Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ministru kabineta noteikumi Nr.235

Rīgā 2011.gada 29.martā (prot. Nr.20 33.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2008.gada 13.oktobra noteikumos Nr.845 "Valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas kārtība pasākumam "Investīcijas zvejas kuģu ierīcēs un zvejas rīku selektivitāte""

Izdoti saskaņā ar Lauksaimniecības un lauku attīstības likuma
5.panta ceturto daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2008.gada 13.oktobra noteikumos Nr.845 "Valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas kārtība pasākumam "Investīcijas zvejas kuģu ierīcēs un zvejas rīku selektivitāte"" (Latvijas Vēstnesis, 2008, 162.nr.; 2009, 8., 129., 203.nr.) šādus grozījumus:

1. Svītrot 3.punkta pirmo teikumu.

2. Izteikt 3.1, 3.2 un 3.3 punktu šādā redakcijā:

"3.1 Lauku atbalsta dienests pēc projektu iesniegumu pieņemšanas:

3.1 1. uzsāk to vērtēšanu saskaņā ar normatīvajiem aktiem par valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanu lauku un zivsaimniecības attīstībai;

3.1 2. publicē savā tīmekļa vietnē informāciju par pasākuma kārtai piešķirtā finansējuma atlikumu, atjaunojot informāciju ne retāk kā reizi nedēļā.

3.2 No dienas, kad iesniegto projektu īstenošanai apstiprinātais finansējums sasniedz 80 procentu no konkrētajā kārtā pieejamā finansējuma, Lauku atbalsta dienests turpina pieņemt projektu iesniegumus vēl vismaz 30 kalendāra dienas, tos apkopojot un vērtējot atbilstoši šo noteikumu 13.punktā minētajiem nosacījumiem.

3.3 Vērtējot projektu iesniegumus saskaņā ar normatīvajiem aktiem par valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas kārtību lauku un zivsaimniecības attīstībai, Lauku atbalsta dienests vispirms vērtē projektu iesniegumu un atbalsta pretendentu atbilstību šādiem galvenajiem atbalsta saņemšanas nosacījumiem:

3.3 1. projekta mērķa atbilstība pasākuma mērķim;

3.3 2. atbalsta pretendenta atbilstība atbalsta saņēmēja statusam;

3.3 3. atbalsta pretendenta atbilstība ekonomiskās dzīvotspējas rādītājiem."

3. Svītrot 3.4 punktu.

4. Svītrot 6.4.apakšpunktu.

5. Svītrot 7.5.apakšpunktu.

6. Aizstāt 9.1., 9.2.1. un 9.3.1.14.apakšpunktā vārdu "mēnesis" (attiecīgā locījumā) ar vārdu "gads" (attiecīgā locījumā).

7. Izteikt 10.punktu šādā redakcijā:

"10. Lai pieteiktos atbalsta saņemšanai, atbalsta pretendents Lauku atbalsta dienesta reģionālajā lauksaimniecības pārvaldē personīgi vai elektroniski saskaņā ar normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu apriti iesniedz:

10.1. projekta iesniegumu (1.pielikums) divos eksemplāros (ja projekta iesniegumu iesniedz papīra formā), tai skaitā biznesa plānu atbilstoši šo noteikumu 9.1., 9.2. vai 9.3. apakšpunktam (vienu projekta iesnieguma eksemplāru atbalsta pretendents saņem atpakaļ ar Lauku atbalsta dienesta atzīmi par iesniegšanu (neattiecas, ja projekta iesniegumu iesniedz elektroniski));

10.2. kredītiestādes, līzinga sabiedrības vai krājaizdevu sabiedrības izziņu par kredīta piešķiršanu, ja projekta īstenošanai paredzēts ņemt kredītu. Izziņu iesniedz kopā ar projekta iesniegumu vai sešu mēnešu laikā pēc tam, kad stājies spēkā Lauku atbalsta dienesta lēmums par projekta iesnieguma apstiprināšanu. Izziņā norāda kredītdevēja un kredītņēmēja rekvizītus un kredīta summu. Ja projekta īstenošanā atbalsta pretendents plāno ieguldīt privātos vai kādus citus naudas līdzekļus, tas iesniedz dokumentus, kas pierāda naudas līdzekļu pieejamību;

