Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Attēlotā redakcija
Tiesību akts zaudēs spēku 2024. gada 1. jūlijā.
Jūrmalas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.67

Jūrmalā 2013.gada 17.oktobrī (prot. Nr.25, 34.p.)
Par veselību veicinošiem pakalpojumiem Jūrmalas valstspilsētas pašvaldībā

(Saistošo noteikumu nosaukums grozīts ar Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības domes 25.10.2022. saistošajiem noteikumiem Nr. 52)

Izdoti saskaņā ar Latvijas Republikas likuma "Par pašvaldībām"
15.panta pirmās daļas 6.punktu, 43.panta trešo daļu
I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi nosaka Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības iedzīvotājiem pieejamo veselību veicinošo pakalpojumu (turpmāk – pakalpojums) veidus, pakalpojumu piešķiršanas, saņemšanas un finansēšanas kārtību un pakalpojumu saņēmēju mērķgrupas.

(Grozīts ar Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības domes 25.10.2022. saistošajiem noteikumiem Nr. 52)

2. Pakalpojumu ir tiesības saņemt Latvijas Republikas pilsoņiem, nepilsoņiem un ārzemniekiem, kuriem piešķirts personas kods, izņemot personas, kuras ir saņēmušas termiņuzturēšanās atļauju, ja persona savu pamata dzīvesvietu ir deklarējusi Jūrmalas valstspilsētā.

(Grozīts ar Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības domes 25.10.2022. saistošajiem noteikumiem Nr. 52)

II. Pašvaldības sniegto pakalpojumu veidi un pakalpojumu sniegšanas kārtība

3. Jūrmalas pašvaldības iedzīvotājiem sniegto pakalpojumu veidi:

3.1. ergoterapeita pakalpojums;

3.2. fizioterapeita pakalpojums;

3.3. ortodontijas pakalpojums;

3.4. zobu protezēšanas pakalpojums;

3.5. (svītrots ar Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības domes 25.10.2022. saistošajiem noteikumiem Nr. 52);

3.6. veselību veicinošo pasākumu komplekss senioriem;

3.7. veselību veicinošo pasākumu komplekss topošajām māmiņām;

3.8. brīvā peldēšana;

3.9. vingrošana trenažieru zālē;

3.10. vingrošanas ūdenī pakalpojums pirmsskolas vecuma bērniem.

(Grozīts ar Jūrmalas pilsētas domes 26.03.2015. saistošajiem noteikumiem Nr. 17; Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības domes 25.10.2022. saistošajiem noteikumiem Nr. 52)

4. Lai saņemtu pakalpojumu, persona iesniedz Jūrmalas Labklājības pārvaldei (turpmāk – Labklājības pārvalde) adresētu iesniegumu, norādot vēlamo pakalpojumu, kā arī pakalpojuma saņēmēja vārdu, uzvārdu un personas kodu. Iesniegumam pievieno šajos saistošajos noteikumos paredzētos dokumentus.

(Grozīts ar Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības domes 25.10.2022. saistošajiem noteikumiem Nr. 52)

5. Labklājības pārvalde izvērtē šo saistošo noteikumu 4.punktā minēto iesniegumu un tam pievienotos dokumentus un pieņem vienu no šādiem lēmumiem:

5.1. par pakalpojuma piešķiršanu vai personas iekļaušanu pakalpojumu saņēmēju rindā, ja persona atbilst šajos saistošajos noteikumos paredzētajai konkrētā pakalpojuma saņēmēju mērķa grupai;

5.2. par atteikumu piešķirt pakalpojumu šo saistošo noteikumu 12.punktā paredzētajos gadījumos.

6. Labklājības pārvalde nosūta organizācijai, kurai ir tiesības sniegt pakalpojumu pašvaldībā (turpmāk – pakalpojuma sniedzējs), šo saistošo noteikumu 5.1.apakšpunktā minēto lēmumu un klienta iesniegto dokumentu kopijas.

7. Persona, vēršoties pie pakalpojuma sniedzēja, uzrāda personu apliecinošu dokumentu.

8. Pakalpojumu sniedzējs, pamatojoties uz saņemto informāciju, sadarbībā ar personu izstrādā sniedzamā pakalpojuma plānu, nepārsniedzot saistošajos noteikumos noteikto pakalpojumu apjomu.

