Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Saeima ir pieņēmusi un Valsts
prezidents izsludina šādu likumu:

Grozījumi Sabiedrības integrācijas fonda likumā

Izdarīt Sabiedrības integrācijas fonda likumā (Latvijas Republikas Saeimas un Ministru Kabineta Ziņotājs, 2001, 16.nr.; 2004, 23.nr.; 2009, 14.nr.; Latvijas Vēstnesis, 2010, 205.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 2.pantu šādā redakcijā:

"2.pants. Fonda juridiskais statuss un padotība

(1) Sabiedrības integrācijas fonds (turpmāk - Fonds) ir atvasināta publisko tiesību juridiskā persona (publisks nodibinājums), kas tiek izveidots ar šo likumu un kas darbojas saskaņā ar šo likumu, citiem normatīvajiem aktiem un Fonda nolikumu, kuru apstiprina Fonda padome.

(2) Fonda lēmējorgāns ir Fonda padome.

(3) Fonds atrodas Ministru prezidenta institucionālā pārraudzībā. Ministru prezidents pārrauga Fonda darbības tiesiskumu.

(4) Fonda funkcionālās padotības formu un saturu nosaka normatīvie akti, saskaņā ar kuriem Fonds pilda attiecīgās valsts pārvaldes funkcijas vai uzdevumus."

2. 3.pantā:

izteikt pirmo daļu šādā redakcijā:

"(1) Fonda mērķis ir atbilstoši attīstības plānošanas dokumentiem finansiāli atbalstīt un veicināt sabiedrības integrāciju. Fonds atbalsta arī publiskā un nevalstiskā sektora attīstības programmu un projektu īstenošanu.";

aizstāt otrajā daļā vārdus "sabiedrības integrācijas" ar vārdiem "sabiedrības integrācijas un publiskā un nevalstiskā sektora attīstības";

izslēgt otrās daļas 5.punktu;

aizstāt otrās daļas 7. un 10.punktā vārdus "laikrakstā "Latvijas Vēstnesis"" ar vārdiem "mājaslapā internetā".

3. Papildināt 4.panta pirmo daļu ar 6. un 7.punktu šādā redakcijā:

"6) ieviest Fonda mērķim atbilstošas juridisko un fizisko personu (to skaitā ārvalstu juridisko un fizisko personu) programmas un grantu shēmas;

7) nodrošināt Fonda mērķim atbilstošu Eiropas Savienības politiku instrumentu un ārvalstu finanšu palīdzības finansēto programmu ieviešanu."

4. Papildināt 5.pantu ar piekto un sesto daļu šādā redakcijā:

"(5) Institūcija, kuras valsts budžeta pieprasījumā ietverti Fondam piešķiramie valsts budžeta līdzekļi, attiecīgo valsts budžeta pieprasījuma daļu izstrādā, sadarbojoties un konsultējoties ar Fondu.

(6) Ministru kabinets reglamentē nevalstisko organizāciju līdzfinansējuma piešķiršanas, vadības, uzraudzības un kontroles noteikumus."

5. Izteikt 9.pantu šādā redakcijā:

"9.pants. Fonda padome

(1) Fonda padomes sastāvā ir:

1) ārlietu ministrs, izglītības un zinātnes ministrs, kultūras ministrs, labklājības ministrs, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs, kā arī tieslietu ministrs;

2) Valsts prezidenta pārstāvis un pa vienam pārstāvim no Kurzemes, Vidzemes, Latgales, Zemgales un Rīgas plānošanas reģiona;

3) seši nevalstisko organizāciju pārstāvji.

(2) Fonda padomē pārstāvētās nevalstiskās organizācijas izraugās uz trim gadiem. Ministru kabinets nosaka kritērijus, pēc kādiem tiek izraudzītas nevalstiskās organizācijas, kuras ir tiesīgas deleģēt savu pārstāvi darbam Fonda padomē, un kārtību, kādā šīs organizācijas tiek izraudzītas. Fonda padomē iekļauto nevalstisko organizāciju pārstāvju pilnvaras turpinās, līdz noteiktā kārtībā tiek izraudzītas citas nevalstiskās organizācijas, kuras deleģē citus pārstāvjus darbam Fonda padomē.

(3) Fonds, pildot šajā likumā un citos normatīvajos aktos tam noteiktos uzdevumus, ir neatkarīgs savu lēmumu pieņemšanā un funkciju pildīšanā. Fonda pieņemtos lēmumus var atcelt tikai tiesa, ja attiecībā uz Fondu ārējā normatīvajā aktā nav noteikts, ka pirms pārsūdzēšanas tiesā tos apstrīd augstākā iestādē.

(4) Fonda padomes locekļi no sava vidus ievēlē Fonda padomes priekšsēdētāju, kas vada Fonda padomes darbu.

