Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Carnikavas novada domes saistošie noteikumi Nr. SN/2013/47

Carnikavā 2013. gada 20. novembrī

Grozījumi Carnikavas novada domes 21.09.2011. saistošajos noteikumos Nr. CND/SN/2011/20 "Carnikavas novada pašvaldības palīdzības energoefektivitātes pasākumu veikšanai daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā piešķiršanas kārtības saistošie noteikumi"

APSTIPRINĀTS
ar Carnikavas novada domes
2013.gada 20. novembra lēmumu
(prot. Nr. 24, 34. §)

Izdoti saskaņā ar likuma
"Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā"
27.2 panta otrās daļas 4. punktu un piekto daļu

1. Izdarīt Carnikavas novada domes 21.09.2011. saistošajos noteikumos Nr. CND/SN/2011/20 "Carnikavas novada pašvaldības palīdzības energoefektivitātes pasākumu veikšanai daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā piešķiršanas kārtības saistošie noteikumi" (turpmāk - saistošie noteikumi) šādus grozījumus:

1.1. Izteikt saistošo noteikumu 2.7. apakšpunktu šādā redakcijā:

"2.7. Ārējais finansējums - jebkurš ārējs finansiāls atbalsts (piemēram, Eiropas Reģionālās attīstības fonds, Klimata pārmaiņu finanšu instruments u.c.) daudzdzīvokļu ēku energoefektivitātes uzlabošanai";

1.2. Visā saistošo noteikumu tekstā vārdus "ERAF atbalsts" (dažādos locījumos) aizstāt ar vārdiem "ārējais finansējums" (dažādos locījumos);

1.3. Izteikt saistošo noteikumu 5.4.2. apakšpunktu šādā redakcijā:

"5.4.2. ka gadījumā, ja pašvaldība piešķir finansiālu palīdzību energoefektivitātes pasākumu veikšanai dzīvojamajai mājai, ne vēlāk kā 6 (sešu) mēnešu laikā no ārējā finansējuma konkursa izsludināšanas dienas vai pēc attiecīgā pašvaldības lēmuma pieņemšanas un pašvaldības piešķirtā finansējuma saņemšanas (atkarībā no tā, kurš termiņš iestājas vēlāk), dzīvojamās mājas īpašnieki sagatavo un iesniedz projekta pieteikumu ārējā finansējuma saņemšanai,"

1.4. Izteikt saistošo noteikumu 18.1. apakšpunktu šādā redakcijā:

"18.1. ne vēlāk kā (6) mēnešu laikā no dienas, kad izsludināts ārējā finansējuma konkurss, - apliecinājumu par projekta saņemšanu institūcijā, kas atbildīga par ārējo finansējumu,"

Papildināt saistošo noteikumu 1. pielikumu ar 1.8. apakšpunktu šādā redakcijā:

"1.8. Informācija par ārējā finansējuma piesaisti:

Finansējuma avots

Atbildīgā institūcija par finansējuma piešķiršanu

Konkursa izsludināšanas plānotais datums

Projekta iesniegšanas plānotais datums"

       

2. Šie saistošie noteikumi stājas spēkā pēc to publicēšanas Carnikavas novada pašvaldības informatīvajā izdevumā "Carnikavas Novada Vēstis".

Carnikavas novada domes priekšsēdētāja D. Jurēvica

Carnikavā 2013. gada 21. novembrī



 

Paskaidrojuma raksts
Carnikavas novada domes saistošajiem noteikumiem Nr. SN/2013/47 "Carnikavas novada pašvaldības palīdzības energoefektivitātes pasākumu veikšanai daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā piešķiršanas kārtības saistošie noteikumi"

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums 1.1. Ņemot vērā to, ka daudzdzīvokļu ēku īpašniekiem ir pieejams atbalsts daudzdzīvokļu ēku energoefektivitātes uzlabošanai, kā arī to, ka Eiropas Reģionālās attīstības fonda atbalsta sniegšana ir uz laiku pārtraukta, nepieciešams nodrošināt nepārtrauktību energoefektivitātes uzlabošanas pasākumu īstenošanai.
2. Īss projekta satura izklāsts 2.1. Saistošo noteikumu grozījumi paredz, ka potenciālie atbalsta saņēmēji pašvaldības atbalstu var saņemt gadījumos, kad energoefektivitātes uzlabošanu finansiāli atbalsta dažādi ārējie finansējumi, kā arī ietverta norma, kas uzliek par pienākumu atbalsta saņēmējam apliecinājumu par projekta sagatavošanu iesniegt atkarībā no projektu konkursa izsludināšanas datuma, ne tikai pašvaldības lēmuma pieņemšanas datuma.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu

3.1. Nav plānota, jo saistošo noteikumu grozījumi neparedz izmaiņas atbalsta finansiālā apjomā.

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz sabiedrību (mērķgrupām) un uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā

4.1. Sabiedrības mērķgrupa, uz kuru attiecināms saistošo noteikumu tiesiskais regulējums, ir novada administratīvajā teritorijā atrodošos daudzdzīvokļu dzīvojamo māju dzīvokļu īpašnieki, kuri vēlas īstenot energoefektivitātes pasākumus savā dzīvojamā mājā, pieprasot pašvaldības palīdzību (finansējumu) attiecināmo izmaksu daļējai segšanai, kā arī dzīvokļu īpašnieku pilnvarotās personas.

4.2. Saistošo noteikumu īstenošanai tiek prognozēta labvēlīga ietekme uz uzņēmējdarbības vidi novada administratīvajā teritorijā sakarā ar dzīvojamo māju renovācijas darbu izpildi.

5. Informācija par administratīvajām procedūrām 5.1. Institūcijas, kurās privātpersona var vērsties saistošo noteikumu piemērošanā, ir:

5.1.1. pašvaldības Centrālās administrācijas Attīstības un plānošanas nodaļas vadītājs, kā amatpersona, kurai pašvaldības dome deleģējusi tiesības pieņemt lēmumus par pašvaldības palīdzību energoefektivitātes pasākumu veikšanai dzīvojamā mājā;

5.1.2. pašvaldības dome un pašvaldības Centrālās administrācijas vadītājs, kā Attīstības un plānošanas nodaļas darbību pārraugošas institūcijas, kas ir tiesīgas pieprasīt un saņemt informāciju par tās darbību, kā arī kontrolēt saistošo noteikumu piemērošanu.

5.2. Saistošie noteikumi paredz privātpersonām veicamo darbību kārtību pašvaldības palīdzības saņemšanai energoefektivitātes pasākumu veikšanai dzīvojamā mājā. Lēmumus pašvaldības palīdzības energoefektivitātes pasākumu veikšanai dzīvojamā mājā jomā pieņems pašvaldības Centrālās administrācijas Attīstības un plānošanas nodaļas vadītājs.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām 6.1. Saistošo noteikumu izstrādes procesā ir notikušas konsultācijas ar sabiedrības pārstāvjiem - novada administratīvajā teritorijā atrodošos daudzdzīvokļu dzīvojamo māju dzīvokļu īpašniekiem, dzīvokļu īpašnieku izveidotu biedrību, kuras dzīvokļu īpašnieki pilnvarojuši apsaimniekot un pārvaldīt attiecīgās dzīvojamās mājas kopīpašumā esošās daļas, amatpersonām.

6.2. Pēc saistošo noteikumu projekta un tam pievienotā paskaidrojuma raksta izskatīšanas domes pastāvīgās komitejas sēdē un publicēšanas pašvaldības mājaslapā internetā www.carnikava.lv un saņemto sabiedrības pārstāvju izteikto priekšlikumu vai iebildumu apkopošanas, izvērtējot lietderības apsvērumus, tie tiks iekļauti saistošajos noteikumos.

6.3. Sabiedrības līdzdalības veids - informācijas publicēšana pašvaldības mājaslapā internetā un iesniegto priekšlikumu izvērtēšana.

Carnikavas novada domes priekšsēdētāja D. Jurēvica

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Carnikavas novada domes 21.09.2011. saistošajos noteikumos Nr. CND/SN/2011/20 "Carnikavas .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Carnikavas novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: SN/2013/47Pieņemts: 20.11.2013.Stājas spēkā: 21.12.2013.Zaudē spēku: 08.12.2022.Publicēts: Carnikavas novada vēstis, 185, 20.12.2013.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
263722
21.12.2013
424
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"