Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Liepājas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.23

Liepājā 2010.gada 25.novembrī (prot. Nr.14, 6.§)

"Par grozījumiem Liepājas pilsētas domes 2010.gada 18.februāra saistošajos noteikumos Nr.5 "Par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par maznodrošinātu Liepājas pašvaldībā""

Izdoti saskaņā ar likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" 14.panta sesto daļu

1. Izdarīt Liepājas pilsētas domes 2010.gada 18.februāra saistošajos noteikumos Nr.5 "Par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par maznodrošinātu Liepājas pašvaldībā" šādus grozījumus:

1.1. papildināt 2.2.punktu ar otro teikumu šādā redakcijā:

"Sociālajam dienestam nepieciešamības gadījumā ir tiesības apsekot iesniedzējam vai kādam citam ģimenes loceklim piederošu nekustamo īpašumu.";

1.2. aizstāt 3.4.2.apakšpunktā vārdu "sešus" ar skaitli "12";

1.3. aizstāt 3.4.3.apakšpunktā vārdus "taisnās līnijas" ar vārdiem "pirmās pakāpes".

2. Noteikumi publicējami un stājas spēkā likuma "Par pašvaldībām" 45.pantā noteiktajā kārtībā.

Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs U.Sesks



 

Saistošo noteikumu "Par grozījumiem Liepājas pilsētas domes 2010.gada 18.februāra saistošajos noteikumos Nr.5 "Par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par maznodrošinātu Liepājas pašvaldībā"" paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļass

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Liepājas pilsētas domes 2010.gada 18.februāra saistošie noteikumi Nr.5 "Par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par maznodrošinātu Liepājas pašvaldībā" (turpmāk - noteikumi) nosaka ienākumu un materiālā stāvokļa līmeni, kuru nepārsniedzot, persona vai personu grupa, kuru saista laulība, radniecība vai citas personiskas attiecības un kura dzīvo vienā mājoklī, atzīstama par maznodrošinātu, kā arī kārtību, kādā novērtējami ģimenes (personas) ienākumi un materiālais stāvoklis.

Viens no veidiem, kā novērtēt ģimenes materiālo stāvokli, ir dzīvesvietas apsekošana. Noteikumi paredz, ka personai var piederēt vairāki nekustamie īpašumi. Lai Liepājas pilsētas pašvaldības iestādes "LIEPĀJAS PILSĒTAS DOMES SOCIĀLAIS DIENESTS" (turpmāk - Sociālais dienests) speciālisti nepieciešamības gadījumā būtu tiesīgi veikt iesniedzēja citu īpašumu apsekošanu, ir nepieciešams papildināt noteikumus ar attiecīgu tiesisko regulējumu.

Noteikumi paredz, ka par īpašumu neuzskata vienu transportlīdzekli, kas ģimenes īpašumā ir reģistrēts vismaz 6 mēnešus pirms maznodrošinātas ģimenes (statusa) pieprasīšanas. Lai personu atzītu par trūcīgu, Ministru kabinets ir noteicis, ka automašīna nedrīkst būt iegādāta vismaz 24 mēnešus pirms trūcīgas ģimenes statusa pieprasīšanas. Automašīna nav pirmās nepieciešamības lieta ģimenei/personai ar zemiem ienākumiem. Ja ģimene (persona) iegādājas automašīnu, tad tai jāizvērtē, vai tādējādi nepasliktināsies tās materiālais stāvoklis un nepietrūks līdzekļu pamatvajadzību nodrošināšanai ilgākā laika posmā. Tādēļ ir nepieciešams šo termiņu palielināt no 6 līdz 12 mēnešiem.

Noteikumi paredz, ka par īpašumu neuzskata nekustamo īpašumu vai tā daļu, kur savu dzīvesvietu deklarējis un dzīvo iesniedzējs un viņa ģimenes locekļu taisnās līnijas radinieki, kuriem nepieder cits nekustamais īpašums. Lai personu atzītu par trūcīgu, Ministru kabinets ir noteicis, ka iesniedzējam vai viņa ģimenes locekļiem piederošajā īpašumā var dzīvot pirmās pakāpes radinieki. Minēto nosacījumu ir nepieciešams iekļaut arī pašvaldības noteikumos.

2. Īss projekta satura izklāsts Liepājas pilsētas domes saistošo noteikumu projekts "Par grozījumiem Liepājas pilsētas domes 2010.gada 18.februāra saistošajos noteikumos Nr.5 "Par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par maznodrošinātu Liepājas pašvaldībā""

1) paredz papildināt noteikumus ar normu, ka Sociālajam dienestam nepieciešamības gadījumā ir tiesības apsekot iesniedzējam vai kādam citam ģimenes loceklim piederošu nekustamo īpašumu;

2) paredz, ka ģimenei (personai) var piederēt viens transportlīdzeklis un tas reģistrēts vismaz 12 mēnešus pirms maznodrošinātas ģimenes statusa pieprasīšanas;

3) paredz, ka statusa pieprasītāja vai viņa ģimenes locekļiem piederošajā nekustamajā īpašumā var dzīvot pirmās pakāpes radinieks.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Lēmumam nav tiešas ietekmes uz pašvaldības 2010.gada budžetu.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz sociāli ekonomisko stāvokli (uzņēmējdarbības vidi) pašvaldības teritorijā Maznodrošinātas ģimenes statusu nevarēs iegūt personas, kas iegādājušās automašīnu 12 mēnešu laikā pirms pabalsta pieprasīšanas, kā arī personas, kurām piederošajā dzīvoklī dzīvo persona, kas nav pirmās pakāpes radinieks maznodrošināta statusa pieprasītājam. Taču jāņem vērā, ka minētie kritēriji ir saistīti ar ģimenes (personas) materiālo stāvokli (īpašumu apjomu) un nav sociāli taisnīgi atbalstīt ģimeni (personu), kurai ir vairāki īpašumi. Ņemot vērā, ka pašvaldībā ir samazinājies reģistrētais bezdarbs, atbalstāmi būtu iedzīvotāji ar zemiem ienākumiem, kuriem nav regulāru ienākumu, uzkrājumu, vairāku nekustamo īpašumu, kā arī transportlīdzekļu.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Saistošo noteikumu izpildi nodrošinās Sociālais dienests.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Nav notikušas.

Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs U.Sesks

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: "Par grozījumiem Liepājas pilsētas domes 2010.gada 18.februāra saistošajos noteikumos Nr.5 "Par .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Liepājas pilsētas dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 23Pieņemts: 25.11.2010.Stājas spēkā: 31.12.2010.Zaudē spēku: 06.02.2015.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 206, 30.12.2010.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
223659
31.12.2010
424
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"