Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ministru kabineta noteikumi Nr.293

Rīgā 2012.gada 24.aprīlī (prot. Nr.22 5.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2010.gada 21.jūnija noteikumos Nr.569 "Kārtība, kādā Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersona ar speciālo dienesta pakāpi saņem apmaksātus veselības aprūpes pakalpojumus"

Izdoti saskaņā ar Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu
un darbinieku atlīdzības likuma 39.pantu

Izdarīt Ministru kabineta 2010.gada 21.jūnija noteikumos Nr.569 "Kārtība, kādā Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersona ar speciālo dienesta pakāpi saņem apmaksātus veselības aprūpes pakalpojumus" (Latvijas Vēstnesis, 2010, 101., 160.nr.) šādus grozījumus:

1. Papildināt noteikumus ar 2.5.apakšpunktu šādā redakcijā:

"2.5. medicīniskās rehabilitācijas kursu, ne ilgāku par divām nedēļām, viena gada laikā pēc nelaimes gadījuma, ja tas nepieciešams amatpersonai, kura, pildot dienesta pienākumus, ir cietusi nelaimes gadījumā un guvusi smagu vai vidēji smagu veselības bojājumu."

2. Svītrot 3.2.apakšpunktā vārdus un skaitli "(līdz 50 latu apmērā kalendāra gadā katrai amatpersonai)".

3. Izteikt 4.punktu šādā redakcijā:

"4. Pacientu iemaksas un līdzmaksājumus, kas noteikti saskaņā ar normatīvajiem aktiem par veselības aprūpes organizēšanu un finansēšanu, apmaksā saskaņā ar līgumu, kas noslēgts ar ārstniecības iestādi, vai kompensējot amatpersonām to izdevumus. Šo noteikumu 2.1.apakšpunktā minētos pakalpojumus apmaksā saskaņā ar līgumu, kas noslēgts ar ārstniecības iestādi. Šo noteikumu 2.2. un 2.3.apakšpunktā minētos pakalpojumus apmaksā, kompensējot amatpersonām to izdevumus, bet kopumā ne vairāk kā 50 latu apmērā kalendāra gadā katrai amatpersonai."

4. Svītrot 6.punkta trešo teikumu.

5. Papildināt 8.punkta pirmo teikumu aiz vārda "nosūta" ar vārdiem "iesniegumu par plānveida ķirurģiskās operācijas apmaksu un".

6. Papildināt noteikumus ar 9.1 un 9.2 punktu šādā redakcijā:

"9.1 Šo noteikumu 2.5.apakšpunktā minētā medicīniskās rehabilitācijas kursa apmaksai amatpersona centram nosūta iesniegumu par medicīniskās rehabilitācijas kursa apmaksu un ārstniecības iestādes izsniegtu izrakstu ar informāciju par veikto ārstēšanu un ieteikumiem. Ja centrs pieņem lēmumu apmaksāt medicīniskās rehabilitācijas kursa izdevumus, tas nosūta samaksas garantijas vēstuli medicīniskās rehabilitācijas iestādei un informē par to amatpersonu.

9.2 Centrs var pieņemt lēmumu apmaksāt medicīniskās rehabilitācijas izdevumus arī tad, ja nelaimes gadījuma izmeklēšana nav pabeigta un nav sastādīts akts par nelaimes gadījumu darbā, bet medicīniskās rehabilitācijas kurss amatpersonai nepieciešams pēc ambulatorā vai stacionārā ārstniecības posma pabeigšanas. Šādā gadījumā centrs informāciju par nelaimes gadījumā cietušo amatpersonu iegūst no iestādes, kura izmeklē attiecīgo nelaimes gadījumu."

7. Izteikt 10.punkta otro teikumu šādā redakcijā:

"Beidzot dienesta attiecības, amatpersona minēto karti nodod dienesta vietas iestādei, un dienesta vietas iestāde to nodod centram iznīcināšanai."

8. Papildināt noteikumus ar 11.12.apakšpunktu šādā redakcijā:

"11.12. pakalpojumi, kas saņemti iestādē, kura nav reģistrēta ārstniecības iestāžu reģistrā (izņemot redzes pārbaudi)."

9. Papildināt noteikumus ar 12.punktu šādā redakcijā:

"12. Pacientu iemaksas un līdzmaksājumus, kas noteikti saskaņā ar normatīvajiem aktiem par veselības aprūpes organizēšanu un finansēšanu un kurus amatpersona apmaksājusi no saviem līdzekļiem, kompensē bez limita ierobežojuma."

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Iekšlietu ministrs R.Kozlovskis

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2010.gada 21.jūnija noteikumos Nr.569 "Kārtība, kādā Iekšlietu ministrijas .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 293Pieņemts: 24.04.2012.Stājas spēkā: 09.05.2012.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 70, 08.05.2012.
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
247339
09.05.2012
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"