Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Valmieras pilsētas pašvaldības saistošie noteikumi Nr.142

Valmierā 2012.gada 20.decembrī

Par grozījumiem Valmieras pilsētas pašvaldības 08.12.2011. saistošajos noteikumos Nr.118 "Par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piemērošanu"

Apstiprināti ar Valmieras pilsētas pašvaldības domes
20.12.2012. sēdes lēmumu Nr.374 (prot. Nr.16, 17.§)

Izdoti saskaņā ar likuma
"Par nekustamā īpašuma nodokli" 5.panta trešo daļu

1. aizstāt saistošo noteikumu Nr.118 "Par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piemērošanu" (turpmāk tekstā - saistošie noteikumi) 6.punktā tekstu "dzīvokli bez zemes domājamās daļas" ar vārdiem "dzīvokli un tam piekritīgo zemi".

2. aizstāt saistošo noteikumu 7.punktā tekstu "dzīvokli bez zemes domājamās daļas" ar vārdiem "dzīvokli un tam piekritīgo zemi".

3. aizstāt saistošo noteikumu 8.punktā tekstu "dzīvokli bez zemes domājamās daļas" ar vārdiem "dzīvokli un tam piekritīgo zemi".

4. papildināt II sadaļu ar jaunu punktu (attiecīgi mainot turpmāko punktu numerāciju) šādā redakcijā:

"17. Personām par pašvaldībai piederošu nekustamo īpašumu, kas tiek izmantots organizācijas(biedrības vai nodibinājuma), kam piešķirts sabiedriskā labuma organizācijas statuss, darbības nodrošināšanai - 90 % apmērā no nekustamā īpašuma nodokļa summas."

5. papildināt II sadaļu ar jaunu punktu (attiecīgi mainot turpmāko punktu numerāciju) šādā redakcijā:

"18. Nekustamā īpašuma nodokļa maksātājam, ja personai pašai vai kopā ar laulāto taksācijas gada 1.janvārī ir trīs vai vairāki bērni (arī aizbildnībā esoši vai audžuģimenē ievietoti bērni), kuri nepārsniedz 19 gadu vecumu (ja bērns pēc pilngadības sasniegšanas turpina mācības vispārizglītojošā skolā vai arodskolā) un ja personai vai tās laulātajam šajā objektā ir deklarētā dzīvesvieta kopā ar vismaz trim no minētajiem bērniem par īpašumā esošu individuālo māju, zemi zem individuālajām mājām vai dzīvokli ar tam piekritīgo zemi - 50 % apmērā no nekustamā īpašuma nodokļa summas, ja nekustamais īpašums netiek izmantots saimnieciskajā darbībā."

6. papildināt III sadaļu ar jaunu punktu (attiecīgi mainot turpmāko punktu numerāciju) šādā redakcijā:

"26. Sabiedriskā labuma organizācijām:

26.1. motivēts iesniegums par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu, norādot nekustamā īpašuma kadastra apzīmējuma numuru;

26.2. Valsts ieņēmumu dienesta lēmuma par sabiedriskā labuma organizācijas piešķiršanu kopija.

7. papildināt III sadaļu ar jaunu punktu (attiecīgi mainot turpmāko punktu numerāciju) šādā redakcijā:

"27. Nekustamā īpašuma nodokļa maksātājiem, kuri minēti saistošo noteikumu 18.punktā:

27.1. motivēts iesniegums par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu;

27.2. izziņa no mācību iestādes par bērna, kurš vecāks par 18 gadiem, mācību turpināšanu attiecīgajā mācību iestādē.

8. izteikt 28.punktu šādā redakcijā:

"28. Nekustamā īpašuma nodokļa maksātājiem, kuri minēti saistošo noteikumu 6. līdz 11.punktā un 14.-17.punktā, lai saņemtu atvieglojumus dokumenti jāiesniedz sākot ar katra gada 2.datumu līdz taksācijas gada 31.martam:

28.1. ja dokumenti tiks iesniegti no 2.janvāra līdz 31.martam, tad nodokļa atlaide tiek piemērota par visu taksācijas gadu;

28.2. ja dokumenti tiks iesniegti no 1.aprīļa līdz 30.novembrim, tad nodokļu atlaide tiek piemērota ar nākamo taksācijas mēnesi."

