Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ministru kabineta instrukcija Nr.4

Rīgā 2013.gada 21.maijā (prot. Nr.30 4.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2011.gada 4.janvāra instrukcijā Nr.1 "Kārtība, kādā izstrādā un aktualizē institūcijas darbības stratēģiju un novērtē tās ieviešanu"

Izdota saskaņā ar Ministru kabineta 2009.gada 13.oktobra
noteikumu Nr.1178 "Attīstības plānošanas dokumentu izstrādes
un ietekmes izvērtēšanas noteikumi" 25.punktu

Izdarīt Ministru kabineta 2011.gada 4.janvāra instrukcijā Nr.1 "Kārtība, kādā izstrādā un aktualizē institūcijas darbības stratēģiju un novērtē tās ieviešanu" (Latvijas Vēstnesis, 2011, 4.nr.; 2012, 59.nr.) šādus grozījumus:

1. Aizstāt instrukcijas tekstā skaitļus "2013.-2015." ar skaitļiem "2014.-2016.".

2. Papildināt 1.punktu aiz vārdiem "Valsts kancelejas" ar vārdiem "Pārresoru koordinācijas centra".

3. Izteikt 5.punktu šādā redakcijā:

"5. Stratēģiju izstrādā plānošanas ciklam - trim gadiem (n + 1, n + 2, n + 3), kas sakrīt ar triju gadu periodu, kuram ir apstiprināts vidēja termiņa budžeta ietvara likums. N + 1 gads ir plānošanas cikla pirmais gads."

4. Aizstāt 6.punktā skaitli "2014." ar skaitli "2015.".

5. Izteikt 8.4.apakšpunktu šādā redakcijā:

"8.4. informatīvos nolūkos - institūcijas kompetencē esošo politikas jomu makroietekmes rezultātus, rezultatīvos rādītājus un to skaitliskās vērtības. Iekļauj tos rezultātus, kas raksturo vairāku politikas rezultātu sasniegšanas un ārējās vides faktoru (politisku, ekonomisku, sociālu, tehnoloģisku, juridisku un ekoloģisku procesu) ietekmi uz pārmaiņām sabiedrībā. Makroietekmes rezultātu atspoguļošanai izmanto rezultātus un rezultatīvos rādītājus, kuri izriet no attīstības plānošanas dokumentiem un dokumentiem par Latvijas starptautiskajām saistībām (tai skaitā no krīzes novēršanas, ekonomikas atveseļošanas un strukturālo reformu plānošanas dokumentiem), vai no citiem statistiskiem datiem konstruētus makroietekmes rezultātus, kas raksturo izvirzīto politikas rezultātu sasniegšanu, norādot jaunākos pieejamos datus (vēlams n - 1 gadā vai n gadā) un atsauci uz informācijas avotu."

6. Izteikt 9.2.apakšpunktu šādā redakcijā:

"9.2. esošās situācijas apraksts (2.punkts) - darbības virziena attīstības tendences un risināmās problēmas. Papildus var norādīt virziena ietvaros īstenotās funkcijas un uzdevumus, darbības virziena īstenošanā iesaistītās puses (ne tikai vienas ministrijas ietvaros), to intereses un vajadzības, kā arī raksturot ārējās darbības vides faktoru ietekmi. Aprakstā koncentrējas uz problēmām, kas stratēģijas plānošanas ciklā risināmas pilnībā vai daļēji, norādot faktorus, kas kavē problēmas atrisināšanu;".

