Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ministru kabineta noteikumi Nr.341

Rīgā 2014.gada 17.jūnijā (prot. Nr.33 71.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2006.gada 21.novembra noteikumos Nr.970 "Noteikumi par Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām ar speciālajām dienesta pakāpēm un amatpersonu amata kandidātiem nepieciešamo veselības stāvokli un psiholoģiskajām īpašībām un veselības stāvokļa un psiholoģisko īpašību pārbaudes kārtību"

Izdoti saskaņā ar Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un
 Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu
ar speciālajām dienesta pakāpēm dienesta gaitas likuma
4.panta 3.punktu, 8.panta piekto daļu un 16.panta ceturto daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2006. gada 21. novembra noteikumos Nr. 970 "Noteikumi par Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām ar speciālajām dienesta pakāpēm un amatpersonu amata kandidātiem nepieciešamo veselības stāvokli un psiholoģiskajām īpašībām un veselības stāvokļa un psiholoģisko īpašību pārbaudes kārtību" (Latvijas Vēstnesis, 2006, 200. nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 5. punktu šādā redakcijā:

"5. Lai noteiktu vispārīgās prasības dienestam, amatus dala amatu grupās, ņemot vērā veicamos dienesta pienākumus:

5.1.  I amatu grupa - amatpersona ir praktiski vesela, nav konstatēti orgānu vai sistēmu anatomiski vai funkcionāli traucējumi. Psiholoģiskās un psihofizioloģiskās izmeklēšanas rezultāti atbilst pieņemto normu rādītājiem, piemīt stabila noturība pret stresu. Veselības stāvoklis ir atbilstošs, lai pildītu tādus dienesta pienākumus, kuru veikšanai ikdienā nepieciešama palielināta fiziska slodze, spēka paņēmienu lietošana, spēja ātri reaģēt ekstremālās situācijās vai darbība dažādos apstākļos. Amatpersonām, kuras pieņemtas dienestā un turpina pildīt esošos pienākumus, pieļaujamas maznozīmīgas veselības stāvokļa novirzes. I amatu grupā nodala I A amatu apakšgrupu (īpašu uzdevumu vienībām un amatiem). I A amatu apakšgrupas amatpersona ir praktiski vesela un spējīga pildīt dienesta pienākumus, veicot atbildīgus vai speciālus uzdevumus, amatpersonas psiholoģiskās un psihofizioloģiskās izmeklēšanas rezultāti atbilst pieņemto normu rādītājiem, un viņai piemīt laba un stabila noturība pret stresu;

5.2.  II amatu grupa - amatpersonai pieļaujamas maznozīmīgas veselības stāvokļa novirzes, nav konstatēti orgānu vai sistēmu funkcionāli traucējumi. Veselības stāvoklis ir atbilstošs, lai pildītu tādus dienesta pienākumus, kuru veikšanai nav nepieciešama palielināta fiziska slodze vai spēka paņēmienu lietošana, bet vajadzīga teicama fiziskā sagatavotība un spēja ātri reaģēt ekstremālās situācijās. Psiholoģiskās īpašības atbilst pieņemto normu rādītājiem. Amatpersonām, kuras pieņemtas dienestā un turpina pildīt esošos pienākumus, pieļaujamas ar organisma novecošanu saistītas vai dienesta laikā konstatētas veselības stāvokļa novirzes, kas tiek kontrolētas;

5.3.  III amatu grupa - amatpersonai pieļaujamas organisma sistēmu anatomiskas vai funkcionālas novirzes. Veselības stāvoklis ir atbilstošs, lai pildītu tādus dienesta pienākumus, kuri nav saistīti ar palielinātu fizisku slodzi vai spēka paņēmienu lietošanu, bet kuru veikšanai vajadzīga laba fiziskā sagatavotība. Psiholoģiskās īpašības atbilst pieņemto normu rādītājiem, amatpersonām pieļaujami robežstāvokļi ar kontroli dinamikā un atkārtotu pārbaudi pēc noteikta laika. Amatpersonām, kuras pieņemtas dienestā un turpina pildīt esošos pienākumus, pieļaujamas ar organisma novecošanu saistītas vai dienesta laikā konstatētas veselības stāvokļa novirzes, kas tiek kontrolētas."

