Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Precizējot iepriekš publicēto

Ministru kabineta 2010.gada 28.decembra noteikumu Nr.1219 "Noteikumi par patērētāja kreditēšanu"("Latvijas Vēstnesis",05.01.2011., 2.nr.) minēto punktu redakcija ir šāda:

"13. Reklāmā par pārsnieguma kredītu, kas ir jāatmaksā pēc pieprasījuma vai triju mēnešu laikā, ja reklāma veidota, norādot procentu likmi vai citu skaitlisku informāciju par kredīta izmaksām, ar uzskatāma piemēra palīdzību norāda vismaz šo noteikumu 12.1., 12.2. un 12.3.apakšpunktā minēto informāciju.

14. Reklāmā par kreditēšanas līgumu nekustamā īpašuma iegādei vai kreditēšanas līgumu, kura atmaksa nodrošināta ar nekustamā īpašuma hipotēku, ja reklāma veidota, norādot procentu likmi vai citu skaitlisku informāciju par kredīta izmaksām, ar uzskatāma piemēra palīdzību norāda šo noteikumu 12.1., 12.2., 12.4., 12.5. un 12.6.apakšpunktā minēto informāciju.

15. Reklāmā par kreditēšanas līgumu, ar kuru saskaņā patērētājam kredīts jāatmaksā laikposmā, kas nepārsniedz trīs mēnešus, un par kredīta izmantošanu tiek prasīti nenozīmīgi papildu maksājumi salīdzinājumā ar kredīta kopējo summu un kreditēšanas līguma darbības termiņu, ja reklāma veidota, norādot procentu likmi vai citu skaitlisku informāciju par kredīta izmaksām, ar uzskatāma piemēra palīdzību norāda šo noteikumu 12.1., 12.2., 12.4., 12.5. un 12.6.apakšpunktā minēto informāciju.

16. Reklāmā par kreditēšanas līgumu, kuru noslēdzot patērētājam kredīta devēja glabāšanā kā nodrošinājums nododama kāda lieta un ar kuru saskaņā patērētāja atbildība ir ierobežota tikai ar ieķīlāto lietu, ja reklāma veidota, norādot procentu likmi vai citu skaitlisku informāciju par kredīta izmaksām, ar uzskatāma piemēra palīdzību norāda šo noteikumu 12.1., 12.4. un 12.6.apakšpunktā minēto informāciju.

18. Pirms patērētājs ir uzņēmies kreditēšanas līguma saistības vai piekritis piedāvājumam, kredīta devējs vai kredīta starpnieks, balstoties uz kredīta devēja piedāvātajiem kredīta noteikumiem un nosacījumiem un uz patērētāja vēlmēm un sniegtajām ziņām, ja patērētājs ir tādas sniedzis, savlaicīgi nodrošina patērētāju ar informāciju, kas nepieciešama, lai salīdzinātu dažādus piedāvājumus un pieņemtu uz informāciju balstītu lēmumu par kreditēšanas līguma noslēgšanu.

19.8. to maksājumu apmēru, skaitu un biežumu, kas jāveic patērētājam, kā arī kārtību, kādā maksājumus novirzīs dažādu nesamaksāto maksājumu samaksai, kuriem piemēro dažādas aizņēmuma likmes (ja šāda kārtība ir noteikta);

20. Šo noteikumu 19.punktā minēto informāciju sniedz atbilstoši šo noteikumu 2.pielikumā iekļautajai Eiropas patēriņa kredīta standartinformācijas veidlapai papīra formā vai izmantojot citu pastāvīgu informācijas nesēju. Visai minētajai informācijai jābūt vienlīdz labi saskatāmai. Kredīta devējs ir izpildījis informēšanas prasības atbilstoši šim punktam un noteikumos par distances līgumu par finanšu pakalpojumu sniegšanu noteiktās prasības patērētāja informēšanai pirms distances finanšu pakalpojuma līguma noslēgšanas, ja viņš ir sniedzis patērētājam informāciju atbilstoši minētajai veidlapai.

28. Pirms patērētājs ir uzņēmies kreditēšanas līguma vai piedāvājuma saistības attiecībā uz pārsnieguma kredīta līgumiem, kas ir jāatmaksā pēc pieprasījuma vai triju mēnešu laikā, kā arī šo noteikumu 31.punktā minētajiem kreditēšanas līgumiem, kredīta devējs vai kredīta starpnieks, balstoties uz kredīta devēja piedāvātajiem kredīta noteikumiem un nosacījumiem un patērētāja vēlmēm un sniegtajām ziņām, ja patērētājs ir tādas sniedzis, savlaicīgi nodrošina patērētāju ar informāciju, kas nepieciešama, lai salīdzinātu dažādus piedāvājumus un pieņemtu uz informāciju balstītu lēmumu par kreditēšanas līguma noslēgšanu.

30. Šo noteikumu 29.punktā minēto informāciju sniedz atbilstoši šo noteikumu 3.pielikumā iekļautajai Eiropas patēriņa kredīta standartinformācijas veidlapai papīra formā vai izmantojot citu pastāvīgu informācijas nesēju. Visai minētajai informācijai jābūt vienlīdz labi saskatāmai. Kredīta devējs ir izpildījis informēšanas prasības atbilstoši šim punktam un noteikumos par distances līgumu par finanšu pakalpojumu sniegšanu noteiktās prasības patērētāja informēšanai pirms distances finanšu pakalpojuma līguma noslēgšanas, ja viņš ir sniedzis patērētājam informāciju atbilstoši minētajai veidlapai.

38.6. gada procentu likmi un kredīta kopējās izmaksas patērētājam, kas aprēķinātas kreditēšanas līguma noslēgšanas brīdī. Kreditēšanas līgumā norāda visus pieņēmumus, kas izmantoti minētās likmes aprēķinam atbilstoši šo noteikumu 2.2. un 2.4.apakšpunktam un 6.punktam;

47. Kreditēšanas līgumā norādītajai informācijai jābūt vienlīdz labi saskatāmai.

53.2. notiek nepārtraukta glabātavas, klientu apkalpošanas zāles un ieejas iekšējā un ārējā videonovērošana, izmantojot videonovērošanas kameras un veicot videoierakstu reālā laika režīmā (videoieraksta izšķirtspējai jābūt ne mazākai kā 520 TV līnijas, 25 kadri sekundē katras kameras videoierakstam ar sākotnēju datu plūsmu, ne mazāku kā 184,25 Mb/s, un piemērojot H.264/AVC/MPEG-4 Part 10 standartu videodatu kompresijai), nodrošinot ierakstošo iekārtu un videoierakstu drošu saglabāšanu, lai nepieļautu to prettiesisku iznīcināšanu. Videoierakstu glabā vismaz mēnesi, skaitot no videoieraksta izdarīšanas dienas;

80. Maksu, kas patērētājam jāmaksā kredīta starpniekam par viņa sniegtajiem pakalpojumiem (ja tāda ir maksājama), starpnieks paziņo patērētājam, un patērētājs un kredīta starpnieks par to vienojas pirms kreditēšanas līguma noslēgšanas papīra formā vai izmantojot citu pastāvīgu informācijas nesēju."

Juridiskā departamenta vadītāja I.Gailīte

 
Tiesību akta pase
Saistītie dokumenti
  • Precizētais
224189
06.01.2011
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"