7. Izteikt 9.5. un 9.6.apakšpunktu šādā redakcijā:

"9.5. uzdevumi darbības virziena īstenošanai (5.punkts). Ja uzdevumi vai pasākumi apstiprināti attīstības plānošanas dokumentos, norāda attiecīgos attīstības plānošanas dokumentus (dokumenta nosaukums un apstiprināšanas datums) un uzdevumus vai pasākumus pēc stratēģijas apstiprināšanas iekļauj institūcijas (vai attiecīgās padotības iestādes) darba plānā. Uzdevumi vai pasākumi darbības virziena mērķa sasniegšanai var būt izvirzīti stratēģijā, ja attiecīgā darbības virziena īstenošanai vēl nav vai netiks izstrādāts attīstības plānošanas dokuments - arī šādā gadījumā uzdevumus vai pasākumus pēc stratēģijas apstiprināšanas iekļauj institūcijas (vai attiecīgās padotības iestādes) darba plānā;

9.6. iesaistītās iestādes (6.punkts) - norāda informāciju par iesaistītajām iestādēm (ja par valsts pārvaldes uzdevumu veikšanu noslēgts publisko tiesību līgums, norāda arī uzdevuma veicēju - valsts kapitālsabiedrību vai nevalstisko organizāciju)."

8. Izteikt 11.punktu šādā redakcijā:

"11. Stratēģijas valsts budžeta programmu daļu izstrādā atbilstoši šīs instrukcijas 2.pielikumam, un tajā par katru institūcijas darbības virzienu un katru valsts budžeta programmu (apakšprogrammu), no kuras tas tiek finansēts, norāda šādu informāciju:

11.1. valsts budžeta programma (apakšprogramma) - norāda attiecīgās valsts budžeta programmas (apakšprogrammas) kodu un nosaukumu atbilstoši gadskārtējā valsts budžeta likumā apstiprinātajai valsts budžeta programmu struktūrai;

11.2. plānotie izdevumi - norāda valsts budžeta programmā (apakšprogrammā) plānotos izdevumus stratēģijas plānošanas ciklā atbilstoši vidēja termiņa budžeta ietvara likumam, ievērojot, lai valsts budžeta programmas (apakšprogrammas) kopsumma sadalījumā pa darbības virzieniem nepārsniedz institūcijai noteikto maksimāli pieļaujamo valsts budžeta izdevumu kopējo apjomu;

11.3. vidējais amata vietu skaits - norāda vidējo amata vietu skaitu valsts budžeta programmā (apakšprogrammā) stratēģijas plānošanas ciklā."

9. Papildināt instrukciju ar 11.1 punktu šādā redakcijā:

"11.1 Informāciju par valsts budžeta programmu 97.00.00 "Nozaru vadība un politikas plānošana" un 96.00.00 "Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē nodrošināšana 2015.gadā" atbilstoši šīs instrukcijas 11.1., 11.2. un 11.3.apakšpunktam iekļauj šīs instrukcijas 2.pielikumā, neattiecinot uz darbības virzieniem."

10. Svītrot 12.punktu.

11. Izteikt 13. un 14.punktu šādā redakcijā:

"13. Stratēģiju jaunam plānošanas ciklam izstrādā, ņemot vērā esošo situāciju un vidēja termiņa budžeta ietvara likumā noteikto maksimāli pieļaujamo valsts budžeta izdevumu kopējo apjomu, ievērojot iepriekš izvirzīto mērķu un plānoto rezultātu pēctecību.

14. Institūcija stratēģijas projektu iesniedz apstiprināšanai attiecīgajam Ministru kabineta loceklim triju mēnešu laikā pēc vidēja termiņa budžeta ietvara likuma izsludināšanas. Pēc apstiprināšanas stratēģiju ievieto attiecīgās institūcijas mājaslapā internetā."

12. Izteikt 16.punktu šādā redakcijā:

"16. Stratēģijas aktualizēšanai institūcija sagatavo attiecīgā Ministru kabineta locekļa rīkojuma projektu ar nepieciešamajiem grozījumiem stratēģijas tekstā vai jaunu stratēģijas projektu un iesniedz apstiprināšanai attiecīgajam Ministru kabineta loceklim. Pēc apstiprināšanas stratēģiju ievieto attiecīgās institūcijas mājaslapā internetā."

13. Izteikt 17.2.apakšpunktu šādā redakcijā:

"17.2. vispārīgajā daļā norādītās darbības virzienu īstenošanā iesaistītās iestādes;".

14. Izteikt 17.4.apakšpunktu šādā redakcijā:

"17.4. valsts budžeta programmu daļā iekļauto informāciju."

