Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ministru kabineta noteikumi Nr.260

Rīgā 2012.gada 10.aprīlī (prot. Nr.19 44.§)

Grozījums Ministru kabineta 2010.gada 9.novembra noteikumos Nr.1041 "Kārtība, kādā paredzami valsts budžeta līdzekļi Eiropas Savienības struktūrfondu un Kohēzijas fonda līdzfinansēto projektu īstenošanai, kā arī maksājumu veikšanas un izdevumu deklarācijas sagatavošanas kārtība"

Izdoti saskaņā ar Eiropas Savienības struktūrfondu un
Kohēzijas fonda vadības likuma 18.panta 6.punktu

Izdarīt Ministru kabineta 2010.gada 9.novembra noteikumos Nr.1041 "Kārtība, kādā paredzami valsts budžeta līdzekļi Eiropas Savienības struktūrfondu un Kohēzijas fonda līdzfinansēto projektu īstenošanai, kā arī maksājumu veikšanas un izdevumu deklarācijas sagatavošanas kārtība" (Latvijas Vēstnesis, 2010, 186.nr.; 2011, 146.nr.; 2012, 29.nr.) grozījumu un papildināt noteikumus ar VII1 nodaļu šādā redakcijā:

"VII1. Vadošās iestādes tiesības apturēt projekta ietvaros veikto izdevumu deklarēšanu Eiropas Komisijā

51.1 Sertifikācijas iestāde, pamatojoties uz vadošās iestādes lēmumu, uz laiku līdz attiecīgo trūkumu novēršanai aptur darbības programmas, prioritātes, pasākuma, aktivitātes, apakšaktivitātes vai projekta ietvaros veikto izdevumu turpmāku deklarēšanu Eiropas Komisijā.

51.2 Šo noteikumu 51.1 punktā minēto lēmumu vadošā iestāde var pieņemt, ja pastāv vismaz viens no šādiem nosacījumiem:

51.2 1. revīzijas iestādes vai ārējā audita ziņojumā konstatēts, ka atbildīgās iestādes vai sadarbības iestādes vadības un kontroles sistēmā ir būtiski trūkumi;

51.2 2. ministrijas (kuras ietvaros izveidota atbildīgā iestāde vai sadarbības iestāde) iekšējā audita struktūrvienības darba salīdzinošajā pārbaudē vai audita lietas kvalitātes pārbaudē konstatēts, ka atbildīgās iestādes vai sadarbības iestādes vadības un kontroles sistēmā ir būtiski trūkumi;

51.2 3. vadošā iestāde atbildīgās iestādes vai sadarbības iestādes pārbaudē ir konstatējusi būtiskus trūkumus tās vadības un kontroles sistēmā;

51.2 4. vadošās iestādes rīcībā ir cita objektīva un pamatota informācija, kas liecina par Padomes regulas (EK) Nr.1083/2006  60.pantā minēto un saskaņā ar Latvijas Republikas normatīvajiem aktiem atbildīgajai iestādei vai sadarbības iestādei deleģēto uzdevumu nepienācīgu izpildi, un pastāv Padomes regulas (EK) Nr.1083/2006  91. vai 92.pantā minētā gadījuma iestāšanās iespējamība.

51.3 Šo noteikumu 51.1 punktā minēto lēmumu vadošā iestāde triju darbdienu laikā pēc tā pieņemšanas nosūta sertifikācijas iestādei, kā arī informācijai attiecīgajai atbildīgajai iestādei vai sadarbības iestādei, atbildīgajai iestādei, kuras funkcionālā padotībā ir attiecīgā sadarbības iestāde, un revīzijas iestādei.

51.4 Atbildīgā iestāde vai sadarbības iestāde 15 darbdienu laikā pēc šo noteikumu 51.1 punktā minētā lēmuma saņemšanas sagatavo un nosūta vadošajai iestādei saskaņošanai konstatēto trūkumu novēršanas rīcības plāna (turpmāk - rīcības plāns) projektu. Rīcības plāna projektā atbildīgā iestāde vai sadarbības iestāde norāda veicamos pasākumus un laika grafiku to īstenošanai (rīcības plānā paredzēto pasākumu īstenošanas termiņš nepārsniedz trīs mēnešus), kā arī par attiecīgā pasākuma īstenošanu atbildīgo amatpersonu.

51.5 Vadošā iestāde 10 darbdienu laikā pēc šo noteikumu 51.4 punktā minētā rīcības plāna projekta saņemšanas saskaņo to vai sagatavo komentārus par rīcības plāna projektu un rakstiski iesniedz tos atbildīgajā iestādē vai sadarbības iestādē.

51.6 Kopējais rīcības plāna saskaņošanas termiņš nepārsniedz vienu mēnesi no rīcības plāna projekta saņemšanas vadošajā iestādē.

51.7 Atbildīgā iestāde vai sadarbības iestāde ir atbildīga par rīcības plānā iekļauto pasākumu īstenošanu atbilstoši rīcības plānā noteiktajam termiņam un kārtībai. Atbildīgā iestāde vai sadarbības iestāde piecu darbdienu laikā pēc plānā noteiktā termiņa iestāšanās rakstiski ziņo vadošajai iestādei par pasākumu īstenošanas progresu.

51.8 Vadošā iestāde 15 darbdienu laikā pēc šo noteikumu 51.7 punktā minētās informācijas saņemšanas pārbauda, vai attiecīgais pasākums īstenots atbilstoši rīcības plānam.

51.9 Ja atbildīgā iestāde vai sadarbības iestāde īstenojusi pasākumus atbilstoši rīcības plānam, vadošā iestāde pieņem lēmumu atsākt darbības programmas, prioritātes, pasākuma, aktivitātes, apakšaktivitātes vai projekta ietvaros veikto izdevumu deklarēšanu Eiropas Komisijā.

51.10 Šo noteikumu 51.9 punktā minēto lēmumu vadošā iestāde triju darbdienu laikā pēc tā pieņemšanas nosūta attiecīgajai atbildīgajai iestādei vai sadarbības iestādei, atbildīgajai iestādei, kuras funkcionālajā padotībā ir attiecīgā sadarbības iestāde, sertifikācijas iestādei un revīzijas iestādei.

51.11 Ja atbildīgā iestāde vai sadarbības iestāde un vadošā iestāde šo noteikumu 51.6 punktā minētajā termiņā nespēj vienoties par rīcības plānu vai atbildīgā iestāde vai sadarbības iestāde nav īstenojusi pasākumus atbilstoši rīcības plānam, vadošā iestāde par to informē Ministru kabinetu."

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Finanšu ministrs A.Vilks

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījums Ministru kabineta 2010.gada 9.novembra noteikumos Nr.1041 "Kārtība, kādā paredzami valsts .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 260Pieņemts: 10.04.2012.Stājas spēkā: 13.04.2012.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 57, 12.04.2012.
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
246462
13.04.2012
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"