10.3. valsts akciju sabiedrības "Latvijas Jūras administrācija" Kuģošanas drošības inspekcijas saskaņotu zvejas kuģa modernizēšanas (tehnisko) projektu. To iesniedz kopā ar projekta iesniegumu vai sešu mēnešu laikā pēc tam, kad stājies spēkā Lauku atbalsta dienesta lēmums par projekta iesnieguma apstiprināšanu. Ja investīcijas paredzētas zvejas kuģa zivju kravas tilpnē, atbalsta pretendents zvejas kuģa modernizēšanas (tehniskajā) projektā ar parakstu apliecina, ka saistībā ar projektu veicamie modernizēšanas darbi nepalielina zvejas kuģa zivju kravas tilpnes ietilpību (kubikmetros). Zvejas kuģa modernizēšanas (tehnisko) projektu neiesniedz, ja projektā plānotas tikai šo noteikumu 17.2.3.6.apakšpunktā minētās attiecināmās izmaksas;

10.4. iepirkuma procedūru apliecinošus dokumentus - iepirkuma priekšmeta tehnisko specifikāciju un visus iespējamo piegādātāju iesniegtos piedāvājumus saskaņā ar normatīvajiem aktiem par iepirkuma procedūras piemērošanu. Ja paredzēta jauna būvniecība vai rekonstrukcija, būvniecības un ar to saistītos iepirkuma dokumentus - iepirkuma priekšmeta tehnisko specifikāciju un iespējamo piegādātāju visus iesniegtos piedāvājumus - iesniedz kopā ar projekta iesniegumu vai sešu mēnešu laikā pēc tam, kad stājies spēkā Lauku atbalsta dienesta lēmums par projekta iesnieguma apstiprināšanu;

10.5. ja zveja notiek atbilstoši Eiropas Savienības līgumam ar trešajām valstīm, - attiecīgās trešās valsts kompetentās institūcijas izdotas zvejas atļaujas (licences) kopiju zvejai attiecīgās trešās valsts ekonomiskās zonas ūdeņos;

10.6. ja projekta ietvaros tiek iegādātas jaunas šo noteikumu 17.2.5.apakšpunktā minētā galvenā dzinēja detaļas un daļas nolietoto detaļu un daļu nomaiņai, - zvejas kuģa galvenā dzinēja defektu aktu, kuru:

10.6.1. izsniedzis komersants, kam ir valsts akciju sabiedrības "Latvijas Jūras administrācija" Kuģošanas drošības inspekcijas izsniegta uzņēmuma atbilstības apliecība;

10.6.2. ir saskaņojusi valsts akciju sabiedrības "Latvijas Jūras administrācija" Kuģošanas drošības inspekcija vai klasifikācijas sabiedrība, kas veic kuģa tehnisko uzraudzību, - ja dzinēja remonts notiek ārvalstīs;

10.7. atbalsta pretendenta deklarāciju saskaņā ar normatīvajiem aktiem par valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas kārtību lauku un zivsaimniecības attīstībai."

8. Papildināt noteikumus ar 10.1, 10.2, 10.3 un 10.4  punktu šādā redakcijā:

"10.1 Šo noteikumu 10.4.apakšpunktā minētos dokumentus atbalsta pretendents Lauku atbalsta dienestā iesniedz pēc paziņojuma par lēmuma pieņemšanu publicēšanas Iepirkumu uzraudzības biroja tīmekļa vietnē.

10.2 Valsts akciju sabiedrības "Latvijas Jūras administrācija" Latvijas Kuģu reģistrs pēc Lauku atbalsta dienesta pieprasījuma sniedz informāciju par atbalsta pretendenta zvejas kuģa īpašuma apliecību un reģistrācijas apliecību.

10.3 Valsts akciju sabiedrības "Latvijas Jūras administrācija" Kuģošanas drošības inspekcija pēc Lauku atbalsta dienesta pieprasījuma sniedz informāciju par atbalsta pretendenta zvejas kuģa Kuģošanas spējas apliecību.

10.4 Valsts vides dienesta Jūras un iekšējo ūdeņu pārvalde pēc Lauku atbalsta dienesta pieprasījuma sniedz informāciju par atbalsta pretendenta zvejas atļauju (licenci) jūras zvejai vai piekrastes zvejai."

