Aptauja ilgs līdz 23. oktobrim.
Tiesību akts ir zaudējis spēku.
Ministru kabineta noteikumi Nr.510 Rīgā 2011.gada 28.jūnijā (prot. Nr.40 29.§) Grozījumi Ministru kabineta 2008.gada 18.augusta noteikumos Nr.663 "Prasības pārtikas kvalitātes shēmām, to ieviešanas, darbības, uzraudzības un kontroles kārtība"Izdoti saskaņā ar Pārtikas aprites uzraudzības likuma 4.panta divpadsmito daļu Izdarīt Ministru kabineta 2008.gada 18.augusta noteikumos Nr.663 "Prasības pārtikas kvalitātes shēmām, to ieviešanas, darbības, uzraudzības un kontroles kārtība" (Latvijas Vēstnesis, 2008, 129.nr.; 2009, 113., 200.nr.; 2010, 67.nr.) šādus grozījumus: 1. Papildināt noteikumus ar 7.7.apakšpunktu šādā redakcijā: "7.7. šo noteikumu 9.pielikumā - olām, putnu gaļai un tās produktiem." 2. Aizstāt 1.pielikuma 8.punktā vārdus "divas reizes" ar vārdiem un skaitli "par 48 stundām". 3. Svītrot 1.pielikuma 11. un 13.punktu. 4. Izteikt 1.pielikuma 14. un 15.punktu šādā redakcijā: "14. Cūkām nodrošina pastaigu laukumu ar iespēju rakties vai dzīvnieku mītnē cūku nodarbināšanai aizgaldā ievieto kādu no veselībai nekaitīgiem materiāliem - salmus, sienu, koksni, zāģu skaidas, sēņu kompostu, kūdru vai šo materiālu sajaukumu. 15. Nobarojamai cūkai aizgaldā nodrošina vismaz 0,85 kvadrātmetrus lielu kopējo grīdas platību un spraugas platumu redeļu grīdā ne lielāku par 18 milimetriem." 5. Aizstāt 1.pielikuma 24.punktā skaitli "4" ar skaitli "6". 6. Svītrot 1.pielikuma 31.punktu. 7. Papildināt 3.pielikuma 7.punktu aiz vārda "Kultūraugu" ar vārdu "aktīvās". 8. Papildināt 3.pielikuma 11.punktu aiz vārda "vēsturē" ar vārdiem "kuras saturs noteikts normatīvajos aktos par lauksaimniecības produktu integrētās audzēšanas, uzglabāšanas un marķēšanas prasībām un kontroli". 9. Svītrot 3.pielikuma 16.punktu. 10. Izteikt 3.pielikuma 1.tabulas 5.punktu šādā redakcijā:
11. Papildināt 3.pielikuma 1.tabulu ar 6.punktu šādā redakcijā:
12. Aizstāt 3.pielikuma 2.tabulas 2.punkta ailē "Rādītāja lielums" skaitļus "120-220" ar skaitļiem "120-250". 13. Aizstāt 3.pielikuma 2.tabulas 4.punkta ailē "Rādītāja lielums" skaitli "12,0" ar skaitļiem "10,0-14,0". 14. Papildināt 4.pielikuma 1.tabulu ar 13.punktu šādā redakcijā:
15. Aizstāt 4.pielikuma 5.punktā vārdu "konserviem" ar vārdiem "konservētām skābenēm". 16. Papildināt 4.pielikuma 9.punktu aiz vārdiem "Konservētās zupas" ar vārdiem "un konservētās skābenes". 17. Aizstāt 4.pielikuma 2.tabulas 8.punkta ailē "Rādītāja lielums" skaitļus "1,2-2,0" ar skaitļiem "0,8-2,0". 18. Izteikt 4.pielikuma 3.tabulu šādā redakcijā: "3.tabula Kvalitātes rādītāji konservētām zupām un skābenēm
19. Aizstāt 4.pielikuma 4.tabulas 1.punkta ailē "Rādītāja lielums" skaitļus "1,2-2,0" ar skaitļiem "0,8-2,0". 20. Aizstāt 4.pielikuma 4.tabulas 2.punkta ailē "Rādītāja lielums" skaitļus "1,5-2,5" ar skaitļiem "0,8-2,5". 21. Izteikt 5.pielikuma 1. un 2.tabulu šādā redakcijā: "1.tabula Augļu un ogu ievārījumu un nektāru kvalitātes rādītāji
2.tabula Kvalitātes rādītāji sulām
22. Papildināt noteikumus ar 9.pielikumu šādā redakcijā: "9.pielikums Nacionālās pārtikas kvalitātes shēmas prasības olām, putnu gaļai un tās produktiemI. Putnu audzēšana 1. Putnus nodrošina ar pilnvērtīgu, sabalansētu barību, pamatojoties uz katrai putnu sugai un grupai izstrādātām barības devām, kurās norāda katrai konkrētai putnu sugai un grupai pietiekamo barības daudzumu dienai un barības sastāvu. 2. Ja putnu barošanai izmanto rūpnieciski ražotu vai no cita operatora iepirktu putnu barību, nepieciešams barības kvalitāti apliecinošs sertifikāts vai kvalitātes apliecība. 3. Putniem izmantotā turēšanas metode: brīvā vai turēšana kūtī. Būros vai sprostos atļauts turēt paipalas. 4. Strausiem nodrošina iespēju uzturēties āra aplokā. II. Olas un to produktu ražošana 5. Olu kvalitāte atbilst šā pielikuma tabulā minētajām prasībām. Tabula Olu kvalitātes prasības
III. Putnu gaļa un tās produktu ražošana 6. Putnu gaļu atdzesē aukstuma telpās līdz temperatūrai, kas nav augstāka par 4 ○C. 7. Atdzesētu putnu gaļu uzglabā temperatūrā, kas nav zemāka par 1 ○C un augstāka par 6 ○C. 8. Saldētu putnu gaļu iegūst atbilstoši lietotajai saldēšanas tehnoloģijai. Gaļas uzglabāšanas laikā nodrošina pastāvīgi nemainīgu saldēšanas tehnoloģijā paredzēto temperatūras režīmu. 9. Putnu gaļas un gaļas produktu ražošanā aizliegts izmantot: 9.1. mehāniski atkaulotu gaļu; 9.2. augu izcelsmes olbaltumu; 9.3. tauku un ādu emulsiju; 9.4. pārtikas piedevas uzglabāšanas laika pagarināšanai un vēlamo mikrobioloģisko īpašību nodrošināšanai, biezinātājus, recinātājus un stabilizētājus." Ministru prezidents V.Dombrovskis Zemkopības ministra vietā
− |
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2008.gada 18.augusta noteikumos Nr.663 "Prasības pārtikas kvalitātes ..
Statuss:
Zaudējis spēku
Saistītie dokumenti
|