Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Liepājas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.20

Liepājā 2012.gada 22.novembrī (prot. Nr.14, 16.§)
Par nosacījumiem materiālā stāvokļa (īpašuma) novērtēšanai, nosakot atbilstību trūcīgas ģimenes (personas) statusam
Izdoti saskaņā ar Ministru kabineta 2010.gada 30.marta
noteikumu Nr.299 "Noteikumi par ģimenes vai atsevišķi
dzīvojošas personas atzīšanu par trūcīgu
" 19.4.apakšpunktu

1. Saistošie noteikumi nosaka nosacījumus materiālā stāvokļa (īpašuma) novērtēšanai, nosakot atbilstību trūcīgas ģimenes (personas) statusam.

2. Nosakot atbilstību trūcīgas ģimenes (personas) statusam, par īpašumu neuzskata:

2.1. iesniedzējam vai kādam no viņa ģimenes locekļiem piederošu nekustamo īpašumu vai tā daļu, uz kuru ir vērsta piedziņa pēc izpildu dokumentiem vai rīcība ar to ir aprobežota ar tiesas lēmumu un šāds aprobežojums ir reģistrēts zemesgrāmatā;

2.2. vienu daudzbērnu ģimenei vai ģimenei, kurā ir persona ar invaliditāti, piederošu transportlīdzekli, kas ģimenes locekļa īpašumā ir reģistrēts vismaz 12 mēnešus pirms trūcīgas ģimenes (personas) statusa pieprasīšanas.

3. Noteikumi publicējami un stājas spēkā likuma "Par pašvaldībām" 45.pantā noteiktajā kārtībā.

Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs U.Sesks
Saistošo noteikumu "Par nosacījumiem materiālā stāvokļa (īpašuma) novērtēšanai, nosakot atbilstību trūcīgas ģimenes (personas) statusam"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums

Nosacījumus ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas (turpmāk – ģimene (persona)) ienākumu un materiālā stāvokļa novērtēšanai, nosakot atbilstību trūcīgas ģimenes (personas) statusam, nosaka Ministru kabineta 2010.gada 30.marta noteikumi Nr.299 "Noteikumi par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par trūcīgu" (turpmāk – noteikumi). 2012.gada 1.jūnijā stājās spēkā Ministru kabineta 2012.gada 29.maija noteikumi Nr.366 "Grozījumi Ministru kabineta 2010.gada 30.marta noteikumos Nr.299 "Noteikumi par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par trūcīgu"", ar kuriem grozīts noteikumu 19.punkts, kas nosaka, kādu ģimenes (personas) īpašumā esošu īpašumu šo noteikumu izpratnē neuzskata par īpašumu, nosakot atbilstību trūcīgas ģimenes (personas) statusam. Noteikumu 19.4.apakšpunkts paredz, ka par īpašumu šo noteikumu izpratnē nav uzskatāms pašvaldības saistošajos noteikumos noteiktais kustamais un nekustamais īpašums.

Lai nodrošinātu Liepājas pašvaldības iedzīvotāju, kuri nonākuši krīzes situācijā un nespēj nodrošināt savas pamatvajadzības (ēdiens, apģērbs, mājoklis, veselības aprūpe, obligātā izglītība) interešu aizsardzību, ir lietderīgi paplašināt noteikumos noteiktos materiālā stāvokļa (īpašuma) novērtēšanas kritērijus, nosakot papildus nosacījumus, kādi īpašumi nav uzskatāmi par īpašumu noteikumu izpratnē.

2. Īss projekta satura izklāsts

Saistošo noteikumu projekts paredz, ka, nosakot atbilstību trūcīgas ģimenes (personas) statusam, par īpašumu netiks uzskatīts iesniedzējam vai kādam no viņa ģimenes locekļiem piederošs nekustamais īpašums vai tā daļa, uz kuru ir vērsta piedziņa pēc izpildu dokumentiem vai rīcība ar to ir aprobežota ar tiesas lēmumu un šāds aprobežojums ir reģistrēts zemesgrāmatā, kā arī vienu daudzbērnu ģimenei vai ģimenei, kurā ir persona ar invaliditāti piederošu transportlīdzekli, kas ģimenes locekļa īpašumā ir reģistrēts vismaz 12 mēnešus pirms trūcīgas ģimenes (personas) statusa pieprasīšanas.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetuPapildus budžeta līdzekļi 2012.gadā nav nepieciešami. 2013.gadā budžeta līdzekļi tiek plānoti atbilstoši saistošo noteikumu izpildei.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz sociāli ekonomisko stāvokli (uzņēmējdarbības vidi) pašvaldības teritorijā

Projekta mērķis ir atbalstīt trūcīgas ģimenes (personas) statusa piešķiršanu personām, kuru īpašumā ir nekustamais īpašums, ar kuru personai nav tiesību rīkoties, kā dēļ persona nevar uzlabot savu materiālo stāvokli. Savukārt, pēc Tiesībsarga ieteikuma, iekļautā norma par transportlīdzekļa piederību, paredz atbalstu daudzbērnu ģimenēm un ģimenēm, kurās ir personas ar invaliditāti. Trūcīgas ģimenes (personas) statuss piešķir tiesības pretendēt uz pašvaldības sociālo palīdzību, saņemt veselības aprūpes pakalpojumus ar atvieglojumiem u.c. valsts vai pašvaldības noteiktos atvieglojumus. Sekojoši pašvaldība, sniedzot atbalstu trūcīgām ģimenēm (personām), nodrošina pilsētas iedzīvotāju sociālo labklājību.

5. Informācija par administratīvajām procedūrām

Saistošo noteikumu izpildi nodrošinās Sociālais dienests.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām

Nav notikušas.

Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs U.Sesks
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par nosacījumiem materiālā stāvokļa (īpašuma) novērtēšanai, nosakot atbilstību trūcīgas .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Liepājas pilsētas dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 20Pieņemts: 22.11.2012.Stājas spēkā: 08.01.2013.Zaudē spēku: 01.01.2018.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 4, 07.01.2013. OP numurs: 2013/4.15
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
253876
08.01.2013
424
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"