Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Pārtikas un veterinārā dienesta 03.08.2007. rīkojums Nr. 233

Par rīkojuma Nr.361 "Par veterinārajām zālēm, kuras atļauts izplatīt ārpus aptiekas" atcelšanu

2006.gada 6.oktobrī Pārtikas un veterinārais dienests, pamatojoties uz Farmācijas likuma 24.pantu, izdeva rīkojumu Nr.361 "Par veterinārajām zālēm, kuras atļauts izplatīt ārpus aptiekas" (turpmāk - rīkojums Nr.361). Ar rīkojumu Nr.361 tika apstiprināts to veterināro zāļu saraksts (turpmāk - saraksts), kuras atļauts izplatīt ārpus aptiekām (specializētajās tirdzniecības vietās).

Pēc rīkojuma Nr.361 publicēšanas 2006.gada 17.oktobrī laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" tika konstatēts, ka sarakstā ir iekļautas arī zāles, kuras drīkst izplatīt tikai aptiekās pret veterinārārsta recepti.

Rīkojums Nr.361 paredz veterināro zāļu izplatīšanu ārpus aptiekām "specializētajās tirdzniecības vietās", taču tajā nav definēts, kas ir "specializētās tirdzniecības vietas". Spēkā esošajos normatīvajos aktos par veterināro zāļu apriti nav termina "specializētās tirdzniecības vietas" skaidrojuma.

Rīkojumā Nr.361 ir noteikts, ka veterinārās zāles var izplatīt "specializētajās tirdzniecības vietās", taču spēkā esošajos normatīvajos aktos nav noteiktas prasības, kādas ir jāievēro specializētajās tirdzniecības vietās veterināro zāļu apritē (izplatīšana, uzglabāšana, uzskaite, nekvalitatīvo veterināro zāļu izņemšana no tirgus). Tās nav definētas arī rīkojumā Nr.361. Līdz ar to ir konstatējama rīkojuma Nr.361 neatbilstība Farmācijas likuma un Veterinārmedicīnas likuma normām, kas nosaka veterināro zāļu apriti.

Farmācijas likuma 24.pantā dotais deleģējums nenosaka gadījumus, kuros Pārtikas un veterinārais dienests ir tiesīgs apstiprināt to veterināro zāļu sarakstu, kuras atļauts izplatīt ārpus aptiekām, kā arī kritērijus, pēc kādiem veterinārās zāles tiek iekļautas šajā sarakstā.

Ņemot vērā lietderības apsvērumus, lai novērstu nekontrolētu veterināro zāļu izplatīšanu ārpus aptiekām un ar to radītos draudus cilvēku un dzīvnieku veselībai, pamatojoties uz Administratīvā procesa likuma 86.panta otrās daļas 3.punktu, nolēmu:

1) atcelt Pārtikas un veterinārā dienesta 2006.gada 6.oktobra rīkojumu Nr.361 "Par veterinārajām zālēm, kuras atļauts izplatīt ārpus aptiekas" (publicēts laikrakstā "Latvijas Vēstnesis 2006.gada 17.oktobrī Nr.165(3533))";

2) rīkojumu publicēt laikrakstā "Latvijas Vēstnesis";

3) rīkojums stājas spēkā 2007.gada 10.septembrī;

4) rīkojumu var apstrīdēt Zemkopības ministrijā Republikas laukumā 2 viena mēneša laikā no rīkojuma publicēšanas laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

Ģenerāldirektora pienākumu izpildītājs G.Majors

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par rīkojuma Nr.361 "Par veterinārajām zālēm, kuras atļauts izplatīt ārpus aptiekas" atcelšanu Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Pārtikas un veterinārais dienests Veids: rīkojums Numurs: 233Pieņemts: 03.08.2007.Stājas spēkā: 10.09.2007.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 127, 08.08.2007.
Saistītie dokumenti
  • Saistītie dokumenti
224557
10.09.2007
85
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"