Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ekonomikas ministrijas informācija

Apstiprināta ar Latvijas Republikas Ekonomikas ministrijas
Komisijas speciālo atļauju (licenču) izsniegšanai starpniecības darījumiem
ar privatizācijas sertifikātiem Latvijas Republikā 1994.gada 3.novembra lēmums

Kārtība, kādā sniedzama informācija par darījumiem privatizācijas sertifikātu tirgū

Noteikta saskaņā ar Latvijas Republikas Ministru kabineta 1994.gada 14.septembra noteikumiem nr.195 "Par starpniecības uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību) darbību ar privatizācijas sertifikātiem".

1.Informācijas devēji

Informāciju sniedz visi starpniecības uzņēmumi (uzņēmējsabiedrības), kas darbojas privatizācijas sertifikātu tirgū.

2. Informācijas saņēmējs

Latvijas attīstības aģentūras Privatizācijas un sertifikācijas informatīvā nodrošinājuma centrs Pērses ielā 2, Rīgā, LV-1442, abonentu telegrāfs 02-161173 PSINC, telefons 281590, 212564 (dienā), 283429 (vakarā), fakss 224825.

3. Informācijas saturs

3.1. Informācijā iekļaujamas pievienotajā "Pārskatā par darījumiem privatizācijas sertifikātu organizētajā tirgū" (1.pielikums) un "Pārskatā par darījumiem privatizācijas sertifikātu neorganizētajā tirgū" (2.pielikums) prasītās ziņas par vienas dienas darījumiem. Par darījumu uzskatāms noslēgts pirkšanas - pārdošanas līgums (arī priekšlīgums un "cerību" līgums), ja tajā fiksēta cena un apjoms. Pārskatā uzrādāms arī starpniecības uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) veikto darījumu apjoms sertifikātu organizētajā un neorganizētajā tirgū no darbības sākuma.

3.2. Pārskatā par darījumiem privatizācijas sertifikātu organizētajā tirgū prasītās ziņas sniedz tikai sertifikātu izsoles rīkotāji un biržas.

3.3. Pārskatā par darījumiem privatizācijas sertifikātu neorganizētajā tirgū iekļaujama informācija par darījumiem, ko slēdzis starpniecības uzņēmums ārpus biržas un bez izsoles. Sniedzami visi pārskatā prasītie rādītāji, arī tie, kuru vērtība ir 0 (nulle).

4. Informācijas iesniegšanas termiņi

Informācija sniedzama no plkst. 16.00 līdz 20.00 tai pašā dienā, kad veikti darījumi. Informācija par darījumiem, kas slēgti pēc pārskata iesniegšanas, iekļaujama nākošās dienas pārskatā. Ja, pārkāpjot noteikumus, informācija tādu vai citādu iemeslu dēļ nav sniegta savlaicīgi, pārskata devēja pienākums ir nekavējoties to sagatavot un nogādāt Informatīvā nodrošinājuma centrā - neatkarīgi no nokavējuma ilguma. Nav pieļaujama informācijas par vairāku dienu darījumiem apvienošana vienā pārskatā (izņemot šajā punktā augstākminēto gadījumu).

5. Informācijas nogādes veidi

5.1. Abonentu telegrāfs (teletaips).

5.2. Pasta telegrāfs - izmantojams gadījumos, kad uzņēmumam abonentu telegrāfs nav pieejams. Telegramma adresējama abonentu telegrāfam - RĪGA AT 161173 PSINC.

5.3. Kurjers. Dokumenti ievietojami speciālā urnā ēkas Pērses ielā 2 vestibilā.

5.4. Citi datu pārraides līdzekļi, kuru lietošana saskaņojama ar informācijas saņēmēju.

6. Informācijas izmantošana

6.1. Informatīvā nodrošinājuma centra pienākums ir periodiski sniegt masu informācijas līdzekļiem licencēšanas komisijas akceptētus pārskatus par darījumiem sertifikātu tirgū, tai skaitā ik dienas (darbdienās) - kopsavilkuma un vidējos rādītājus par attiecīgās dienas darījumiem.

6.2. Reizi nedēļā Informatīvā nodrošinājuma centram jāsniedz licencēšanas komisijai tās prasītie pārskati par darījumiem un ziņojumi par pretenzijām pret uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību) sniegto informāciju.

6.3. Atsevišķa uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) sniegtā informācija nevar tikt nodota masu informāciju līdzekļiem vai citādi izpausta bez informācijas devēja piekrišanas.

7. Atbildība par Informācijas nesniegšanu vai nepatiesas informācijas sniegšanu

Pamatojoties uz Informatīvā nodrošinājuma centra ziņojumiem, uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību) darbības pārbaudes rezultātiem vai citiem ziņu avotiem, kas liecina par nepilnīgas vai nepatiesas informācijas sniegšanas faktu, licencēšanas komisija var informācijas devēja licences darbību apturēt uz laiku vai licenci anulēt.

8. Šī informācijas sniegšanas kārtība stājas spēkā ar 1994.gada 1.decembri, vienlaicīgi tiek atcelta 1994.gada 27.jūlijā noteiktā "Kārtība, kādā sniedzama informācija par darījumiem privatizācijas sertifikātu tirgū".

 

Pielikumā.

1. Pārskats par darījumiem privatizācijas sertifikātu organizētajā tirgū.

2. Pārskats par darījumiem privatizācijas sertifikātu neorganizētajā tirgū.

Licencēšanas komisijas priekšsēdētāja vietnieks A.Bernans

Informatīvā nodrošinājuma centra vadītāja vietnieks A.Aizkalns

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Kārtība, kādā sniedzama informācija par darījumiem privatizācijas sertifikātu tirgū Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ekonomikas ministrija Veids: lēmums Pieņemts: 03.11.1994.Stājas spēkā: 03.11.1994.Zaudē spēku: 01.01.2006.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 138, 26.11.1994.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
240418
03.11.1994
136
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"