaukums, personas vārds, uzvārds un personas kods, informācija par apgūto apmācību programmu, izziņas izsniegšanas datums un izsniedzēja vārds, uzvārds un paraksts. Ja pārbaudījums notiek pie apmācību veicēja, izziņu dienestā neiesniedz."

6. Izteikt 16. punktu šādā redakcijā:

"16. Apmācību veicējs veic uzskaiti par apmācību norisi. Uzskaites dokumentus glabā 10 gadus, un tajos ietver šādu informāciju:

16.1. par apmācībām - apmācību veids, mācību tēmas, stundu skaits, pasniedzēja vārds, uzvārds un paraksts, apmācību dalībnieka vārds, uzvārds un paraksts;

16.2. par apmācību dalībniekiem - vārds, uzvārds, apmācību veids, ko apmācību dalībnieks apguvis, izsniegtās izziņas numurs un datums."

7. Izteikt 18. un 19. punktu šādā redakcijā:

"18. Pēc apmācību dalībnieka pieprasījuma apmācību veicējs izsniedz izziņu par pilna apmācību kursa noklausīšanos.

19. Dienests sadarbībā ar apmācību veicēju organizē pārbaudījumu apmācību norises vietā. Ja apmācību grupā nav vairāk par 40 personām, pārbaudījumu apmācību norises vietā organizē pēdējā apmācību dienā. Ja persona atbilst šo noteikumu 12.1.2., 12.2.2., 12.3.2. vai 12.4.2. apakšpunktā minētajām prasībām un kārto pārbaudījumu bez apmācībām, pārbaudījumu organizē dienests. Informāciju par pārbaudījuma norises vietu un laiku dienests ievieto savā tīmekļa vietnē."

8. Papildināt noteikumus ar 19.1 un 19.2 punktu šādā redakcijā:

"19.1 Ja apmācību grupā ir vairāk par 40 personām, pārbaudījuma norises laiku un vietu apmācību veicējs nosaka, vienojoties ar dienestu.

19.2 Apmācību veicējs vismaz mēnesi pirms apmācību sākuma ar dienestu saskaņo pārbaudījuma nepieciešamību, pārbaudījuma norises vietu un laiku un izsniedzamās apliecības veidu."

9. Svītrot 20. punktu.

10. Papildināt noteikumus ar 25.1 punktu šādā redakcijā:

"25.1 Izsniegtā apliecība ir derīga šo noteikumu 25. punktā norādītajā laikposmā. Ja persona gada laikā pēc izsniegtās apliecības derīguma termiņa beigām nav to pagarinājusi atbilstoši šo noteikumu 25. un 26. punktam, jaunu apliecību tā iegūst tikai pēc tam, kad noklausījusies apmācību kursu par jaunumiem normatīvajos aktos augu aizsardzības jomā un sekmīgi nokārtojusi pārbaudījumu par pamatapmācības programmu."

11. Izteikt 26., 27. un 28. punktu šādā redakcijā:

"26. Lai pagarinātu apliecības derīguma termiņu, persona iesniedz dienestā iesniegumu, apliecību, apmācību veicēja izziņu par šo noteikumu 25. punktā minētā apmācību kursa apguvi un fotogrāfiju. Dienests pagarina apliecības derīguma termiņu, pamatojoties uz iesniegumā un izziņā norādīto informāciju. Izziņa nav nepieciešama, ja dienests apliecības derīguma termiņu pagarina pie tā apmācību veicēja, pie kura ir apgūta apmācību programma.

27. Persona, kas saņēmusi augu aizsardzības konsultanta apliecību, vienlaikus uz pieciem gadiem iegūst profesionālā augu aizsardzības līdzekļu lietotāja otrās reģistrācijas klases augu aizsardzības līdzekļu lietošanas statusu, augu aizsardzības līdzekļu pārdevēja statusu un augu aizsardzības līdzekļu lietošanas operatora statusu.

28. Persona, kas saņēmusi profesionālā augu aizsardzības līdzekļu lietotāja apliecību otrās reģistrācijas klases augu aizsardzības līdzekļu lietošanai, vienlaikus uz pieciem gadiem iegūst augu aizsardzības līdzekļu pārdevēja statusu un augu aizsardzības līdzekļu lietošanas operatora statusu."

12. Svītrot 29., 30. un 31. punktu.

13. Izteikt 34.3. apakšpunktu šādā redakcijā:

"34.3. vairāk nekā 30 procentu personu, kas viena gada laikā mācījušās pie konkrētā apmācību veicēja un attiecīgajā gadā kārtojušas dienesta organizēto pārbaudījumu, to nenokārto sekmīgi."

14. Papildināt III nodaļu ar 36.1 punktu šādā redakcijā:

"36.1 Pēc tam kad dienestā iesniegts apliecinājums par izdevumu segšanu, kas saistīti ar pārbaudījumu kārtošanu vai apliecības izsniegšanu, minētos izdevumus attiecīgās personas vai vairāku personu vietā var segt cita persona. Šādā gadījumā persona, kas kārto pārbaudījumu, vai persona, kurai tiek izsniegta apliecība, un persona, kas dienestam iesniegusi apliecinājumu par izdevumu segšanu, ir solidāri atbildīgas par izdevumu segšanu."

15. Papildināt noteikumus ar 39., 40. un 41. punktu šādā redakcijā:

"39. Pēc tam kad beidzies derīguma termiņš tādai apliecībai par augu aizsardzības zināšanu minimuma apguvi, kas izsniegta saskaņā ar Ministru kabineta 2004. gada 29. aprīļa noteikumiem Nr. 463 "Augu aizsardzības līdzekļu izplatīšanas, glabāšanas un lietošanas noteikumi", persona atjauno zināšanas saskaņā ar šo noteikumu 25. punktu un iegūst profesionāla augu aizsardzības līdzekļu lietotāja apliecību darbībām ar otrās reģistrācijas klases augu aizsardzības līdzekļiem.

40. Pēc tam kad beidzies derīguma termiņš tādai pārdevēja konsultanta apliecībai, kas izsniegta saskaņā ar Ministru kabineta 2004. gada 29. aprīļa noteikumiem Nr. 463 "Augu aizsardzības līdzekļu izplatīšanas, glabāšanas un lietošanas noteikumi", persona atjauno zināšanas saskaņā ar šo noteikumu 25. punktu un iegūst augu aizsardzības līdzekļu pārdevēja apliecību.

41. Ja persona gada laikā pēc tādas apliecības derīguma termiņa beigām, kura izsniegta saskaņā ar Ministru kabineta 2004. gada 29. aprīļa noteikumiem Nr. 463 "Augu aizsardzības līdzekļu izplatīšanas, glabāšanas un lietošanas noteikumi", nav pagarinājusi apliecības derīguma termiņu atbilstoši šo noteikumu 39. vai 40. punktam, jaunu apliecību tā iegūst tikai pēc tam, kad noklausījusies apmācību kursu par jaunumiem normatīvajos aktos augu aizsardzības jomā un sekmīgi nokārtojusi pārbaudījumu par pamatapmācības programmu."

Ministru prezidente Laimdota Straujuma

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2013.gada 19.marta noteikumos Nr.147 "Noteikumi par profesionālo augu aizsardzības .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 362Pieņemts: 01.07.2014.Stājas spēkā: 04.07.2014.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 128, 03.07.2014. OP numurs: 2014/128.9
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
  • Citi saistītie dokumenti
267306
04.07.2014
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"