Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Saeima ir pieņēmusi un Valsts
prezidents izsludina šādu likumu:

Par Mītnes līgumu starp Latvijas Republikas valdību un Eiropas Elektronisko sakaru regulatoru iestādes biroju

1.pants. 2011.gada 24.februārī Rīgā parakstītais Mītnes līgums starp Latvijas Republikas valdību un Eiropas Elektronisko sakaru regulatoru iestādes biroju (turpmāk - Līgums) ar šo likumu tiek pieņemts un apstiprināts.

2.pants. Līgumā paredzēto saistību izpildi koordinē Satiksmes ministrija. Līguma 8., 9. un 10.pantā, 11.panta 1., 2., 3. un 5.punktā, 12.panta 1., 2., 3. un 4.punktā un 17.pantā minēto saistību izpildi nodrošina Ārlietu ministrija un Finanšu ministrija, 13. un 16.pantā minēto saistību izpildi nodrošina Ārlietu ministrija, un 18.pantā minēto saistību izpildi nodrošina Izglītības un zinātnes ministrija.

3.pants. Līgums stājas spēkā tā 20.pantā noteiktajā laikā un kārtībā, un Ārlietu ministrija par to paziņo laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

4.pants. Likums stājas spēkā nākamajā dienā pēc tā izsludināšanas. Līdz ar likumu izsludināms Līgums latviešu valodā.

Likums Saeimā pieņemts 2011.gada 9.jūnijā.

Valsts prezidents V.Zatlers

Rīgā 2011.gada 29.jūnijā

 



 

Mītnes līgums starp Latvijas Republikas valdību un Eiropas Elektronisko sakaru regulatoru iestādes biroju

Latvijas Republikas valdība, turpmāk tekstā - "Valdība", un Eiropas Elektronisko sakaru regulatoru iestādes birojs, turpmāk tekstā - "BEREC birojs", turpmāk tekstā kopā sauktas arī - "Puses",

ņemot vērā Eiropas Parlamenta un Padomes 2009. gada 25. novembra Regulu (EK) Nr. 1211/2009 (2009. gada 18. decembra OV, L 337/1), ar ko izveido Eiropas Elektronisko sakaru regulatoru iestādi (BEREC) un biroju, turpmāk tekstā - "BEREC regula",

ņemot vērā Protokolu par privilēģijām un imunitāti Eiropas Savienībā, turpmāk tekstā - "Protokols",

ņemot vērā Eiropas Kopienu Civildienesta noteikumus un Eiropas Kopienu pārējo darbinieku nodarbināšanas kārtību, kā arī noteikumus, kurus Eiropas Savienības institūcijas kopīgi pieņēmušas šo Civildienesta noteikumu un nodarbināšanas kārtības piemērošanai,

tā kā

1. Dalībvalstu valdību pārstāvju 2010. gada 31. maija Lēmumā noteikts, ka BEREC biroja mītne ir paredzēta Rīgā, Latvijā (2010/349/ES);

2. BEREC regulas 23. pantā ir precizēts, ka Protokols attiecas uz BEREC biroju un tā darbiniekiem;

3. BEREC regulas 10. pantā ir precizēts, ka BEREC biroja darbiniekiem, tostarp administratīvajam vadītājam, piemēro Eiropas Kopienu Civildienesta noteikumus un Eiropas Kopienu pārējo darbinieku nodarbinātības kārtību un noteikumus, kurus Eiropas Savienības institūcijas ir kopīgi pieņēmušas, lai piemērotu šos civildienesta noteikumus un nodarbināšanas kārtību;

4. BEREC regulas 10. panta 4. punktā ir precizēts, ka darbam BEREC birojā varētu uz laiku tikt norīkoti dalībvalstu eksperti, bet ne ilgāk par trīs gadiem;

5. Lai īstenotu noteiktus Protokola pantus, kā arī papildu mērķiem ir vajadzīgi papildu administratīvie noteikumi,

ir panākušas šādu vienošanos:

1. pants
Definīcijas

1. Saistībā ar šo līgumu starp Valdību un BEREC biroju un, kad Valdība un BEREC birojs piemēro Protokolu, lieto šādas definīcijas:

a) Protokolā visas atsauces uz Eiropas Savienību lasāmas kā atsauces uz BEREC biroju,

b) visas atsauces uz Eiropas Savienības amatpersonām un pārējiem darbiniekiem lasāmas kā atsauces uz BEREC biroja darbiniekiem,

c) neskarot Protokola 6., 12., 14. un 15. pantu, atsauces uz Padomi un Komisiju šajā dokumentā lasāmas kā atsauces uz BEREC biroja administratīvo vadītāju,

d) BEREC biroja darbinieki ir personāls, kuru saskaņā ar BEREC regulas 10. panta 1. punktu BEREC birojs nodarbina tieši, t. i., pagaidu un līgumdarbinieki,

e) norīkotie eksperti ir personas, kuras dalībvalstis, nacionālie elektronisko sakaru regulatori vai citi darba devēji norīkojuši darbam BEREC birojā saskaņā ar BEREC regulas 10. panta 4. punktu.

2. Saistībā ar šo līgumu BEREC biroja mītne ir ēkas, iekārtas un zeme, ko BEREC birojs izmanto saviem dienesta pienākumiem Rīgā, tostarp biroja telpas un arhīva materiāli.

2. pants
Tiesībspēja

BEREC birojs ir Eiropas Savienības iestāde, un tam saskaņā ar BEREC regulas 6. pantu ir juridiskas personas statuss. Tam ir visplašākā iespējamā tiesībspēja, kāda saskaņā ar Latvijas Republikas tiesību aktiem tiek piešķirta juridiskām personām. Konkrētāk, tam ir tiesības slēgt līgumus, iegādāties un pārdot kustamu un nekustamu īpašumu un būt pusei tiesvedībā.

3. pants
Valdības ieguldījums

1. Valdība BEREC biroja darbam nodrošinās pilnīgu institucionālo atbalstu.

2. BEREC biroja izmantotās ēkas un iekārtas tiks aprakstītas Valdības un BEREC biroja Saprašanās memorandā pēc saskaņošanas ar budžeta lēmējinstitūciju. Saprašanās memorandā tiks iekļautas prasības, nosacījumi un specifikācijas attiecībā uz telpām, kā arī nosacījumi, ar kādiem BEREC birojs tās izmantos.

3. Pēc BEREC biroja pieprasījuma Valdība sniegs administratīvo atbalstu personālsastāva ziņā, lai BEREC biroja vajadzībām un par šā biroja līdzekļiem organizētu vietējās iepirkuma procedūras biroja iekārtu iegādei, tostarp sakaru infrastruktūras (informācijas tehnoloģijas un informācijas un sakaru tehnoloģijas iekārtu), biroja mēbeļu iegādei, kā arī, ja vajadzīgs, iespējamiem līgumiem ar ārējo drošības personālu.

4. pants
Neaizskaramība un imunitāte

1. BEREC biroja mītne neatkarīgi no īpašumtiesībām ir neaizskarama saskaņā ar Protokola 1. un 2. pantu, izņemot gadījumus, kuros BEREC birojs ir nepārprotami atteicies no šādas neaizskaramības. Uz BEREC biroju neattiecas kratīšana, rekvizīcija, konfiskācija vai ekspropriācija. BEREC biroja īpašumi un aktīvi neatkarīgi no to atrašanās vietas vai turētāja bez Eiropas Savienības Tiesas atļaujas nav pakļauti nekādiem administratīviem vai juridiskiem piespiedu pasākumiem neatkarīgi no tā, vai tos paredz izpildvaras, administratīvas, procesuālas vai likumdošanas darbības.

2. BEREC biroja telpās bez BEREC biroja administratīvā vadītāja vai viņa pilnvarotas personas iepriekšējas atļaujas nedrīkst ienākt neviena Latvijas Republikas iestāžu amatpersona. Šāda atļauja nav jāsaņem ugunsgrēka vai citu katastrofu gadījumā, ja varētu rasties apdraudējums sabiedrības veselībai un drošībai.

3. BEREC biroja arhīva materiāli, oficiālā sarakste un jebkurš uz šo biroju attiecināmais vai īpašumā esošais, kā arī dienesta izmantošanai paredzētais dokuments ir neaizskarams.

