Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ministru kabineta noteikumi Nr.806

Rīgā 2011.gada 19.oktobrī (prot. Nr.60 18.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2010.gada 28.decembra noteikumos Nr.1211 "Noteikumi par ritošā sastāva būvi, modernizāciju, atjaunošanas remontu, atbilstības novērtēšanu un pieņemšanu ekspluatācijā"

Izdoti saskaņā ar Dzelzceļa likuma 36.1 panta otro daļu un
likuma "Par atbilstības novērtēšanu" 7.panta pirmo daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2010.gada 28.decembra noteikumos Nr.1211 "Noteikumi par ritošā sastāva būvi, modernizāciju, atjaunošanas remontu, atbilstības novērtēšanu un pieņemšanu ekspluatācijā" (Latvijas Vēstnesis, 2011, 3.nr.) šādus grozījumus:

1. Papildināt noteikumus ar 22.1, 22.2 un 22.3 punktu šādā redakcijā:

"22.1 Ja citas Eiropas Savienības dalībvalsts paziņotās institūcijas izsniegtā ritošā sastāva tipa apstiprinājuma sertifikātā nav apliecināta ritošā sastāva atbilstība šo noteikumu 16.punktā minētajā sarakstā iekļauto normatīvo aktu, standartu un normatīvi tehniskās dokumentācijas prasībām, kuras piemēro šo noteikumu prasību izpildei Latvijā, šo noteikumu 9.punktā minētā paziņotā institūcija šo noteikumu 22.3 punktā minētajā kārtībā apliecina ritošā sastāva tipa atbilstību izmantojamai infrastruktūrai un šo normatīvo aktu, standartu un normatīvi tehniskās dokumentācijas prasībām.

22.2 Ja ritošais sastāvs ir būvēts ārpus Eiropas Savienības un tipa apstiprinājuma sertifikātu ir izsniegusi Dzelzceļu sadarbības organizācijas (OSJD) Līgumslēdzējas puses valsts atbilstības novērtēšanas institūcija, šo noteikumu 9.punktā minētā paziņotā institūcija šo noteikumu 22.3 punktā minētajā kārtībā apliecina ritošā sastāva tipa atbilstību izmantojamai infrastruktūrai un šo noteikumu 16.punktā minētajā sarakstā iekļauto normatīvo aktu, standartu un normatīvi tehniskās dokumentācijas prasībām, kuras piemēro šo noteikumu prasību izpildei Latvijā.

22.3 Ritošā sastāva īpašnieks vai lietotājs, kas vēlas nodot ekspluatācijā šo noteikumu 22.1 un 22.2 punktā minētos ritošā sastāva tipus, nodrošina paziņotajai institūcijai pieeju attiecīgā ritošā sastāva dokumentācijai, lai varētu precīzi noteikt ritošā sastāva izcelsmi un atbilstību izmantojamai infrastruktūrai un šo noteikumu 16.punktā minētajā sarakstā iekļauto normatīvo aktu, standartu un normatīvi tehniskās dokumentācijas prasībām, kuras piemēro šo noteikumu prasību izpildei Latvijā. Paziņotā institūcija novērtējumu veic, pamatojoties uz pieejamo dokumentāciju. Ja dokumentācijas apjoms nav pietiekams apliecinājuma izsniegšanai, paziņotā institūcija, vienojoties ar ritošā sastāva īpašnieku vai lietotāju, veic ritošā sastāva tipam atbilstošas ritošā sastāva vienības pārbaudes ar nesagraujošām kontroles metodēm."

2. Papildināt noteikumus ar 23.1 punktu šādā redakcijā:

"23.1 Ja ritošā sastāva vienība ir būvēta Dzelzceļu sadarbības organizācijas (OSJD) Līgumslēdzējas puses valstī ārpus Eiropas Savienības un atbilst saskaņā ar šo noteikumu 22.2 punktu novērtētam ritošā sastāva tipam, šo noteikumu 9.punktā minētā paziņotā institūcija apliecina konkrētās ritošā sastāva vienības atbilstību ritošā sastāva tipam, pārbaudot tikai prasības, kas tiek novērtētas, veicot šo noteikumu 22.3 punktā minēto apliecināšanu."

