Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Starptautisko līgumu uzskaiti veic Ārlietu ministrija. Starptautisko līgumu pamatteksti netiek apvienoti ar tajos izdarītajiem grozījumiem.

Dzelzceļu sadarbības organizācijas (OSŽD)
Transporta tiesību komisijas
sanāksme par SMGS nolīguma jautājumiem

2011.gada 11.-14.oktobris

Nolīguma par starptautisko dzelzceļa kravu satiksmi (SMGS) grozījumi un papildinājumi
(pieņemti 2011.gada 14.novembrī)

1. SMGS nolīguma 8. panta 3.§ pirms pēdējās rindkopas papildināt ar jaunu rindkopu šādā redakcijā:

"Slodze no vagona ass uz sliedi pārvadājumos pa dzelzceļu ar sliežu ceļa platumu 1520 mm nedrīkst pārsniegt 23,5 t.".

2. SMGS nolīguma 9. panta 4.§ preambulu un 1.apakšpunktu izteikt šādā redakcijā:

"4.§ Kravu iekraušana, izvietošana un nostiprināšana nosūtīšanas stacijā, pārkraušanas stacijā notiek:

1) segtos vagonos sliežu ceļam ar platumu 1435 mm un 1000 mm, izotermiskos vagonos un vagonos-cisternās - atbilstoši iekraušanas dzelzceļā spēkā esošajiem iekšējiem noteikumiem; universāla lietojuma segtajos vagonos sliežu ceļam ar platumu 1520 mm - atbilstoši Noteikumiem par kravu izvietošanu un nostiprināšanu vagonos un konteineros (14.pielikums);".

3. SMGS nolīguma 13. panta 5.§ izteikt šādā redakcijā:

"5.§ Ja braukšanas ceļā no dzelzceļa neatkarīgu iemeslu dēļ rodas nepieciešamība pārkraut kravu no viena vagona vienā vai vairākos vagonos ar tādu pašu sliežu ceļa platumu, tad dzelzceļiem, pa kuriem pēc pārkraušanas tiek vesta krava, ir tiesības aprēķināt pārvadāšanas maksas par kravu, kas pārkrauta katrā vagonā, tāpat kā par atsevišķu vagonsūtījumu; turklāt tiek iekasēta maksa par kravas pārkraušanu. Ja tāda pārkraušana braukšanas ceļā izraisīta no dzelzceļa atkarīgu iemeslu dēļ, tad maksa par kravas pārkraušanu netiek iekasēta, bet pārvadāšanas maksas tiek aprēķinātas kā par vienu sūtījumu tajā vagonā, kurā krava tika iekrauta nosūtīšanas stacijā.".

4. SMGS nolīguma 13. panta 6.§ izteikt šādā redakcijā:

"6.§ Papildus nodevas par kravu pārkraušanu vagonā ar citu sliežu ceļa platumu vai vagona ratiņu pārlikšanu robežstacijās (ieskaitot dzelzceļa izdevumus, kas saistīti ar aprīkojumu un materiālu piešķiršanu pārkraujamās kravas nostiprināšanai: statņi, stieple, naglas, starplikas u. tml.) aprēķina pēc tarifiem, kādus šādiem pārvadājumiem noteicis dzelzceļš, kas veic pārkraušanu.".

5. SMGS nolīguma 15. panta 3.§ izteikt šādā redakcijā:

"3.§ Kravu pārvadājumos atbilstoši 3.panta 2.§ 2.punktam nodevas par kravas pārkraušanu vagonos ar citu sliežu ceļa platumu vai vagonu pārlikšanu uz cita sliežu ceļa platuma ratiņiem robežstacijā tiek iekasētas:

1) ja šos darbus veic nosūtīšanas dzelzceļš - no nosūtītāja vai atbilstoši nosūtīšanas dzelzceļa spēkā esošajiem iekšējiem noteikumiem;

2) ja šos darbus veic galapunkta dzelzceļš - no saņēmēja vai atbilstoši galapunkta dzelzceļa spēkā esošajiem iekšējiem noteikumiem;

3) ja šos darbus veic tranzīta dzelzceļš - no nosūtītāja, saņēmēja vai maksātāja (ekspeditora organizācijas, frakta aģenta u.c.) atkarībā no tā, kurš apmaksā pārvadāšanas par tranzīta dzelzceļu veikto pārkraušanu (atbilstoši šī panta 1.§ 3. un 4.punktiem).".

6. SMGS nolīguma 4. Pielikuma 5.§ izslēgt vārdu "ledusvagons", 9.§ izslēgt vārdu "ledusvagoni", izslēgt 14.§ un 16.§ tekstus, numurus rezervēt.

