Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Liepājas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.28

Liepājā 2012.gada 20.decembrī (prot. Nr.15, 12.§)

Par grozījumiem Liepājas pilsētas domes 2011.gada 27.oktobra saistošajos noteikumos Nr.13 "Par izglītojamo ēdināšanas maksas atvieglojumiem Liepājas pašvaldības izglītības iestādēs"

Izdoti saskaņā ar Izglītības likuma 17.panta trešās daļas 11.punktu,
likuma "Par pašvaldībām" 43.panta trešo daļu

Izdarīt Liepājas pilsētas domes 2011.gada 27.oktobra saistošajos noteikumos Nr.13 "Par izglītojamo ēdināšanas maksas atvieglojumiem Liepājas pašvaldības izglītības iestādēs" šādus grozījumus:

1. Papildināt 3.sadaļu ar jaunu 8.1 punktu šādā redakcijā:

"8.1 Vispārizglītojošā skolā atvieglojumu 50% apmērā ir tiesības saņemt izglītojamajam no ģimenes, kura audzina trīs bērnus vecumā līdz 16 gadiem, bet, ja kāds no bērniem turpina mācības vispārējās izglītības vai profesionālās izglītības iestādes dienas maiņā, tad līdz dienai, kad viņš sasniedz 20 gadu vecumu vai stājas laulībā."

2. Papildināt 9.5.punktu aiz skaitļa "8.4." ar skaitli "8.1".

3. Papildināt 11.1.punktu aiz skaitļa "8.4." ar skaitli "8.1".

4. Noteikumi publicējami un stājas spēkā likuma "Par pašvaldībām" 45.pantā noteiktajā kārtībā.

Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs U.Sesks

 

 

Saistošo noteikumu "Par grozījumiem Liepājas pilsētas domes
2011.gada 27.oktobra saistošajos noteikumos Nr.13 "Par izglītojamo ēdināšanas maksas atvieglojumiem Liepājas pašvaldības izglītības iestādēs""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojumu raksta sadaļas

Informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Izglītības likuma 17.panta trešās daļas 11.punkts nosaka, ka pašvaldības kompetencē ir noteikt tos izglītojamos, kuru ēdināšanas izmaksas sedz pašvaldība.

Liepājas pilsētas pašvaldība ir radusi iespēju segt ēdināšanas izmaksas 50% apmērā izglītojamajiem no ģimenēm, kuras audzina trīs bērnus vecumā līdz 16 gadiem, bet, ja kāds no bērniem turpina mācības vispārējās izglītības vai profesionālās izglītības iestādē dienas maiņā, tad līdz dienai, kad viņš sasniedz 20 gadu vecumu vai stājas laulībā.

2. Īss projekta satura izklāsts Grozījumi saistošajos noteikumos nosaka izglītojamos, kuriem ir tiesības saņemt atvieglojumus 50% apmērā par ēdināšanu Liepājas pašvaldības vispārējās izglītības iestādēs, kā arī atvieglojumu pieprasīšanas un piešķiršanas kārtību.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Liepājas pilsētas pašvaldības iestādes "LIEPĀJAS PILSĒTAS IZGLĪTĪBAS PĀRVALDE" budžetā 2013.gadā papildus novirzīti šim mērķim Ls 52 416.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Tiešas ietekmes nav.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Saistošie noteikumi tiks nosūtīti izskatīšanai un apstiprināšanai Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai, pēc tam tiks publicēti laikrakstos "Latvijas Vēstnesis" un "Kurzemes Vārds".

Saistošo noteikumu izpildi nodrošinās Liepājas pilsētas pašvaldības iestāde "LIEPĀJAS PILSĒTAS IZGLĪTĪBAS PĀRVALDE" sadarbībā ar Liepājas pilsētas pašvaldības iestādi "LIEPĀJAS PILSĒTAS DOMES SOCIĀLAIS DIENESTS".

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas nav notikušas.

Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs U.Sesks

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par grozījumiem Liepājas pilsētas domes 2011.gada 27.oktobra saistošajos noteikumos Nr.13 "Par izglītojamo .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Liepājas pilsētas dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 28Pieņemts: 20.12.2012.Stājas spēkā: 01.02.2013.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 22, 31.01.2013. OP numurs: 2013/22.18
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
254447
01.02.2013
424
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"