2. Papildināt 8. punktu aiz vārdiem "dienesta apliecību" ar vārdiem "un potēšanas pasi".

3. Papildināt noteikumus ar 16.1 punktu šādā redakcijā:

"16.1 Sniedzot atzinumu par tādas Valsts robežsardzes amatpersonas veselības stāvokļa atbilstību dienestam, kura pilda gaisa kuģa pilota pienākumus, komisija ņem vērā aviācijas medicīnas ekspertu sniegto atzinumu par amatpersonas veselības stāvokli."

4. Izteikt 22. punktu šādā redakcijā:

"22. Psihologs pārbauda kandidāta adaptācijas spējas, psiholoģisko un morālo noturību, komunicēšanās spējas un psiholoģiskās īpašības un sniedz atzinumu par kandidāta atbilstību dienestam."

5. Izteikt 27.3. apakšpunktu šādā redakcijā:

"27.3. ārpuskārtas veselības pārbaude:

27.3.1. pamatojoties uz iestādes lēmumu par pārbaudes nepieciešamību, arī tad, ja amatpersonai būtiski mainās dienesta apstākļi uz tādiem, kuros noteiktas augstākas veselības stāvokļa un psiholoģisko īpašību prasības;

27.3.2. pēc amatpersonas pieprasījuma, ja ir pamats domāt, ka amatpersonas dienesta pienākumu izpilde kaitīgi ietekmē amatpersonas veselību."

6. Izteikt 34. punkta pirmo teikumu šādā redakcijā:

"Ja amatpersonai veselības pārbaudes laikā konstatēti garīgās veselības traucējumi, kuru dēļ nav pieļaujama ieroča nēsāšana un kuri nav savienojami ar dienesta pienākumu izpildi, vai līdz ārstēšanās pabeigšanai vai stāvokļa stabilizācijai ir atlikta atzinuma sniegšana par veselības stāvokļa atbilstību dienestam, psihiatrs, kurš konstatējis minētos garīgās veselības traucējumus, nekavējoties informē komisijas vadītāju."

7. Izteikt 1. pielikuma 4. punktu šādā redakcijā:

"4.  Ārpuskārtas veselības pārbaudi, pamatojoties uz

"

8. Papildināt 2. pielikumu ar 2.1.1 apakšpunktu šādā redakcijā:

"2.1.1 Veloergometrija jeb fiziskās slodzes tests Ieceļot I amatu grupas I A amatu apakšgrupas amatā, turpmāk reizi trijos gados"

9. Izteikt 3. pielikuma 9.2. apakšpunktu šādā redakcijā:

"9.2. kontrolēts, ar mēreniem mērķa orgānu bojājumiem, II amatu grupai amatpersonas vērtē individuāli, ņemot vērā dienesta apstākļus un iespēju ievērot rekomendācijas un režīmu N N N N N D"

10. Izteikt 3. pielikuma 11.2. apakšpunktu šādā redakcijā:

"11.2. mēreni un viegli izteikti ilgstoši psihiskie traucējumi N N N N A A"

11. Izteikt 3. pielikuma 15. punkta ievaddaļu šādā redakcijā:

"15. Neirotiski, ar stresu saistīti un somatoformi traucējumi

* Vērtējums stingri individuāls, ņemot vērā dienesta apstākļus un amata specifiku, traucējumu biežumu, pavadošo simptomātiku, ārstēšanas apjomu, laiku kopš pēdējās epizodes, pamatojoties uz Iekšlietu ministrijas Centrālās medicīniskās ekspertīzes komisijas psihiatra, psiholoģiskās un psihofizioloģiskās izmeklēšanas rezultātiem, kā arī neirologa, internista vai citu speciālistu atzinumiem un papildu izmeklējumu datiem"

12. Izteikt 3. pielikuma 15.3. un 15.4. apakšpunktu šādā redakcijā:

"15.3. vieglas un īslaicīgas slimības izpausmes N N* N* A A D
15.4. atsevišķa somatoformas veģetatīvās distonijas epizode vai situācijas reakcija pirms 3 gadiem un vairāk, sasniegta pilna remisija N* N* N* A D D"

