Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ministru kabineta noteikumi Nr.199

Rīgā 2011.gada 15.martā (prot. Nr.16 22.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2008.gada 11.novembra noteikumos Nr.940 "Noteikumi par darbības programmas "Infrastruktūra un pakalpojumi" papildinājuma 3.1.3.3.1.apakšaktivitāti "Speciālās izglītības iestāžu infrastruktūras un aprīkojuma uzlabošana""

Izdoti saskaņā ar Eiropas Savienības struktūrfondu
un Kohēzijas fonda vadības likuma 18.panta 10.punktu

Izdarīt Ministru kabineta 2008.gada 11.novembra noteikumos Nr.940 "Noteikumi par darbības programmas "Infrastruktūra un pakalpojumi" papildinājuma 3.1.3.3.1.apakšaktivitāti "Speciālās izglītības iestāžu infrastruktūras un aprīkojuma uzlabošana"" (Latvijas Vēstnesis, 2008, 190.nr.; 2009, 107.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 5. un 6.punktu šādā redakcijā:

"5. Apakšaktivitāti īsteno ierobežotas projektu iesniegumu atlases (turpmāk - ierobežota atlase) veidā. Ierobežoto atlasi organizē ne vēlāk kā 60 darbdienas pēc šo noteikumu spēkā stāšanās par visu apakšaktivitātē pieejamo finansējumu un ne vairāk kā trijās kārtās. Atbildīgā iestāde izsludina otro projektu iesniegumu atlases kārtu, ja nav apgūts viss apakšaktivitātes pirmajā projektu iesniegumu atlases kārtā pieejamais finansējums, nosūtot uzaicinājumu projekta iesniedzējam, kas nav iesniedzis projekta iesniegumu noteiktajā termiņā vai ir iesniedzis projekta iesniegumu noteiktajā termiņā, bet tas ir noraidīts. Atbildīgā iestāde var izsludināt trešo projektu iesniegumu atlases kārtu, ja nav apgūts viss apakšaktivitātes otrajā projektu iesniegumu atlases kārtā pieejamais finansējums, nosūtot uzaicinājumu projekta iesniedzējam, kura pārziņā ir lielākais speciālās izglītības iestāžu skaits Latvijā.

6. Apakšaktivitāti finansē no Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzekļiem. Kopējais ierobežotās atlases ietvaros pieejamais Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums ir 5 602 835 lati."

2. Izteikt 14.punktu šādā redakcijā:

"14.  Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējuma apjoms ir 100 procenti no projekta attiecināmo izmaksu kopsummas."

3. Svītrot 15.punktu.

4. Aizstāt 25.punktā vārdus "Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas" ar vārdiem "Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas".

5. Izteikt 54.punktu šādā redakcijā:

"54. Attiecināmo izmaksu neatgūstamie pievienotās vērtības nodokļa maksājumi, ja tos nevar atgūt atbilstoši normatīvajiem aktiem nodokļu politikas jomā, ir attiecināmās izmaksas."

6. Svītrot 55.punkta ievaddaļā vārdus "un valsts budžeta".

7. Papildināt noteikumus ar 55.10. un 55.11.apakšpunktu šādā redakcijā:

"55.10. izmaksas, kas radušās, veicot darbības, kas nav paredzētas vienošanās noteikumos;

55.11. izmaksas, kas radušās uz darba līguma pamata (attiecināms uz trešo projektu iesniegumu atlases kārtu)."

8. Papildināt 61.punkta pirmo teikumu aiz vārdiem "pozīciju ietvaros" ar vārdiem "un starp minētajām pozīcijām".

9. Izteikt 67. un 68.punktu šādā redakcijā:

"67. Sadarbības iestāde, ja tai ir pieejami valsts budžeta līdzekļi pēc vienošanās noslēgšanas, vienošanās noteiktajos termiņos un kārtībā nodrošina finansējuma saņēmējam, kas nav valsts budžeta iestāde, avansa maksājumu atbilstoši normatīvajiem aktiem par kārtību, kādā paredzami valsts budžeta līdzekļi Eiropas Savienības fonda līdzfinansēto projektu īstenošanai, kā arī maksājumu veikšana un izdevumu deklarācijas sagatavošana.

68. Ja projekta īstenošanas laikā rodas neattiecināmie izdevumi vai sadārdzinājuma izmaksas, finansējuma saņēmējs sedz tos no tā rīcībā esošajiem līdzekļiem, kas nav Eiropas Savienības fonda finansējums."

10. Papildināt noteikumus ar VII nodaļu šādā redakcijā:

"VII. Noslēguma jautājums

69. Šo noteikumu 14.punktā minētos nosacījumus attiecībā uz Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējuma intensitāti piemēro no 2006.gada 24.oktobra. Finansējuma saņēmējs ne vēlāk kā līdz 2011.gada 30.aprīlim iesniedz sadarbības iestādē atbilstošu pieprasījumu par grozījumiem vienošanās noteikumos."

11. Aizstāt 1.pielikuma 8.sadaļā "Apliecinājums" vārdus "Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums" ar vārdiem "Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums".

12. Aizstāt 1.pielikuma 8.sadaļā "Apliecinājums" vārdus "Apzinos, ka projektu var neapstiprināt līdzfinansēšanai no Eiropas Reģionālās attīstības fonda, ja projekta iesniegums, ieskaitot šo sadaļu, nav pilnībā un kvalitatīvi aizpildīts, kā arī, ja normatīvajos aktos par attiecīgās Eiropas Savienības fonda aktivitātes īstenošanu plānotais Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums (kārtējam gadam/plānošanas periodam) projekta apstiprināšanas brīdī ir izlietots" ar vārdiem "Apzinos, ka projektu var neapstiprināt finansēšanai no Eiropas Reģionālās attīstības fonda, ja projekta iesniegums, ieskaitot šo sadaļu, nav pilnībā un kvalitatīvi aizpildīts, kā arī ja normatīvajos aktos par attiecīgās Eiropas Savienības fonda aktivitātes īstenošanu plānotais Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums (kārtējam gadam/plānošanas periodam) projekta apstiprināšanas brīdī ir izlietots".

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Izglītības un zinātnes ministrs R.Broks

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2008.gada 11.novembra noteikumos Nr.940 "Noteikumi par darbības programmas .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 199Pieņemts: 15.03.2011.Stājas spēkā: 24.03.2011.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 46, 23.03.2011.
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
227550
24.03.2011
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"