Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Centrālās vēlēšanu komisijas lēmums Nr.68

Rīgā 2011.gada 19.augustā

Par instrukcijas apstiprināšanu

Centrālā vēlēšanu komisija nolemj:

Apstiprināt instrukciju "Balsošana Saeimas vēlēšanās vēlētājiem ieslodzījuma vietā".

Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs A.Cimdars

Centrālās vēlēšanu komisijas sekretārs K.Kamradzis

 

 

APSTIPRINĀTA
ar Centrālās vēlēšanu komisijas
2011.gada 19.augusta lēmumu Nr.68

Instrukcija
"Balsošana Saeimas vēlēšanās vēlētājiem ieslodzījuma vietā"

1. Balsošana ieslodzījuma vietā tiek organizēta tiem vēlētājiem, kuriem kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums vai kuri izcieš ar brīvības atņemšanu saistītu sodu.

2. Ieslodzījuma vietas administrācija (turpmāk tekstā - Administrācija) ne vēlāk kā divdesmit dienas pirms vēlēšanu dienas vienojas ar attiecīgo republikas pilsētas vai novada vēlēšanu komisiju par piesaistāmo iecirkņa komisiju balsošanai vēlētājiem ieslodzījuma vietā.

3. Vēlētājs, kurš vēlas balsot ieslodzījuma vietā ne vēlāk kā vienu dienu pirms vēlēšanu dienas (ceturtdienā), iesniedz iesniegumu Administrācijai. Administrācija saņemtos iesniegumus pārbauda, izmantojot iedzīvotāju reģistra datus (vai vēlētājs ir Latvijas Republikas pilsonis, kurš balsošanas dienā sasniedzis 18. gadu vecumu) un reģistrē iesniegumu sarakstā balsošanai ieslodzījuma vietā (turpmāk tekstā - Saraksts) un dienā pirms balsošanas dienas Sarakstu nogādā attiecīgajai iecirkņa komisijai.

4. Iecirkņa komisija par saņemto Sarakstu izdara atzīmi vēlēšanu gaitas protokolā un pievieno Sarakstu iesniegumu reģistrācijas žurnālam, norādot:

4.1. ieslodzījuma vietas nosaukumu;

4.2. Saraksta saņemšanas datumu, laiku un personu, kura nogādājusi Sarakstu iecirkņa komisijā;

4.3. Sarakstā reģistrēto vēlētāju skaitu.

5. Vēlēšanu dienā iecirkņa komisija, atbilstoši Sarakstā reģistrētajam vēlētāju skaitam, Administrācijas pilnvarotajai personai izsniedz:

5.1. noteiktu daudzumu balsotāju sarakstu veidlapas balsošanai vēlētāju atrašanās vietā (turpmāk - Balsotāju sarakstus);

5.2. visu attiecīgajā vēlēšanu apgabalā pieteikto kandidātu sarakstu vēlēšanu zīmes un ar Iecirkņa komisijas zīmogu apzīmogotas vēlēšanu aploksnes, kā arī rezervi gadījumam, ja vēlēšanu aploksne vai zīme tiek sabojāta;

5.3. numurētu drošības uzlīmi;

5.4. ar Iecirkņa komisijas zīmogu aizzīmogotu vēlēšanu kasti.

6. Ieslodzījuma vietā Administrācijas pilnvarotais pārstāvis ieraksta balsotāju sarakstā balsstiesīgā vēlētāja vārdu, uzvārdu, personas kodu un izsniedz visu attiecīgajā vēlēšanu apgabalā pieteikto kandidātu sarakstu vēlēšanu zīmes un ar Iecirkņa komisijas zīmogu apzīmogotu vēlēšanu aploksni. Vēlētājs parakstās balsotāju sarakstā par visu attiecīgajā apgabalā pieteikto kandidātu sarakstu vēlēšanu zīmju un vēlēšanu aploksnes saņemšanu.

7. Atsevišķā telpā vai nodalījumā vēlētājs vienatnē izvēlas vienu vēlēšanu zīmi, kurā pēc savas izvēles var:

7.1. pretī kandidātu uzvārdiem atzīmei paredzētajā vietā izdarīt atzīmi "+", ja īpaši atbalsta kandidāta ievēlēšanu;

7.2. svītrot kandidāta vārdu un uzvārdu, ja neatbalsta kandidāta ievēlēšanu;

7.3. atstāt vēlēšanu zīmi negrozītu (bez atzīmēm).