9. Izteikt 12.punktu šādā redakcijā:

"12. Šo noteikumu 10.5., 22.2. un 22.3.apakšpunktā minētās dokumentu kopijas atbalsta pretendents apliecina atbilstoši normatīvajiem aktiem par dokumentu izstrādāšanu un noformēšanu."

10. Aizstāt 13.1 punktā skaitli un vārdus "10 darbdienu laikā pēc pēdējā maksājuma saņemšanas" ar vārdiem "vienlaikus ar pēdējo maksājuma pieprasījumu".

11. Aizstāt 13.2 punktā skaitli un vārdu "1.3 pielikums" ar skaitli un vārdu "2.2 pielikums".

12. Svītrot 14.3.apakšpunktu.

13. Svītrot 17.5.1 apakšpunktu.

14. Izteikt 17.6.apakšpunktu šādā redakcijā:

"17.6. vispārējās izmaksas (tai skaitā arhitektu, inženieru un konsultantu pakalpojumu, juridisko pakalpojumu, tehniski ekonomisko pamatojumu, patentu un licenču saņemšanas izmaksas), kas tieši saistītas ar projekta sagatavošanu vai īstenošanu. Vispārējās izmaksas nepārsniedz astoņus procentus no pārējo šo noteikumu 17.punktā minēto attiecināmo izmaksu kopsummas. Projekta iesnieguma sagatavošanas, konsultāciju un juridisko pakalpojumu izmaksas nepārsniedz divus procentus no pārējo šo noteikumu 17.punktā minēto attiecināmo izmaksu kopsummas."

15. Svītrot 17.1 punktu.

16. Papildināt noteikumus ar 20.2 un 20.3 punktu šādā redakcijā:

"20.2 Valsts ieņēmumu dienests pēc Lauku atbalsta dienesta pieprasījuma sniedz:

20.2 1. izziņu, ka atbalsta pretendentam nav nodokļu, nodevu vai citu obligāto maksājumu parādu valsts budžetā;

20.2 2. izziņu par atbalsta pretendenta veiktajām valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām pēdējā noslēgtajā gadā pirms projekta iesnieguma iesniegšanas;

20.2 3. atbalsta pretendenta gada ienākumu deklarāciju un tās pielikumu "Ieņēmumi no saimnieciskās darbības".

20.3 Pārtikas un veterinārais dienests pēc Lauku atbalsta dienesta pieprasījuma sniedz apliecinājumu par to, ka:

20.3 1. atbalsta pretendents ir reģistrēts pārtikas uzņēmums, ja zvejas kuģis zvejo Baltijas jūrā (arī Rīgas jūras līcī) aiz piekrastes ūdeņiem;

20.3 2. atbalsta pretendents ir atzīts pārtikas uzņēmums, ja zvejas kuģis tiek izmantots tāljūras zvejā."

17. Izteikt 22.1.1.apakšpunktu šādā redakcijā:

"22.1.1. par zvejas kuģa modernizācijas projekta izpildi. Ja projekta ietvaros veiktas investīcijas zvejas kuģa zivju kravas tilpnē, valsts akciju sabiedrības "Latvijas Jūras administrācija" Kuģošanas drošības inspekcija aktā papildus norāda, ka projekta ietvaros veiktie modernizēšanas darbi nav palielinājuši zvejas kuģa zivju kravas tilpnes ietilpību (kubikmetros). Aktu par zvejas kuģa modernizācijas projekta izpildi neiesniedz, ja projektā plānotas tikai šo noteikumu 17.2.3.6.apakšpunktā minētās attiecināmās izmaksas;".