(Grozīts ar Jūrmalas pilsētas domes 28.01.2021. saistošajiem noteikumiem Nr. 6)

9. Personai jāvēršas pie pakalpojuma sniedzēja Labklājības pārvaldes norīkojuma noteiktajā termiņā. Ja persona nevēršas pie pakalpojuma sniedzēja Labklājības pārvaldes norīkojuma noteiktajā termiņā, persona vai pakalpojuma sniedzējs par to informē Labklājības pārvaldi un personas rindas kārta tiek pārcelta uz rindas beigām.

(Jūrmalas pilsētas domes 28.01.2021. saistošo noteikumu Nr. 6 redakcijā)

10. Persona katru no pakalpojuma veidiem var saņemt ne biežāk kā vienu reizi kalendārajā gadā. Ja pakalpojums nevar tikt nodrošināts esošā kalendārā gada ietvaros, pakalpojuma saņēmējs tiek reģistrēts Labklājības pārvaldes pakalpojumu saņēmēju rindā nākamajam kalendārajam gadam.

(Jūrmalas pilsētas domes 28.01.2021. saistošo noteikumu Nr. 6 redakcijā)

11. Pakalpojuma sniedzējam ir tiesības pieprasīt personai iesniegt pakalpojuma sniegšanai nepieciešamo medicīnisko dokumentāciju.

12. Labklājības pārvalde atsaka piešķirt pakalpojumu, bet uzsāktā pakalpojuma sniegšanu pārtrauc šādos gadījumos:

12.1. nav ievērotas šajos noteikumos minētās prasības;

12.2. saņemts pakalpojuma sniedzēja pamatots atteikums sniegt personai pakalpojumu;

12.3. persona neatbilst konkrētā pakalpojuma saņēmēju mērķgrupai;

12.4. ģimenes ārsts vai ārsts speciālists ir noteicis personai kontrindikācijas konkrētā pakalpojuma saņemšanai;

12.5. persona ir saņēmusi konkrētā pakalpojuma apjomu saskaņā ar speciālista izstrādātu plānu;

12.6. persona lūdz pārtraukt konkrētā pakalpojuma sniegšanu.

13. Pakalpojuma sniedzējs nodrošina personai pakalpojuma sniegšanu saskaņā ar atbilstoša speciālista izstrādātu individuālu pakalpojuma saņemšanas plānu.

(Grozīts ar Jūrmalas pilsētas domes 28.01.2021. saistošajiem noteikumiem Nr. 6)

14. Līdzekļu apmērs pakalpojumu nodrošināšanai tiek noteikts atbilstoši Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības budžetā attiecīgajā gadā veselību veicinošo pakalpojumu nodrošināšanai piešķirtajiem līdzekļiem. Finansējuma apmērs pakalpojuma nodrošināšanai vienai personai tiek noteikts iepirkuma procedūras rezultātā vai atbilstoši Jūrmalas Sociālo pakalpojumu centram "Kauguri" budžeta gadā piešķirtajiem līdzekļiem.

(Grozīts ar Jūrmalas pilsētas domes 18.08.2016. saistošajiem noteikumiem Nr. 21; 26.11.2020. saistošajiem noteikumiem Nr. 34; 28.01.2021. saistošajiem noteikumiem Nr. 6; Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības domes 25.10.2022. saistošajiem noteikumiem Nr. 52)

III. Ergoterapeita pakalpojuma saņemšanas kārtība

15. Ergoterapeita pakalpojums ir ergoterapeita profesionāla palīdzība ar mērķi uzlabot dzīves kvalitāti, darīt iespējamu efektīvu ikdienas aktivitāšu veikšanu paša spēkiem, maksimāli izmantojot klienta spējas funkcionālās neatkarības uzturēšanai, atjaunošanai un veicināšanai.

16. Ergoterapeita pakalpojums ietver novērtēšanu, terapiju, konsultācijas un individuālās nodarbības pēc ergoterapeita izstrādāta plāna.

(Grozīts ar Jūrmalas pilsētas domes 28.01.2021. saistošajiem noteikumiem Nr. 6)

17. Ergoterapeita pakalpojumu ir tiesīgas saņemt personas, kuras sasniegušas likumā noteikto vecuma pensijas piešķiršanas vecumu.