9. aizstāt saistošo noteikumu 30.punktā tekstu "dzīvokli bez zemes domājamās daļas" ar vārdiem "dzīvokli un tam piekritīgo zemi".

10. Valmieras pilsētas pašvaldības saistošie noteikumi Nr.142 "Par grozījumiem Valmieras pilsētas pašvaldības 08.12.2011. saistošajos noteikumos Nr.118 "Par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piemērošanu"" stājas spēkā likumā "Par pašvaldībām" noteiktajā kārtībā.

Valmieras pilsētas domes priekšsēdētājs I.Boķis

 

 

Paskaidrojuma raksts
Valmieras pilsētas pašvaldības 20.12.2012. saistošajiem noteikumiem Nr.142 "Par grozījumiem Valmieras pilsētas pašvaldības 08.12.2011. saistošajos noteikumos Nr.118 "Par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piemērošanu""

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Ar saistošajiem noteikumiem nepieciešams noteikt atvieglojumu piešķiršanas kārtību un nosacījumus nekustamā īpašuma nodokļa maksātājiem Valmieras pilsētas pašvaldībā.
2. Īss projekta satura izklāsts Nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanas kārtību reglamentē Valmieras pilsētas pašvaldības saistošie noteikumi Nr.118 "Par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piemērošanu" (turpmāk - saistošie noteikumi), kas izdoti saskaņā ar likuma "Par nekustamā īpašuma nodokli" 5.panta trešo daļu. Saistošie noteikumi nosaka nodokļa maksātāju kategorijas, kurām piešķirami nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumi, kā arī nodokļa atvieglojumu apmēru.

Saistošajos noteikumos paredzēts paplašināt nodokļa atvieglojumu objektus, ievērojot sociālās atbildības principu, papildinot sociāli mazaizsargāto iedzīvotāju grupas nodokļa maksātājus - piešķirt nodokļu atvieglojumus arī par zemi zem dzīvokļu īpašumiem.

Saistošajos noteikumos tiek paplašināts to personu loks, kuras var saņemt nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumus - sabiedriskā labuma organizācijas, ja tās savas darbības nodrošināšanai nomā pašvaldībai piederošus nekustamos īpašumus.

Balstoties uz atbildīgu pašvaldības budžeta plānošanas principu, saskaņā ar kuru pašvaldība salāgo savus pienākumus ar to izpildei nepieciešamiem līdzekļiem, pašvaldība precizē dokumentu iesniegšanas principus nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu saņemšanai.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Nosakot atvieglojumu par zemi zem dzīvokļu īpašumiem, iespējamā ietekme uz pašvaldības budžetu līdz LVL 50,-.

Nosakot nodokļa atvieglojumu sabiedriskā labuma organizācijām, kuras savas darbības nodrošināšanai izmanto pašvaldības nekustamos īpašumus, iespējamā ietekme uz pašvaldības budžetu LVL 600,-.

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Saistošo noteikumu projekts praktiski neietekmē uzņēmējdarbību Valmieras pilsētas pašvaldības teritorijā.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Saistošo noteikumu projekts neparedz personām pienākumu iesniegt izziņas par datiem, kas elektroniskā veidā pieejami nekustamā īpašuma nodokļa administrācijai.

Saistošos noteikumus publicē laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", kā arī tie tiek publicēti portālā www.valmiera.lv, laikrakstā "Liesma" un izlikti redzamā vietā pašvaldības ēkā.

Par saistošo noteikumu piemērošanu var vērsties Valmieras pilsētas pašvaldībā.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Saistošo noteikumu izstrādes gaitā nav notikušas konsultācijas ar privātpersonām.

Valmieras pilsētas domes priekšsēdētājs I.Boķis

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par grozījumiem Valmieras pilsētas pašvaldības 08.12.2011. saistošajos noteikumos Nr.118 "Par nekustamā .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Valmieras pilsētas dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 142Pieņemts: 20.12.2012.Stājas spēkā: 16.01.2013.Zaudē spēku: 20.12.2018.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 10, 15.01.2013. OP numurs: 2013/10.8
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
254061
16.01.2013
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"