18. Svītrot 24. un 26.punktu.

19. Izteikt 1.pielikuma A.2.1.apakšsadaļu šādā redakcijā:

"A.2.1. Atbalsta pretendenta juridiskā adrese:

 Iela, mājas Nr., dzīvokļa  Nr./mājas nosaukums:

  

 Novads:

  

 Pilsēta: 

Statistikas reģions (ATVK  kods):

 Pasta indekss:

  "

 

  

20. Svītrot 1.pielikuma A.2.2.apakšsadaļu.

21. Svītrot 1.pielikuma C.3.sadaļu.

22. Svītrot 1.pielikuma C.7.sadaļā vārdu "rajons".

23. Svītrot 1.pielikuma C.9.sadaļas 9.punktu.

24. Izteikt 1.pielikuma D sadaļu šādā redakcijā:

"D. PAVADDOKUMENTI

D.1. Iesniedzamie dokumenti:

 Iesniedzamie dokumenti (ja veidlapu iesniedz saskaņā ar Elektronisko dokumentu likuma prasībām, arī pavaddokumenti iesniedzami atbilstoši minētā likuma prasībām)

 Aizpilda atbalsta pretendents

 Aizpilda LAD RLP darbinieks

 Atzīmē ar X atbilstošo atbildi

 Lapu
skaits

 

 Atzīmē ar X atbilstošo atbildi

 Lapu
skaits

 Jā

 Nē

 Neattiecas

 Jā

 Nē

 Neattiecas

1.

Projekta iesniegums divos eksemplāros, no kuriem viens ar atzīmi par saņemšanu atdots atbalsta pretendentam (neattiecas, ja iesniegumu iesniedz saskaņā ar normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu):

 

 

 

 

 

 

 

1.1.

Ja projekta iesnieguma kopējā attiecināmo izmaksu summa nav lielāka par Ls 70 000 - vienkāršots biznesa plāns saskaņā ar projekta iesnieguma 6.pielikumu

oriģināls

  

  

  

  

  

  

  

  

1.2.

Ja projekta kopējā attiecināmo izmaksu summa ir Ls 70 000-200 000 - standartizēts biznesa plāns saskaņā ar projekta iesnieguma 1., 2., 3., 4., 6. un 7.pielikumu

oriģināls

  

  

  

  

  

  

  

  

1.3.

Ja projekta attiecināmo izmaksu summa pārsniedz Ls 200 000 - brīvas formas biznesa plāns atbilstoši projekta iesnieguma 8.pielikumā norādītajai struktūrai, ietverot arī visu 1., 2., 3., 4., 6. un 7.pielikumā norādīto finanšu informāciju

oriģināls

  

  

  

  

  

  

  

  

2.

Izziņa no kredītiestādes, līzinga sabiedrības vai krājaizdevumu sabiedrības par kredīta piešķiršanu, ja projekta īstenošanai paredzēts ņemt kredītu. Izziņā jābūt norādītiem kredītdevēja un kredītņēmēja rekvizītiem un kredīta summai

oriģināls

  

  

  

  

  

  

  

  

3.

Pamatojošie dokumenti, kas pierāda naudas līdzekļu pieejamību, ja projekta īstenošanā plāno ieguldīt privātos vai kādus citus naudas līdzekļus

oriģināls

  

  

  

  

  

  

  

  

4.

Valsts akciju sabiedrības "Latvijas Jūras administrācija" Kuģošanas drošības inspekcijas apstiprināts zvejas kuģa modernizēšanas (tehniskais) projekts vai saskaņojums

kopija*

  

  

  

  

  

  

  

  

5.

Attiecīgās trešās valsts kompetentās institūcijas izdota zvejas atļauja (licence) zvejai attiecīgās trešās valsts ekonomiskās zonas ūdeņos, ja zveja notiek atbilstoši Eiropas Savienības līgumam ar trešajām valstīm

kopija*

  

  

  

  

  

  

  

  

6.

Zvejas kuģa galvenā dzinēja defektu akts, ja saistībā ar projektu šo noteikumu 17.2.5.apakšpunktā minētā galvenā dzinēja nolietoto detaļu un daļu nomaiņai tiek iegādātas un uzstādītas jaunas detaļas un daļas. Defektu aktu izsniedz komersants, kuram ir valsts akciju sabiedrības "Latvijas Jūras administrācija" Kuģošanas drošības inspekcijas izsniegta uzņēmuma atbilstības apliecība vai kuru ir saskaņojusi valsts akciju sabiedrības "Latvijas Jūras administrācija" Kuģošanas drošības inspekcija vai klasifikācijas sabiedrība, kas veic kuģa tehnisko uzraudzību, ja dzinēja remonts notiek ārvalstīs

kopija*

  

  

  

  

  

  

  

  

7.

