Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Saeima ir pieņēmusi un Valsts
prezidents izsludina šādu likumu:

Grozījumi Veterinārmedicīnas likumā

Izdarīt Veterinārmedicīnas likumā (Latvijas Republikas Saeimas un Ministru Kabineta Ziņotājs, 2001, 11.nr.; 2002, 2.nr.; 2003, 4., 6., 15.nr.; 2004, 9., 18., 23.nr.; 2006, 9.nr.; 2009, 3., 14.nr.; Latvijas Vēstnesis, 2009, 196.nr.; 2010, 99.nr.; 2011, 112.nr.; 2012, 50.nr.) šādus grozījumus:

1. 1.pantā:

izteikt 4.punktu šādā redakcijā:

"4) praktizējošs veterinārārsts - sertificēts veterinārārsts, kurš normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā reģistrējis savu veterinārmedicīniskās prakses vietu un veic veterinārmedicīnisko praksi;";

izteikt 13.punktu šādā redakcijā:

"13) veterinārmedicīniskās prakses iestāde - noteiktām prasībām atbilstoša un īpaši aprīkota veterinārmedicīniskās prakses vieta, kurā praktizējošs veterinārārsts veic veterinārmedicīnisko praksi;".

2. Izteikt 2.1 panta 16. un 17.punktu šādā redakcijā:

"16) veterinārmedicīnisko pakalpojumu sniedzēji;

17) veterinārmedicīniskās prakses iestāde;".

3. Papildināt likumu ar 24.1 pantu šādā redakcijā:

"24.1 pants. Dzīvnieku īpašnieks vai turētājs Ministru kabineta noteiktajā kārtībā izstrādā un dzīvnieku turēšanas vietās ievieš biodrošības pasākumus, kuri nodrošina iepriekš identificēto potenciālo dzīvnieku infekcijas slimības izplatīšanās un iekļūšanas ceļu atbilstošu kontroli tādā veidā, kas pilnībā vai daļēji novērš slimības ierosinātāju iekļūšanu ganāmpulkā vai atsevišķā dzīvnieku populācijā."

4. Papildināt 25.pantu ar 19.punktu šādā redakcijā:

"19) dzīvnieku sugas, kategorijas un populācijas, attiecībā uz kurām nepieciešams izstrādāt biodrošības pasākumu kopumu, kā arī prasības biodrošības pasākumu izstrādei dzīvnieku turēšanas vietās un kārtību, kādā šīs prasības saskaņojamas ar Pārtikas un veterināro dienestu."

5.  27.pantā:

izteikt pirmo daļu šādā redakcijā:

"(1) Epizootijas uzliesmojuma gadījumā Latvijā vai tās kaimiņvalstī, ja epizootijas uzliesmojuma apkarošanai kaimiņvalstī noteiktās karantīnas teritorijas skar Latviju, valsts galvenais pārtikas un veterinārais inspektors nekavējoties nosaka karantīnu.";

aizstāt otrajā daļā vārdus "Epizootisko slimību" ar vārdu "Epizootijas";

papildināt pantu ar ceturto un piekto daļu šādā redakcijā:

"(4) Pārtikas un veterinārais dienests sadarbībā ar valsts un pašvaldību institūcijām organizē un veic epizootijas kontroles un apkarošanas pasākumus atbilstoši Valsts civilās aizsardzības plānam, attiecīgās pašvaldības civilās aizsardzības plānam un šā likuma 26.panta otrajā daļā minētajam rīcības plānam, kā arī lemj par nepieciešamību aicināt zemkopības ministru noteiktā kārtībā pieprasīt, lai Ministru kabinets izsludina ārkārtējo situāciju valstī vai atsevišķā tās daļā.

(5) Valsts galvenais pārtikas un veterinārais inspektors karantīnu atceļ normatīvajos aktos par epizootijas uzliesmojuma likvidēšanu un draudu novēršanu noteiktajā kārtībā."

6. Izteikt 32.pantu šādā redakcijā:

"32.pants. (1) Epizootijas uzliesmojuma gadījumā ārkārtējo situāciju valstī vai atsevišķā tās daļā izsludina un atceļ saskaņā ar likumu "Par ārkārtējo situāciju un izņēmuma stāvokli".