8. Vēlēšanu aploksnē vēlētājs ieliek tikai vienu vēlēšanu zīmi, kas atbilst kandidātu sarakstam, par kuru viņš balso, un aploksni aizlīmē.

9. Ja vēlētājs pirms vēlēšanu zīmes ielikšanas aploksnē un aploksnes aizlīmēšanas šo vēlēšanu zīmi ir sabojājis, ieslodzījuma vietas Administrācijas pilnvarota persona viņam izsniedz jaunas visu vēlēšanu apgabalā pieteikto kandidātu sarakstu vēlēšanu zīmes (iepriekš izsniegtās vēlēšanu zīmes paliek vēlētāja rīcībā). Atsevišķu vēlēšanu zīmju izsniegšana ir aizliegta.

10. Ja vēlētājs pirms vēlēšanu zīmes ielikšanas aploksnē un aploksnes aizlīmēšanas ir sabojājis vēlēšanu aploksni, ieslodzījuma vietas Administrācijas pilnvarota persona viņam izsniedz jaunu aploksni un atzīmē balsotāju sarakstā rindā "Atzīmes par atkārtotu vēlēšanu aplokšņu izsniegšanu", norādot vēlētāja kārtas numuru. Turpat vēlētājs parakstās par jaunas aploksnes saņemšanu. Sabojātā vēlēšanu aploksne nododama ieslodzījuma vietas Administrācijas pilnvarotajai personai.

11. Kad vēlētājs ir izdarījis savu izvēli un vienu vēlēšanu zīmi ielicis aploksnē un aploksni aizlīmējis, viņš ieslodzījuma vietas Administrācijas pilnvarotas personas klātbūtnē iemet vēlēšanu aploksni vēlēšanu kastē.

12. Ieslodzījuma vietas administrācijai vai administrācijas pilnvarotai personai aizliegts aģitēt.

13. Beidzoties balsošanai ieslodzījuma vietā, ieslodzījuma vietas Administrācijas pilnvarotā persona aizzīmogo vēlēšanu kastes spraugu ar numurēto drošības uzlīmi un nekavējoties nogādā Balsotāju sarakstus, pāri palikušās un bojātās vēlētāju aploksnes un vēlēšanu kasti iecirkņa komisijai.

14. Iecirkņa komisijas priekšsēdētājs, saņemot no ieslodzījumu vietas Administrācijas pilnvarotās personas Balsotāju sarakstus, neizmantotās un bojātās vēlēšanu aploksnes un vēlēšanu kasti, ieraksta balsošanas gaitas protokolā:

14.1. ziņas par balsošanā pāri palikušajām, tai skaitā sabojātajām vēlēšanu aploksnēm;

14.2. ziņas par laiku, cikos saņemti Balsotāju saraksti un vēlēšanu kaste;

14.3. ziņas par vēlētāju skaitu;

14.4. drošības uzlīmes numuru.

15. Administrācijas pilnvarotā persona ar parakstu apliecina vēlēšanu gaitas protokolā ierakstīto ziņu pareizību.

16. Saņemot apmeklējuma atļauju no Ieslodzījumu vietu pārvaldes un netraucējot Administrācijas darbu, balsošanas norisi ieslodzījuma vietā var novērot Centrālās vēlēšanu komisijas locekļi un Centrālās vēlēšanu komisijas pilnvarotas personas, plašsaziņu līdzekļu pārstāvji, kā arī vienlaikus ne vairāk kā divi pilnvaroti novērotāji no katras politiskās partijas vai politisko partiju apvienības.

Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs A.Cimdars

Centrālās vēlēšanu komisijas sekretārs K.Kamradzis

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par instrukcijas apstiprināšanu Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Centrālā vēlēšanu komisija Veids: lēmums Numurs: 68Pieņemts: 19.08.2011.Stājas spēkā: 19.08.2011.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 132, 24.08.2011.
234878
19.08.2011
136
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"