Pašvaldības apstiprinājums par to, ka pašvaldības administratīvajai teritorijai piegulošos ūdeņos ir noteikts zvejas rīku limits, kas pieļauj pāreju uz citu jaunu zvejas veidu, un pašvaldība ir paredzējusi atbalsta pretendentam iedalīt attiecīgo zvejas rīku limita daļu, ja atbalsta pretendents, kura zvejas kuģis zvejo piekrastē, pretendē uz šo noteikumu 17.4.1.1.apakšpunktā minēto atbalstu

oriģināls

  

  

  

  

  

  

  

  

8.

Apraksts brīvā formā, norādot, kādā veidā konkrētajai iegādei ir noteikta zemākā cena saskaņā ar normatīvajiem aktiem par valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas kārtību lauku un zivsaimniecības attīstībai

oriģināls

  

  

  

  

  

  

  

  

9.

Atbalsta pretendenta deklarācija saskaņā ar normatīvajiem aktiem par valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas kārtību lauku un zivsaimniecības attīstībai

oriģināls

  

  

  

  

  

  

  

  

Gadījumos, kad jāpiemēro LR normatīvie akti par iepirkuma procedūrām, kas piemērojamas pasūtītāja finansētiem projektiem, iepirkuma procedūru apliecinošie dokumenti**

10.

Iepirkuma priekšmeta tehniskā specifikācija

oriģināls

  

  

  

  

  

  

  

  

11.

Visi iespējamo piegādātāju iesniegtie piedāvājumi

kopija, uzrādot oriģinālu*

  

  

  

  

  

  

  

  

 Citi iesniegtie dokumenti

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

 Iesniegto dokumentu un lapu skaits, kopā

  

  

  

  

  

  

  

  

  

Piezīmes.
1. * Iesniedzot dokumenta kopiju, atbalsta pretendents apliecina tās atbilstību oriģinālam. (Uz dokumenta ir atzīme "Kopija atbilst oriģinālam", paraksts, paraksta atšifrējums un datums.)
2.** Arhitektu, inženieru, konsultantu u.c. pakalpojumi ietilpst vispārējās izmaksās, un iepirkuma dokumentus par tiem iesniedz kopā ar projekta iesniegumu vai sešu mēnešu laikā pēc Lauku atbalsta dienesta lēmuma par projekta iesnieguma apstiprināšanu stāšanās spēkā.

D.2. Piezīme. D.2.sadaļu neaizpilda, ja dokuments ir sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu.

Ir iesniegti visi nepieciešamie dokumenti

Nav iesniegti visi nepieciešamie dokumenti

1. Piekrītu 2. Piekrītu
Atbalsta pretendents:____________________________________ Atbalsta pretendents:____________________________________

 (paraksts, paraksta atšifrējums, datums)

 (paraksts, paraksta atšifrējums, datums)

LAD RLP darbinieka paraksts: LAD RLP darbinieka paraksts:

 _____________________________________________

 ____________________________________________

(paraksts, paraksta atšifrējums, datums)

(paraksts, paraksta atšifrējums, datums)


 

Projekts iesniegts*

 

.gada

 

 

 

(gads)

 

(datums)

(mēnesis)


2 eksemplāros uz  

lapām ar pievienotiem

 

dokumentiem

   

 

(skaits)

 

Atbalsta pretendents  

 

 
 

(vārds, uzvārds)

 

(paraksts*)


Piezīme. * Dokumenta rekvizītus "Projekts iesniegts" un "paraksts" neaizpilda, ja dokuments ir sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu."

25. Svītrot 1.pielikuma E sadaļu.

26. Svītrot 1.pielikuma 5.pielikumu.

27. Svītrot 1.1 pielikumu.

28. Svītrot 2.1 pielikumā vārdus

"uzlabota energoefektivitāte ".

29. Aizstāt 2.2 pielikumā vārdu "Rajons" ar vārdu "Novads".

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Zemkopības ministrs J.Dūklavs

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2008.gada 13.oktobra noteikumos Nr.845 "Valsts un Eiropas Savienības atbalsta .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 235Pieņemts: 29.03.2011.Stājas spēkā: 02.04.2011.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 52, 01.04.2011.
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
  • Citi saistītie dokumenti
228053
02.04.2011
87
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"