7. SMGS nolīguma 12.5. Pielikuma paskaidrojumos par ierakstu veikšanu 4.ailē pēdējo rindkopu izteikt šādā redakcijā:

"Šajā ailē nosūtītājs izdara atzīmes, ja kravas tiek pārvadātas uz/no stacijām, kuras neatrodas ostas teritorijā, kā arī cauri stacijām, kurās kravas tiek pārsūtītas ar citu transporta veidu vai krava tiek pieņemta pārvadājumiem pa dzelzceļu pēc tam, kad tā pārvadāta ar citu transporta veidu: "Izvešanai ________ (tiek norādīts transporta veids) ar transportu uz ___________ (tiek norādīta galapunkta valsts)" - saskaņā ar 12.6.pielikumu, "Ieviests ar transportu ________ (tiek norādīts transporta veids) no ______________(tiek norādīta sākotnējā nosūtīšanas valsts)" - saskaņā ar 12.6.pielikumu.".

8. SMGS nolīguma 12.5. Pielikuma paskaidrojumos par ierakstu veikšanu 11.ailē "Kravas nosaukums" 4.rindkopu papildināt ar jaunu teikumu šādā redakcijā:

"Pārvadājot kravas ar dažādiem nosaukumiem, katrai kravai tiek norādīts nosaukums un kods.".

9. SMGS nolīguma 12.5. Pielikuma paskaidrojumos par ierakstu veikšanu 12.ailē "Vietu skaits" papildināt ar jaunu otro rindkopu šādā redakcijā:

"Pārvadājot kravas ar dažādiem nosaukumiem, katram nosaukumam tiek norādīts kravas vietu skaits.".

10. SMGS nolīguma 12.5. Pielikuma paskaidrojumus par ieraksta veikšanu 13.ailē "Nosūtītāja noteiktā masa (kg)" papildināt ar jaunu otro rindkopu šādā redakcijā:

"Pārvadājot kravas ar dažādiem nosaukumiem, tiek norādīta katras kravas masa un kopējā bruto masa sūtījumā.".

11. SMGS nolīguma 12.6. Pielikuma 9.1. punktu izteikt šādā redakcijā:

"9.1. Kravu pārvadājumi no valsts, kurā piemēro SMGS, uz Afganistānu tranzītā pa Uzbekistānas Republikas dzelzceļiem tiek noformēti ar SMGS pavadzīmi līdz stacijām:

9.1.1. Termeza vai Termeza-Osta (UTI), kur notiek kravu pārkraušana autotransportā.

SMGS pavadzīmes 8.ailē "Galapunkta dzelzceļš un galastacija" nosūtītājs kā galastaciju norāda vienu no minētajām stacijām.

SMGS pavadzīmes 5.ailē "Saņēmējs, pasta adrese" nosūtītājs norāda saņēmēju vai saņēmēja statusā esošu ekspeditoru šajā stacijā.

SMGS pavadzīmes 4.ailē "Nosūtītāja īpašie paziņojumi" nosūtītājs norāda "Izvešanai ar autotransportu uz Afganistānu".

SMGS pavadzīmes 6.ailē "Piezīmes, nav obligātas dzelzceļam" nosūtītājs norāda "Adresēts …….. (tiek norādīts saņēmējs Afganistānā un tā pasta adrese)";

9.1.2. Galaba (UTI), no kurienes tiek veikts tālākais kravas pārvadājums pa dzelzceļu uz Afganistānu.

SMGS pavadzīmes 5.ailē "Saņēmējs, pasta adrese" nosūtītājs norāda kravas saņēmēju Afganistānā un tā pasta adresi.

SMGS pavadzīmes 8.ailē "Galapunkta dzelzceļš un galastacija" nosūtītājs norāda staciju Galaba (kods 736403) un Uzbekistānas Republikas dzelzceļa saīsināto nosaukumu (UTI). Šajā ailē nosūtītājs norāda "Turpmākam pārvadājumam uz staciju … (norāda galīgo galapunkta staciju un dzelzceļu).".

12. SMGS nolīguma 12.6. Pielikuma 9.2.punktā aizstāt staciju nosaukumus: Garavuti (kods 747107) ar Burjobofa (747107), Kolhozabada (kods 746903) ar Džaloliddini Rumi (746903).

13. SMGS nolīguma 12.6. Pielikuma 9.2.punktā aiz vārdiem "Džaloliddini Rumi (746903)" ierakstīt vārdus ",Kuļaba (748805)".

 
Tiesību akta pase
Statuss:
Spēkā esošs
Spēkā esošs
Starpt. org.:
Veids:
 starptautisks dokuments
 daudzpusējs
Pieņemts:
 14.11.2011.
Stājas spēkā:
 01.07.2012.
Ratificēja:
 Saeima
Atruna: Nav
Deklarācija: Nav
Publicēts:
 "Latvijas Vēstnesis", 93, 14.06.2012.
Saistītie dokumenti
  • Paziņojums par spēkā stāšanos
  • Citi saistītie dokumenti
1233
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"