(5) Fonda padomes locekļi par piedalīšanos Fonda padomes sēdēs atlīdzību nesaņem."

6. 11.pantā:

izteikt pirmo daļu šādā redakcijā:

"(1) Fonda sekretariāts atbilstoši normatīvajiem aktiem pilda Fonda padomes noteiktos uzdevumus un nodrošina Fonda darbību, ievērojot Fonda padomes vai tās priekšsēdētāja norādījumus.";

papildināt pantu ar trešo daļu šādā redakcijā:

"(3) Sekretariāta direktora amata kandidāts tiek izraudzīts atklātā konkursā. Konkursa norises kārtību un sekretariāta direktora amata kandidātu atlases kritērijus nosaka Fonda padome."

7. Izteikt 12.pantu šādā redakcijā:

"12.pants. Fonda komisijas

(1) Fonda komisijas izvērtē iesniegtos sabiedrības integrācijas un publiskā un nevalstiskā sektora attīstības projektus un saskaņā ar normatīvajiem aktiem un Fonda nolikumu iesaka tos Fondam apstiprināt vai noraidīt.

(2) Fonda komisijas izveido, to locekļus un nolikumu apstiprina Fonda padome, ja ārējā normatīvajā aktā nav noteikts citādi.

(3) Katras komisijas sastāvā ir vismaz pieci locekļi, no kuriem vismaz viens pārstāv valsts institūciju, kuras kompetencē ir attiecīgās komisijas pārziņā esošie jautājumi.

(4) Komisijas darbu vada tās priekšsēdētājs. Priekšsēdētāju ievēlē attiecīgā komisija no tās locekļu vidus.

(5) Komisijas locekļu pilnvaru laiks ir ne ilgāks kā divi gadi.

(6) Projektus, kurus finansē no Eiropas Savienības politiku instrumentiem vai ārvalstu finanšu palīdzības, izvērtē saskaņā ar attiecīgos instrumentus vai finanšu palīdzību reglamentējošiem dokumentiem."

8. Papildināt likumu ar 15.pantu šādā redakcijā:

"15.pants. Fonda darbības tiesiskuma kontrole

(1) Fonda administratīvos aktus, kas izdoti, pildot šajā likumā noteiktos Fonda uzdevumus, un Fonda faktisko rīcību var pārsūdzēt administratīvajā tiesā, ja attiecībā uz Fondu ārējā normatīvajā aktā nav noteikts, ka pirms pārsūdzēšanas tiesā tos apstrīd augstākā iestādē.

(2) Citus šā panta pirmajā daļā neminētos administratīvos aktus un faktisko rīcību apstrīd un pārsūdz likumā noteiktajā kārtībā."

9. Pārejas noteikumos:

papildināt pārejas noteikumus ar 3., 4. un 5.punktu šādā redakcijā:

"3. Ministru kabinets līdz 2011.gada 1.jūlijam nosaka kritērijus, pēc kādiem tiek izraudzītas nevalstiskās organizācijas, kuras ir tiesīgas deleģēt savu pārstāvi darbam Fonda padomē, un kārtību, kādā šīs organizācijas tiek izraudzītas.

4. Līdz dienai, kad Fonda padome apstiprina Fonda nolikumu, bet ne ilgāk par 2011.gada 1.jūliju ir piemērojami Ministru kabineta 2001.gada 28.augusta noteikumi Nr.390 "Sabiedrības integrācijas fonda nolikums", ciktāl tie nav pretrunā ar šo likumu.

5. Pēc tam, kad stājies spēkā grozījums par šā likuma 9.panta izteikšanu jaunā redakcijā:

1) Fonda padomes loceklis, kas 2011.gada 31.martā ir Valsts prezidenta pārstāvis vai plānošanas reģiona pārstāvis, turpina ieņemt Fonda padomes locekļa amatu līdz dienai, kad zūd tiesiskais pamats turpināt darbu Fonda padomē;

2) Fonda padomes locekļi, kas 2011.gada 31.martā ir nevalstisko organizāciju pārstāvji, turpina ieņemt Fonda padomes locekļa amatu, bet ne ilgāk kā līdz 2011.gada 1.oktobrim."

Likums stājas spēkā 2011.gada 1.aprīlī.

Likums Saeimā pieņemts 2011.gada 3.martā.

Valsts prezidents V.Zatlers

Rīgā 2011.gada 23.martā

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Sabiedrības integrācijas fonda likumā Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Saeima Veids: likums Pieņemts: 03.03.2011.Stājas spēkā: 01.04.2011.Tēma: Bankas, finanses, budžetsPublicēts: Latvijas Vēstnesis, 46, 23.03.2011.
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Anotācija / tiesību akta projekts
  • Citi saistītie dokumenti
227547
01.04.2011
84
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"