Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ministru kabineta noteikumi Nr.350

Rīgā 2012.gada 22.maijā (prot. Nr.28 15.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2006.gada 28.marta noteikumos Nr.236 "Noteikumi par vilces līdzekļa vadītāja (mašīnista) instruktora, vilces līdzekļa vadītāja (mašīnista), vilces līdzekļa vadītāja (mašīnista) palīga kvalifikācijas prasībām un sertifikācijas kārtību"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par reglamentētajām profesijām un
 profesionālās kvalifikācijas atzīšanu" 20.panta otro daļu un
Dzelzceļa likuma 37.panta otro daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2006.gada 28.marta noteikumos Nr.236 "Noteikumi par vilces līdzekļa vadītāja (mašīnista) instruktora, vilces līdzekļa vadītāja (mašīnista), vilces līdzekļa vadītāja (mašīnista) palīga kvalifikācijas prasībām un sertifikācijas kārtību" (Latvijas Vēstnesis, 2006, 57.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt noteikumu nosaukumu šādā redakcijā:

"Noteikumi par vilces līdzekļa vadītāja (mašīnista) instruktora un vilces līdzekļa vadītāja (mašīnista) palīga kvalifikācijas prasībām un sertifikācijas kārtību".

2. Svītrot 1.punktā vārdus "vilces līdzekļa vadītāja (mašīnista) (turpmāk - mašīnists)".

3. Izteikt 2.punkta pirmo teikumu šādā redakcijā:

"Mašīnista instruktora vai mašīnista palīga profesionālo kompetenci apliecina attiecīgs sertifikāts (1. un 3.pielikums) un tam pievienotā apliecība (4. un 6.pielikums)."

4. Aizstāt 5.punktā vārdus "instruktoru, mašīnistu vai mašīnista palīgu" ar vārdiem "instruktoru vai mašīnista palīgu".

5. Izteikt 6. un 7.punktu šādā redakcijā:

"6. Persona var saņemt mašīnista instruktora sertifikātu un apliecību, ja tā atbilst vienam no šādiem nosacījumiem:

6.1. iegūta vismaz deviņu klašu vispārējā izglītība un profesionālā izglītība vilces ritošā sastāva saimniecības jomā, kas ir līdzvērtīga trešajam profesionālās kvalifikācijas līmenim, iegūtas attiecīgas vilces līdzekļa vadīšanas tiesības, ir ne mazāk kā divu gadu darba pieredze attiecīgā veida vilces līdzekļu mašīnista amatā un ne mazāk kā piecu gadu kopējā darba pieredze mašīnista amatā;

6.2. iegūta profesionālā augstākā izglītība vilces ritošā sastāva saimniecības specialitātē, iegūtas attiecīgas vilces līdzekļa vadīšanas tiesības, ir ne mazāk kā divu gadu darba pieredze attiecīgā veida vilces līdzekļu mašīnista amatā un ne mazāk kā triju gadu kopējā darba pieredze mašīnista amatā.

7. Persona, kurai ir viena veida vilces līdzekļa mašīnista instruktora sertifikāts un apliecība, var saņemt mašīnista instruktora sertifikātu un apliecību attiecībā uz cita veida vilces līdzekļiem, ja tā atbilst vienam no šādiem nosacījumiem:

7.1. iegūta vismaz deviņu klašu vispārējā izglītība un profesionālā izglītība vilces ritošā sastāva saimniecības jomā, kas ir līdzvērtīga trešajam profesionālās kvalifikācijas līmenim, ir ne mazāk kā viena gada darba pieredze attiecīgā veida vilces līdzekļu mašīnista amatā;

7.2. iegūta profesionālā augstākā izglītība vilces ritošā sastāva saimniecības specialitātē, ir ne mazāk kā sešu mēnešu darba pieredze attiecīgā veida vilces līdzekļu mašīnista amatā."

6. Svītrot 8., 9., 11. un 12.punktu.

7. Papildināt noteikumus ar 15.5.apakšpunktu šādā redakcijā:

"15.5. vilces līdzekļa vadīšanas tiesības apliecinošus dokumentus, ja Valsts dzelzceļa tehniskās inspekcijas rīcībā nav informācijas par tiem."

8. Svītrot 16. un 24.punktu.

9. Svītrot 26.punktā vārdus "attiecīgā veida vilces līdzekļa mašīnista vai".

10. Aizstāt 27.punktā vārdus "kura saņēmusi mašīnista sertifikātu, līdz sertifikāta derīguma termiņa beigām" ar vārdiem "kurai ir attiecīgas vilces līdzekļa vadīšanas tiesības".

11. Papildināt noteikumus ar 28.4.apakšpunktu šādā redakcijā:

"28.4. ja persona vēlas pagarināt mašīnista palīga sertifikātu, - psihologa atzinumu par psihofizioloģisko profesionālo piemērotību, ja Valsts dzelzceļa tehniskās inspekcijas rīcībā nav informācijas par tā derīguma termiņu."

12. Papildināt noteikumus ar 33.3. un 33.4.apakšpunktu šādā redakcijā:

"33.3. sertificētā persona sertifikāta un apliecības saņemšanai ir sniegusi nepatiesu informāciju vai slēpusi būtiskus faktus;

33.4. ja par mašīnistu instruktoru sertificētā persona mašīnistu zināšanu pārbaudes veikusi neobjektīvi vai diskriminējoši vai šo pārbaužu rezultātus ir ietekmējušas šīs personas personiskās vai mantiskās intereses."

13. Svītrot 2. un 5.pielikumu.

14. Svītrot 7.pielikumā simbolu un vārdus "□  vadītāja (mašīnista)".

15. Papildināt 7.pielikumu aiz vārdiem "nosūtīt pēc norādītās adreses" ar tekstu šādā redakcijā:

"Apliecinu*, ka:

1) vilces līdzekļu vadītāju (mašīnistu) zināšanu pārbaudes veikšu objektīvi un bez diskriminācijas, nepieļaujot, ka tiek ietekmēts mans lēmums, pārbaužu rezultāti vai veids, kā notiek zināšanu pārbaudes;

2) man ir attiecīgas prasmes un pedagoģiskās spējas, kas nepieciešamas, lai veiktu vilces līdzekļu vadītāju (mašīnistu) zināšanu pārbaudes, un pietiekamas zināšanas par šo pārbaužu metodēm un dokumentiem;

3) pārzinu vilces līdzekļu vadītāju (mašīnistu) kvalifikācijas un vilces līdzekļu vadīšanas tiesību iegūšanas kārtību.

Piezīme. * Apliecinājums attiecas uz vadītāju (mašīnistu) instruktoru."

16. Svītrot 8.pielikumu.

Ministru prezidenta vietā -
labklājības ministre I.Viņķele

Satiksmes ministrs A.Ronis

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2006.gada 28.marta noteikumos Nr.236 "Noteikumi par vilces līdzekļa vadītāja .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 350Pieņemts: 22.05.2012.Stājas spēkā: 25.05.2012.Zaudē spēku: 01.11.2022.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 81, 24.05.2012.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
248081
25.05.2012
87
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"