13. Svītrot 3. pielikuma 19. punktu.

14. Izteikt 3. pielikuma 25.2. apakšpunktu šādā redakcijā:

"25.2. nenozīmīgi izteikts abu acu plakstiņu noslīdējums vai citi krasi izteikti vienas acs plakstiņa defekti, vai abu acu plakstiņu mēreni defekti ar redzes traucējumiem, vai izteikts vienas acs plakstiņa noslīdējums, vai citi vienas acs plakstiņa mēreni defekti ar redzes traucējumiem N N N N D D"

15. Svītrot 3. pielikuma 25.3. apakšpunktu.

16. Izteikt 3. pielikuma 29. punktu šādā redakcijā:

"29. Lēcas slimības, afakija, luksācija vai subliksācija (intraokulāra korekcija, artefakija, epifakija)
29.1. abās acīs N N D N D D
29.2. vienā acī N D D D D D"

17. Izteikt 3. pielikuma 32.3. apakšpunktu šādā redakcijā:

"32.3. glaukoma sākuma stadijā N N N D D D"

18. Izteikt 3. pielikuma 33.2. apakšpunktu šādā redakcijā:

"33.2. sadraudzības šķielēšana bez dubultošanās, binokulārās redzes traucējumi N D D N D D"

19. Svītrot 3. pielikuma 33.3. apakšpunktu.

20. Svītrot 3. pielikuma 34. punktu.

21. Izteikt 3. pielikuma 35. punktu šādā redakcijā:

"35. Refrakcijas traucējumi vienā vai abās acīs
35.1. vienā no meridiāniem virs 8,0 D N N D N N D
35.2. vienā no meridiāniem virs 6,0 D līdz 8,0 D N N D N D D
35.3. vienā no meridiāniem virs 3,0 D līdz 6,0 D N D D D D D"

22. Izteikt 3. pielikuma 36.2. apakšpunktu šādā redakcijā:

"36.2. jebkura veida ar refrakcijas starpību divos galvenajos meridiānos no 3,0 D līdz 6,0 D N N D N D D"

23. Izteikt 3. pielikuma 37. punktu šādā redakcijā:

"37. Redzes traucējumi
37.1. vienas acs redzes asums ar korekciju zemāks par 0,5, otras acs redzes asums ar korekciju zemāks par 0,3 N N N N N D
37.2. vienas acs redzes asums ar korekciju zemāks par 0,7, otras acs redzes asums ar korekciju zemāks par 0,5 N N D N D D
37.3. redzes asums abās acīs bez korekcijas zemāks par 0,5, bet ar korekciju - zemāks par 1,0 vienā acī un zemāks par 0,8 otrā acī (Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta amatpersonām ar speciālajām dienesta pakāpēm/kandidātiem pieļaujamais redzes asums bez korekcijas - ne zemāks par 0,2 katrā acī) N D D D D D"

24. Aizstāt 3. pielikuma 38.2. apakšpunktā vārdus "valsts robežas kontroles punktos" ar vārdiem "robežšķērsošanas vietā".

25. Izteikt 4. pielikuma 42. un 43. punktu šādā redakcijā:

"42. Vai Jūs kādreiz ir konsultējis psihiatrs, psihoterapeits, psihologs vai narkologs?
43. Vai Jums mēdz būt bez iemesla nomākts garastāvoklis vai miega traucējumi? "

26. Izteikt 6. pielikuma 2.8. apakšpunktu šādā redakcijā:

"2.8. bijušas garastāvokļa maiņas vai miega traucējumi, pasliktinājusies atmiņa jā/nē".

Ministru prezidente Laimdota Straujuma

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2006.gada 21.novembra noteikumos Nr.970 "Noteikumi par Iekšlietu ministrijas .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 341Pieņemts: 17.06.2014.Stājas spēkā: 02.07.2014.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 126, 01.07.2014. OP numurs: 2014/126.4
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
267254
02.07.2014
87
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"