18. Ergoterapeita pakalpojumu sniedz Jūrmalas "Sociālo pakalpojumu centrs "Kauguri"".

(Jūrmalas pilsētas domes 26.11.2020. saistošo noteikumu Nr. 34 redakcijā, kas grozīta ar Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības domes 25.10.2022. saistošajiem noteikumiem Nr. 52)

19. Lai saņemtu ergoterapeita pakalpojumu, persona šo saistošo noteikumu 4.punktā minētajam iesniegumam pievieno ģimenes ārsta izziņu par personas veselības stāvokli, par medicīnisko kontrindikāciju neesamību, kā arī par rekomendācijām veselības veicināšanas pakalpojuma saņemšanai.

20. Par ergoterapeita pakalpojuma sniegšanu pakalpojuma sniedzējs slēdz līgumu ar personu, nosakot pakalpojumu saņemšanas kārtību un apjomu.

21. Ergoterapeita pakalpojumu apmaksā no Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības budžeta līdzekļiem, nepārsniedzot šo saistošo noteikumu 14.punktā noteikto finansējuma apmēru.

(Grozīts ar Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības domes 25.10.2022. saistošajiem noteikumiem Nr. 52)

IV. Fizioterapeita pakalpojuma saņemšanas kārtība

22. Fizioterapeita pakalpojums ir klienta funkcionālā stāvokļa izmeklēšana, novērtēšana un ārstēšana. Fizioterapeita pakalpojums palīdz klientam atgūt zaudēto funkciju vai mazināt tās trūkumu, pielietojot ārstnieciskās vingrošanas metodes, manuālās terapijas metodes, masāžu.

23. Fizioterapeita pakalpojums ietver novērtēšanu, terapiju, konsultācijas, nodarbības individuāli un grupās pēc fizioterapeita izstrādāta plāna.

24. Fizioterapeita pakalpojumu ir tiesīgas saņemt personas, kuras sasniegušas likumā noteikto vecuma pensijas piešķiršanas vecumu.

25. Fizioterapeita pakalpojumu sniedz Jūrmalas "Sociālo pakalpojumu centrs "Kauguri"".

(Jūrmalas pilsētas domes 26.11.2020. saistošo noteikumu Nr. 34 redakcijā, kas grozīta ar Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības domes 25.10.2022. saistošajiem noteikumiem Nr. 52)

26. Lai saņemtu fizioterapeita pakalpojumu, persona šo saistošo noteikumu 4.punktā minētajam iesniegumam pievieno ģimenes ārsta izziņu par personas veselības stāvokli, par medicīnisko kontrindikāciju neesamību, kā arī rekomendācijām veselības veicināšanas pakalpojuma saņemšanai.

27. Par fizioterapeita pakalpojuma sniegšanu pakalpojuma sniedzējs slēdz līgumu ar personu, nosakot pakalpojumu saņemšanas kārtību un apjomu.

28. Fizioterapeita pakalpojumu apmaksā no Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības budžeta līdzekļiem, nepārsniedzot šo noteikumu 14.punktā noteikto finansējuma apmēru.

(Grozīts ar Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības domes 25.10.2022. saistošajiem noteikumiem Nr. 52)

V. Ortodontijas pakalpojuma saņemšanas kārtība

29. Ortodontijas pakalpojums ir nepareizi izvietotu zobu un žokļu attiecību regulācija un korekcija, kā rezultātā tiek iegūts funkcionālais sakodiens.

30. Ortodontijas pakalpojums ietver izmeklēšanu, funkcionālo traucējumu novērtēšanu un to novēršanu vai mazināšanu, kā arī veselību veicinošu, konsultatīvu, profilaktisko darbu pēc pakalpojuma sniedzēja – ortodontijas speciālista izstrādāta plāna.

31. Ortodontijas pakalpojumu ir tiesīgi saņemt bērni līdz 18 gadu vecumam.

32. Ortodontijas pakalpojuma sniedzēju izvēlas atbilstoši normatīvajiem aktiem, kuri nosaka iepirkumu procedūras organizēšanu un veikšanu.