(2) Valsts galvenais pārtikas un veterinārais inspektors vēršas pie zemkopības ministra ar aicinājumu pieprasīt, lai Ministru kabinets izsludina ārkārtējo situāciju valstī vai atsevišķā tās daļā, ja:

1) saskaņā ar civilās aizsardzības plānu epizootijas kontrolē un apkarošanā iesaistītās valsts un pašvaldību institūcijas, kas veic neatliekamos preventīvos, reaģēšanas un seku likvidēšanas pasākumus, nespēj pilnvērtīgi pildīt savas funkcijas un pienākumus un tādējādi epizootija var kļūt nekontrolējama;

2) veterinārmedicīnas nozari reglamentējošie normatīvie akti nenodrošina pietiekamu epizootijas kontroli un apkarošanu un tādējādi rodas plaši un bieži šīs dzīvnieku infekcijas slimības uzliesmojumi ārpus noteiktās karantīnas teritorijas."

7. Izteikt 38.panta pirmās daļas 1.punktu šādā redakcijā:

"1) govju tuberkulozes, govju, aitu un kazu brucelozes apkarošanas laikā radītajiem zaudējumiem, kā arī par dzīvniekiem, kurus, pastāvot aizdomām par saslimšanu, nokauj diagnozes noskaidrošanai, - līdz 50 procentiem no kautproduktu vidējās vērtības;".

8. Izteikt 42.panta 7.punktu šādā redakcijā:

"7) noteiktu vielu un to atliekvielu kontroles un tās finansēšanas kārtību;".

9. Papildināt 54.panta septīto daļu pēc vārda "izsniegšanas" ar vārdiem "apturēšanas, atjaunošanas".

10. Aizstāt 54.1 pantā vārdus "sniegt veterinārmedicīniskos pakalpojumus tikai praktizējoša veterinārārsta uzraudzībā" ar vārdiem "strādāt tikai praktizējoša veterinārārsta pastāvīgā uzraudzībā".

11. Izteikt 54.3 panta 1.punktu šādā redakcijā:

"1) izsniedz, aptur, atjauno un anulē veterinārmedicīniskās prakses sertifikātus un pagarina to derīguma termiņu;".

12. Izteikt 57.panta otro daļu šādā redakcijā:

"(2) Prasības veterinārmedicīniskās prakses iestādēm un veterinārmedicīniskā pakalpojuma sniedzējiem, veterinārmedicīniskās prakses iestādes un veterinārmedicīniskā pakalpojuma sniedzēja reģistrācijas un reģistrācijas anulēšanas kārtību nosaka Ministru kabinets."

13. Izteikt 59.panta 14.punktu šādā redakcijā:

"14) nodrošināt suņu, kaķu un mājas (istabas) sesku vakcināciju pret trakumsērgu. Vakcināciju pret trakumsērgu praktizējošs veterinārārsts izdara saskaņā ar vakcīnas ražotāja veterināro zāļu lietošanas instrukcijā noteikto kārtību un izsniedz Eiropas Savienības mājas (istabas) dzīvnieka pasi vai vakcinācijas apliecību;".

14. Papildināt pārejas noteikumus ar 24.punktu šādā redakcijā:

"24. Ministru kabinets līdz 2013.gada 1.jūlijam izdod šā likuma 57.panta otrajā daļā minētos noteikumus. Līdz šo noteikumu spēkā stāšanās dienai, bet ne ilgāk kā līdz 2013.gada 30.jūnijam piemērojami Ministru kabineta 2004.gada 13.jūlija noteikumi Nr.599 "Prasības dzīvnieku veterinārmedicīniskās aprūpes prakses darba vietām"."

Likums Saeimā pieņemts 2013.gada 4.aprīlī.

Valsts prezidenta vietā
Saeimas priekšsēdētāja S.Āboltiņa

Rīgā 2013.gada 25.aprīlī

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Veterinārmedicīnas likumā Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Saeima Veids: likums Pieņemts: 04.04.2013.Stājas spēkā: 09.05.2013.Tēma: Dzīvnieku aizsardzība; Administratīvās atbildības ceļvedisPublicēts: Latvijas Vēstnesis, 80, 25.04.2013. OP numurs: 2013/80.3
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Tiesību akti, kuriem maina statusu
  • Anotācija / tiesību akta projekts
  • Citi saistītie dokumenti
256252
09.05.2013
84
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"