Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ventspils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.5

Ventspilī 2011.gada 17.jūnijā

Grozījumi 2010.gada 15.jūnija noteikumos Nr.5 "Nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanas kārtība fiziskām un juridiskām personām, kuras veic saimniecisko darbību Ventspils pilsētā"

Izdoti, pamatojoties uz likuma "Par pašvaldībām" 14.panta trešo daļu
un likuma "Par nekustamā īpašuma nodokli" 5.panta trešo daļu

Izdarīt Ventspils pilsētas pašvaldības 2010.gada 15.jūnija saistošajos noteikumos Nr.5 "Nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanas kārtība fiziskām un juridiskām personām, kuras veic saimniecisko darbību Ventspils pilsētā" sekojošus grozījumus:

1. Izteikt 4.4.apakšpunktu sekojošā jaunā redakcijā:

"4.4. Nodokļa maksātājiem par ēkām (telpu grupām) un zemi - 70% apmērā, ja ēka (telpu grupa) projektēta un pieņemta ekspluatācijā kā "kinoteātris", kā arī nekustamais īpašums tiek izmantots regulārai publiskai kino demonstrēšanai un ir publiski pieejams plašam personu lokam;"

2. Izslēgt 5.5.apakšpunktu.

Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja p.i.
domes priekšsēdētāja 1.vietnieks
infrastruktūras jautājumos J.Vītoliņš



 

Saistošo noteikumu Nr.5 "Grozījumi 2010.gada 15.jūnija saistošajos noteikumos Nr.5 "Nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanas kārtība fiziskām un juridiskām personām, kuras veic saimniecisko darbību Ventspils pilsētā"
paskaidrojuma raksts

Sadaļa

Informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Saskaņā ar spēkā esošajiem Ventspils pilsētas domes 2010.gada 15.jūnija saistošajiem noteikumiem Nr.5 "Nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanas kārtība fiziskām un juridiskām personām, kuras veic saimniecisko darbību Ventspils pilsētā" (turpmāk tekstā - Saistošie noteikumi) kā viena no kategorijām, kas tiesīga pretendēt uz nekustamā nodokļa atvieglojumu saņemšanu un nodokļa maksātāji par nekustamajiem īpašumiem, kuros tiek veikta regulāra filmu publiska demonstrēšana.

2010.gada 1.jūlijā spēku zaudējuši LR Ministru kabineta 20.11.2001. noteikumi Nr.487 "Filmu izplatīšanas noteikumi", saskaņā ar kuriem saistošie noteikumi paredzēja vairāku nosacījumu izpildi iepriekšminētajai nodokļa maksātāju kategorijai, tai skaitā, filmu izplatītājam bija jābūt izsniegtai filmu izplatītāja reģistrācijas apliecībai par filmu publisku demonstrēšanu, kā arī noteiktā kārtībā bija jāreģistrē filmu publiskās demonstrēšanas vieta.

Ņemot vērā iepriekšminēto, pašvaldībai šobrīd nav juridiska pamata piemērot spēkā esošos saistošo noteikumu nosacījumus nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanai nodokļu maksātāju kategorijai par nekustamajiem īpašumiem, kuros tiek veikta regulāra filmu publiska demonstrēšana. Nolūkā arī turpmāk saglabāt iespēju nodokļa maksātājiem, kuri Ventspils pilsētā veic publisku filmu demonstrēšanu, pretendēt uz nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu saņemšanu, tiek grozīti spēkā esošie saistošie noteikumi un noteikti jauni nosacījumi.

2. Īss projekta satura izklāsts

Saskaņā ar likuma "Par nekustamā īpašuma nodokli" 5.panta trešo daļu pašvaldības var izdot saistošus noteikumus, kuros paredzēti atvieglojumi atsevišķām nekustamā īpašuma nodokļa maksātāju kategorijām, bet tā paša likuma 5.panta ceturtā daļa nosaka, ka atvieglojumus atsevišķām nekustamā īpašuma nodokļa maksātāju kategorijām pašvaldības var noteikt 90, 70, 50 vai 25 procentu apmērā no nekustamā īpašuma nodokļa summas.

Grozījumi Ventspils pilsētas domes 2010.gada 15.jūnija saistošajos noteikumos Nr.5 "Nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanas kārtība fiziskām un juridiskām personām, kuras veic saimniecisko darbību Ventspils pilsētā" paredz izteikt jaunā redakcijā saistošo noteikumu 4.4.apakšpunktu, nosakot jaunus nosacījumus nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu saņemšanai nodokļa maksātājiem, kuri Ventspils pilsētā veic publisku filmu demonstrēšanu. Izslēgts tiek arī saistošo noteikumu 5.5.apakšpunkts, kas uzlika par pienākumu iepriekšminētajai nodokļa maksātāju kategorijai iesniegt Domei noteiktus papildu dokumentus.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Šo saistošo noteikumu būtiska ietekme uz Ventspils pilsētas pašvaldības nekustamā īpašuma nodokļa kopējiem ieņēmumiem netiek prognozēta.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Noteikumu pieņemšana pozitīvi ietekmēs tos komersantus, kuru darbība saistīta ar publisku filmu demonstrēšanu, kā arī tiks stimulēta jaunu komersantu piesaiste šai kultūras jomai, kura neietilpst ar likumu noteiktajās pašvaldību autonomajās funkcijās, bet kurai ir nozīmīga loma Ventspils pilsētas kultūras norisēs.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Fiziskai vai juridiskai personai, kura darbojas publiskas filmu demonstrēšanas jomā un vēlas pretendēt uz nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu saņemšanu par Ventspils pilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā esošajiem nekustamajiem īpašumiem, jāiesniedz Ventspils pilsētas domei adresēts iesniegums, kurā sniegta informācija saskaņā ar saistošajos noteikumos noteikto. Iesnieguma atbilstību saistošo noteikumu prasībām izvērtē pašvaldības struktūrvienības, kuru pārziņā ir nodokļa jautājumu izskatīšana. Lēmumu par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanu pieņem Ventspils pilsētas dome.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Nav

Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja p.i.
domes priekšsēdētāja 1.vietnieks
infrastruktūras jautājumos J.Vītoliņš

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi 2010.gada 15.jūnija noteikumos Nr.5 "Nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanas .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ventspils pilsētas dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 5Pieņemts: 17.06.2011.Stājas spēkā: 13.07.2011.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 107, 12.07.2011.
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
232900
13.07.2011
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"