Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Carnikavas novada domes saistošie noteikumi Nr. SN/2014/2

Carnikavā 2014. gada 31. janvārī

Grozījumi Carnikavas novada domes 21.04.2010. saistošajos noteikumos Nr. 2010/5 "Ielu un nekustamo īpašumu nosaukumu, ēku un būvju numuru vai nosaukumu plākšņu, dzīvokļu numuru plākšņu Carnikavas novadā izvietošanas un noformēšanas saistošie noteikumi"

APSTIPRINĀTS
ar Carnikavas novada domes
2014. gada 31. janvāra lēmumu (prot. Nr. 3, 5. §)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
15. panta pirmās daļas 2. punktu un 43. panta pirmās daļas 5. punktu

1. Izdarīt Carnikavas novada domes 21.04.2010. saistošajos noteikumos Nr. 2010/5 "Ielu un nekustamo īpašumu nosaukumu, ēku un būvju numuru vai nosaukumu plākšņu, dzīvokļu numuru plākšņu Carnikavas novadā izvietošanas un noformēšanas saistošie noteikumi" (turpmāk - Saistošie noteikumi) šādus grozījumus:

1.1. Izteikt Saistošo noteikumu 13. punktu šādā redakcijā:

"13. Plākšņu un Noteikumu 12. punktā minēto stabu izgatavošanu un izvietošanu apmaksā nekustamā īpašuma īpašnieks, ja Noteikumu 27.1 punktā nav paredzēts citādi."

1.3. Izteikt Saistošo noteikumu 27. punkta otro teikumu šādā redakcijā:

"Šī noteikuma neievērošanas gadījumā nekustamā īpašuma īpašniekam vai tiesiskajam valdītājam tiek izteikts brīdinājums. Atkārtota pārkāpuma gadījumā tiek piemērots naudas sods - 15,00 euro."

1.4. Papildināt Saistošos noteikumus ar 27.1 punktu šādā redakcijā:

"27.1 Ielas nosaukuma maiņas gadījumā jaunu ēkas numurzīmju plākšņu izgatavošanu un piegādi finansē Carnikavas novada dome un organizē Carnikavas novada pašvaldības aģentūra "Carnikavas Komunālserviss". Jaunās plāksnes nekustamā īpašuma īpašniekam jānomaina mēneša laikā, skaitot no to saņemšanas brīža. Šī noteikuma neievērošanas gadījumā nekustamā īpašuma īpašniekam vai tiesiskajam valdītājam tiek izteikts brīdinājums. Atkārtota pārkāpuma gadījumā tiek piemērots naudas sods - 15,00 euro."

2. Šie saistošie noteikumi stājas spēkā nākošajā dienā pēc to publicēšanas pašvaldības bezmaksas izdevumā.

Carnikavas novada domes priekšsēdētāja D. Jurēvica

Carnikavā 2014. gada 31. janvārī

 

 

Paskaidrojuma raksts
saistošajiem noteikumiem Nr. SN/2014/2 "Grozījumi Carnikavas novada domes 21.04.2010. saistošajos noteikumos Nr. 2010/5 "Ielu un nekustamo īpašumu nosaukumu, ēku un būvju numuru vai nosaukumu plākšņu, dzīvokļu numuru plākšņu Carnikavas novadā izvietošanas un noformēšanas saistošie noteikumi""

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums 1.1. Atbilstoši likuma "Par pašvaldībām" 43. panta pirmās daļas 5. punktam, dome ir tiesīga izdot saistošos noteikumus, paredzot atbildību par to pārkāpšanu par namu un to teritoriju un būvju uzturēšanu.

1.2. Lietderīgi ir noteikt atvieglojumus nekustamā īpašuma īpašniekiem par ēkas numurzīmju plākšņu izgatavošanu ielu nosaukuma maiņas gadījumā.

2. Īss projekta satura izklāsts Tiek veikti grozījumi saistošajos noteikumos Nr. 2010/5 "Ielu un nekustamo īpašumu nosaukumu, ēku un būvju numuru vai nosaukumu plākšņu, dzīvokļu numuru plākšņu Carnikavas novadā izvietošanas un noformēšanas saistošie noteikumi", paredzot, ka ielu nosaukuma maiņas gadījumā jaunu plākšņu izgatavošanu un piegādi finansē dome. Ar grozījumiem tiek noteikta nekustamā īpašuma īpašnieka administratīvā atbildība, nosakot, ka jaunās plāksnes jānomaina mēneša laikā, skaitot no to piegādes brīža.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu 3.1. Saistošo noteikumu grozījumu īstenošanai netiek prognozēta būtiska finansiāla ietekme uz pašvaldības budžetu. Veicot ielas pārdēvēšanu, jaunu plākšņu izgatavošanas un piegādes izdevumi tiks paredzēti, plānojot budžetu vai veicot budžeta grozījumus.

3.2. Saistošo noteikumu izpildes nodrošināšanai nav nepieciešams veidot jaunas pašvaldības institūcijas, darba vietas vai paplašināt esošo institūciju kompetenci.

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz sabiedrību (mērķgrupām) un uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Sabiedrības mērķgrupa, kuras intereses ietekmē šis likumprojekts, ir iedzīvotāji - nekustamo īpašumu īpašnieki, kuriem ir jāmaina namu numurzīmes ielu nosaukuma maiņas gadījumā.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Institūcija, kurā privātpersona vai juridiskā persona var vērsties saistošo noteikumu piemērošanā, ir Carnikavas novada Pašvaldības policija un pašvaldības institūcijas un amatpersonas, kas ir tiesīgas kontrolēt saistošo noteikumu ievērošanu un piemērot administratīvo sodu par to pārkāpumu.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām 6.1. Pēc saistošo noteikumu projekta un tam pievienotā paskaidrojuma raksta izskatīšanas domes pastāvīgās komitejas sēdē un publicēšanas pašvaldības mājaslapā internetā www.carnikava.lv un saņemto sabiedrības pārstāvju izteikto priekšlikumu vai iebildumu apkopošanas, izvērtējot lietderības apsvērumus, tie iekļauti saistošajos noteikumos.

6.2. Sabiedrības līdzdalības veids - informācijas publicēšana pašvaldības mājaslapā internetā un iesniegto priekšlikumu izvērtēšana.

Carnikavas novada domes priekšsēdētāja D. Jurēvica

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Carnikavas novada domes 21.04.2010. saistošajos noteikumos Nr. 2010/5 "Ielu un nekustamo .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Carnikavas novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: SN/2014/2Pieņemts: 31.01.2014.Stājas spēkā: 08.03.2014.Zaudē spēku: 26.03.2022.Tēma:  Administratīvās atbildības ceļvedisPublicēts: Carnikavas novada vēstis, 190, 07.03.2014.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
265063
08.03.2014
424
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"