4. Valdība veic visus atbilstošos pasākumus, lai nodrošinātu BEREC biroja mītnes aizsardzību. Pēc BEREC biroja administratīvā vadītāja pieprasījuma Valdība sniedz vajadzīgo atbalstu kārtības uzturēšanai biroja telpās.

5. pants
Saziņas atvieglojumi

1. Attiecībā uz oficiālo saziņu BEREC birojam ir nodrošināts ne mazāk labvēlīgs režīms, kā Valdība saistībā ar prioritātēm, tarifiem un maksu par pasta pakalpojumiem, telegrāfu, telefotogrāfijām, telefonu, teleksu un citiem saziņas veidiem piemēro jebkuras citas valsts valdībai, tostarp tās diplomātiskajām pārstāvniecībām, vai starpvaldību organizācijām.

2. Valdība nodrošina oficiālo saziņas veidu un sarakstes neaizskaramību gan attiecībā uz saziņu un saraksti, kas veikta no BEREC biroja, gan kas tam adresēta, un šādai saziņai un sarakstei nepiemēro cenzūru.

3. BEREC birojam ir tiesības izmantot šifrus un nosūtīt, kā arī saņemt saraksti un citus oficiālos materiālus ar kurjerpastu vai aizzīmogotos pasta sūtījumos, uz kuriem attiecas tās pašas privilēģijas un imunitāte kā uz diplomātiskajiem kurjeriem un pasta sūtījumiem.

6. pants
BEREC
biroja drošība

1. BEREC birojs atbild par savas mītnes drošību un uzturēšanu kārtībā. Tas saskaņā ar Protokolu un šo līgumu atbild arī par atbilstību Eiropas Savienības un Latvijas Republikas tiesību aktiem, kas tam piemērojami.

2. Lai īstenotu atbildību, kas tam noteikta saskaņā ar 1. punktu, BEREC birojs veic visus pasākumus, kurus uzskata par vajadzīgiem, un, konkrētāk, izstrādā iekšējos noteikumus, kas ir saistoši visiem aģentūrā strādājošiem darbiniekiem un tās apmeklētājiem. Tas var aizliegt pieeju savai mītnei personām, kuras uzskatāmas par nevēlamām, kā arī var atbrīvot mītni no šādām personām.

3. Šaujamieroču vai citu drošības iekārtu nēsāšanu un lietošanu mītnē nosaka Latvijas Republikas tiesību akti.

7. pants
Sabiedriskie pakalpojumi

1. Atbilstoši BEREC biroja administratīvā vadītāja pieprasījumam Valdība nodrošina, lai BEREC birojam ar tādu pašu prioritāti kā Valdības nozīmīgākajām aģentūrām tiktu sniegti sabiedriskie pakalpojumi, kas vajadzīgi darba pienākumu pildīšanai. Ja kāds no šādiem pakalpojumiem vairs netiek sniegts vai ja pastāv iespēja, ka šāda pakalpojuma sniegšana var tikt pārtraukta, tad attiecīgās Latvijas Republikas iestādes BEREC biroja vajadzības uztvers kā tādas, kas ir tikpat svarīgas kā Valdības nozīmīgāko aģentūru vajadzības, un veiks atbilstošus pasākumus, lai nodrošinātu to, ka netiek traucēts BEREC biroja darbs.

2. Šajā pantā minētie sabiedriskie pakalpojumi ietver elektroenerģijas piegādi, ūdens piegādi, kanalizāciju, ugunsaizsardzību, atkritumu savākšanu, gāzes piegādi, pasta un elektronisko sakaru nodrošināšanu, bet ne tikai.

8. pants
Atbrīvojumi no nodokļiem

1. BEREC birojs, tā aktīvi, ienākumi un citi īpašumi ir atbrīvoti no visiem tiešajiem nodokļiem.

2. BEREC birojs ir atbrīvots no visiem valsts, reģionālo pārvalžu un pašvaldību noteiktajiem akcīzes nodokļiem, pārdošanas nodevām un citiem nodokļiem attiecībā uz BEREC birojam piegādātajām precēm un pakalpojumiem, kad tas dienesta vajadzībām veic būtiskus kustamā un nekustamā īpašuma vai pakalpojumu pirkumus1, kuros ietverti tiešie un netiešie nodokļi, konkrētāk, par informācijas un sakaru pakalpojumiem, elektroenerģijas un gāzes patēriņu vai cita kurināmā patēriņu saistībā ar BEREC biroja telpu apkuri vai dzesēšanu.