33. Ortodontijas pakalpojumu apmaksā no Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības budžeta līdzekļiem, nepārsniedzot šo noteikumu 14.punktā noteikto finansējuma apmēru. Ja bērnam ir nepieciešama fiksēta brekešu sistēma zobu lokam, Jūrmalas valstspilsētas pašvaldība apmaksā 35 % no pakalpojuma cenas.

(Grozīts ar Jūrmalas pilsētas domes 28.01.2021. saistošajiem noteikumiem Nr. 6; Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības domes 25.10.2022. saistošajiem noteikumiem Nr. 52)

VI. Zobu protezēšanas pakalpojuma saņemšanas kārtība

34. Zobu protezēšanas pakalpojums kvalitatīvi aizvieto dažādu iemeslu dēļ zaudētus dabīgos zobus, atjaunojot to funkcionalitāti un estētiskās īpašības ar izņemamām zobu protēzēm (zobu plates).

35. Zobu protezēšanas pakalpojumi ietver konsultācijas, klientu mutes dobuma izmeklēšanu un protēžu izgatavošanu pēc pakalpojumu sniedzēja izstrādāta plāna.

36. Zobu protezēšanas pakalpojumus ir tiesīgas saņemt personas, kuras sasniegušas likumā noteikto vecuma pensijas piešķiršanas vecumu.

37. Zobu protezēšanas pakalpojuma sniedzēju izvēlas atbilstoši normatīvajiem aktiem, kuri nosaka iepirkumu procedūras organizēšanu un veikšanu.

38. Zobu protezēšanas pakalpojuma saņemšanai 75 % no pakalpojuma pilnas maksas sedz klients un 25 % tiek segti no Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības budžeta līdzekļiem, nepārsniedzot šo noteikumu 14.punktā noteikto finansējuma apmēru.

(Grozīts ar Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības domes 25.10.2022. saistošajiem noteikumiem Nr. 52)

39. Par zobu protezēšanas pakalpojuma sniegšanu pakalpojuma sniedzējs slēdz līgumu ar personu, nosakot pakalpojumu saņemšanas kārtību un apjomu.

VII. Vingrošanas ūdenī pakalpojuma saņemšanas kārtība

(Nodaļa svītrota ar Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības domes 25.10.2022. saistošajiem noteikumiem Nr. 52)

40. (Svītrots ar Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības domes 25.10.2022. saistošajiem noteikumiem Nr. 52)

41. (Svītrots ar Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības domes 25.10.2022. saistošajiem noteikumiem Nr. 52)

42. (Svītrots ar Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības domes 25.10.2022. saistošajiem noteikumiem Nr. 52)

43. (Svītrots ar Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības domes 25.10.2022. saistošajiem noteikumiem Nr. 52)

44. (Svītrots ar Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības domes 25.10.2022. saistošajiem noteikumiem Nr. 52)

45. (Svītrots ar Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības domes 25.10.2022. saistošajiem noteikumiem Nr. 52)

46. (Svītrots ar Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības domes 25.10.2022. saistošajiem noteikumiem Nr. 52)

VII.1 Brīvās peldēšanas pakalpojuma saņemšanas kārtība

(Nodaļa Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības domes 25.10.2022. saistošo noteikumu Nr. 52 redakcijā)

40.11. Brīvās peldēšanas pakalpojums ir mērķtiecīgu vingrojumu programma ar mērķi samazināt personas ķermeņa masu, uzlabot dzīves kvalitāti, mazināt un novērst liekā svara radīto kaitējumu veselībai.

(Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības domes 25.10.2022. saistošo noteikumu Nr. 52 redakcijā)

40.12. Brīvā peldēšana ietver fizioterapeita konsultāciju, nodarbību ciklu uzsākot, un 20 brīvās peldēšanas baseinā (40 minūtes) kalendārajā gadā.

(Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības domes 25.10.2022. saistošo noteikumu Nr. 52 redakcijā)

40.13. Brīvās peldēšanas pakalpojumu ir tiesīgas saņemt pilngadīgas personas ar peldētprasmi darbspējas vecumā līdz valsts vecuma pensijas piešķiršanai nepieciešamajam vecumam, kuru ķermeņa masas indekss ir virs 25 un personas ar peldētprasmi, kuras sasniegušas valsts vecuma pensijas piešķiršanas vecumu.

(Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības domes 25.10.2022. saistošo noteikumu Nr. 52 redakcijā)

40.14. Lai saņemtu brīvās peldēšanas pakalpojumu, persona šo saistošo noteikumu 4. punktā minētajam iesniegumam pievieno ģimenes ārsta izziņu par personas veselības stāvokli, norādot ķermeņa masas indeksu un informāciju par medicīnisko kontrindikāciju neesamību pakalpojuma saņemšanai, kā arī rekomendācijas veselības veicināšanas pakalpojumu saņemšanai.

(Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības domes 25.10.2022. saistošo noteikumu Nr. 52 redakcijā)

40.15. Labklājības pārvalde informē Jūrmalas sociālo pakalpojumu centru "Kauguri" par personai brīvās peldēšanas pakalpojuma piešķiršanu.

(Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības domes 25.10.2022. saistošo noteikumu Nr. 52 redakcijā)

40.16. Fizioterapeita pakalpojumus brīvās peldēšanas pakalpojumam nodrošina Jūrmalas sociālo pakalpojumu centrs "Kauguri".

(Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības domes 25.10.2022. saistošo noteikumu Nr. 52 redakcijā)

40.17. Gadījumā, ja brīvās peldēšanas pakalpojums ir nodrošināts visām personām, kuras to pieprasījušas esošā kalendāra gada ietvaros, Jūrmalas sociālo pakalpojumu centrs "Kauguri" slēdz papildus vienošanās ar personām, kuras noteiktā kalendārā gada ietvaros jau ir saņēmušas noteikto pakalpojuma apjomu, un atkārtoti lūgušas saņemt brīvās peldēšanas pakalpojumu.

(Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības domes 25.10.2022. saistošo noteikumu Nr. 52 redakcijā)

40.18. Par brīvās peldēšanas pakalpojuma saņemšanas kārtību persona ar Jūrmalas sociālo pakalpojumu centru "Kauguri" slēdz līgumu.

(Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības domes 25.10.2022. saistošo noteikumu Nr. 52 redakcijā)

VII.2 Vingrošanas trenažieru zālē pakalpojuma saņemšanas kārtība

(Nodaļa Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības domes 25.10.2022. saistošo noteikumu Nr. 52 redakcijā)

40.21. Vingrošana trenažieru zālē ir mērķtiecīgu vingrojumu programma ar mērķi samazināt personas ķermeņa masu, uzlabot dzīves kvalitāti, mazināt un novērst liekā svara radīto kaitējumu veselībai.

(Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības domes 25.10.2022. saistošo noteikumu Nr. 52 redakcijā)

40.22. Vingrošana trenažieru zālē ietver fizioterapeita konsultāciju, uzsākot nodarbību ciklu, un 20 nodarbības grupā trenažieru zālē (45 minūtes) sporta speciālista vadībā kalendārajā gadā.

(Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības domes 25.10.2022. saistošo noteikumu Nr. 52 redakcijā)

40.23. Vingrošanas trenažieru zālē pakalpojumu ir tiesīgas saņemt pilngadīgas personas darbspējas vecumā līdz valsts vecuma pensijas piešķiršanai nepieciešamajam vecumam, kuru ķermeņa masas indekss ir virs 25.

(Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības domes 25.10.2022. saistošo noteikumu Nr. 52 redakcijā)

40.24. Lai saņemtu vingrošanas trenažieru zālē pakalpojumu, persona šo saistošo noteikumu 4. punktā minētajam iesniegumam pievieno ģimenes ārsta izziņu par personas veselības stāvokli, norādot ķermeņu masas indeksu un informāciju par medicīnisko kontrindikāciju neesamību pakalpojuma saņemšanai, kā arī rekomendācijas veselības veicināšanas pakalpojumu saņemšanai.

(Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības domes 25.10.2022. saistošo noteikumu Nr. 52 redakcijā)

40.25. Labklājības pārvalde informē Jūrmalas sociālo pakalpojumu centru "Kauguri" par personai piešķirto vingrošanas trenažieru zālē pakalpojumu.

(Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības domes 25.10.2022. saistošo noteikumu Nr. 52 redakcijā)

40.26. Fizioterapeita un sporta speciālista pakalpojumus vingrošanas trenažieru zālē pakalpojumam nodrošina Jūrmalas sociālo pakalpojumu centrs "Kauguri".

(Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības domes 25.10.2022. saistošo noteikumu Nr. 52 redakcijā)

40.27. Gadījumā, ja vingrošanas trenažieru zālē pakalpojums ir nodrošināts visām personām, kuras to pieprasījušas esošā kalendāra gada ietvaros, Jūrmalas sociālo pakalpojumu centrs "Kauguri" slēdz papildus vienošanās ar personām, kuras noteiktā kalendārā gada ietvaros jau ir saņēmušas noteikto pakalpojuma apjomu, un atkārtoti lūgušas saņemt vingrošanas trenažieru zālē pakalpojumu.

(Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības domes 25.10.2022. saistošo noteikumu Nr. 52 redakcijā)

40.28. Par vingrošanas trenažieru zālē pakalpojuma saņemšanas kārtību persona ar Jūrmalas sociālo pakalpojumu centru "Kauguri" slēdz līgumu.

(Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības domes 25.10.2022. saistošo noteikumu Nr. 52 redakcijā)

VIII. Veselību veicinošo pasākumu kompleksa senioriem pakalpojuma saņemšanas kārtība

47. Veselību veicinošo pasākumu komplekss senioriem (turpmāk tekstā – pasākumu komplekss) ir vairāku speciālistu sniegto pakalpojumu kopums, ar mērķi uzlabot senioru dzīves kvalitāti un sekmēt veselīgu un aktīvu novecošanu.

48. Pasākumu kompleksa pakalpojums ietver fizioterapeita, ergoterapeita, uztura speciālista un psihologa konsultāciju, četras ārstnieciskās vingrošanas nodarbības baseinā un 36 senioriem pielāgotas fiziskās aktivitātes grupās (ārstnieciskās vingrošanas nodarbības zālē, kardiotreniņi ar dozētu slodzi, dozētas pastaigas un nūjošanas nodarbības).

(Jūrmalas pilsētas domes 28.01.2021. saistošo noteikumu Nr. 6 redakcijā)

49. Pasākumu kompleksa pakalpojumu ir tiesīgas saņemt personas, kuras sasniegušas likumā noteikto vecuma pensijas piešķiršanas vecumu.

50. Pasākumu kompleksa pakalpojumu sniedzēju izvēlas atbilstoši normatīvajiem aktiem, kuri nosaka iepirkumu procedūras organizēšanu un veikšanu, vai saskaņā ar pašvaldības izsludināto projektu konkursu.

51. Lai saņemtu pasākumu kompleksa pakalpojumu, persona šo saistošo noteikumu 4.punktā minētajam iesniegumam pievieno ģimenes ārsta izziņu par personas veselības stāvokli, par medicīnisko kontrindikāciju neesamību, kā arī rekomendācijām veselības veicināšanas pakalpojumu saņemšanai.

52. Par pasākumu kompleksa pakalpojuma sniegšanu pakalpojuma sniedzējs ar personu slēdz līgumu, nosakot pakalpojuma saņemšanas kārtību un apjomu.

53. Pasākumu kompleksa pakalpojumu apmaksā no Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības budžeta līdzekļiem, nepārsniedzot šo noteikumu 14.punktā noteikto finansējuma apmēru.

(Grozīts ar Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības domes 25.10.2022. saistošajiem noteikumiem Nr. 52)

VIII.1 Veselību veicinošo pasākumu kompleksa topošajām māmiņām saņemšanas kārtība

(Nodaļa Jūrmalas pilsētas domes 26.03.2015. saistošo noteikumu Nr.17 redakcijā)

53.1 1. Veselību veicinošo pasākumu komplekss topošajām māmiņām (turpmāk šajā nodaļā – pasākumu komplekss) ir vairāku speciālistu sniegto pakalpojumu kopums ar mērķi uzlabot topošo māmiņu veselības stāvokli grūtniecības laikā, sekmēt zināšanas par veselīgu dzīves sākumu mazulim.

