Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Liepājas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.15

Liepājā 2011.gada 27.oktobrī (prot. Nr.12, 28.§)

Par grozījumiem Liepājas pilsētas domes 2009.gada 8.oktobra saistošajos noteikumos Nr.23 "Par koku ciršanu ārpus meža zemes Liepājas pilsētā"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 43.panta pirmās daļas 13.punktu,
Meža likuma 8.panta otro daļu un Ministru kabineta
2006.gada 29.augusta noteikumiem Nr.717 "Kārtība koku ciršanai ārpus meža zemes"

Izdarīt Liepājas pilsētas domes 2009.gada 8.oktobra saistošajos noteikumos Nr.23 "Par koku ciršanu ārpus meža zemes Liepājas pilsētā" šādus grozījumus:

1. Aizstāt 1.4. un 1.14.punktā vārdus "Vides daļa" ar vārdiem "Vides un veselības daļa".

2. Aizstāt 1.8., 1.9., 1.10., 1.13., 2.1., 2.3. un 2.4.punktā vārdus "Vides daļa" ar vārdiem "Apstādījumu uzraudzības komisija".

3. Izteikt 1.11.punktu šādā redakcijā:

"1.11. Avārijas kokus - ar vizuāli redzamām pazīmēm, kas izraisa riska situāciju (nolūzuši, aizlūzuši, sasvērušies, ar pacēlušos sakņu sistēmu vai citādi bīstams koks) - atļauts cirst bez Apstādījumu uzraudzības komisijas atļaujas, ja pirms darbu veikšanas ir veikta situācijas fotofiksāža vai pirms darbu veikšanas telefoniski informēta Vides un veselības daļa."

4. Izteikt 1.12.punktu šādā redakcijā:

"1.12. Avārijas kokus, kas radušies dabas stihiju rezultātā, atļauts novākt bez Apstādījumu uzraudzības komisijas rakstiskas atļaujas, pēc darbu veikšanas informējot Vides un veselības daļu."

5. Izteikt 2.2.punktu šādā redakcijā:

"2.2. Pēc personas iesnieguma saņemšanas, Apstādījumu uzraudzības komisija, nepieciešamības gadījumā pieaicinot citus speciālistus vai ekspertus, apseko apstādījumus un sastāda apsekošanas aktu (pielikumā). Apsekošanas aktā tiek fiksēts koka novērtējums un veicamās darbības: saglabāšanas nepieciešamība, priekšlikumi, ieteikumi par turpmākām darbībām apstādījumos, kas sevī ietver vainagošanas nosacījumus, pārstādīšanu un cita veida kopšanu. Koka likvidēšanas gadījumā apsekošanas aktā norāda stumbra caurmēru 1,3 m augstumā. Nepieciešamības gadījumā tiek veikta fotofiksācija."

Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs U.Sesks



 

Saistošo noteikumu "Par grozījumiem Liepājas pilsētas domes 2009.gada 8.oktobra saistošajos noteikumos Nr.23 "Par koku ciršanu ārpus meža zemes Liepājas pilsētā""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums

Lai nodrošinātu pašvaldības publisko apstādījumu uzraudzību un kvalitatīvi izskatītu iesniegumus par koku kopšanu, ciršanu un citiem ar apstādījumiem saistītiem jautājumiem, pieņemts lēmums izveidot Apstādījumu uzraudzības komisiju, kura turpmāk izskatīs jautājumus par koku vainagu veidošanu un koku ciršanu un atļauju izsniegšanu minētajām darbībām. Tā kā līdz šim atļaujas izsniedza Vides un veselības daļa, ir nepieciešami grozījumi pašvaldības saistošajos noteikumos Par koku ciršanu ārpus meža zemes Liepājas pilsētā.

2. Īss projekta satura izklāsts

Šie saistošie noteikumi nosaka Liepājas pilsētas pašvaldības kārtību, kādā Apstādījumu uzraudzības komisija izskata iedzīvotāju iesniegumus koku kopšanai vai ciršanai un izdod atļaujas.

Būtiskākās izmaiņas ir redakcionālas, vārdi "Vides daļa" attiecīgi nomainīti ar vārdiem "Vides un veselības daļa", gadījumos, kas attiecas uz Vides un veselības daļas kompetenci, vai "Apstādījumu uzraudzības komisija" gadījumos, kas attiecas uz iesniegumu izskatīšanu un atļaujas izsniegšanu.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu

Tiešas ietekmes nav.

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā

Tiešas ietekmes nav.

5. Informācija par administratīvajām procedūrām

Saistošo noteikumu izpildi nodrošinās Apstādījumu uzraudzības komisija, kas darbosies uz Nolikuma pamata, kā arī Vides un veselības daļa savas kompetences ietvaros.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām

Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs U.Sesks

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par grozījumiem Liepājas pilsētas domes 2009.gada 8.oktobra saistošajos noteikumos Nr.23 "Par koku .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Liepājas pilsētas dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 15Pieņemts: 27.10.2011.Stājas spēkā: 08.12.2011.Zaudē spēku: 19.12.2013.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 192, 07.12.2011.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
240830
08.12.2011
424
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"