15. Svītrot 18.punktu.

16. Svītrot 19.punktu.

17. Izteikt 20.punktu šādā redakcijā:

"20. Stratēģijas ieviešanu novērtē, sagatavojot institūcijas gada publisko pārskatu."

18. Svītrot 21.punktu.

19. Izteikt 24.5.apakšpunktu šādā redakcijā:

"24.5. katram darbības virzienam norāda darbības rezultātus, kuru sasniegšana ir padotības iestādes kompetencē."

20. Izteikt 26.punktu šādā redakcijā:

"26. Iesniedzot izskatīšanai Ministru kabinetā budžeta nefinansētas iestādes nākamā gada budžeta projektu, kā papildmateriālu iesniedz arī stratēģiju, ko apstiprinājis Ministru kabineta loceklis, kura padotībā atrodas attiecīgā budžeta nefinansētā iestāde. Valsts aģentūras stratēģijas saturu veido atbilstoši Publisko aģentūru likumam."

21. Izteikt 28.punktu šādā redakcijā:

"28. Padotības iestāde stratēģijas projektu iesniedz apstiprināšanai attiecīgajam Ministru kabineta loceklim divu mēnešu laikā pēc hierarhiski augstākās institūcijas stratēģijas apstiprināšanas. Pēc apstiprināšanas stratēģiju ievieto padotības iestādes mājaslapā internetā."

22. Svītrot 29.punktu.

23. Izteikt 31. un 32.punktu šādā redakcijā:

"31. Stratēģijas aktualizēšanai padotības iestāde sagatavo attiecīgā Ministru kabineta locekļa rīkojuma projektu ar nepieciešamajiem grozījumiem stratēģijas tekstā vai jaunu stratēģijas projektu un iesniedz apstiprināšanai attiecīgajam Ministru kabineta loceklim. Pēc apstiprināšanas stratēģiju ievieto padotības iestādes mājaslapā internetā.

32. Padotības iestādes stratēģiju precizē šīs instrukcijas 17.punktā (izņemot 17.4.apakšpunktu) minētajos gadījumos un termiņā."

24. Svītrot 33.punktu.

25. Aizstāt 34.punktā skaitli "2012." ar skaitli "2013.".

26. Aizstāt 36.punktā vārdu "mēneša" ar vārdiem "divu mēnešu".

27. Izteikt 1.pielikuma 5. un 6.punktu šādā redakcijā:

"5. Uzdevumi darbības virziena īstenošanai
6. Iesaistītās iestādes"

28. Izteikt 2.pielikumu šādā redakcijā:

"2.pielikums
Ministru kabineta
2011.gada 4.janvāra
instrukcijai Nr.1

 

valsts budžeta programmu daļa

(institūcijas nosaukums)

 

Nr.
p.k.

Darbības virziens

Valsts budžeta programma (apakšprogramma)

n gads

n + 1 gads

n + 2 gads

n + 3 gads

plānotie izdevumi

vidējais amata vietu skaits

plānotie izdevumi

vidējais amata vietu skaits

plānotie izdevumi

vidējais amata vietu skaits

plānotie izdevumi

vidējais amata vietu skaits

1. Darbības virziens Nr.1                  
2. Darbības virziens Nr.2                  
3. Darbības virziens Nr.3                  
4. Darbības virziens Nr.4                  
                     
                     
                     

Kopā - finansējums/amata vietas
(ievērojot vidēja termiņa budžeta ietvara likumā noteiktos maksimālos ierobežojumus)

             

"

29. Svītrot 3.pielikumu.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis

Finanšu ministrs Andris Vilks

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2011.gada 4.janvāra instrukcijā Nr.1 "Kārtība, kādā izstrādā un .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: instrukcija Numurs: 4Pieņemts: 21.05.2013.Stājas spēkā: 31.05.2013.Zaudē spēku: 13.12.2014.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 103, 30.05.2013. OP numurs: 2013/103.13
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
  • Citi saistītie dokumenti
257085
31.05.2013
86
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"