3. Izteikt 33.punktu šādā redakcijā:

"33. Lai ritošā sastāva tipu pieņemtu ekspluatācijā, pieteikuma iesniedzējs iesniedz Valsts dzelzceļa tehniskajā inspekcijā iesniegumu, pievienojot tam:

33.1. deklarāciju saskaņā ar Komisijas 2011.gada 1.marta Regulu (ES) Nr. 201/2011 par apstiprināta dzelzceļa ritekļa tipa atbilstības deklarācijas paraugu (turpmāk - regula Nr. 201/2011) kopā ar pielikumiem, kas attiecīgajam ekspluatācijā pieņemšanas gadījumam noteikti šo noteikumu 48., 54., 57., 58., 62. vai 63.punktā;

33.2. šo noteikumu 4.pielikumā minēto tehnisko dokumentāciju;

33.3. šo noteikumu 27.punktā minēto dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītāja atzinumu par ritošā sastāva atbilstību infrastruktūrai."

4. Aizstāt 48., 54., 57., 58., 62. un 63.punkta ievaddaļā vārdus un skaitli "šo noteikumu 33.1.apakšpunktā minēto iesniegumu, pievieno tam šādu informāciju" ar vārdiem un skaitli "šo noteikumu 33.1.apakšpunktā minēto deklarāciju, pievieno tai šādus pielikumus".

5. Izteikt 73.1.apakšpunktu šādā redakcijā:

"73.1. iesniedz Valsts dzelzceļa tehniskajā inspekcijā iesniegumu un šādus dokumentus:

73.1.1. deklarāciju saskaņā ar regulu Nr. 201/2011 kopā ar minētajā regulā noteiktajiem pielikumiem, kas attiecas uz konkrēto ritošā sastāva vienību;

73.1.2. šo noteikumu 69.punktā minēto izmēģinājuma brauciena aktu;

73.1.3. ritošā sastāva lietotāja parakstītu paziņojumu, ka ritošā sastāva vienībai ir noteikta par ritošā sastāva tehnisko apkopi atbildīgā struktūra, kas minēta normatīvajos aktos par drošības apliecības izsniegšanas, anulēšanas un darbības apturēšanas kritērijiem un kārtību;".

6. Papildināt 96.punktu ar otro un trešo teikumu šādā redakcijā:

"Valsts akciju sabiedrība, kas pārvalda valsts publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūru, līdz 2015.gada 1.janvārim sastāda un nodod Valsts dzelzceļa tehniskajai inspekcijai kravas vagonu tipu sarakstu, kas saskaņā ar šo punktu ir ekspluatācijā valsts publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūrā, minētajā sarakstā norādot šo noteikumu 2.pielikumā iekļautā akta 5. un 6.daļā minētos ritošā sastāva tipu raksturojošos parametrus. Valsts dzelzceļa tehniskā inspekcija līdz 2015.gada 1.janvārim sastāda saskaņā ar šo punktu Latvijā ekspluatācijā esošo ritošā sastāva (izņemot kravas vagonus) tipu sarakstu, norādot tajā šo noteikumu 2.pielikumā iekļautā akta 5. un 6.daļā minētos ritošā sastāva tipu raksturojošos parametrus."

7. Papildināt 100.punktu ar otro teikumu šādā redakcijā:

"Ja ritošā sastāva vienība ir būvēta Dzelzceļu sadarbības organizācijas (OSJD) Līgumslēdzējas puses valstī ārpus Eiropas Savienības, šo noteikumu 9.punktā minētā paziņotā institūcija pārbauda un apliecina konkrētās ritošā sastāva vienības atbilstību ritošā sastāva tipam, apliecinot ritošā sastāva vienības atbilstību šo noteikumu 16.punktā minētajā sarakstā iekļauto normatīvo aktu, standartu un normatīvi tehniskās dokumentācijas prasībām, kuras piemēro šo noteikumu prasību izpildei Latvijā."

8. Papildināt 6.nodaļu ar 103. un 104.punktu šādā redakcijā:

"103. Līdz 2015.gada 1.janvārim valsts akciju sabiedrība, kas pārvalda valsts publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūru, var izsniegt apliecinājumu par kravas vagona tipa atbilstību šo noteikumu 22.1 un 22.2 punktā minētajām prasībām, pamatojoties uz tai pieejamo kravas vagona tipa dokumentāciju.

104. Līdz 2015.gada 1.janvārim valsts akciju sabiedrība, kas pārvalda valsts publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūru, var izsniegt apliecinājumu par kravas vagonu vienību atbilstību šo noteikumu 23.1 un 100.punktā minētajām prasībām, pamatojoties uz tai pieejamo kravas vagona tipa un konkrētās vienības dokumentāciju."

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Satiksmes ministrs U.Augulis

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2010.gada 28.decembra noteikumos Nr.1211 "Noteikumi par ritošā sastāva .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 806Pieņemts: 19.10.2011.Stājas spēkā: 26.10.2011.Zaudē spēku: 16.06.2020.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 168, 25.10.2011.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
238304
26.10.2011
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"