3. Nodokļu atgūšanas kārtība: atbrīvojums no pievienotās vērtības nodokļa, akcīzes nodokļa un citiem netiešiem nodokļiem tiek veikts, atmaksājot attiecīgo nodokli saskaņā ar procedūras noteikumiem, kas paredzēti attiecībā uz Eiropas Savienības pārstāvniecību.

9. pants
Ievešana un izvešana

1. BEREC birojs ir atbrīvots no muitas nodevām un citiem nodokļiem un nodevām, aizliegumiem vai ierobežojumiem attiecībā uz jebkāda veida precēm, kuras tas ieved vai izved, pildot savus dienesta pienākumus.

2. Preces, kas ievestas ar šā līguma noteikumos paredzēto atbrīvojumu no nodokļiem, nedrīkst nodot trešām personām ne par atlīdzību, ne bez maksas, ja tas nav iepriekš saskaņots ar Latvijas Republikas iestādēm.

10. pants
BEREC
biroja transportlīdzekļi

1. BEREC birojs ir atbrīvots no jebkuriem nodokļiem un jebkuriem ieveduma ierobežojumiem attiecībā uz transportlīdzekļiem, kas paredzēti BEREC birojam dienesta izmantošanai, un šo transportlīdzekļu rezerves detaļām.

2. BEREC birojs gūst priekšrocības arī saistībā ar atbrīvojumu no transportlīdzekļu izmantošanas nodokļa un nodevu attiecībā uz šiem transportlīdzekļiem, kuriem ir piešķirta īpaša reģistrācijas sērija. Minētajiem transportlīdzekļiem vajadzīgo degvielu un eļļošanas līdzekļus ieved, nepiemērojot tiem muitas nodevas un nodokļus. BEREC birojs bez jebkāda aizlieguma vai ierobežojuma un bez kādu muitas vai citu nodevu maksāšanas var brīvi pārdot šos transportlīdzekļus, kad pagājuši pieci gadi kopš to ievešanas.

11. pants
BEREC
biroja darbinieki

1. Saskaņā ar BEREC regulas 23. pantu Protokola 11.-15. pants un 17. pants ir piemērojams attiecībā uz BEREC biroja darbiniekiem, tostarp administratīvo vadītāju. Atbilstoši un papildus privilēģijām un imunitātei, ko nosaka iepriekš minētie noteikumi, attiecībā uz BEREC biroja darbiniekiem piemēro šādus noteikumus:

a) BEREC biroja maksātās algas un atalgojums, kā arī Eiropas Savienības maksātās vecuma, invaliditātes, apgādnieka zaudējuma pensijas ir atbrīvotas no valsts nodokļiem,

b) nodokļu iestādes atmaksā pievienotās vērtības nodokli, kas iekļauts cenā tiem priekšmetiem, kuri norādīti A pielikumā, tostarp transportlīdzeklim, kuru BEREC biroja darbinieks iegādājies Latvijas Republikas tirgū personiskai izmantošanai viena gada laikā kopš darba uzsākšanas Latvijas Republikā atbilstoši attiecīgiem noteikumiem, kas paredzēti pievienotās vērtības atmaksāšanai Latvijas Republikā dzīvojošiem starptautisko organizāciju darbiniekiem, ja tie nav Latvijas Republikas valstspiederīgie un pastāvīgie iedzīvotāji. Viena priekšmeta cena, kurā iekļauts pievienotās vērtības nodoklis, nav mazāka par LVL 35,

c) BEREC biroja darbiniekiem divu gadu laikā kopš darba uzsākšanas BEREC birojā, nemaksājot nodokļus, bez aizliegumiem vai ierobežojumiem un veicot ne vairāk kā divus pārvadājumus, ir tiesības saistībā ar sākotnēju dzīvesvietas iekārtošanu no iepriekšējās dzīvesvietas valsts vai savas pilsonības valsts izvest mēbeles un personisko iedzīvi, tostarp transportlīdzekļus, kas pirkti attiecīgās valsts tirgū,

d) BEREC biroja darbiniekiem pēc darba pienākumu beigšanas BEREC birojā ir tiesības bez aizliegumiem vai ierobežojumiem izvest personisko un mājsaimniecības iedzīvi, tostarp transportlīdzekļus, kurus viņi izmanto un kuri ir viņu valdījumā.

