Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Carnikavas novada domes saistošie noteikumi Nr. SN/2014/4

Carnikavā 2014. gada 19. martā

Grozījumi Carnikavas novada pašvaldības 23.03.2011. saistošajos noteikumos Nr. CND/SN/2011/10 "Saistošie noteikumi par pašvaldības aģentūras "Carnikavas Komunālserviss" maksas pakalpojumiem un to cenrādi"

APSTIPRINĀTS
ar Carnikavas novada domes
2014. gada 19. marta lēmumu (prot. Nr. 7, 7. §)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
21. panta pirmās daļas 16. punktu,
Publisko aģentūru likuma 17. panta otro un ceturto daļu

Izdarīt Carnikavas novada pašvaldības 23.03.2011. saistošajos noteikumos Nr. CND/SN/2011/10 "Saistošie noteikumi par pašvaldības aģentūras "Carnikavas Komunālserviss" maksas pakalpojumiem un to cenrādi" (turpmāk - saistošie noteikumi) šādus grozījumus:

1. Izteikt saistošo noteikumu 3. punktu šādā redakcijā:

"3. Aģentūra sniedz maksas pakalpojumus, pie nosacījuma, ka tai ir pieejami resursi attiecīgā maksas pakalpojuma sniegšanai noteiktajā laikā, šādiem lietotājiem:";

2. izteikt saistošo noteikumu pielikuma 5., 6. un 11. punktu šādā redakcijā:

Nr.p.k.

Pakalpojumu nosaukums

Daudz.

cena, Euro bez PVN

Norēķinu kārtība

"5. Autostāvvietas izmantošana pašvaldības stāvlaukumā Ziemeļu ielā 28, Lilastē, Carnikavas nov. līdz 12h*

2,48

bezskaidras naudas norēķinu veidā (ar īsziņu vai interneta starpniecību); skaidrā naudā pakalpojuma saņemšanas vietā, saņemot maksājumu apliecinošu dokumentu
6. Autostāvvietas izmantošana pašvaldības stāvlaukumā "Kalngales dzelzceļa stacija", "Jūras iela, Carnikava" līdz 12h*

1,49

bezskaidras naudas norēķinu veidā (ar īsziņu vai interneta starpniecību); skaidrā naudā pakalpojuma saņemšanas vietā, saņemot maksājumu apliecinošu dokumentu
11. p/a "Carnikavas Komunālserviss" valdījumā esošo transportlīdzekļu uzmantošana
11.1. - Traktors VOLVO BL-71;

- Traktors BELARUS 952.3;

- Transportlīdzeklis ar kravas kasti VW Transporter

- Autohidropacēlājs Mercedes Benz;

(izsaukuma pakalpojuma noformējums)

1 izsaukuma pakalpojuma noformējums

2,94

Saskaņā ar izrakstīto rēķinu par izsaukuma apmaksu
11.1.1. Universālais riteņu ekskavators VOLVO BL-71 1 darba/h***

23,27

Saskaņā ar izrakstīto rēķinu
11.1.2. Universālais riteņu ekskavators BELARUS 952.3 1 darba/h***

16,54

Saskaņā ar izrakstīto rēķinu
11.1.3.  Transportlīdzeklis ar kravas kasti VW Transporter 1 km***

1 darba/h****

0,34

6,95

Saskaņā ar izrakstīto rēķinu
11.1.4. Autohidropacēlājs Mercedes Benz 1 km***

1 darba/h****

0,59

19,55

Saskaņā ar izrakstīto rēķinu.

".

3. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas pašvaldības informatīvajā izdevumā.

Carnikavas novada domes priekšsēdētāja D. Jurēvica

Carnikavā 2014. gada 19. martā



 

Paskaidrojuma raksts
Carnikavas novada pašvaldības saistošajiem noteikumiem Nr. SN/2014/4 "Grozījumi Carnikavas novada pašvaldības 23.03.2011. saistošajos noteikumos Nr. CND/SN/2011/10 "Saistošie noteikumi par pašvaldības aģentūras "Carnikavas Komunālserviss" maksas pakalpojumiem un to cenrādi""

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums 1.1. Pamatojoties uz Publisko aģentūru likuma 2. panta otro daļu, pašvaldības aģentūra ir pašvaldības izveidota budžeta finansēta pašvaldības iestāde, kurai ar pašvaldības saistošajiem noteikumiem ir noteikta kompetence pakalpojumu jomā.

1.2. Saskaņā ar Publisko aģentūru 16. panta otrās daļas 5. punktu un Carnikavas novada domes 17.05.2006. sēdē apstiprinātā Carnikavas novada domes pašvaldības aģentūras "Carnikavas Komunālserviss" (turpmāk - aģentūra) nolikuma 2.1.6. punktu un 3.1.9. punktu aģentūrai ir deleģētas funkcijas publisko pakalpojumu sniegšanā un tiesības iekasēt, saņemt maksu par tās sniegtajiem pakalpojumiem.

1.3. Publisko aģentūru likuma 17. panta pirmā daļa noteic, ka pašvaldības aģentūra sniedz pakalpojumus atbilstoši likumā noteiktajai pašvaldības kompetencei, lai nodrošinātu sabiedrības vajadzības attiecīgās pašvaldības administratīvajā teritorijā. Minētā likuma 17. panta otrā un ceturtā daļa noteic, ka pašvaldības uzdevumu īstenošana tiek nodrošināta, sniedzot maksas pakalpojumus saskaņā ar pašvaldības domes apstiprinātu cenrādi, kurā nosaka maksāšanas kārtību, likmes un atvieglojumus; sniegtos pakalpojumus nosaka un to cenrādi apstiprina ar pašvaldības saistošajiem noteikumiem.