53.1 2. Pasākumu komplekss ietver fizioterapeita un uztura speciālista konsultāciju, astoņas ārstnieciskās vingrošanas nodarbības baseinā un 24 grūtniecēm pielāgotas fiziskās aktivitātes grupās (ārstnieciskās vingrošanas, jogas un relaksācijas nodarbības).

(Jūrmalas pilsētas domes 28.01.2021. saistošo noteikumu Nr. 6 redakcijā)

53.1 3. Pasākumu kompleksam ir tiesīgas pieteikties personas pēc 12. grūtniecības nedēļas līdz bērna piedzimšanai.

(Jūrmalas pilsētas domes 28.01.2021. saistošo noteikumu Nr. 6 redakcijā)

53.1 4. Pasākumu kompleksa sniedzēju izvēlas atbilstoši normatīvajiem aktiem, kuri nosaka iepirkumu procedūras organizēšanu un veikšanu.

53.1 5. Lai saņemtu pasākumu kompleksu, persona šo saistošo noteikumu 4.punktā minētajam iesniegumam pievieno ārsta – ginekologa izziņu par personas veselības stāvokli, par medicīnisko kontrindikāciju neesamību, kā arī rekomendācijām pasākumu kompleksa saņemšanai.

53.1 6. Par pasākumu kompleksa sniegšanu pakalpojuma sniedzējs ar personu slēdz līgumu, nosakot pakalpojuma saņemšanas kārtību un apjomu. Pasākumu kompleksu var saņemt grūtniece no 12. grūtniecības nedēļas, kā arī māmiņa līdz bērns sasniedz septiņu mēnešu vecumu.

(Grozīts ar Jūrmalas pilsētas domes 28.01.2021. saistošajiem noteikumiem Nr. 6)

53.1 7. Pasākumu kompleksu apmaksā no Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības budžeta līdzekļiem, nepārsniedzot šo noteikumu 14.punktā noteikto finansējuma apmēru.

(Grozīts ar Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības domes 25.10.2022. saistošajiem noteikumiem Nr. 52)

VIII.2 Vingrošanas ūdenī pakalpojuma pirmsskolas vecuma bērniem saņemšanas kārtība

(Nodaļa Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības domes 25.10.2022. saistošo noteikumu Nr. 52 redakcijā)

53.21. Vingrošanas ūdenī pakalpojums pirmsskolas vecuma bērniem ir mērķtiecīgu aktivitāšu programma bērniem pirmsskolas vecumā ar mērķi uzlabot un stiprināt imunitāti, sekmēt bērna psihomotoro attīstību, mazināt muskuļu tonusu un psihoemocionālo spriedzi, koriģēt un sekmēt balsta-kustību aparāta pareizu attīstību.

(Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības domes 25.10.2022. saistošo noteikumu Nr. 52 redakcijā)

53.22. Vingrošanas ūdenī pakalpojumu pirmsskolas vecuma bērniem ir tiesības saņemt no sešu mēnešu vecuma līdz septiņu gadu vecumam.

(Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības domes 25.10.2022. saistošo noteikumu Nr. 52 redakcijā)

53.23. Vingrošanas ūdenī pakalpojums pirmsskolas vecuma bērniem ietver 20 grupu nodarbības baseinā (30 minūtes) bērniem līdz trīs gadu vecumam pavadošās personas uzraudzībā un bērniem no trīs gadu vecuma pavadošās personas uzraudzībā 20 nodarbības grupā baseinā (30 minūtes) sporta speciālista vadībā kalendārajā gadā.

(Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības domes 25.10.2022. saistošo noteikumu Nr. 52 redakcijā)

53.24. Lai saņemtu vingrošanas ūdenī pakalpojumu pirmsskolas vecuma bērniem, bērna likumiskais pārstāvis šo saistošo noteikumu 4. punktā minētajam iesniegumam pievieno ģimenes ārsta izziņu par bērna veselības stāvokli un informāciju par medicīnisko kontrindikāciju neesamību vingrošanas ūdenī pakalpojuma pirmsskolas vecuma bērniem pakalpojuma saņemšanai, kā arī rekomendācijas veselības veicināšanas pakalpojumu saņemšanai.

(Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības domes 25.10.2022. saistošo noteikumu Nr. 52 redakcijā)

53.25. Labklājības pārvalde informē Jūrmalas sociālo pakalpojumu centru "Kauguri" par piešķirto vingrošanas ūdenī pakalpojumu pirmsskolas vecuma bērniem.

(Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības domes 25.10.2022. saistošo noteikumu Nr. 52 redakcijā)

53.26. Sporta speciālista pakalpojumus vingrošanas ūdenī pakalpojumam pirmsskolas vecuma bērniem nodrošina Jūrmalas sociālo pakalpojumu centrs "Kauguri".

(Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības domes 25.10.2022. saistošo noteikumu Nr. 52 redakcijā)

53.27. Gadījumā, ja vingrošanas ūdenī pakalpojums pirmsskolas vecuma bērniem ir nodrošināts visām personām, kuras to pieprasījušas esošā kalendāra gada ietvaros, Jūrmalas sociālo pakalpojumu centrs "Kauguri" slēdz papildus vienošanās ar personām, kuras noteiktā kalendārā gada ietvaros jau ir saņēmušas noteikto pakalpojuma apjomu, un atkārtoti lūgušas saņemt vingrošanas ūdenī pakalpojumu pirmsskolas vecumā bērniem.

(Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības domes 25.10.2022. saistošo noteikumu Nr. 52 redakcijā)

53.28. Par vingrošanas ūdenī pakalpojuma pirmsskolas vecuma bērniem saņemšanas kārtību bērna likumiskais pārstāvis, Jūrmalas sociālo pakalpojumu centrs "Kauguri" slēdz līgumu.

(Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības domes 25.10.2022. saistošo noteikumu Nr. 52 redakcijā)

IX. Lēmumu apstrīdēšanas un pārsūdzības kārtība

54. Labklājības pārvaldes pieņemto lēmumu var apstrīdēt Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības izpilddirektoram.

(Grozīts ar Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības domes 25.10.2022. saistošajiem noteikumiem Nr. 52)

55. Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības izpilddirektora pieņemto lēmumu var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā.

(Grozīts ar Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības domes 25.10.2022. saistošajiem noteikumiem Nr. 52)

X. Noslēguma jautājums

56. Saistošie noteikumi publicējami oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" un stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas.

Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs G.Truksnis
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par veselību veicinošiem pakalpojumiem Jūrmalas valstspilsētas pašvaldībā Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Jūrmalas pilsētas dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 67Pieņemts: 17.10.2013.Stājas spēkā: 06.12.2013.Zaudē spēku: 01.07.2024.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 238, 05.12.2013. OP numurs: 2013/238.14
Satura rādītājs
Saistītie dokumenti
  • Zaudēs spēku ar
  • Grozījumi
  • Izdoti saskaņā ar
262583
{"selected":{"value":"05.11.2022","content":"<font class='s-1'>05.11.2022.-30.06.2024.<\/font> <font class='s-3'>Sp\u0113k\u0101 eso\u0161\u0101<\/font>"},"data":[{"value":"05.11.2022","iso_value":"2022\/11\/05","content":"<font class='s-1'>05.11.2022.-30.06.2024.<\/font> <font class='s-3'>Sp\u0113k\u0101 eso\u0161\u0101<\/font>"},{"value":"25.02.2021","iso_value":"2021\/02\/25","content":"<font class='s-1'>25.02.2021.-04.11.2022.<\/font> <font class='s-2'>V\u0113sturisk\u0101<\/font>"},{"value":"01.01.2021","iso_value":"2021\/01\/01","content":"<font class='s-1'>01.01.2021.-24.02.2021.<\/font> <font class='s-2'>V\u0113sturisk\u0101<\/font>"},{"value":"01.10.2016","iso_value":"2016\/10\/01","content":"<font class='s-1'>01.10.2016.-31.12.2020.<\/font> <font class='s-2'>V\u0113sturisk\u0101<\/font>"},{"value":"13.05.2015","iso_value":"2015\/05\/13","content":"<font class='s-1'>13.05.2015.-30.09.2016.<\/font> <font class='s-2'>V\u0113sturisk\u0101<\/font>"},{"value":"06.12.2013","iso_value":"2013\/12\/06","content":"<font class='s-1'>06.12.2013.-12.05.2015.<\/font> <font class='s-2'>Pamata<\/font>"}]}
05.11.2022
424
1
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"