2. BEREC biroja darbinieki Latvijas Republikā ir atbrīvoti no jebkādām obligātajām iemaksām sociālās aizsardzības organizācijās. Tādējādi uz viņiem neattiecas Latvijas Republikas sociālās aizsardzības noteikumi, ja vien viņi paši brīvprātīgi neiesaistās Latvijas Republikas sociālās drošības sistēmā.

3. Šā panta 2. punkta noteikumi mutatis mutandis attiecas uz BEREC biroja administratīvā vadītāja vai darbinieku ģimenes locekļiem, kuri dzīvo kopā ar viņiem, ja vien viņus Latvijas Republikā nenodarbina darba devējs, kas nav BEREC birojs, vai ja viņi nesaņem sociālās drošības maksājumus no Latvijas Republikas.

4. Valdība BEREC biroja darbiniekiem garantēs imunitāti attiecībā pret Latvijas Republikas jurisdikciju saistībā ar darbībām, kuras viņi veikuši sava amata pilnvarojumā, tostarp saistībā ar viņu mutiskajiem vai rakstiskajiem paziņojumiem. Imunitāte ir spēkā arī pēc tam, kad viņi beiguši pildīt savus darba pienākumus.

5. Papildus privilēģijām un imunitātei, kas precizētas iepriekšējos punktos, administratīvajam vadītājam un viņa ģimenes locekļiem, kuri pastāvīgi dzīvo kopā ar viņu, ja vien tie nav Latvijas Republikas valstpiederīgie vai nav ieguvuši pastāvīgā iedzīvotāja statusu pirms nodarbināšanas BEREC birojā, Latvijas Republikā tiek piešķirtas privilēģijas un imunitāte, atvieglojumi un atbrīvojumi, kas paredzēti diplomātisko pārstāvniecību vadītājiem un viņu ģimenes locekļiem atbilstoši Vīnes 1961. gada 18. aprīļa konvencijai par diplomātiskajiem sakariem. Tas attiecas arī uz personām, kuras administratīvā vadītāja darba pienākumus pilda ar pagaidu darba nosacījumiem laika posmā, kas nav mazāks par diviem mēnešiem.

12. pants
Norīkotie eksperti

1. Attiecībā uz norīkotajiem ekspertiem piemēro šādus noteikumus:

a) jebkāds atalgojums, piemaksas un citi maksājumi, ko maksā BEREC birojs, ir atbrīvoti no valsts nodokļiem,

b) nodokļu iestādes atmaksā pievienotās vērtības nodokli, kas iekļauts cenā tiem priekšmetiem, kuri norādīti A pielikumā, tostarp transportlīdzeklim, ko BEREC biroja norīkotie eksperti iegādājušies Latvijas Republikas tirgū personiskai izmantošanai viena gada laikā kopš darba uzsākšanas Latvijas Republikā atbilstoši attiecīgiem noteikumiem, kas paredzēti pievienotās vērtības nodokļa atmaksāšanai Latvijas Republikā dzīvojošiem starptautisko organizāciju darbiniekiem, ja tie nav Latvijas Republikas valstspiederīgie un pastāvīgie iedzīvotāji. Viena priekšmeta cena, kurā iekļauts pievienotās vērtības nodoklis, nav mazāka par LVL 35,

c) norīkotajiem ekspertiem divu gadu laikā kopš darba uzsākšanas BEREC birojā, nemaksājot nodokļus, bez aizliegumiem vai ierobežojumiem un veicot ne vairāk kā divus pārvadājumus, ir tiesības saistībā ar sākotnēju dzīvesvietas iekārtošanu no iepriekšējās dzīvesvietas valsts vai savas pilsonības valsts izvest mēbeles un personisko iedzīvi, tostarp transportlīdzekļus, kuri pirkti attiecīgās valsts tirgū,

d) norīkotajiem ekspertiem pēc darba pienākumu izpildes beigšanas aģentūrā ir tiesības bez aizliegumiem vai ierobežojumiem izvest personisko un mājsaimniecības iedzīvi, tostarp transportlīdzekļus, kurus viņi izmanto un kuri ir viņu valdījumā.

