Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Jēkabpils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.30

Jēkabpilī 2012.gada 25.oktobrī

Grozījumi Jēkabpils pilsētas domes 2010.gada 11.novembra saistošajos noteikumos Nr.36 "Saistošie noteikumi par īpašumiem, kurus neņem vērā, nosakot ģimenes (personas) atbilstību trūcīgas vai maznodrošinātas ģimenes (personas) statusam"

Apstiprināti ar Jēkabpils pilsētas domes
25.10.2012. lēmumu Nr.417 (prot. Nr.24, 29.§)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
14.panta otro daļu un Ministru kabineta 30.03.2010. noteikumu Nr.299
"Noteikumi par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas
atzīšanu par trūcīgu" 19.4.apakšpunktu

Izdarīt Jēkabpils pilsētas domes 2010.gada 11.novembra saistošajos noteikumos Nr.36 "Saistošie noteikumi par īpašumiem, kurus neņem vērā, nosakot ģimenes (personas) atbilstību trūcīgas vai maznodrošinātas ģimenes (personas) statusam" šādus grozījumus:

1. Aizstāt norādē uz noteikumu izdošanas tiesisko pamatu skaitli un vārdu "19.3.apakšpunktu" ar skaitli un vārdu "19.4.apakšpunktu".

2. Izteikt 1.punktu šādā redakcijā:

"1. Saistošie noteikumi nosaka kritērijus, kad, novērtējot ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas (turpmāk tekstā - ģimenes (personas)) atbilstību trūcīgas vai maznodrošinātas ģimenes (personas) statusam, tās īpašumā vai tiesiskajā valdījumā esošā zeme, mežs, ēkas un kustamais īpašums nav uzskatāmas par īpašumu."

3. Papildināt noteikumu 2.punktu ar 2.4., 2.5., 2.6., 2.7. un 2.8.apakšpunktu šādā redakcijā:

"2.4. viens automobilis vai motocikls, kas vecāks par astoņiem gadiem un ģimenes (personas) īpašumā ir ilgāk par divpadsmit mēnešiem, kā arī viens velosipēds, mopēds vai motorollers katram ģimenes loceklim;

2.5. viena garāža;

2.6. nekustamais īpašums vai tā daļa, kas pieder iesniedzējam vai kādam no ģimenes locekļiem, kur savu dzīvesvietu deklarējuši un dzīvo ģimenes locekļu pirmās pakāpes radinieki, kuriem nepieder cits nekustamais īpašums;

2.7. nekustamais īpašums vai tā daļa, kas pieder iesniedzējam - bārenim vai bez vecāku gādības palikušajam bērnam pēc pilngadības sasniegšanas, kur savu dzīvesvietu deklarējis un dzīvo iesniedzēja pirmās vai otrās pakāpes radinieks, kurš bija iecelts par iesniedzēja aizbildni un kuram nepieder cits nekustamais īpašums;

2.8. īpašums, ar kuru īpašniekam, kura ģimenē ir nepilngadīgi bērni, nav iespēju ar to rīkoties (liegumi, kompetentu institūciju nolēmumi, u.c.)."

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs L.Salcevičs



 

Jēkabpils pilsētas domes 25.10.2012. saistošo noteikumu Nr.30 "Grozījumi Jēkabpils pilsētas domes 2010.gada 11.novembra saistošajos noteikumos Nr.36 "Saistošie noteikumi par īpašumiem, kurus neņem vērā, nosakot ģimenes (personas) atbilstību trūcīgas vai maznodrošinātas ģimenes (personas) statusam""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Saistošie noteikumi izstrādāti, pamatojoties uz likuma "Par pašvaldībām" 14.panta otro daļu, Ministru kabineta 30.03.2010. noteikumu Nr.299 "Noteikumi par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par trūcīgu" 19.4.apakšpunktu.
2. Īss projekta satura izklāsts Atbilstoši Ministru kabineta 30.03.2010. noteikumu Nr.299 "Noteikumi par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par trūcīgu" 19.4.apakšpunktā ietvertajam deleģējumam, saistošajos noteikumos tiek paredzēts, ka, nosakot ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atbilstību trūcīgas vai maznodrošinātas ģimenes (personas) statusam, par īpašumu, papildus jau noteiktajiem, netiks uzskatīta arī atsevišķa kustamā manta, kā arī nekustamais īpašums vai tā daļa, kas pieder iesniedzējam vai kādam no ģimenes locekļiem, kur savu dzīvesvietu deklarējuši un dzīvo ģimenes locekļu pirmās pakāpes radinieki, kuriem nepieder cits nekustamais īpašums, bet bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem pēc pilngadības sasniegšanas - pirmās vai otrās pakāpes radinieki, kuri bija iecelti par aizbildni un kuriem nepieder cits nekustamais īpašums vai arī īpašums, ar kuru īpašniekam, kura ģimenē ir nepilngadīgi bērni, nav iespēju ar to rīkoties sakarā ar liegumiem, kompetentu institūciju nolēmumiem u.tml.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Budžeta izdevumu sadaļu būtiski neietekmēs.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav attiecināms.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Jaunas institūcijas netiks radītas un esošo institūciju funkcijas netiks paplašinātas.

Normatīvais akts tiks publicēts laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas mājaslapā internetā un Jēkabpils pilsētas pašvaldības mājaslapā internetā.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas nav notikušas.

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs L.Salcevičs

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Jēkabpils pilsētas domes 2010.gada 11.novembra saistošajos noteikumos Nr.36 "Saistošie .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Jēkabpils pilsētas dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 30Pieņemts: 25.10.2012.Stājas spēkā: 14.11.2012.Zaudē spēku: 27.01.2021.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 179, 13.11.2012. OP numurs: 2012/179.22
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
252698
14.11.2012
424
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"