1.4. No spēkā esošā tiesiskā regulējuma būtības izriet, ka domei nepieciešams pieņemt saistošos noteikumus par grozījumiem pašvaldības aģentūras "Carnikavas Komunālserviss" maksas pakalpojumu cenrādī.

1.5. To pieņemšanas nepieciešamība saistīta ar to, ka maksas pakalpojumu "Autostāvvietas izmantošana pašvaldības stāvlaukumā Ziemeļu ielā 28, Lilastē, Carnikavas nov." un "Autostāvvietas izmantošana pašvaldības stāvlaukumā "Kalngales dzelzceļa stacija", "Jūras iela, Carnikava"" izmaksas ir palielinājušās sakarā ar administratīvo un apsaimniekošanas izdevumu pieaugumu; maksas pakalpojumu "Pašvaldības aģentūras "Carnikavas Komunālserviss" valdījumā esošo transportlīdzekļu izmantošana" izmaksas palielinājušās sakarā ar administratīvo izdevumu, remontdarbu un rezerves daļu cenas pieaugumu.

2. Īss projekta satura izklāsts 2.1. Noteikumi paredz:

2.1.1. paaugstināt aģentūras maksas pakalpojumu "Autostāvvietas izmantošana pašvaldības stāvlaukumā Ziemeļu ielā 28, Lilastē, Carnikavas nov." un "Autostāvvietas izmantošana pašvaldības stāvlaukumā "Kalngales dzelzceļa stacija", "Jūras iela, Carnikava"" maksu sakarā ar izdevumu palielināšanos;

2.1.2. paaugstināt aģentūras maksas pakalpojumu "Pašvaldības aģentūras "Carnikavas Komunālserviss" valdījumā esošo transportlīdzekļu izmantošana" maksu sakarā ar izdevumu palielināšanos.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu

3.1. Nav plānota saistošo noteikumu ietekme uz pašvaldības budžetu.

3.2. Saistošo noteikumu izpildes nodrošināšanai nav nepieciešams veidot jaunas pašvaldības institūcijas, darba vietas vai paplašināt esošo institūciju kompetenci.

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz sabiedrību (mērķgrupām) un uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā

4.1. Sabiedrības mērķgrupa, uz kuru attiecināms saistošo noteikumu tiesiskais regulējums, ir novada administratīvās teritorijas un valsts iedzīvotāji, privātpersonas - fiziskās un juridiskās personas, kuras izmanto aģentūras sniegtos maksas pakalpojumus.

4.2. Projekts skars sabiedrību, tajā skaitā fiziskās personas un uzņēmējdarbības vidi, kas izmanto aģentūras maksas pakalpojumus: "Autostāvvietas izmantošana pašvaldības stāvlaukumā Ziemeļu ielā 28, Lilastē, Carnikavas nov."; "Autostāvvietas izmantošana pašvaldības stāvlaukumā "Kalngales dzelzceļa stacija", "Jūras iela, Carnikava""; "Pašvaldības aģentūras "Carnikavas Komunālserviss" valdījumā esošo transportlīdzekļu izmantošana", jo palielināsies šo pakalpojumu maksa.

5. Informācija par administratīvajām procedūrām 5.1. Institūcijas, kurās privātpersona var vērsties saistošo noteikumu piemērošanā, ir:

5.1.1. aģentūra kā maksas pakalpojumu sniedzējs;

5.1.2. Carnikavas novada dome un tās pilnvarota amatpersona (pašvaldības izpilddirektors), kā aģentūras darbību pārraugošas institūcijas, kas ir tiesīgas pieprasīt un saņemt informāciju par aģentūras darbību, kā arī kontrolēt saistošo noteikumu piemērošanu.

5.2. Saistošo noteikumu projekts nemaina privātpersonām veicamās darbības līdzšinējo kārtību.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām 6.1. Saistošo noteikumu izstrādes procesā nav notikušas konsultācijas ar sabiedrības pārstāvjiem. Pēc saistošo noteikumu projekta un tam pievienotā paskaidrojuma raksta izskatīšanas domes pastāvīgās komitejas sēdē un publicēšanas pašvaldības mājaslapā internetā www.carnikava.lv un saņemto sabiedrības pārstāvju izteikto priekšlikumu vai iebildumu apkopošanas, būtiskākos no tiem (izvērtējot lietderības apsvērumus) paredzēts iekļaut saistošajos noteikumos.

6.2. Plānotais sabiedrības līdzdalības veids - informācijas publicēšana pašvaldības mājaslapā internetā un iesniegto priekšlikumu izvērtēšana.

Carnikavas novada domes priekšsēdētāja D. Jurēvica

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Carnikavas novada pašvaldības 23.03.2011. saistošajos noteikumos Nr. CND/SN/2011/10 "Saistošie .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Carnikavas novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: SN/2014/4Pieņemts: 19.03.2014.Stājas spēkā: 29.04.2014.Zaudē spēku: 15.04.2022.Publicēts: Carnikavas novada vēstis, 192, 28.04.2014.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
266020
29.04.2014
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"