2. Uz algām, atalgojumu, piemaksām un citiem maksājumiem, kurus maksā organizācijas, kas šīs personas norīkojušas darbam BEREC birojā, piemērojams attiecīgais līgums par nodokļu dubultās uzlikšanas novēršanu, ja šī organizācija neatrodas Latvijas Republikā.

3. Tik ilgi, kamēr uz norīkotajiem ekspertiem attiecas tās valsts sociālās drošības sistēma, no kuras tie norīkoti darbam BEREC birojā, viņi Latvijas Republikā ir atbrīvoti no visām obligātajām iemaksām sociālās aizsardzības organizācijās. Tādējādi šajā laikā uz viņiem neattiecas Latvijas Republikas sociālās aizsardzības noteikumi, ja vien viņi paši brīvprātīgi neiesaistās Latvijas Republikas sociālās drošības sistēmā.

4. Šā panta 3. punkta noteikumi mutatis mutandis attiecas uz norīkoto ekspertu ģimenes locekļiem, kuri pastāvīgi dzīvo kopā ar viņiem, ja vien viņus Latvijas Republikā nenodarbina darba devējs, kas nav BEREC birojs, vai ja viņi nesaņem sociālās drošības pabalstus no Latvijas Republikas.

5. Valdība norīkotajiem ekspertiem garantēs imunitāti attiecībā pret Latvijas Republikas jurisdikciju saistībā ar darbībām, kuras viņi veikuši sava amata pilnvarojumā, tostarp saistībā ar viņu mutiskajiem vai rakstiskajiem paziņojumiem. Imunitāte ir spēkā arī pēc tam, kad viņi beiguši pildīt savus darba pienākumus.

13. pants
Iebraukšana un uzturēšanās

1. Valdība veic visus atbilstošos pasākumus, lai veicinātu turpmāk minēto personu iebraukšanu, uzturēšanos un izbraukšanu no biroja mītnes valsts teritorijas neatkarīgi no viņu pilsonības:

a) BEREC biroja administratīvais vadītājs, darbinieki un norīkotie eksperti,

b) šā punkta a) apakšpunktā norādīto personu ģimenes locekļi, kuri pastāvīgi dzīvo kopā ar viņām, kā arī

c) jebkuri eksperti, kurus uzaicinājis BEREC birojs.

2. Ja 1. punktā minētajām personām nepieciešama vīza, to izsniedz pēc iespējas drīzāk. BEREC birojs, izmantojot diplomātiskos kanālus, informē Latvijas Republikas Ārlietu ministriju par vīzu pieteikumiem pirms to iesniegšanas attiecīgajos Latvijas Republikas konsulātos.

3. BEREC biroja administratīvais vadītājs, darbinieki un norīkotie eksperti, kā arī viņu ģimenes locekļi, kuri pastāvīgi dzīvo kopā ar viņiem, ir atbrīvoti no imigrācijas ierobežojumiem un ārvalstnieku reģistrācijas formalitātēm.

4. Latvijas Republikas Ārlietu ministrija izsniedz ilgtermiņa vīzu BEREC biroja administratīvā vadītāja, darbinieku un birojā norīkoto ekspertu ģimenes locekļiem, kuri nav Eiropas Savienības dalībvalstu vai Īslandes, Lihtenšteinas, Norvēģijas vai Šveices pilsoņi.

14. pants
Nodarbinātība

1. BEREC biroja administratīvā vadītāja, darbinieku, kā arī norīkoto ekspertu ģimenes locekļiem, kuri pastāvīgi dzīvo kopā ar viņiem, ir pieejams darba tirgus bez darba atļaujas prasīšanas, kamēr viņi uzturas Latvijas Republikā un kamēr ir spēkā BEREC biroja administratīvā vadītāja, attiecīgā darbinieka vai norīkotā eksperta nodarbinātība BEREC birojā Latvijas Republikā.

2. Pirmajā punktā minētajām personām, kurām ir algots darbs Latvijas Republikā, nav imunitātes attiecībā pret kriminālo, civilo un administratīvo jurisdikciju saistībā ar jautājumiem, kas izriet vai ir saistīti ar šādu darbu.

15. pants
Ļaunprātīgas rīcības novēršana

1. Privilēģijas un imunitāti, ko paredz šā līguma noteikumi, piešķir BEREC biroja interesēs, bet ne pašu personu privātajām priekšrocībām. BEREC biroja un visu to personu pienākums, kurām piešķirtas šādas privilēģijas un imunitāte, ir ievērot Latvijas Republikas tiesību aktus un normas visās citās jomās.

2. BEREC birojs vienmēr sadarbojas ar atbilstošām Latvijas Republikas iestādēm, lai veicinātu pienācīgu tiesvedību.

3. Pēc pamatota Valdības pieprasījuma administratīvais vadītājs atceļ imunitāti BEREC biroja darbiniekiem vai norīkotajiem ekspertiem visos gadījumos, kuros šāda imunitāte varētu traucēt tiesvedības gaitu un kuros to var atcelt, neskarot BEREC biroja un Eiropas Savienības intereses.

4. Pēc pamatota Valdības pieprasījuma BEREC biroja Pārvaldības komiteja atceļ imunitāti administratīvajam vadītājam vai kādam no Pārvaldības komitejas locekļiem visos gadījumos, kuros šāda imunitāte varētu traucēt tiesvedības gaitu un kuros to var atcelt, neskarot BEREC biroja un Eiropas Savienības intereses.

16. pants
Paziņošana par norīkojumiem, identifikācijas kartes

1. BEREC birojs informē Latvijas Republikas Ārlietu ministriju, kad BEREC biroja administratīvais vadītājs, attiecīgais darbinieks vai norīkotais eksperts sāk vai beidz pildīt savus pienākumus. Katru gadu BEREC birojs Latvijas Republikas Ārlietu ministrijai nosūta sarakstu ar BEREC biroja administratīvā vadītāja, darbinieku, kā arī norīkoto ekspertu vārdiem un adresēm.

2. Latvijas Republikas Ārlietu ministrija BEREC biroja administratīvajam vadītājam, darbiniekiem, norīkotajiem ekspertiem, kā arī viņu ģimenes locekļiem, kuri pastāvīgi dzīvo kopā ar viņiem, ja tie nav Latvijas Republikas valstpiederīgie vai pastāvīgie iedzīvotāji, izdod īpašas identifikācijas kartes, kurās norādīts attiecīgās personas amats un statuss.

3. BEREC birojs aizbraukušo BEREC biroja darbinieku un viņu ģimenes locekļu kartes atdod Valsts protokolam nedēļas laikā kopš šo personu galīgās aizbraukšanas no Latvijas Republikas vai darba pienākumu beigšanas. Valsts protokols var atlikt šādas identifikācijas kartes izsniegšanu jaunai personai, līdz iepriekšējie darbinieki un viņu ģimenes locekļi, kuri pastāvīgi dzīvo kopā ar viņiem, nav atdevuši savas identifikācijas kartes.

17. pants
Sociālā drošība

1. BEREC birojs ir atbrīvots no jebkādām obligātajām iemaksām sociālās drošības shēmās Latvijas Republikā attiecībā uz administratīvo vadītāju, BEREC biroja darbiniekiem, kā arī norīkotajiem ekspertiem.

2. Administratīvā vadītāja un BEREC biroja darbinieku sociālās drošības apjoms ir saskaņā ar noteikumiem un normām, kuras piemēro Eiropas Savienības ierēdņiem un pārējiem darbiniekiem.

18. pants
Izglītošana

1. Valdība apņemas darīt visu iespējamo, lai kopā ar BEREC biroju rastu vislabāko risinājumu BEREC biroja darbinieku bērnu izglītošanai. Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrija darbojas kā kontaktpunkts, lai sniegtu papildu informāciju, un risina pamatotus jautājumus saistībā ar bērnu izglītošanu Latvijas Republikā, ja BEREC birojs to lūdz.

2. Valdība sekmē to, lai esošās privātās un publiskās starptautiskās skolas Rīgā BEREC biroja darbinieku bērniem piedāvātu Eiropas līmeņa izglītošanu angļu, franču un vācu valodā, kā arī to, lai BEREC biroja darbinieku bērniem būtu prioritāra pieeja šādai izglītībai.

19. pants
Strīdu izšķiršana

Visus strīdus starp Valdību unBEREC biroju saistībā ar šā līguma piemērošanu, ja vien iespējams, risina draudzīgi, tiešu sarunu veidā. Ja strīdu nav iespējams atrisināt draudzīgi, Valdība vai BEREC birojs to iesniedz izskatīšanai Eiropas Savienības Tiesā, attiecīgi divus mēnešus iepriekš paziņojot otrai Pusei par nodomu iesniegt prasības pieteikumu minētajai Tiesai.

20. pants
Nobeiguma noteikumi

1. Šis līgums stājas spēkā trīsdesmitajā dienā pēc dienas, kad Valdība un BEREC birojs ir viens otram paziņojuši, ka pabeigtas nepieciešanās procedūras, lai katrai pusei līgums kļūtu saistošs. 8., 11. un 12. pantu piemēro no 2010. gada 1. oktobra.

2. Šis līgums paliek spēkā līdz BEREC biroja likvidācijas pabeigšanai, ja vien Valdība un BEREC birojs nevienojas citādi.

3. Šo līgumu var grozīt pēc abpusējas Valdības un BEREC biroja vienošanās.

4. Katra Puse jebkurā laikā var šo līgumu denonsēt, par to divdesmit četrus mēnešus iepriekš rakstiski paziņojot otrai Pusei.

Parakstīts Rīgā, 2011. gada 24. februārī angļu un latviešu valodā; abi teksti ir vienlīdz autentiski.

Latvijas Republikas valdības vārdā   Eiropas Elektronisko sakaru regulatoru iestādes biroja vārdā
Uldis Augulis   Chris Fonteijn
Satiksmes ministrs   Pārvaldības komitejas priekšsēdētājs
     
     
    Ando Rehemaa
    Administratīvais Vadītājs

A pielikums

Pievienotās vērtības nodokļa atmaksāšana par priekšmetiem, kurus iegādājušies BEREC biroja darbinieki un norīkotie eksperti

To priekšmetu saraksts, uz kuriem attiecas atbrīvojums no pievienotās vērtības nodokļa, ja tie BEREC biroja darbiniekiem un norīkotajiem ekspertiem ir paredzēti personiskai lietošanai Latvijas Republikā.

1. Transportlīdzekļi:

1.1. visi vieglie automobiļi,

1.2. motocikli, mopēdi, velosipēdi.

2. Iekštelpu iekārtošanas priekšmeti (piemēram, mēbeles, paklāji, aizkari, aizkaru stangas, žalūzijas, galdauti, šķīvji un bļodas, galda un sienas pulksteņi).

3. Biroja aparatūra (piemēram, datori, datoru daļas un datoru piederumi, printeri un to daļas, skeneri, kopētāji un to rezerves detaļas, skaitļotāji, telefoni un faksa aparāti).

4. Mājsaimniecības ierīces:

4.1. elektriskās ierīces (piemēram, veļas mazgāšanas mašīnas, veļas ruļļi, gludekļi, šujmašīnas, trauku mazgājamās mašīnas, saldētavas, ledusskapji, sildītāji, tīrīšanas iekārtas, ventilatori, mitrināšanas ierīces, gaisa kondicionieri, krāsnis, plītis, kafijas malšanas ierīces, mikseri, kafijas automāti, grils, krāsniņas apcepšanai, grauzdēšanas ierīces, projektori, lampas utt.),

4.2. audio un video aparatūra (piemēram, radioaparāti, lenšu magnetofoni, akustiskās ierīces, pastiprinātāji, skaļruņi, mikrofoni, televizori, videomagnetofoni, videokameras, antenas).

 

1 Par būtisku pirkumu tiek uzskatīts jebkurš pirkums, kura summa pārsniedz LVL 125.

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par Mītnes līgumu starp Latvijas Republikas valdību un Eiropas Elektronisko sakaru regulatoru iestādes .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Saeima Veids: likums Pieņemts: 09.06.2011.Stājas spēkā: 30.06.2011.Zaudē spēku: 15.06.2021.Tēma: Transports un sakariPublicēts: Latvijas Vēstnesis, 99, 29.06.2011.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
  • Citi saistītie dokumenti
232254
30.06.2011
84
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"